Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: تصویب قطعنامه ممنوعیت تسلیحاتی علیه انصارالله یمن با رای مثبت روسیه و چین، برگزاری جلسه نمایندگان گروه ۱+۴ و ایران در وین، درس عبرت اعراب از جنگ اوکراین از دیدگاه نخست وزیر اسبق قطر، قدردانی وزیر خارجه سوریه از حمایت‌های ایران و حمایت اتحادیه عرب از طرح کویت برای حل بحران لبنان از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصویب قطعنامه ممنوعیت تسلیحاتی علیه انصارالله یمن با رای مثبت روسیه و چین

شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی تحریم تسلیحاتی انصار الله یمن را یکسال دیگر تمدید کرد.

شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست خود به تمدید تحریم های تسلیحاتی انصارالله یمن رای مثبت داد.

قطعنامه تمدید تحریم انصارالله یمن با حمایت امارات متحده عربی که بخشی از ائتلاف عربی است با ۱۱ رای موافق و ۴ رای ممتنع به تصویب رسید.

روسیه و چین به این قطعنامه رای مثبت دادند.

امارات تاکنون در دو نشست شورای امنیت سازمان ملل یکی در مورد تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه روسیه و دیگری رای به تشکیل جلسه اضطراری و فوری مجمع عمومی سازمان ملل برای رسیدگی به بحران اوکراین ، رای ممتنع داده است.

بر اساس قطعنامه ای که امروز در شورای امنیت به تصویب رسید، تمام گروه انصارالله شامل تحریم های تسلیحاتی می شوند. در قطعنامه سال ۲۰۱۵ تعدادی از رهبران این گروه شامل این تحریم ها بودند.

دیپلمات ها و کارشناسان می گویند هدف قرار دادن انصارالله بی طرفی سازمان ملل را به خطر می اندازد.

امارات متحده عربی این درخواست را پس از آن ارائه کرد که ارتش یمن در سال جاری مسئولیت چندین حمله با پهپاد و موشک به تأسیسات غیرنظامی در امارات را در پاسخ به تجاوزهای ابوظبی بر عهده گرفت.

چندی پیش امارات در پی دفاع و مقاومت ارتش یمن در برابر حملات امارات، از شورای امنیت سازمان ملل خواست نشستی فوق العاده در این باره تشکیل دهد.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.

نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار داده‌اند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بی‌سابقه است، روبه رو هستند.

برگزاری جلسه نمایندگان گروه ۱+۴ و ایران در وین

هیأت‌های جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و گروه ۱+۴ عصر دوشنبه (به وقت محلی وین) در ادامه رایزنی‌های فشرده دیپلماتیک تشکیل جلسه دادند.

این جلسه ساعاتی پس از بازگشت علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران به وین، به صورت غیر رسمی و خارج از نشست کمیسیون مشترک برجام برگزار شد.

پیش از این جلسه نیز دیدارهای دوجانبه جداگانه‌ای میان مذاکره‌کنندگان ارشد کشورمان و روسای هیأت‌های روسیه و چین برگزار شد.

درس عبرت اعراب از جنگ اوکراین از دیدگاه نخست وزیر اسبق قطر

«حمد بن جاسم»، نخست وزیر اسبق قطر، از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خواست تا در سایه جنگ شدید بین روسیه و اوکراین در وضعیت خود در زمینه‌های مختلف تجدید نظر کنند و یک استراتژی میان مدت و بلندمدت برای مقابله با تغییرات ایجاد کنند.

به نوشته وبگاه «عربی۲۱» ، بن جاسم در یک سری توئیت در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: در حالی که جنگ در اوکراین اکنون در حال شعله ور شدن است، اعتبار اروپا، آمریکا و ناتو در خطر است. اروپا پس از سال‌ها سهل انگاری به جای تشکیل یک نیروی نظامی مشترک اروپایی که بتواند از آن و تصمیم مستقل آن محافظت کند، تعداد ارتش‌ها و تجهیزات خود را کاهش داد و حالا از خواب غفلت بیدار شده است.

وی افزود: در دنیای امروز ما کشورها باید وضعیت و آینده خود را مطالعه کنند و به دور از احساسات و شرایط آنی و بدون شتابزدگی، ائتلاف‌های خود را بر مبنای علمی و راهبردی ایجاد کنند، شاید این مسیری است که شورای همکاری باید در سایه تحولات در وضعیت اروپا و شروع جنگ در اوکراین در پیش بگیرد.

نخست وزیر اسبق قطر گفت: ترس‌ها و خطرهای قضیه اوکراین کل جهان و منطقه ما را در رأس آن تهدید می‌کند، بنابراین کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) باید اوضاع خود را در زمینه‌های مختلف بازنگری کنند و استراتژی میان مدت و بلندمدت برای مقابله با تحولات تدوین کنند.

قدردانی وزیر خارجه سوریه از حمایت‌های ایران

«علی اصغر خاجی» مشاور ارشد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور ویژه سیاسی که در رأس هیأتی به سوریه سفر کرده است، روز (دوشنبه) نهم اسفند ماه با «فیصل المقداد» وزیر امور خارجه سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، درباره توسعه همکاری‌ها بین دو کشور، آخرین تحولات سوریه، تحولات اوکراین، استمرار گفت‌وگوهای روند آستانه و کمیته قانون اساسی، بحث و تبادل نظر شد.

مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی در این دیدار تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در کنار دولت و ملت سوریه خواهد بود و سیاست انزوا برای سوریه شکست خورده است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در راستای تقویت گفت‌وگوهای ملی سوری - سوری، بازگشت آوارگان و بازسازی این کشور، تلاش خواهد کرد.

خاجی همچنین تصریح کرد: برگزاری اجلاس وزرای خارجه و همچنین نشست سران کشورهای ضامن روند آستانه در تهران در دست پیگیری است.

فیصل المقداد وزیر امور خارجه سوریه نیز در این دیدار از تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران در حمایت از دولت و ملت سوریه در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و حمایت از گفت‌وگوها بین سوری‌ها در چارچوب روند آستانه، قدردانی کرد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به روابط راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و سوریه، همواره رایزنی‌های آنها در نقاط عطف تحولات منطقه استمرار خواهد داشت.

وزیر خارجه روسیه گفت: دشمنان ملت سوریه در تلاش هستند آنچه را از طریق نظامی با ایجاد و حمایت گروه‌های تروریستی در سوریه، به دست نیاورده‌اند از طریق نبرد سیاسی و تحریم‌ها به دست آورند.

حمایت اتحادیه عرب از طرح کویت برای حل بحران لبنان

«حسام زکی» معاون دبیر کل اتحادیه عرب گفت که این اتحادیه از طرح ابتکاری کویت که «احمد ناصر المحمد الصباح» وزیر خارجه این کشور درباره حل بحران لبنان مطرح کرده، حمایت می‌کند.

وی تصریح کرد که اتحادیه عرب اصول طرح ابتکاری کویت را درک می‌کند و با دو طرف کویتی و لبنانی برای رفع اختلافات و جلب حمایت عربی از لبنان تماس برقرار کرد و به طور مستمر تحولات لبنان را پیگیری می‌کند.

به نوشته وبگاه «الخلیج اونلاین»، زکی بر علاقه‌مندی لبنان برای برگزاری انتخابات پارلمانی در موعد مقرر در ماه می آینده تأکید کرد و گفت که اتحادیه عرب آماده اعزام ناظران برای نظارت در انتخابات پارلمانی آینده است. زکی همچنین ابراز امیدواری کرد که همه مسائل حل شده و به سمت بهتر شدن پیش برود.

اخیرا در پی بروز تنش بین برخی کشورهای عربی از جمله عربستان، امارات و بحرین با لبنان که به دنبال اظهارات «جرج قرداحی» وزیر اطلاع‌رسانی سابق لبنان درباره جنگ یمن رخ داد، کویت طرحی را برای آشتی دادن این کشورها ارائه کرد.

این طرح که توسط وزیر خارجه کویت ارائه شد شامل چندین شروط است که مهم‌ترین آن اجرای توافقنامه طائف، قطعنامه‌‌های شورای امنیتی به ویژه قطعنامه شماره ۱۵۵۹ در خصوص خلع سلاح گروه‌های لبنانی، قطعنامه ۱۶۸۰ درباره حاکمیت لبنان و سلامت منطقه‌ای و استقلال سیاسی آن و قطعنامه ۱۷۰۱ است که در پی جنگ بین لبنان و رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۶، صادر شد.

طرح کویت همچنین شامل فعال‌سازی همکاری بین نهادهای امنیتی لبنان و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به منظور تشدید نظارت بر قاچاق مواد مخدر به این کشور است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اوکراین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین روسیه بعثت تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات افغانستان تحولات اوکراین ایران و آمریکا روسیه اروپا عربستان امارات اسرائیل مذاکرات وین اوکراین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین روسیه بعثت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۵۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا

بر اساس گزارش نشریه «پالتیکو» رئیس جمهور اوکراین چند ماه قبل در دیدار با رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا به او برای تصویب بسته جدید کمک‌های درخواستی جو بایدن برای کی‌یف، ضرب‌الاجل داده بود.

به گزارش مشرق، نشریه آمریکایی پالتیکو در گزارشی به نقل از منابع مطلع نوشت، «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین ماه دسامبر گذشته، کمتر از دو ماه بعد از آنکه «مایک جانسون» جمهوریخواه به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا رسید به دیدار او در شهر واشنگتن رفته و به او این پیام را داده است: «زمان (برای ارتش اوکراین) رو به اتمام است.»

به نوشته پالتیکو، زلنسکی همچنان که به دیدار مایک جانسون در دفتر این رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در ماه دسامبر رفت، تصریح کرد که کشور او مدت زمان چندانی برای آنکه در برابر موج حملات موشکی و پهپادی جدید روسیه دوام بیاورد، ندارد.

به نوشته پالتیکو دو منبع مطلع گفتند رئیس جمهور اوکراین به جانسون ضرب‌الاجل داده کمک‌های جدید واشنگتن به ارزش حدود ۶۰ میلیارد دلار برای کی‌یف را تا ماه «مارس یا آوریل» تصویب کند.

به گفته سه مقام مطلع دیگر که نامشان را فاش نساختند نشست این دو در ماه دسامبر تاثیر زیادی بر تصمیم چند روز پیش جانسون برای آنکه به رغم مخالفت هم‌حزبی‌های محافظه‌کارش بسته کمک‌های ۶۰ میلیارد دلاری برای اوکراین را تصویب کند، داشته است.

پالتیکو در این مطلب نوشت: «جانسون کمتر از یک هفته مانده تا پایان ضرب‌الاجل ارائه شده از سوی زلنسکی این کار را انجام داد. شنبه هفته گذشته مجلس نمایندگان آمریکا چهار لایحه جداگانه مربوط به کمک‌های درخواستی دولت جو بایدن برای اوکراین، اسرائیل و حوزه اقیانوس هند-اقیانوس آرام به همراه یک سری تدابیر دیگر امنیت ملی تصویب کرد. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز روز چهارشنبه گذشته با امضایش این لوایح تصویب شده را به قانون تبدیل کرد. حالا کمکی نظامی معادل یک میلیارد دلار شامل موشک‌های دوربرد که کی‌یف با آنها می‌تواند حملاتی به پشت مواضع روسیه داشته باشد رهسپار اوکراین شده است.»

به نوشته این روزنامه آمریکایی سه مقام دیگر گفتند جانسون قبل از این تصویب این بسته کمک‌ها برای اوکراین را وابسته به توافق بر سر سیاست‌های مرزی درخواستی محافظه‌کاران کرده بود و مشخص نیست که چرا او حالا به تصویب این کمک‌ها چراغ سبز نشان داده اما نشست چند ماه پیشش با زلنسکی او را تحت فشار گذاشت تا «تصمیم بگیرد آیا به خطر انداختن رهبری‌اش برای ارسال تسلیحات بیشتر برای اوکراین ارزشش را دارد یا خیر.»

پالتیکو خاطرنشان کرد که این مطلب را بر مبنای مصاحبه با هشت دستیار جمهوریخواه و دموکرات کنگره‌، لابی‌گر و مقام مطلع به مسائل اطلاعاتی غرب و آشنا به تفکر جانسون و گفتگوهای او با کارمندانش نوشته است؛ منابعی که هیچ یک نامشان فاش نشد.

در این مطلب عنوان شد که نشست زلنسکی و جانسون منجر به چهار ماه کشمکش حرفه‌ای و شخصی برای او بر سر به چالش کشیدن جمهوریخواهانی که خواستار سرنگونی‌اش از ریاست مجلس نمایندگان هستند شد تا کمک‌های نظامی برای متحدان آمریکا را به تصویب برساند. همچنین جانسون در پی این نشست به کارمندان دفترش این ضرب‌الاجل را برای تهیه بسته لوایح مربوط به مجلس نمایندگان ارائه کرده و از آنها خواست: «تا قبل از رسیدن این ضرب‌الاجل محض احتیاط بسته‌ای که عملی باشد تهیه کنید.»

جانسون زمانی که در ماه اکتبر به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا رسید به دنبال آن بود که شروط بیشتری برای تصویب کمک‌های نظامی درخواستی جو بایدن برای اوکراین تعیین کند. اصلی‌ترین شرط تصویب آن که از سوی جمهوریخواهان محافظه‌کار تعیین شد وضع تمهیدات سختگیرانه تر برای امنیت مرزهای آمریکا بود؛ شرطی که پذیرفته شدن توسط مجلس سنا که در کنترل دموکراتها قرار دارد بعید بود. با گذشت زمان لیست این شروط بیشتر هم شد و شامل تبدیل کردن برخی از کمک‌ها به وام و استفاده از دارایی‌های توقیف شده روسیه برای بازسازی اوکراین شد.

پالتیکو نوشت: «یکی از رهبران ارشد مجلس نمایندگان آمریکا که با تفکرات جانسون آشنا است گفت اما پس از هشدار رئیس جمهور اوکراین مبنی بر اینکه تسلیحات نیروهایش تا رسیدن فصل بهار تقریبا تمام خواهند شد رئیس مجلس نمایندگان نتیجه گرفت تا قبل از این ضرب‌الاجل باید اقدامی برای کمک به اوکراین انجام شود. این منبع که نامش را فاش نکرد، گفت: آنها به مهمات و تجهیزات نیاز داشتند تا بتوانند به جنگ ادامه دهند. پس از آن وظیفه تهیه لوایح مربوطه و تعیین مسیری برای پیشبرد آنها به دوش جاش هاجز، مشاور امنیت ملی جانسون افتاد.»

یک منبع دیگر که از اقدامات هاجز مطلع است به پالتیکو گفت: «جاش هاجز کسی است که اکثر وظایف سنگین را در این مدت انجام داد. او کسی است که به تدریج لوایح را با همکاری با وزارت دفاع، شورای امنیت ملی، روسای کمیته‌های مربوط و اعضای دیگر تهیه کرد. او در طول چند ماه تلاش کرد تا تضمین کند جانسون فضای لازم برای امتیاز گرفتن و اتخاذ تصمیمات آگاهانه را داشته باشد.»

به نوشته پالتیکو، هاجز بر جانسون اعمال نفوذ مستقیم کرد. این روزنامه آمریکایی نوشت: «رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از عده‌ای دیگر از کارمندان دفترش می‌شنید که نباید این کمک‌ها را تصویب کند یا اینکه تنها باید از کمک‌های در نظر گرفته شده برای اسرائیل حمایت کند اما هاجز در میان این حرفها استدلال کرد آمریکا فرصتی برای ایستادن برای محور رو به رشد روسیه-چین-ایران با فوریت و صرفه‌جویی هزینه پیدا کرده است.»

پالتیکو همچنین نوشت سه منبع مطلع به تفکرات جانسون گفتند حمله موشکی و پهپادی تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی نیز جانسون را بر آن داشت تا تصویب کمک‌های واشنگتن برای رژیم صهیونیستی را نیز تسریع کند. جانسون روز بعد از حمله تنبیهی ایران با حکیم جفریز، رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا تماس گرفته و به او گفت برای پیشبرد تمامی لوایح مربوط به کمک‌های خارجی درخواستی واشنگتن آمادگی دارد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • اوکراین: ۱۰۰ میلیون دلار کمک‌های تسلیحاتی استرالیا در راه است
  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل
  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد
  • نتیجه حمایت آمریکا از تروریست‌ها، عملیات آنان در ایران و روسیه است
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • امیر سرتیپ آشتیانی: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • روسیه : از پیوستن بولیوی به «بریکس» حمایت می‌کنیم
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله