Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@02:34:18 GMT

کرونا از طریق خون منتقل نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۸۶۰۷۳

کرونا از طریق خون منتقل نمی‌شود

 بیتا ربانی روز  سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در بیش از ۲ سالی که از شیوع کرونا در جهان می گذرد، هیچ گزارشی مبنی بر انتقال کرونا از طریق خون، وجود ندارد افزود: احتمال انتقال کرونا چه از طریق اهدای خون و چه از طریق دریافت خون و فراورده‌های آن به هیچ وجه وجود ندارد بنابراین اهداکنندگان با اطمینان خاطر به مراکز انتقال خون مراجعه و خون اهدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ربانی تاکید کرد: به مردم و به‌ویژه اهداکنندگان خون این اطمینان را می‌دهیم که مراکز انتقال خون در سراسر کشور همه اصول بهداشتی و پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: خون یک ماده حیاتی است و تاکنون جایگزینی برای آن نیامده و علاوه بر مصدومان حوادث رانندگی، بیمارانی که اعمال جراحی دارند، مادران در حین زایمان و بیماران سرطانی از نیازمندان به خون هستند  همچنین برخی از افراد مانند مبتلایان تالاسمی از مصرف کنندگان همیشگی خون محسوب می‌شوند و لازم است که اهدای خون توسط هموطنان به صورت همیشگی و مستمر باشد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، جذب و فراخوان اهداکنندگان سازمان انتقال خون افزود: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است همچنین حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی، سن اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲ بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.

بهبودیافتگان کرونا دو هفته پس از بهبودی می‌توانند با مراجعه به مراکز انتقال خون سراسر کشور، خون اهدا کنند

ربانی یادآور شد: شمار زیادی از هموطنان به کرونا مبتلا شده‌اند و چون از اهداکنندگان خون هستند یا اینکه قصد اهدای خون دارند، دچار تردید می‌شوند که خون اهدا کنند و یا اینکه چه زمانی خون اهدا کنند که هم برای خودشان و هم‌گیرنده خون ضرری نداشته باشد.

تزریق واکسن کرونا منعی برای اهدای خون ندارد
وی با بیان اینکه شمار زیادی از هموطنان واکسن کرونا دریافت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: در مجموع تزریق واکسن کرونا منعی برای اهدای خون ندارد و اهدا کنندگان خون که واکسن کرونا دریافت کرده‌اند، توجه داشته باشند که فقط افرادی که واکسن «اسپوتنیک و آسترازنکا» تزریق کرده‌اند، تا ۱۴ روز  از اهدای خون معاف هستند و  افرادی که انواع دیگر واکسن را دریافت کرده‌اند، معافیت اهدای خون ندارند و بعد از رفع عوارض و علایم ناشی از تزریق واکسن با خیال راحت خون اهدا کنند.

فقط افرادی که واکسن «اسپوتنیک و آسترازنکا» تزریق کرده‌اند، تا ۱۴ روز  از اهدای خون معاف هستند

اهدا کنندگان خون با اهدای یک واحد خون خود نجات بخش جان سه نفر باشند
مدیرکل دفتر برنامه ریزی، جذب و فراخوان اهداکنندگان سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: نیاز به خون همیشگی است و جان برخی از بیماران مانند تالاسمی و سرطانی به خون وابسته است و از مصرف کنندگان همیشگی خون محسوب می‌شوند همچنین برخی از فرآورده‌های خون مانند پلاکت عمر کوتاه سه روز دارد و حوادث و سوانح نیز همیشه اتفاق می‌افتد بنابراین اهداکنندگان خون با اهدای یک واحد خون خود نجات بخش جان سه نفر باشند.

برچسب‌ها کرونا واکسن کووید 19 سازمان انتقال خون ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا واکسن کووید 19 سازمان انتقال خون ایران کرونا واکسن کووید 19 سازمان انتقال خون ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۶۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون

 به گزارش تابناک به نقل از مهر، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاورد‌های نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشور‌های پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

 وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و دارو‌های مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشور‌های منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیاز‌های بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

دیگر خبرها

  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی