Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایش ۳ روزه مسئولان شورای حل اختلاف سراسر کشور با هدف برنامه ریزی در زمینه بررسی ساز و کار‌های توسعه حل اختلاف و ترویج فرهنگ صلح و سازش در مشهد آغاز شد.

خبرگزاری میزان - همایش ۳ روزه مسئولان شورای حل اختلاف سراسر کشور با هدف برنامه ریزی در زمینه بررسی ساز و کار‌های توسعه حل اختلاف و ترویج فرهنگ صلح و سازش در مشهد آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی در مراسم افتتاحیه این همایش با اشاره به سند تحول قوه قضاییه گفت: با اجرای این سند شاهد تحولات بسیار خوبی در حوزه‌های قضایی بودیم و این حرکت با تاکیدات حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای، روندی متعالی یافته است.

غلامعلی صادقی با تشریح ابعاد مختلف این روند تحولی افزود: یکی از مهمترین ابعاد این تحول، مردم پایه شدن اقدامات دستگاه قضایی با محوریت اقشار مردم به ویژه نخبگان و بزرگان با هدف ترویج فرهنگ صلح و سازش است.

صادقی با اشاره به تجربه نظام قضایی کشور گفت: امروز همگان به این باور رسیده اند که باید در تمام امور به توان مردم تکیه کنیم و دستگاه قضایی با محوریت شورا‌های حل اختلاف در اجتماعی کردن فعالیت ها، پیشگام است.

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی گفت: با تلاش‌های صورت پذیرفته توسط بزرگان و ریش سفیدان در سراسر کشور به ویژه استان خراسان رضوی شاهد انتشار اخبار مثبت و خوبی در زمینه حل اختلاف و ایجاد صلح و سازش در پرونده‌ها هستیم.

در این مراسم همچنین رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه نیز ضمن تشریح سیاست‌های قوه قضاییه در زمینه ترویج فرهنگ صلح و سازش گفت: تأسی به اخلاق نبی مکرم اسلام در مواجهه با مسائل گوناگون و مردم در این زمینه باید الگو و سرمشق باشد.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی با اشاره به اهداف برگزاری این همایش افزود: تحول و تعالی باید به صورت مستمر دنبال شود، بنابراین با این نگاه هرگز نمی توان ادعا کرد که به نقطه مطلوب رسیده ایم پس باید برای خدمت به مردم دائم تلاش کنیم.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با اشاره به ویژگی‌های رهبران موفق گفت: رهبران پیشرو خود را به چارچوب‌های سازمانی صرف محدود نمیکنند و در مسیر قانون به دنبال نو آوری برای کسب پیشرفت هستند.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی رکن اصلی دستگاه قضایی را نیروی انسانی دانست و افزود: سیاست‌ها و برنامه‌ها توسط همین نیرو‌های خدوم انسانی باید اجرایی شود بنابراین یک رهبر هوشمند دریک فرایند تعالی بخش، به این نکته مهم توجه دارد.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضایبه افزود: در حل اختلاف باید به دنبال اهداف اصلی باشیم و در این مجموعه تمام سازوکار‌ها مبتنی بر حل اختلاف از طرق غیر از دادگاه سامان یافته و در این مسیر مبتنی بر قانون، هیچ حد یقفی وجود ندارد.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی گفت:باید با تلاش مضاعف وکار جهادی از تمام ظرفیت‌ها برای ایجاد صلح و سازش با سرعت زیاد و هزینه کم برای مردم استفاده کنیم.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، ایجاد انگیزش، ترسیم چشم انداز مطلوب، حمایت از مجموعه، مدیریت گذاراز وضع موجود به وضع مطلوب و حفظ متناسب میزان شتاب را از مراحل تحول دانست که توجه به آن در مسیر تعالی دستگاه قضایی بسیار مهم است.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی هیات‌های محله محور، میانجیگری، صلح یاران، داوری و... را از شیوه‌های مختلفی دانست که از آن‌ها برای رسیدن به صلح و سازش استفاده می شود.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه خاطر نشان کرد: در مسیر تعالی صلح و سازش باید کسب و ارتقا دانش و مهارت‌های اعضا نیز از طریق آموزش‌های مستمر مورد توجه قرار گیرد.

گفتنی است این همایش طی ۳ روز و با برگزاری کارگاه‌های مختلف در مشهد مقدس در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

برچسب ها: دادگستری قوه قضاییه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دادگستری قوه قضاییه رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه حجت الاسلام و المسلمین صادقی ترویج فرهنگ صلح و سازش دستگاه قضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۶۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود

 به گزارش تابناک به نقل از موج، دادگاه صلح نهاد جدیدی است که به موجب قانون شورای حل اختلاف سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده است، ماهیت وجودی این نهاد متفاوت از دادگاه‌های عمومی است.

طبق قانون جدید، دادگاه صلح تمامی صلاحیت‌های شورای حل اختلاف بر اساس قانون سابق، مضاف برصلاحیت‌های جدیدی که قانونگذار برای آن پیش بینی کرده است را داراست. این دادگاه، ابتدا باید پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع دهد، در صورت عدم امکان سازش یا عدم امکان اخذ تصمیم مقتضی و یا در صورت مخالفت یکی از طرفین دعوا در رابطه با ارجاع به شورای حل اختلاف، دادگاه صلح رأسًا به ماهیت دعوا رسیدگی می‌کند.

برگزاری ۵ نشست هماهنگی تشکیل دادگاه‌های صلح در دادگستری استان تهران

علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در راستای اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف در هشتمین ماموریت خود به مدیران قضایی استان تهران، ایجاد دادگاه‌های صلح در سال ۱۴۰۳ را مورد تاکید قرار داد و تا کنون ۵ نشست هماهنگی و پیگیری اجرای این قانون در دستگاه قضایی استان تهران تشکیل شده است.

حاجی رضا شاکرمی قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران در پنجمین نشست پیگیری اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف و برگزاری دادگاه‌های صلح در استان تهران که با حضور غلامرضا مهدوی معاون قضایی دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف، معاونین قضایی، برنامه‌ریزی و منابع انسانی و همچنین روسای دادگستری‌های شهرستان‌ها و بخش‌های استان تهران برگزار شد، اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف را مورد تاکید قرار داد.

شاکرمی با اشاره به اینکه طبق قانون، دادگاه‌های بخش می‌توانند وظایف دادگاه‌های صلح را انجام دهند، گفت: دادگاه‌های بخش در این زمینه کمافی‌السابق می‌توانند وظایف دادگاه‌های صلح را برعهده داشته باشند.

قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران از روسای دادگستری‌ها و حوزه‌های قضایی بخش خواست تا هماهنگی و تمهیدات لازم را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا پایان نیمه اول سال مقدمات و زمینه‌های تشکیل دادگاه‌های صلح در دادگستری‌ها فراهم شود.

وی تصریح کرد: صلاحیت‌های دادگاه صلح مشخص است و فقط پرونده‌های در صلاحیت این دادگاه‌ها به شعب تعیین شده برای دادگاه صلح ارجاع می‌شود و پرونده‌های شعب تبدیلی که خارج از صلاحیت دادگاه صلح است طبق روند قانونی و همچون گذشته مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.

شوراهای حل اختلاف همچنان در کنار دادگاه‌های صلح فعال هستند

شاکرمی صلاحیت شوراهای حل اختلاف را در قانون جدید اختصاصا در زمینه سازش برشمرد و عنوان کرد: پرونده‌های خارج از این توصیف در قالب دادگاه صلح مطرح خواهد شد و البته شوراهای حل اختلاف همچنان در کنار دادگاه‌های صلح فعال هستند و رای مربوطه و تصمیم قضایی توسط قاضی دادگاه صلح صادر خواهد شد.

قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران در پایان گفت: دادیاران و بازپرسانی که پیش از این به عنوان قاضی شورا فعالیت داشته‌اند با بررسی و طی مراحل قانونی بعد از تشکیل دادگاه صلح و در صورت صدور ابلاغ مراجع مربوطه می‌توانند حسب مورد به عنوان دادرس یا رئیس شعبه دادگاه صلح انجام وظیفه کنند.

غلامرضامهدوی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران در امور شوراهای حل اختلاف نیز در این جلسه با تاکید بر آثار مثبت شکل‌گیری دادگاه‌های صلح، گفت: با تشکیل دادگاه‌های صلح تعداد زیادی از پرونده‌های در صلاحیت این دادگاه مانند تصادفات به شعب این دادگاه‌ها ارجاع داده می‌شوند و کاهش ورودی پرونده‌های قضایی به دادسراها را در پی خواهد داشت.

قربانی: دادگاه‌های صلح موجب کاهش ورودی پرونده‌های قضایی می‌شوند

ربیع الله قربانی رئیس کل محاکم تهران نیز ایجاد دادگاه صلح در معیت محاکم و دادسرا را موجب کاهش ورودی پرونده‌های قضایی در این دو مرجع دانست و اتخاذ تصمیمات مدیریتی برای تامین نیروی انسانی و تعیین قضات برای رسیدگی به پرونده‌های در صلاحیت دادگاه‌های صلح، را ضروری برشمرد.

دیگر خبرها

  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود
  • اژه‌ای:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • رئیس قوه قضاییه:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • تحول در هوش مصنوعی در کشور با ایجاد اپراتور اختصاصی
  • با مشارکت مردمی صلح و سازش در پرونده های قضایی تحقق پیدا می کند
  • ۵ شعبه تخصصی شورای حل اختلاف اتاق اصناف اهواز راه‌اندازی می‌شود
  • تحقق صلح و سازش در پرونده‌های قضایی با مشارکت مردمی
  • سفر رئیس سازمان اورژانس کشور به کهگیلویه و بویراحمد
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه