Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی فیروزی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان عصر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس اظهار کرد: هرمزگان نیمی از واردات و صادرات کشور را بر دوش دارد و بنابراین بسیاری ظرفیت‌های آن ملی و بین المللی است و تصمیم‌گیری وتصمیم‌سازی برای ارتقای تراز این ظرفیت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی شناساندن این ظرفیت‌ها به کشورهای خارجی و بخصوص سفرا و رایزنان اقتصادی را در تقویت سرمایه‌گذاری این کشورها در کشورمان و بخصوص در زیرساخت‌های اقتصادی استان بسیار موثر دانست و بیان کرد: ما در دولت سیزدهم و با آغاز استانداری آقای دوستی بنا را بر این گذاشتیم که ظرفیت‌های استان را ابتدا به سفرای خودمان و سپس به سفرای خارجی بشناسانیم و تاکنون ده‌ها نشست مختلف با سفرای ایران در کشورهای گوناگون و همین طور با سفرای دیگر کشورها در ایران چه به صورت حضوری و چه به صورت وبیناری برگزار شده است.

 

معاون اقتصادی استانداری هرمزگان اضافه کرد: کنار هم داشتن سفرای این 9 کشور در هرمزگان خیلی اهمیت دارد و برنامه ریزی شده تا در این اجلاس در بندرعباس بتوانیم ضمن عقد قرارداد و تفاهم‌نامه‌های متعدد با سفرای این کشورها، بستر لازم برای سرمایه‌گذاری آنان در ظرفیت‌های مختلف بندری و دریایی، کشاورزی، شیلاتی و تولیدی را فراهم کنیم.

کشورهای عضو اکو فقط 10 درصد کل تجارت‌شان با یکدیگر است

به گفته فیروزی، کشورهای عضو اکو تنها 10 درصد کل تجارت‌شان با یکدیگر است و افزایش این سطح می‌تواند به رفع وابستگی‌های فرامنطقه‌ای آنها و نیز کاهش قیمت تمام شده محصولات مورد نیاز یکدیگر کمک کرده و به رشد سرمایه‌های دوجانبه و چند جانبه در حوزه‌های مشترک بیانجامد.

وی به تأثیرات سیاسی و اقتصادی حاصل از تقویت مراودات میان کشورهای عضو اکو اشاره و بیان داشت: در اختیارگیری باراندازهای بندری توسط کشورهای عضو اکو در ایران بخصوص در پسکرانه بندر شهید رجایی می‌تواند اثرات ضدتحریمی داشته و به تقویت روابط میان کشورهای عمدتا همسایه نیز منجر شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان همچنین گفت: هر ۴ نوع ظرفیت حمل و نقلی در هرمزگان (شامل زمینی، هوایی، دریایی و ریلی) موجود است و این استان را نسبت به بسیاری دیگر از استان‌های کشورمان متمایز ساخته و در عین حال سبب شده تا هرمزگان نقش ویژه‌ای در اقتصاد ملی و منطقه‌ای داشته باشد و ظرفیت‌های بالقوه‌ای نیز در استان وجود دارد که معرفی آنها به کشورهای عضو اکو می‌تواند منجر به رفع آسان‌تر نیازهای آنان از طریق سرمایه‌گذاری در این استان و بدست آوردن نیازهای خود با شرایط بهتری شود.

هرمزگان مهیای شرایط پساتحریم می‌شود

فیروزی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای در حال انجام در وین توسط مذاکره‌کنندگان ارشد کشورمان، تصریح کرد: هرمزگان می‌تواند در شرایط پساتحریم نیز نقش ویژه‌ای ایفا کند و ما بدنبال آن هستیم که در پی بروز فرصت‌های اقتصادی جدید در کشورمان، هرمزگان به سرعت به تقویت توانمندی‌های خود اقدام و با توجه به کارکردی که در اقتصاد ملی دارد، از مواهب گشودن پنجره‌های جدید اقتصادی بهره هرچه بیشتری ببرد و این در گروی برنامه‌ریزی امروز برای شرایط آینده است.

 

وی به ظرفیت‌های حمل و نقلی‌ هرمزگان نیز اشاره و بیان داشت: ناوگان حمل و نقل ریلی و زمینی ما عملا با ظرفیت کامل فعال نیست و اگر ما بتوانیم روابط خودمان را با کشورهای عضو اکو و دیگر کشورها توسعه دهیم سبب افزایش کارآیی در این حوزه نیز خواهیم شد و بازده فعالیت‌های بندری و دریایی ما نیز ارتقا می‌یابد و این ارتقا بر معیشت فعالان این حوزه نیز تأثیر مستقیم دارد.

گردشگری هرمزگان به معرفی ویژه نیاز دارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان در بخش دیگری از این گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس خاطرنشان کرد: گردشگری و تولید در هرمزگان نیز می‌تواند مورد توجه جدی باشد و ما در نشست سفرا و رایزنان اقتصادی کشورهای عضو اکو شامل پاکستان، ترکیه، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان حتما ظرفیت‌های گردشگری و کشاورزی هرمزگان بخصوص کشاورزی خارج از فصل را به طور ویژه به آنان معرفی خواهیم کرد تا بتوانیم بسترهای سرمایه‌گذاری خارجی در این حوزه‌ها را نیز فراهم کنیم.

فیروزی اضافه کرد: کاشت خارج از فصل و شیلات در هرمزگان می‌تواند برای برخی کشورهای عضو اکو جذابیت داشته باشد و از سوی دیگر توانمندی‌های فنی و مهندسی خوبی در استان وجود دارد که معرفی آنان به سفرا و رایزنان اقتصادی کشورهای عضو اکو سبب بسترسازی برای تقویت سرمایه‌گذاری‌های مهم خواهد بود.

بندر شهید رجایی در کانون توجهات

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان از نقش بندر شهید رجایی در اقتصاد کشورمان به عنوان نقشی کلیدی و منحصربفرد یاد و کرد و گفت: یکی از کلیدی‌ترین اهداف برگزاری اجلاس سفرای اکو در هرمزگان، تمرکز بر پس کرانه بندر شهید رجایی و واگذاری اراضی به این کشورها برای ایجاد باراندازهای اقتصادی برای تمرکز دادن کالاهایی است که از طریق کشورمان به این کشورها حمل می‌شود و ما همچنین در زمینه برخی همکاری ترانزیتی با مشکلاتی روبرو هستیم که تجار ما را به زحمت انداخته و در این اجلاس درباره این مسائل نیز بحث و تبادل نظر خواهد شد.

فیروزی در پایان تصریح کرد: سرمایه‌گذاری متقابل کشورها در یکدیگر سبب خواهد شد که ما تحریم را هم بشکنیم و آنها نتوانند ما را در فضای تحریم دوباره قرار دهند.

انتهای پیام/ 88055

منبع: فارس

کلیدواژه: علی فیروزی معاون اقتصادی استانداری هرمزگان بندر شهید رجایی کشورهای عضو اکو مهدی دوستی استاندار هرمزگان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان کشورهای عضو اکو بندر شهید رجایی سرمایه گذاری ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۹۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در استان به صورت استانی انجام می‌شود و نیاز به سیر مراحل صدور مجوز از مرکز نیست، گفت: این مجوز را می‌توان در استان سریع، شفاف و روشن صادر کرد به این دلیل که با بروکراسی اداری کارها پیچیده و با حذف آن، زمان گرفتن مجوز کمتر می‌شود.

محمد کرمی روز پنجشنبه در جریان دومین روز از سفر خود به منطقه سیستان در جلسه با جمعی از مدیران استانی و شهرستانی اظهار کرد: در سیستان و بلوچستان همه شرایط فراهم است و تمامی دستگاه‌ها پای کار آمده‌اند تا از ذخایر بی‌نظیر استان استفاده شود.

وی بیان کرد: مجموعه صنعت و معدن باید پای کار باشد تا کارخانه‌های فرآوری به سرعت شکل گیرد همچنین در مورد کارخانه سیمان اکنون نیاز داخلی نداریم بلکه باید تلاش خود را برای صادرات سیمان به کشورهای آفریقایی و پاکستان که مواد اولیه برای سیمان ندارند و از ایران درخواست داشته‌اند، انجام دهیم.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه باید تعامل با کشورها انجام شود ،تصریح کرد: می‌توان در مقابل از این کشورها آلومینیوم گرفت و در استان فرآوری کرد، با توجه به اینکه مردم استان سرمایه زیادی دارند می‌توان از ظرفیت خود مردم برای کمک به اقتصاد منطقه استفاده کرد.

وی گفت: همکاری ایران با کشورهای همسایه و برعکس باید در یک چرخه مثبت باشد تا موفقیت متقابل را ممکن سازد چون همه این کشورها مکمل یکدیگر هستند و باید از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنند.

کرمی به ارتباط ایران با افغانستان اشاره کرد و افزود: افغانستان درخواست کرده با کارخانه‌های فرآوری ایران به صورت مشترک سرمایه گذاری کند و از آن طرف بخشی از استخراج معادنشان را به این طرف بیاورند و از این طریق می‌توانند از معادنشان استفاده کنند.

وی بیان کرد: اگر اقتصاد افغانستان را درست کنیم قطعا اقتصاد ایران نیز بهره می‌برد از آن طرف نیاز نیست افغانستانی ها را از ایران خارج کنیم.

رییس شورای برنامه ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان اقتصاد دریا را مهم دانست و گفت: با استفاده از ظرفیت دریا می‌توان تولید ثروت کرد چرا که اکنون در سواحل انواع و اقسام موجوداتی وجود دارد که در صنعت، داروسازی و خوراک می‌توان از آن‌ها بهره برد.

وی خاطرنشان کرد: چند هزار نفر در باغ‌های موزی که در سیستان و بلوچستان شروع بکار کرده مشغول شدند چرا که اکنون حدود ۶۰۰ میلیون دلار موز وارد می‌کنیم که با توجه به ظرفیت استان می‌توانیم صادر کننده باشیم، در گذشته ۲۰ تا ۳۰ تن موز برداشت می‌کردیم که اکنون این رقم به ۷۰ تن رسیده است.

کرمی ادامه داد: نخلستان‌هایی که در حال حاضر در سیستان و بلوچستان ساخته شده باید توسعه یابد همچنین در حوزه ساخت طلا نیز می‌توان اقداماتی انجام داد تا این استان مرکز بین المللی آب طلای منطقه شرق شود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته کارگاه‌های ساخت طلا در سیستان و بلوچستان داشته‌ایم، عنوان کرد: با توجه به اینکه مردم افغانستان و پاکستان به طلا علاقه دارند، می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: اگر اقتصاد منطقه ای درست شود قطعا در آنجا شهر شکل خواهد گرفت بنابراین نباید به دنبال ساخت شهر باشیم چرا که پس از آبادانی یک منطقه و شکل گرفتن اقتصاد در آنجا مردم به این مناطق خواهند رفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • پایان دوره آموزشی نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم پس از 21 نشست تخصصی
  • پایان نشست‌های آموزشی منتخبان مجلس دوازدهم
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • اولویت مجلس خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد
  • تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور