Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا احمد آخوندی ابراهیم آبادی روز سه شنبه در نشست شورای میراث فرهنگی میبد افزود: باید فرض کرد این شهرستان اداره میراث فرهنگی ندارد، مردمانی هویت دوست و علاقمند به بافت تاریخی دارد و بر این اساس باید مرکز توسعه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شکل بگیرد تا افکار ، طرح‌ها و ایده‌ها را در آنجا مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اداره میراث فرهنگی نیز به عنوان یکی از اجزای مرکز و حمایت کننده آن با همکاری نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان عملیاتی کردن طرح‌ها و ایده‌ها در مسیر علمی همراه با برآورد هزینه را پیگیری کند.

آخوندی بر پیشگیری از مهاجرت جمعیت از بافت تاریخی رویکرد تعامل میراث فرهنگی استان و کمبود بودجه عمرانی (حدود ۱۴ میلیارد تومان) در سال تاکید کرد و لزوم همکاری مردم ، خیران و مسئولان در حوزه میراث را یادآور شد.

سرپرست فرمانداری میبد هم در این نشست بر نگاه اقتصادی در حوزه گردشگری و زنده نگاه داشتن بافت تاریخی شهر تاکید کرد و گفت: نارین قلعه و کاروانسرای شاه عباسی یک مجموعه تاریخی است و می‌توان با توجه به طرح‌های پیشنهادی با آزاد سازی حریم ، حصار و پلاک‌های مجاور نارین قلعه ، این مکان تا کاروانسرای شاه عباسی را به صورت بافت هم پیوند در آورد.

سید جمال سجادی پور تعریف مسیرهای گردشگری را یادآور شد و حل مشکل زمین و مجوز موزه‌ مرتبط با میراث فرهنگی که در مجموعه بام میبد توسط کریم زاده یکی از پزشکان خیر میبد در دست ساخت است را درخواست کرد.

مجید بهارستانی شهردار میبد نیز با اشاره به ۷۰۰ هکتار بافت تاریخی ، تک بناهای تاریخی ارزشمند و باغ های هم پیوند بیشترین خواسته مردم در حوزه گردشگری را همراهی مسئولان در مرمت و ساخت و سازها بیان کرد و از کارشناسان میراث فرهنگی درخواست کرد بر اساس ضوابط میراث همراهی بیشتری با مردم در این ارتباط داشته باشند.

مدیر پایگاه پژوهشی میبد هم گفت: در آستانه روز ۲۵ اسفند سالروز ثبت بافت تاریخی میبد در سال 1379 هستیم  ،  میبد اولین بافت تاریخی ثبت شده کشور همه نمادها و المان‌های شهر ایرانی اسلامی شامل کهن دژ ، راسته بازار(بازار سنتی) و مسجد جامع را دارد و تقریبا به همه سلیقه‌های گردشگری از جمله گردشگری مذهبی ،  بوم کنی  و پیش از تاریخ ، طبیعت و روستا در میبد پاسخ داده می‌شود.

عبدالمهدی همت پور افزود: مردم شهرستان نیز بسیار حامی میراث فرهنگی و بسیار جلوتر از مسئولان پای کار هستند،لازم است تنها برای آنها ریل‌گذاری و امور مرتبط به حمایت از انجام فعالیت‌های گردشگری و میراث فرهنگی را انجام داد و راهکار ارایه کرد.

عضو شورای شهر میبد نیز به ایجاد کمیته گردشگری و مرمت در کمیسیون املاک و عمران شورای شهر اشاره کرد و پتانسیل‌های مذهبی و شاخصه‌های اصیل سنتی و ظلم واقع شدن در حق میبد را مورد تاکید قرار داد.

علیرضا آزادمنش افزود: متاسفانه مشکل زیاد است ، توفان تخریب و فرسودگی در شهر میبد داریم و مرمتی که تا کنون انجام شده به چشم نمی‌آید ،  بر اساس تحقیق انجام شده در چهار سال برای شناسایی آسیب‌ها در بافت تاریخی مردم شهرستان علاقه‌ای به حفظ بافت تاریخی به دلیل وجود محدودیت های زندگی و مشکل  ساخت و ساز و ایمنی ندارند.

در نشست برگزار شده فعالان حوزه گردشگری میبد نیز به بیان نظرها ، طرح ها و ایده‌های خود از جمله نبود پهنه خاک سفالگری و اجازه دادن به سفالگران برای خاکبرداری از سوی مسکن و شهرسازی ، سر و سامان دادن به بافت شارستان که چندین مسیر گردشگری به آن منتهی می‌شود ،  لزوم انجام راهکار برای اینکه گردشگران توقف بیشتری در شهرستان داشته باشند و پای کار بودن مردم و لزوم حمایت از آنها با رفع موانع ساخت و ساز و ارایه تسهیلات در حوزه گردشگری پرداختند.

وسعت بافت تاریخی میبد ۷۰۰ هکتار معادل یک سوم وسعت این شهر است و یکی از مناطق باستانی و تاریخی استان یزد محسوب می‌شود و مرکز این شهرستان ۱۰۶ هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها میبد صنایع دستی توسعه اقتصادی یزد کاروانسرای شاه عباسی میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میبد صنایع دستی توسعه اقتصادی میبد صنایع دستی توسعه اقتصادی یزد کاروانسرای شاه عباسی میراث فرهنگی میراث فرهنگی حوزه گردشگری بافت تاریخی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۹۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ به گفته مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان اصفهان با محوریت کارخانه عظیم و تاریخی ریسباف در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نمایشگاه ایران اکسپو به سرمایه‌گذاران خارجی معرفی شد.
امیر کرم‌زاده، مجموعه تاریخی کارخانه ریسباف را یکی از مهمترین و زیباترین بنا‌های صنعتی و تاریخی کشور معرفی کرد وافزود: مقرر است این کارخانه به موزه بزرگ اصفهان تبدیل شود.
نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ درتهران بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد تجاری به‌منظور نمایش توانمندی‌های صادراتی با بازار‌های بین‌المللی است که در این دوره از نمایشگاه، غرفه اصفهان به معرفی توانمندی‌های صادراتی استان با رویکرد و ارائه زنجیره ارزش‌های راهبردی به‌ویژه در بخش گردشگری و صنایع دستی و ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری پرداخت.
دراین رویداد همچنین بیش از ۱۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری گردشگری به‌ویژه ۱۲ طرح برتر گردشگری در غرفه اصفهان معرفی شد.
روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اعلام کرد: تفاهم‌نامه‌های توسعه گردشگری با ۶ استان تهران، یزد، فارس، کرمان، قم و خراسان رضوی به‌منظور تعامل و همفکری بیشتر و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان‌ها در این نمایشگاه منعقد شد.

دیگر خبرها

  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل
  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم