Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی کاظمی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان به همراه معاونان فنی و آبخیزداری و مدیر روابط عمومی این اداره روز چهارشنبه ۱۱ اسفندماه و در آستانه هفته منابع طبیعی از دفتر خبرگزاری مهر نمایندگی اصفهان بازدید و با خبرنگاران این خبرگزاری گفت‌وگو کردند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در این بازدید، مباحث منابع طبیعی و آبخیزداری را امور حاکمیتی، زیربنایی و حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: اگر با کمک رسانه‌ها و مطبوعات در حوزه منابع طبیعی و حفاظت از آن بیش از پیش اطلاع رسانی و فرهنگسازی شود و مشارکت مردم را داشته باشیم، موفق خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاظمی با بیان اینکه حفاظت از عرصه ۹.۵ میلیون هکتاری مراتع و عرصه‌های طبیعی استان اصفهان با صرف نیروهای موجود دشوار است، افزود: مشارکت مردم، جذب همیاران طبیعت و اطلاع رسانی رسانه‌ها در این حوزه به حفظ منابع طبیعی کمک می‌کند.

او با اشاره به اینکه برای جذب همیاران طبیعت سامانه‌ای تشکیل شده است، ادامه داد: تاکنون یک هزار و ۷۳۱ نفر تحت عنوان محافظان افتخاری در سامانه همیاران طبیعت منابع طبیعی استان اصفهان عضو شدند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خاطرنشان کرد: افرادی که متقاضی و علاقه مند به همکاری با منابع طبیعی هستند با مراجعه به سامانه https://hamyartabiat.frw.ir می‌توانند ثبت نام کنند که پس از برگزاری دوره‌های آموزشی و صدور گواهینامه، در ۱۱۱ بلوک حفاظتی به عنوان محافظان طبیعت، قرقبانان را در زمینه محافظت و مقابله با حریق و فرهنگسازی همراهی می‌کنند.

کاظمی با اشاره به اینکه از ۱۰.۷ میلیون هکتار وسعت استان، ۹.۵ میلیون هکتار عرصه ملی است که ۶.۳ میلیون هکتار آن را مراتع و ۳.۲ هکتار آن را بیابان تشکیل می‌دهد، اضافه کرد: ۴۱ هزار هکتار وسعت جنگل‌های زاگرسی استان در دو شهرستان فریدونشهر و سمیرم قرار دارد و نقشی که این جنگل‌های زاگرسی در تأمین آب و جلوگیری از فرسایش خاک دارد، اهمیت حفاظت و مراقبت از آنها را دو چندان می‌کند.

در این بازدید همچنین عباس قاسمی رامشه مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خبرگزاری مهر را فعال‌ترین رسانه استان در حوزه منابع طبیعی و محیط‌زیست دانست و از ندا سپاهی خبرنگار این خبرگزاری تقدیر کرد.

گفتنی است مشروح گفت‌وگوی خبرنگار مهر با مدیر کل و معاونان منابع طبیعی استان اصفهان به زودی در این خبرگزاری منتشر خواهد شد.

کد خبر 5436887

منبع: مهر

کلیدواژه: منابع طبیعی مشارکت مردمی حفظ محیط زیست اصفهان سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور هفته درختکاری هفته منابع طبیعی ویروس کرونا بوشهر کرمانشاه آمار کرونا خطبه های نماز جمعه مبعث شیوع کرونا اردبیل گرگان سانحه تصادف لیگ برتر فوتبال ایران واکسن کرونا عکس استانها سفر استانی منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان میلیون هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۳۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت:در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام، احشام اهالی ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده است.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در بازدید از مناطق جنگلی گالیکش در شرق گلستان اظهار کرد: در طرح ساماندهی خروج دام، اراضی به تصرف دولت درآمده و مناطق بعد از خروج دام جنگلکاری می‌شود.

وی افزود: در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده و بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به سطح جنگل‌های استان افزوده شده است. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها در روستای عرب کلو و خسرو آباد در سال ۱۳۷۹ شروع شده است.

سلامتی ادامه داد: در روستای عرب کلو ۳۳ خانوار دایم و ۴ خانوار موقت با ۱۹ دامدار حضور داشتند؛ در روستای خسروآباد هم، ۲۶ خانوار دائم و یک خانوار موقت با ۱۲ دامدار حضور داشتند. ۱۲۱ نفر در طرف قرارداد با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در روستا‌های این طرح کوچ داده شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در اجرای این طرح حدود ۷۰۰ هکتار جنگلکاری با گونه‌های پهن برگ و سوزنی برگ شده است که حدود ۳۰۰ هکتار زمین‌های خود روستا و ۴۰۰ هکتار جنگل‌های مخروبه در آن محدوده بوده است. 

سلامتی افزود: با اجرای این طرح بخش۷ وسیعی از جنگل‌های منطقه به دلیل حذف عوامل تخریب مثل حضور دام و خانوار‌های جنگل نشین با جنگلکاری بازسازی و احیا شده است که در توسع‌ها جنگل و حفظ منابع آب و خاک تاثیر بسیار مطلوبی داشته است. 

وی گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها یکی از طرح‌های خوب بوده است که به دلیل عدم وجود اعتبار تداوم پیدا نکرده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

دیگر خبرها

  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند