Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@11:54:41 GMT

حیات وحش در توسعه پایدار و رفاه انسان نقش محوری دارد

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۹۳۳۰۷

حیات وحش در توسعه پایدار و رفاه انسان نقش محوری دارد

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از محیط زیست استان همدان «محسن جعفر نژاد بسطامی» اظهار داشت: هر ساله کشورهای عضو سازمان ملل متحد، سوم مارس روز جهانی حیات وحش را برای افزایش آگاهی از وضعیت گیاهان و جانوران وحشی گرامی می دارند که این موضوع نشان دهنده ارزش های حیات وحش برای ادامه حیات بشر در کره خاکی است.

وی اضافه کرد: تنوع‌زیستی، شالوده حیات بشر را تشکیل داده و همواره در تأمین نیازهای بشر، نقش اساسی بازی کرده است همچنین در طول حیات بشر گونه های گیاهی و جانوری به‌ منظور تأمین نیازهای غذایی مورد توجه انسان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان خاطرنشان: بر این اساس همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد و دیگر سازمان های بین المللی، جامعه مدنی، تشکل های مردمی و افراد غیردولتی، دعوت به مشارکت در این پاسداشت جهانی حیات وحش می شوند.

جعفر نژاد بسطامی گفت: در این میان جوامع محلی می توانند نقش بسیار مهم و مثبتی در کمک به جلوگیری از تجارت غیرقانونی حیات وحش بازی کند.

وی ادامه داد: امروزه تخریب زیستگاه و افت کیفیت آنها، کشاورزی و توسعه ناپایدار، شکار غیر قانونی و قاچاق حیات وحش و برداشت بیش از حد، بزرگترین تهدیدها برای حیات وحش و تنوع زیستی است.

وی تصریح کرد: امسال روز جهانی حیات وحش با شعار احیای گونه های کلیدی برای بازسازی بوم سازگان برگزار می شود و این شعار در برگیرنده تمام گیاهان و جانوران حیات وحش به عنوان جزیی از تنوع زیستی و همچنین بخش مهمی از معیشت های مردم، به ویژه جوامعی است که با طبیعت ارتباط نزدیک دارند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان همدان ادامه داد: همچنین شعار روز جهانی حیات وحش بر اهمیت بهره برداری پایدار از منابع طبیعی در حمایت از دستیابی به اهداف جهانی توسعه پایدار سازمان ملل تاکید دارد.

جعفر نژاد بسطامی اظهار داشت: این روز فرصتی منحصر به فرد برای پاسداشت از حیات وحش کشور با تمام تنوع و زیبایی هایش بوده و نقش بسزائی در ارتقای آگاهی های عمومی در خصوص مزایای متعدد حیات وحش برای مردم و تهدیدات پیش روی آن ایفا می کند.

وی تاکید کرد: هیچگاه نباید از یاد برد که اقداماتی که ما در زمینه حفاظت از حیات وحش به همراه دیگر کشورهای جهان انجام می دهیم می تواند ضامن بقای یک گونه و یا جلوگیری از انقراض آن باشد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان همدان افزود: هم اکنون زمان اتحاد و همت برای حفاظت از تنوع زیستی و گونه های ارزشمند کشورمان و به حداقل رساندن تعارضات موجود بین انسان و محیط است تا برای نسل آتی سرزمینی با میراث طبیعی گرانبها به ارث بگذاریم.

جعفر نژاد بسطامی گفت: توجه به ارزش های متنوع گونه های جانوری در برنامه ریزی های توسعه، ایجاد حس حمایت از حیات وحش در سطوح جامعه ، جلب مشارکت های مردمی در مدیریت و حفاظت حیات وحش، انجام پژوهش های کاربردی و بنیادی به منظور شناخت و مدیریت گونه های جانوری و احیای زیستگاه و جمعیت آنها و جلوگیری از تخریب زیستگاهها می تواند شرایط مطلوبی را برای پویایی و پایداری گونه های جانوری کشورمان و زیستگاه های آنها فراهم کند.

استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است و تاکنون ۳۰۷ گونه جانوری در این استان شناسایی شده است.

برچسب‌ها استان همدان اداره کل حفاظت محیط زیست همدان حیات وحش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان همدان اداره کل حفاظت محیط زیست همدان حیات وحش استان همدان اداره کل حفاظت محیط زیست همدان حیات وحش محیط زیست استان همدان جهانی حیات وحش تنوع زیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۳۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده و ثبت پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه

سعید یوسف‌پور اظهار داشت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی برای دومین بار در سال ۱۴۰۳ شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود، افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

یوسف پور اضافه کرد: در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

بیشتر بخوانید

مشاهده پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری + فیلم

وی گفت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

یوسف پور بیان داشت: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و شش منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده و ثبت پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان