Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@21:37:50 GMT

صنایع‌دستی و جاذبه‌های گردشگری نرماشیر چه هستند؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۹۴۴۸۲

صنایع‌دستی و جاذبه‌های گردشگری نرماشیر چه هستند؟

ایسنا/کرمان براساس اسناد معتبر تاریخی شهرستان نرماشیر یکی از مناطق‌ آباد و پررونق استان کرمان بوده‌ که با توجه به قرارگیری در مسیر کاروان‌رو، شهرها و آبادی‌های مختلفی تا حاشیه رودخانه نساء این شهرستان شکل گرفته است. در این آبادی‌ها و شهرها کاروانسراها، قلعه‌ها، بازارها، آتشکده‌ها، مساجد، ‌آب انبارها و سایر بناهای حکومتی و تجاری ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنایع‌دستی مشهور شهرستان نرماشیر شامل قالیبافی‌، گلیم‌بافی، مرواریدبافی‌، سفالگری و حصیربافی است که با راه‌اندازی مرکز صنایع‌دستی و کارگاه‌های قالیبافی در روستاهای سیدآباد و حسن‌آباد کناره رونق آن‌ها دوچندان شده است.

محمدرضا منصوری، مدیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نرماشیر با اشاره به خشکسالی‌هایی اخیر این شهرستان گفت: صنایع‌دستی و گردشگری می‌تواند جایگزینی مناسب برای اقتصاد کشاورزی این شهرستان شود.

وی افزود: با توجه به خشکسالی سال‌های اخیر روستاهای شمالی نرماشیر و آسیب بخش عظیمی از صنعت کشاورزی این روستاها، اقتصاد گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند جایگزینی مناسب برای اقتصاد کشاورزی این مناطق شود.

منصوری ادامه داد: در فاز نخست روستاهای سیدآباد، چهل‌تخم و دشت‌آباد به عنوان پایلوت برای اجرای طرح‌های بوم‌گردی و ایجاد کارگاه‌های صنایع‌دستی انتخاب شدند.

وی اضافه کرد: خوشبختانه مسئولان محلی شهرستان نرماشیر توجه ویژه‌ای برای اجرای این طرح در روستاهای این شهرستان دارند.

منصوری تاکید کرد: ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی شهرستان نرماشیر مورد توجه گردشگران است که با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم باید صنعت گردشگری را در این شهرستان توسعه داد.

مدیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نرماشیر با اشاره به تولید انواع صنایع‌دستی از شاخه و برگ درخت خرما در این شهرستان گفت: کاربردی‌کردن صنایع‌دستی شهرستان نرماشیر راهکاری برای رونق اقتصادی این منطقه بوده و در همین راستا هنر حصیربافی این شهرستان در حال توسعه و رونق است.

وی با اشاره به اینکه شهرستان نرماشیر دارای نخلستان‌های وسیع و گسترده‌ای است اظهار کرد: هنرمندان صنایع‌دستی این شهرستان از شاخه و برگ درختان خرما انواع مختلف صنایع‌دستی همچون پادری، سبد، حصیر، چیلوک زیرانداز، سفره، سفتو، بادبزن و غیره تولید می‌کنند که علاوه بر اشتغال پایدار به رونق اقتصادی این منطقه کمک زیادی کرده است.

مدیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نرماشیر با اشاره به اینکه در حال حاضر تولیدات حصیربافی و سیس‌بافی این شهرستان رونق خوبی پیدا کرده است افزود: در سال‌های گذشته برخی از صنایع‌دستی این شهرستان در حال منسوخ شدن بود که خوشبختانه با فرهنگ‌سازی‌ و طرح‌هایی که در راستای ایجاد کارگاه‌های صنایع‌دستی ارائه شده است جانی دوباره گرفته‌اند.

وی به جاذبه‌های شهرستان نرماشیر اشاره و اظهار کرد: قلعه خان، شهر قدیم نرماشیر، محوطه پیرماشا مربوط به دوره ساسانی، برج‌های نگهبانی، محوطه باستانی جلال‌آباد، قلعه جمالی، محله قاجار، جنگل کهور و گز روستای کدور، کلوت‌های علی‌آباد تدین و... از جمله این جاذبه‌ها هستند.

وی به پادری‌بافی به عنوان یکی از صنایع‌دستی‌های نرماشیر که در حال منسوخ‌شدن بود اشاره کرد و گفت: این پادری‌ها از الیاف یا همان لیف خرما که در زبان محلی به آن «سیس» می گویند، بافته و به اشکال و رنگ‌های مختلف و متنوع روانه بازار می‌شود که مدتی تولید آن به‌ شدت کاسته شده بود.

منصوری ادامه داد: هم اکنون در کارگاه تولید پادری روستای عزیزآباد پایین شهرستان نرماشیر روزانه ۱۵ هنرمند بیش از ۳۰ نوع پادری تولید می‌کنند که هرکدام از آنها به مبلغ ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری صنایع دستی استانی فرهنگی و هنری شهرستان نرماشیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۴۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابط‌عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی علی‌اصغر شالبافیان با بیان این خبر گفت: در سال گذشته پیرو تصویب آئین‌نامه نرخ تعرفه گاز مصرفی صنایع و خدمات توسط هیأت وزیران، نرخ بهای گاز مصرفی تأسیسات گردشگری به میزان یک چهارم نرخ صنعت کاهش یافت.

وی افزود: با توجه به مصوبه دولت، نرخ مصوب از نیمه دوم سال گذشته برای تأسیسات گردشگری اعمال شد و با طرح ادله قانونی و پذیرش آن توسط معاونت حقوقی ریاست جمهوری و اهتمام وزیر محترم، نرخ مصوب یک چهارم برای نیمه نخست سال گذشته نیز تعمیم یافت و مقرر شد قبوض مشترکین تأسیسات گردشگری و صنایع دستی در بازه زمانی اعلام شده، تعدیل شود. از این رو هزینه بهای گاز تأسیسات گردشگری برای نیمه اول سال ۱۴۰۲ با تعرفه یک چهارم محاسبه می‌شود و این موضوع با اصلاح قبوض، حمایت از فعالین بخش خصوصی را در پی خواهد داشت.

شالبافیان تصریح کرد: با عنایت به مصوبه ارزشمند دولت در ماده ۹ آئین نامه جز ۲ و۳ ماده ۱۰۰ قانون برنامه ششم موضوع تصویب نامه روز ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۲ هیات وزیران، دستگاه‌های متولی حوزه آب، دفع فاضلاب و انرژی مکلف شدند نسبت به تدوین تعرفه ویژه بخش گردشگری اقدام نمایند. با اهتمام صورت گرفته، تعرفه ویژه تأسیسات گردشگری در زمینه گاز، برق و سوخت شناورها تصویب گردید و ذینفعان مربوطه از آن بهره‌مند شدند. تعرفه آب و فاضلاب نیز در شرف تدوین است.

معاون گردشگری در ادامه اظهار کرد: یکی از ابزارهای حمایتی برای توسعه گردشگری در کشور، بهره‌مندی فعالان این صنعت از تسهیلات و تعرفه‌های انرژی است. سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با در نظر گرفتن توجیه اقتصادی نسبت به سرمایه‌گذاری در صنایع مختلف اقدام می‌کنند و یکی از ملزومات و مؤلفه‌های اصلی تشویق سرمایه‌گذاران و حمایت از فعالان صنعت گردشگری، وجود مشوق‌های قانونی در زمینه انرژی است.

شالبافیان در پایان با تاکید بر لزوم توجه به مصرف بهینه انرژی در تأسیسات گردشگری گفت: رویکرد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همواره حمایتی بوده و بر پشتیبانی و مساعدت حداکثری از فعالان حوزه گردشگری تاکید دارد.

اقدامات مذکور در حالیست که با پیگیری‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال گذشته، نرخ برق تأسیسات گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی دارای پروانه بهره‌برداری از این وزارتخانه، در تمام فصول به میزان ۱۳۲ تومان به ازای هر کیلووات ساعت تعیین شد که این نرخ در میان تعرفه‌های بخش صنعت، پایین‌ترین نرخ به شمار می‌آید.

کد خبر 6091307 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • دستگیری ۵ حفارغیر مجاز در شهرستان سوادکوه
  • اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر زیبای دژکرد