Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت امور خارجه آلمان از توافق ترکیه و روسیه در قبال ورود کشتی‌های جنگی روسی به دریای سیاه استقبال کرد.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، این وزارتخانه در بیانیه‌ای نوشت: «آلمان از نقش حیاتی ترکیه به‌عنوان محافظ پیمان مونترو که عبور از تنگه‌های بُسفر و داردانل را تنظیم می‌کند، به‌ویژه در زمان‌های دشوار و همچنین در زمان جنگ، قدردانی می‌کند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت امور خارجه آلمان با اشاره به توفق آنکارا و مسکو درباره ورود کشتی‌های جنگی روسی به دریای سیاه نوشت: «بابت تضمین تداوم اجرای این پیمان از شما تشکر می‌کنیم».

«مولود چاوش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه روز سه‌شنبه اعلام کرد: «به روسیه گفتیم این کشتی‌ها را اعزام نکند و روسیه به ما گفت این کشتی‌ها از تنگه‌های مذکور عبور نخواهند کرد».

او در ادامه توضیح داد: «روسیه موافقت کرده است که درخواست عبور آن دسته از کشتی‌های خود از تنگه ما که در ناوگان دریای سیاه ثبت نشده‌اند، پس بگیرد». 

وزیر امور خارجه ترکیه ضمن اعلام عدم تمایل کشورش برای اجرای تحریم‌های روسیه گفت: «به عنوان یک اصل، ما به معنای عام در چنین تحریم‌هایی شرکت نکردیم. ما نیز قصدی برای پیوستن به این تحریم‌ها نداریم». (جزئیات بیشتر)

چاوش‌اوغلو هفته گذشته گفته بود: «در مورد جنگی که ترکیه طرف درگیر نیست، اقداماتی وجود دارد که بتوان برای کشورهای طرف جنگ انجام داد».

او با اشاره به تردد کشتی‌های جنگی روسیه در این تنگه‌ها گفت: «اما اگر کشتی‌های متعلق به کشورهای مختلف قصد بازگشت به پایگاه‌های خود را داشته باشند، باید اجازه آن داده شود». (جزئیات بیشتر)

طبق پیمان «مونترو» که در سال ۱۹۳۶ امضا شده است، ترکیه کنترل دو تنگه راهبردی داردانل و بسفر را بر عهده دارد. در زمان صلح عبور کشتی‌های غیر نظامی از این تنگه‌ها آزاد است اما در صورت وقوع جنگ محدودیت‌هایی برای کشورهای غیر حوزه دریای سیاه و کالیبر تسلیحات نصب شده بر روی کشتی‌های جنگی خواستار عبور از این تنگه وجود خواهد داشت.

روز جمعه اوکراین به طور رسمی از دولت ترکیه درخواست کرد که عبور کشتی‌های جنگی روسیه از تنگه بُسفر و داردانل را محدود کند.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: دریای سیاه ورود کشتی های روسیه به دریای سیاه پیمان مونترو وزارت امور خارجه آلمان تنگه بسفر و داردانل کشتی های جنگی دریای سیاه امور خارجه کشتی ها تنگه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۴۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟

به گزارش همشهری آنلاین، تحلیلگران نظامی بر این باورند که پدافند هوایی و جت‌های «سوخو-۳۵» روسیه در مقایسه با جنگنده‌های «اف-۱۶» پیشرفته‌تر و به روزتر است. وبگاه «بالگرین میلیتری» روز دوشنبه نوشت، هواپیماهای روسی به‌ویژه جنگنده سوخو-۳۵ به‌خاطر توانایی‌شان در شناسایی جنگنده‌های آمریکایی، از صدها کیلومتر مورد تحسین خلبان‌های آمریکایی قرار گرفته‌اند.

این جنگنده‌های مجهز به موشک‌های پیشرفته «آر-۳۷» می‌توانند جت‌های اف-۱۶ را مغلوب کنند. در این شرایط، هواپیماهای نیروی هوایی اوکراین در صورتی که مجبور به مقابله با این جت‌های روسی شوند، با چالش‌های مهمی مواجه می‌شوند. این درحالی است که بر اساس برخی گزارش‌ها سه فرودگاه در غرب اوکراین توسط کیف برای استقرار جنگنده‌های اف-۱۶ آماده می‌شوند.

روسیه موضع خود را به صراحت اعلام کرده که هر فرودگاهی، صرف نظر از موقعیت جغرافیایی آن، به عنوان مکان حملات علیه روسیه استفاده شود، یک هدف قانونی برای موشک‌های روسیه در نظر گرفته می‌شود. سوخو-۳۵ یکی از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های روسیه است. تجهیزات اویونیک آن شامل رادار آرایه اسکن شده می‌تواند چند هدف را در بردهای طولانی ردیابی کند.

کد خبر 848174 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه جنگنده دفاع - جنگنده

دیگر خبرها

  • تصمیم ترکیه برای پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی
  • ترکیه به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه خواهد پیوست
  • فیدان: تصمیم ورود به پرونده بین‌المللی علیه اسرائیل گرفتیم
  • فیدان: ترکیه به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه خواهد پیوست
  • ۱۰ انیمشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • هدف قرار گرفتن کشتی «سیکلادیس»با پهپاد «شهاب» نیروهای یمنی+ فیلم
  • دور جدید رایزنی‌های دوجانبه روسیه و ترکیه درباره مسائل سازمان ملل
  • دانشمندان روسی به روشی ارزان برای استخراج طلا دست یافتند + جزئیات
  • اصابت موشک روسیه به قلعه هری پاتر + فیلم
  • چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟