Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@03:24:15 GMT

ممنوعیت سوئیفت تأثیری بر روسیه نخواهد گذاشت

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۹۴۷۴۵

ممنوعیت سوئیفت تأثیری بر روسیه نخواهد گذاشت

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از فایننشال تایمز آلیستر میلن، کارشناس پرداخت‌های مالی و استاد دانشگاه لافبورو در این نوشتار از آموزه‌های تحریم‌های ایران استفاده می‌کند تا نشان دهد چرا ممنوعیت دسترسی بانک‌های روسی به سوئیفت به تنهایی برای دور  نگه‌داشتن مسکو از امور مالی بین‌المللی کافی نیست.

از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، گفته می‌شود که ممنوعیت دسترسی بانک های روسی به سیستم پیام‌رسان سوئیفت، راه ورود این کشور به سیستم مالی جهانی را مسدود می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه تحریم‌های مالی ایران خلاف این را نشان می دهد. 

تحریم‌های آمریکا علیه ایران از سال ۱۹۸۴ آغاز شد، در حالی که ممنوعیت دسترسی بانک‌های ایرانی به سوئیفت در سال ۲۰۱۲ شکل گرفت. تعلل بلندمدت آمریکا نشان می‌دهد که این اقدام یک اولویت نبود، چون تا زمانی که بانک‌های کشورهای ثالث مستقر در خارج از آمریکا مایل باشند در دور زدن تحریم‌ها به کشور هدف کمک کنند، ممنوعیت تأثیر چندانی نخواهد داشت.

سوئیفت یک سیستم پیام‌رسانی است نه یک سیستم پرداخت. برخلاف خود پرداخت‌ها، پیام‌ها را می‌توان از مسیرهای مختلف ارسال کرد. در مورد روسیه، بانک‌ها می توانند از سیستم نقل و انتقالات خود این کشور، یعنی SPFS ((Sistema Peredachi Finansovykh Soobscheniy، استفاده کنند که بانک مرکزی روسیه آن را در سال ۲۰۱۴ و پس از تهاجم به کریمه ایجاد کرد. روسیه همچنین می‌تواند از سیستم پرداخت بین بانکی فرامرزی یا CIPS استفاده کند که در سال ۲۰۱۵ توسط بانک مرکزی چین ایجاد شد.

تجربه ایران نشان می‌دهد که مسدود کردن دارایی‌ها، ممنوعیت معاملات و مجازات هر موسسه‌ای که به فرار از تحریم‌های مالی کمک می‌کند، بسیار موثرتر از ممنوعیت دسترسی یک کشور به سوئیفت است. در واقع، محدودیت‌های اعمال شده علیه تراکنش‌های بانک مرکزی روسیه شروع مهمی است. 

بین سال‌ ‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۹، جریمه‌های مالی اعمال شده توسط مقام‌های آمریکایی به دلیل نقض تحریم ها، که اغلب شامل تحریم‌های ایران می‌شود، در مجموع نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار برای بانک‌های غربی هزینه داشته است.

یکی دیگر از نشانه‌های ناکارآمدی ممنوعیت سوئیفت این است که پس از امضای توافقنامه هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵، بانک‌های ایرانی اجازه دسترسی به شبکه پیام‌رسانی سوئیفت را یافتند اما به دلیل سایر تحریم‌ها همچنان نمی‌توانستند با هیچ مؤسسه مالی خارجی بزرگی تراکنش‌های مالی انجام دهند.

تمرکز بر ممنوعیت دسترسی روسیه به سوئیفت با مانع دیگری هم روبرو بود. برلین در ابتدا تمایلی به همراهی با این طرح نداشت، زیرا نگران بود که انجام این کار پرداخت هزینه واردات انرژی از روسیه را، که آلمان به شدت به آن متکی است، ناممکن کند.

این نگرانی بی‌مورد است، چون شرکت‌های انرژی راه‌حل‌های کارآمدی را برای دور زدن ممنوعیت‌ها در اختیار دارند. به عنوان مثال، آلمان می‌تواند به جای پرداخت مستقیم هزینه انرژی وارداتی به گاز پروم، آن را به یکی از ده شرکت تابعه فعال گازپروم در اروپا پرداخت کند. به این ترتیب در فرایند پرداخت‌ها می‌توان ممنوعیت را دور زد.

هر آنچه کارایی پول را داشته باشد به اندازه پول ارزشمند است. تا زمانی که اقدامی غیرقانونی نباشد، بانک‌ها در سراسر جهان انگیزه‌ های مالی قوی برای کمک به مشتریان برای دور زدن تحریم‌ها دارند. تحریم‌های مالی موثر نیازمند چارچوب قانونی و مجازات‌های مرتبط هستند تا اطمینان حاصل شود که بانک‌ها فرصت‌های کسب درآمد از پرداخت‌ها به نهادهای تحریم‌شده را مسدود می‌کنند. همانطور که در مورد ایران اتفاق افتاد، اگر غرب در مسدود کردن ورود پول روسیه به منابع مالی جهانی جدی است، این بهترین اقدامی است که باید انجام داد.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1608476

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حمله روسیه به اوکراین ممنوعیت دسترسی پرداخت ها تحریم ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۴۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد

نخست وزیر روسیه طی اظهاراتی اعلام کرد که گردش مالی در اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) در سال ۲۰۲۳ به سطح بی سابقه‌ای رسیده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه طی اظهاراتی اعلام کرد که گردش مالی در اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) در سال 2023 به سطح بی سابقه‌ای رسیده است.

وی در نشست راهبردی "ادغام اوراسیا در جهان چند قطبی"، اظهار داشت که گردش تجاری این اتحادیه به 7.4 تریلیون روبل (8.7 میلیارد دلار) رسید که تقریباً دو برابر بیشتر از زمان ایجاد این اتحادیه است.

عزم اتحادیه‌ اوراسیا برای افزایش همکاری با شانگهایمسکو: تولید ناخالص داخلی اوراسیا امسال رشد می‌کند

میشوستین گفت: تجارت متقابل نیز به طور مداوم در حال گسترش است. در سال 2023، در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به رکورد 7 تریلیون و 400 میلیارد روبل رسید که تقریباً دو برابر زمان ایجاد این اتحادیه است. و در کشورهای مشترک المنافع این رقم از 10 تریلیون روبل (109 میلیارد دلار) فراتر رفته است.

میشوستین همچنین به تجارت اتحادیه روسیه و بلاروس اشاره کرد و گفت: من اخیراً در مورد این موضوع با نخست وزیر بلاروس صحبت کردم؛ (گردش تجاری این اتحادیه) به 4 تریلیون روبل (43.8 میلیارد دلار) رسیده است.

بر اساس این گزراش، اوراسیا شامل پنج کشور روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد