Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-03@03:10:10 GMT

بیانیه کارشناسان سازمان ملل علیه طرح صیانت

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۹۵۳۰۴

بیانیه کارشناسان سازمان ملل علیه طرح صیانت

تنی چند از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل از دولت ایران خواسته‌اند از تلاش برای تصویب "طرح صیانت" دست بر دارد؛ طرحی که دسترسی به اینترنت جهانی را محدود می‌کند و به تاکید آن‌ها گامی در جهت تحکیم "دیوار دیجیتال" است. این بیانیه به امضای جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، ایرنه خان، گزارشگر ویژه در امور حق آزادی عقیده و بیان، الکساندرا زانتاکی، گزارشگر ویژه در زمینه حقوق فرهنگی رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تنی چند از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل از دولت ایران خواسته‌اند از تلاش برای تصویب "طرح صیانت" دست بر دارد؛ طرحی که دسترسی به اینترنت جهانی را محدود می‌کند و به تاکید آن‌ها گامی در جهت تحکیم "دیوار دیجیتال" است.

کلیات "طرح صیانت" سه‌شنبه سوم اسفند، از سوی اعضای کمیسیون ویژه‌ای که برای رسیدگی به این طرح تشکیل شده بود، با ۱۸ رای موافق در برابر یک رای مخالف تصویب شد. طرح در صورت اجرا می‌تواند از جمله به مسدود شدن خدمات اینترنتی خارجی و قطع ارتباط با پیامرسان‌های پر مخاطب و شبکه‌هایی نظیر اینستاگرام منجر شود.

همچنین نهاد مسئول می‌تواند اپلیکیشن‌های خارجی را از دسترس کاربران داخل ایران خارج کند و استفاده از آپدیت ویندوز، اندروید و دیگر نرم‌افزار‌های خارجی را ناممکن یا محدود سازد. این طرح احتمالاً افراد را به استفاده از شناسه‌ها برای دسترسی به اینترنت و جرم‌انگاری توزیع و فروش شبکه‌های خصوصی مجازی (VPN) ملزم می‌کند.

در بخش دیگری از بیانیه کارشناسان سازمان ملل، با اشاره به "قطع کامل و یک هفته‌ای اینترنت در ایران" دراعتراضات سراسری آبان ۱۳۹۸ آمده است: «سکون اطلاعات پس از قطع اینترنت، استفاده بیش از حد از خشونت توسط نیرو‌های امنیتی علیه معترضان را تسهیل کرد که منجر به کشته شدن دستکم ۳۲۴ نفر شد.»

این کارشناسان با اشاره به اینکه توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع، بر "دسترسی به اطلاعات و محیطی مناسب برای تبادل افکار و منابع فرهنگی" متکی است، از جمهوری اسلامی خواسته‌اند در این طرح "تجدیدنظر" کند.

به گفته آنان، این طرح نه تنها اطلاعات را محدود می‌کند، بلکه فعالیت‌های تجاری را نیز مختل می‌کند و بر بخش‌های وابسته به فناوری اطلاعات، از جمله علم، آموزش و پزشکی "تأثیر منفی" می‌گذارد. به تاکید بیانیه، این که خود دولت اقداماتی را انجام می‌دهد که تجارت و مبادلات علمی و آموزشی را محدود کند، "یک طنز تلخ" است.

شماری از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه‌ای که سه‌شنبه ۱۰ اسفند (اول مارس) منتشر شد، از دولت ایران خواستند از تلاش برای تصویب قانون جدیدی که موجب "انزوای" این کشور در اینترنت جهانی می‌شود، دست بردارد.

این بیانیه به امضای جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، ایرنه خان، گزارشگر ویژه در امور حق آزادی عقیده و بیان، الکساندرا زانتاکی، گزارشگر ویژه در زمینه حقوق فرهنگی رسیده و در آن آمده است: «این طرح گامی نگران کننده در راستای تحکیم دیوار دیجیتال در ایران است. این امر، گردش اطلاعات را در محیطی که آزادی بیان و سایر حقوق اساسی از قبل به شدت محدود شده است، محدودتر خواهد کرد. طرح همچنین ناقض حق مشارکت افراد در حیطه فرهنگی و دسترسی به منابع فرهنگی است.»

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: جاوید رحمان بیانیه سازمان ملل متحد حقوق بشر حقوق فرهنگی حقوق بشر سازمان ملل گزارشگر ویژه طرح صیانت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۵۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناسان داوری علیه تصمیم جنجالی در انزلی

به گزارش "ورزش‌ سه"، روز گذشته قرعه‌کشی مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌های جام حذفی برگزار شد، اما یکی از مسابقات برگزار شده در این مرحله حسابی از نظر داور جنجالی بود و مجتبی سرآسیایی سرمربی نارنجی‌پوشان تهرانی در کنفرانس خبری پس از پایان مسابقه به شدت نسبت به این موضوع معترض شد.

ویدئو: کارشناسی داوری ملوان - سایپا

او معتقد بود پنالتی اعلام شده برای ملوان درست نبوده و به دلیل تمارض‌های پرتعداد بازیکنان این تیم در محوطه جریمه از سوی هیوا خسروی اعلام شده است. جالب اینکه هر سه کارشناس داوری برنامه فوتبال برتر علی خسروی، یدالله جهانبازی و رضا سخندان نیز با اعلام پنالتی به سود ملوان مخالف بودند و هر سه کارشناس تصمیم تیم داوری را اشتباه ارزیابی کردند.

به هر ترتیب سایپا در این مسابقه بازنده شد و تیم فوتبال ملوان طبق قرعه برای رسیدن به مرحله نیمه نهایی مسابقات باید در ورزشگاه نقش جهان اصفهان به مصاف سپاهان برود.

دیگر خبرها

  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • بیانیه ۵ زبانه تشکل‌های اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان پیرامون حوادث دانشگاه‌های آمریکا
  • دسترسی کودکان فرانسه به گوشی و شبکه اجتماعی محدود شود
  • نگرانی گزارشگر سازمان ملل درباره تعلیق دانشجویان معترض در آمریکا
  • کارشناسان داوری علیه تصمیم جنجالی در انزلی