Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی در دیدار با شخصیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای لبنان، افزود: فرهنگ، دو ملت را به هم پیوند می دهد و تمدن چند هزار ساله دو کشور، اماکن و مناسبات فرهنگی موید این ادعاست.

وی افزود: ظرفیت های فرهنگی هنری لبنان و ایران بسیار چشمگیر است که اگر در راستای هم قرار گیرد ملت های دو کشور و منطقه بیشتر از ثمرات آن استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی  درادامه به ظرفیت های فرهنگی هنری کشورمان اشاره کرد و گفت: در ایران سالیانه بیش از صد هزار جلد کتاب چاپ می شود، ۱۴ هزار رسانه مکتوب و الکترونیک فعال هستند، و سالی بیش از ۱۰۰ فیلم تولید می شود.

وی درباره حوزه کتاب نیز گفت: در ایام کرونا که امکان فیزیکی برگزاری نمایشگاه نداشتیم، نمایشگاه کتاب مجازی برگزار کردیم که ۱ میلیون و سیصد و پنجاه هزار کتاب با ۵۰ درصد تخفیف فروخته شد و درب خانه ها تحویل مخاطبان شد. در بیش از ۱۲۰۰ شهر و ۲۹۰۰ روستا کتابها  را با پست رایگان تحویل دادیم. 
اسماعیلی درباره حوزه سینمایی نیز گفت: دوهفته گذشته چهلمین جشنواره فیلم فجر به اتمام رسید. بزرگترین جشنواره فرهنگی هنری کشور همین جشنواره است و بیش از چندین برابر فراتر از ظرفیت سالن ها تقاضای تماشای فیلم داشتیم.

وی افزود: در تهران و همه استانها فیلم ها نشان داده شد و برای اینکه مردم دوردست ترین مناطق به نسبت پایتخت فیلمها را ببینند، با سینما سیار فیلمها را به آنجا بردیم و مردم در روستاها و مناطق کم برخوردار فیلم ها را همزمان با تهران دیدند. این اقدامات در راستای تحقق عدالت فرهنگی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشریح رویکرد دولت مردمی در عرصه فرهنگ و هنر گفت: دولت جدید اهتمام ویژه ای به حوزه فرهنگ دارد. هم بخاطر رویکرد انقلاب که اساسا فرهنگی است هم به خاطر شخصیت فرهنگی رییس جمهور کشورمان که هم استاد دانشگاه و حوزه ست و هم یک چهره فرهنگی شاخص که در دوره تولیت آستان قدس رضوی مجموعه فعالیت های فرهنگی و هنری را توسعه بخشید.
پس از صحبت های وزیر فرهنگ، فعالان فرهنگی لبنانی به بیان دیدگاه های خود پرداختند. دکتر اسماعیلی درباره پرسشی مبنی بر وضعیت فرهنگی اهل سنت گفت: در ایران تعاملات بسیار خوبی باهم داریم. خودم با بزرگان اهل سنت جلسه داشتم و مشکلات آن ها را پیگیری می کنیم. در ایران عزیز ما، برادران و خواهران اهل سنت دوشادوش هموطنان شیعه، در اعتلای وطن کوشا هستند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر عدم ارایه چهره صحیح و جامع از فضای فکری و فرهنگی ایران در دنیا گفت: قبول دارم که در رساندن دستاوردهای مان مشکل داریم اما شبکه مخرب رسانه ای در خارج از کشور سعی در قلب واقعیت و ارایه چهره منفی از جمهوری اسلامی دارد. دشمن فضای آزاد گفتگو در کشور را تحریف می کند. رسانه ها آزادانه صحبت می کنند اما دستگاه های تبلیغاتی معاندان آن را انکار می کنند.

وی درباره وضعیت زنان نیز گفت: تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها ده درصد بانوان سواد خواندن نوشتن داشتند اما اکنون میزان فارغ التخصیلان مقاطع تکمیلی تحصیلی به میزان ۶۰ درصد متعلق به آن ها است.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت:  یکی از مهمترین هدف‌گذاری های نظام با تصریح رهبر معظم انقلاب، احترام به همه مذاهب در مناسبات منطقه ای است. جمهوری اسلامی در داخل و منطقه نیز به دموکراسی و دخالت مردم در اداره جامعه اعتقاد جدی دارد. شما در همه جای منطقه  می‌بینید دوستان جمهوری اسلامی جز از طریق انتخابات و آرای مردم، تلاشی برای ورود به قدرت وجود ندارد.
اندیشه سیاسی انقلاب اسلامی و رهبران انقلاب معتقد به احترام آرای  مردم در اداره جوامع است و از این منظر راه حل حقیقی مساله فلسطین را در مراجعه به آرای ساکنان اصیل فلسطینی می داند.

وی درباره تعاملات مشترک با لبنان نیز یادآور شد: لبنان همیشه جایگاه ممتازی بین مردم ایران دارد و همزیستی مسالمت آمیز در این کشور بین اقوام و مذاهب مثال زدنی است. اندیشمندان ایرانی، لبنان را جامعه پیشرو پیشرو در اندیشه و فکر می دانند. حزب الله لبنان به عنوان قله مقاومت منطقه، امروز فعالیت های گسترده فرهنگی را در دستور کار دارد.  به همین دلیل اولین هفته فرهنگی دولت جدید را در لبنان برگزار کردیم و این کشور، مقصد اول دیپلماسی فرهنگی در دولت مردمی است.

اسماعیلی ابراز امیدواری کرد تا هفته فرهنگی لبنان در ایران نیز به زودی برگزار شود.

برچسب‌ها محمد مهدی اسماعیلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته فرهنگی بیروت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمد مهدی اسماعیلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته فرهنگی محمد مهدی اسماعیلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته فرهنگی بیروت هفته فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۶۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»

نشست سازمان بین المللی همکاری های اقتصادی (اکو) با موضوع «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو» برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم نمایندگان عالی رتبه کشورهای عضو سازمان از جمله دبیرکل اکو، جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان حضور داشته و سخنرانی کردند. 

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با تاکید بر اینکه پیوندهای نزدیک فرهنگی و تاریخی کشورهای عضو و قابلیت های فراوان  آن‌ها در تمامی حوزه ها، بستر مناسبی را برای همکاری فراهم نموده است که گردشگری از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌آید. 

وی افزود: به‌رغم شکل‌گیری مرزهای جغرافیایی، همگرایی منطقه‌ای و کم کردن فاصله‌ها در بسیاری موارد موانع بی‌شماری را از سر راه ملت‌های منطقه برداشته است.  

دیپلمات کشورمان با تاکید بر این مهم که جمهوری اسلامی ایران همواره پایبند به سیاست حسن همجواری و پیوند دوستانه با همسایگان خود است، از همکاری‌های منطقه‌ای استقبال می‌کند.

اسکندری با اشاره به تجربه پایتخت گردشگری اکو در اردبیل در سال ۲۰۲۲ و شهر ساری در سال۲۰۲۳، همکاری کشورهای عضو در معرفی قابلیت های گردشگری یکدیگر را موجب شکل‌گیری همکاری‌های موثر در میان بخش‌های خصوصی فعال در گردشگری کشورهای عضو برشمردند و بر اهمیت نقش مدیران گردشگری در بخش‌های دولتی و خصوصی و همچنین نقش حیاتی تبلیغات و اطلاع‌رسانی تاکید کرد.

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با اشاره به اینکه ایران نیز مانند سایر کشورهای عضو از قابلیت‌های گردشگری در حوزه های مختلفی برخوردار می باشد، بر نقش گردشگری سلامت به ویژه در بخش درمان، گردشگری فرهنگی به ویژه در حوزه ادبیات فارسی، گسترش بازارهای خرید مرزی و انجام کمپین‌های تبلیغاتی بر روی مقاصدی که پیشینه تاریخی مشترکی با یکدیگر دراند را از جمله راهکارهای گسترش و تعمیق روابط فیمابین کشورهای عضو برشمرد. 

همچنین اسکندری به منظور بهبود شرایط در آینده سازمان پیشنهاداتی را به شرح ذیل مطرح کرد:

۱. راه‌اندازی پلتفرم های مشترک دیجیتالی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
۲. افزایش همکاری و تعامل میان اعضاء در جهت تقویت بازاریابی و تبلیغات به منظور معرفی ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو
۳. تقویت شبکه حمل و نقل میان کشورهای عضو
۴. استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت به ویژه در حوزه درمان
۵. برگزاری تور های آشنا سازی تورگردانان با ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو. 

در پایان نشست اعضا با صدور بیانیه‌ای «شهرسبز» را به عنوان پایتخت گردشگری اکو در سال ۲۰۲۴ نامیدند.

لازم به ذکر است که سازمان همکاری اقتصادی یک سازمان منطقه‌ای بین دولتی اقتصادی است که در سال ۱۹۸۵ میلادی تشکیل و کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان اعضای این سازمان می باشند و هفت کشور قزاقستان، آذربایجان، افغانستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در سال ۱۹۹۲ میلادی به طور داوطلبانه به سازمان همکاری اقتصادی پیوستند ‌و در حال حاضر عضو ناظر سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی