Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-28@05:16:38 GMT

مجازات محتکران برنج مشخص شد

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۹۶۲۹۰

انجمن واردکنندگان برنج در اطلاعیه‌ای اعلام‌کرد: با توجه به شرایط فعلی دولت به‌ناچار باید وارد مدیریت بازار شود، بنابراین ضمن شناسایی محتکران و برنج‌هایی که در مبادی تولید دپو شده، آن‌ها را با قیمت مصوب از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای و همچنین شبکه تعاون روستایی عرضه کند.

انجمن واردکنندگان برنج در اطلاعیه‌ای اعلام‌کرد: با توجه به شرایط فعلی دولت به‌ناچار باید وارد مدیریت بازار شود، بنابراین ضمن شناسایی محتکران و برنج‌هایی که در مبادی تولید دپو شده، آن‌ها را با قیمت مصوب از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای و همچنین شبکه تعاون روستایی عرضه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از انجمن واردکنندگان برنج، اتفاقاتی که از ۲ سال گذشته با اتخاذ برخی سیاست‌های نادرست برای بازار برنج ایرانی رقم خورد، فرصت را فراهم کرد تا زنجیره‌ای از منفعت‌طلبی در بازار دومین محصول کشاورزی پرمصرف کشور شکل گرفته و قیمت‌ها با طی کردن نمودار صعودی رسیدن به عدد یک میلیون ریال برای هر کیلوگرم از این محصول را هدف‌گذاری کنند.

دولت با اتخاذ سیاست قیمت‌گذاری درصدد تقابل با شبکه دلالان منفعت‌طلب این محصول برآمده است، اگرچه دیرهنگام و برخلاف اصل کلی عدم مداخله دولت در بازار است، اما در حال حاضر تنها راهکاری است که در کوتاه‌مدت و در آستانه افزایش تقاضا در سال نو و حلول ماه مبارک رمضان است.

انجمن واردکنندگان برنج ایران با توجه به نشست اخیر با معاون وزیر جهاد کشاورزی، با حمایت از این اقدام دولت، مواردی را متذکر می‌شود کهپیش از این نیز چند بار بر آن‌ها تاکید و توصیه کرده است.

نخستین خطا در بازار برنج را سال ۱۳۹۹، دولت دوازدهم با حذف ناگهانی و بدون برنامه ارز ترجیحی برمبنای دلار ۴۲۰۰ تومانی از واردات این محصول برداشت، این اشتباه با معطل کردن ۶ ماهه محصولات وارد شده در گمرکات کشور تکمیل کرد.

هنوز بازار از شوک اتخاذ این سیاست‌ها رها نشده بود که در آستانه فصل برداشت سال جاری و با وجود هشدار کارشناسان دلسوز مبنی بر اینکه خشکسالی به کاهش ۲۰ تا ۴۰ درصدی تولید برنج منجر می‌شود، بار دیگر ممنوعیت فصلی واردات برنج اعمال شد.

با تکرار این اشتباه انجمن واردکنندگان برنج با پیش‌بینی شرایطی که امروز گریبانگیر بازار برنج شده است، خواستار حذف ممنوعیت فصلی واردات برنج شد که این درخواست نادیده گرفته شد، در حالی که با گذشت ۲ ماه از آغاز دوره ممنوعیت، تبعات منفی این تصمیم بر قیمت‌ها مشخص شده بود، درخواست کاهش دوره ممنوعیت از چهار به ۲ ماه مطرح شد که این خواسته نیز نادیده گرفته شد.

در شرایطی که کارشناسان و فعالان در حوزه تولید، تجارت و بازار برنج دلسوزانه هشدار می‌دادند، در طرف دیگر گروهی سودجو و منفعت طلب و در راس آن‌ها انجمن خودخوانده و جعلی برنج ایران، با مافیا خواندن دلسوزان نه تنها کاهش تولید که مدعی افزایش تولید برنج در سال ۱۴۰۰ بودند و دولت را تشویق می‌کردند که علاوه بر اعمال ممنوعیت فصلی، محدودیت وزنی نیز برای واردات در نظر گیرد و با دادن آدرس اشتباه، شرایطی را رقم زدند که ادامه آن در روز‌های منتهی به پایان سال جاری، قیمت هر کیلو برنج ایرانی را به ۱۰۰هزار تومان می‌رساند.

این اتفاق موجب شد تا دولت با اتخاذ تصمیمات جدید وارد بازار شود و با اعمال قیمت‌گذاری دستوری مانع از تداوم روند صعودی قیمت برنج شود.

انجمن واردکنندگان برنج ایران ضمن حمایت از این اقدام دولت که به‌طور قطع بر سفره ۶ دهک از مردم ایران که بیش از نیمی از جمعیت کشور را شامل می‌شوند، مواردی را متذکر می‌شود و امید است دولت سیزدهم در سال جدید زراعی با توجه به آن‌ها مانع از تکرار اتفاقات ناخوشایند در بازار برنج شود؛ بنابراین انجمن واردکنندگان برنج پیشنهاد داد: ممنوعیت فصلی وارد هر سال موجب می‌شود در ابتدای فصل برداشت که قیمت‌ها در بازار جهانی کاهشی است، تجار ایران فرصت خرید برنج با قیمت مناسب را از دست بدهند و تبعات آن بر سفره مصرف‌کنندگان اثر مستقیم می‌گذارد و با توجه به اتفاقات ناخوشایند ۲ سال اخیر و گرانی غیرمنطقی برنج، این ممنوعیت باید در سال جدید حذف شود.

در این خصوص باید به این نکته توجه کرد در شرایطی که قیمت برنج ایرانی افزایش داشته است، بسیاری از هموطنان توان خرید این محصول را از دست داده‌اند و مادامی که قیمت‌ها کاهش نیافته، در سیاست‌های مدیریت بازار باید مصرف‌کننده به‌ویژه اقشار کم برخوردار مورد توجه قرار گیرند.

موردی که انجمن واردکنندگان برنج چندباره از نهاد‌ها و مراجع قانونی دولتی و بخش خصوصی خواستار توجه و رسیدگی به آن شده و تاکنون مغفول مانده، انجمن جعلی برنج ایران و موضع‌گیری‌های نسبت به وضعیت بازار برنج است.

انجمن جعلی و خودخوانده برنج ایران که سندیت تاسیس و ثبت آن مشخص نیست، هر ساله در مقاطع حساس با انتشار اکاذیب و ارائه مشاوره‌های نادرست، موجب خطا در تصمیم‌گیری‌ها شده و هر زمان که بازار گرفتار بحران شده و نیازمند درایت و مدیریت و مشاوره است، سکوت می‌کند. چنانکه بعد از هیاهوی رسانه‌ای در فصل برداشت و ادعای واهی در خصوص میزان تولید در خشکسالی بی‌سابقه امسال و در نهایت دریافت سود‌های کلان و غیرمنصفانه، امروز سرخوش از منفعت به دست آورده، سکوت اختیار کرده است.

امروز و در شرایطی که دولت به‌ناچار باید وارد مدیریت بازار شود، ضمن شناسایی محتکران و همچنین برنج‌هایی که در مبادی تولید دپو شده است، آن‌ها را با قیمت مصوب از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای و همچنین شبکه تعاون روستایی عرضه کند.

واردکنندگان نیز با وجود اینکه با نوسان روزانه قیمت ارز روبه‌رو هستند، اما همچون دیگر مقاطعی که بازار کشور با بحران روبرو شده، همراه و همیار دولت بوده و با تمکین از سیاست قیمت‌گذاری، محصولات خود را در اختیار شبکه‌های توزیع می‌گذارند با این امید که در سال جدید و همچنین ایام ماه مبارک رمضان سفره هیچ یک از هموطنان خالی از برکت الهی نباشد.

به گزارش ایرنا، طبق مصوبه معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در یکم اسفندماه سال ۱۴۰۰ قیمت فروش برای مصرف‌کننده به منظور پیشگیری از افزایش بی‌ضابطه برای هر کیلوگرم برنج طارم ایرانی درجه یک ۶۵ هزار تومان، برنج طارم درجه دو ۶۰ هزار تومان، برنج ایرانی شیرودی ۴۲ هزار تومان، برنج هندی وارداتی ۳۰ هزار تومان و برنج پاکستانی وارداتی ۳۱ هزار تومان تعیین شده است.

وی اعلام کرده است قیمت برنج‌های وارداتی که توسط شرکت خدمات بازرگانی تهیه شده به ازای هر کیلوگرم برنج هندی ۱۱۲۱ مبلغ ۲۴ هزار تومان، پاکستانی ۱۱۲۱ مبلغ ۲۵ هزار تومان و تایلندی مبلغ ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.

بر اساس این ابلاغیه، با گران‌فروشان برنج و متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

مدت زمان ممنوعیت واردات برنج هر ساله درابتدا تا انتهای فصل برداشت برنج (ابتدای مردادماه تا انتهای آبان ماه) اعمال می‌شود.

طبق آمار‌ها در سال ۹۹ حدود ۸۵۰ هزارتن برنج از محل واردات تامین شد که ۵۰ درصد کاهش نسبت به سال ۹۸ داشته ایم که این کاهش میزان واردات می‌تواند در قیمت بازار برنج موثر باشد.

در قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی سال ۱۴۰۰ - ۱۴۰۱ نرخ هر کیلوگرم برنج گروه یک (خزر، فجر، شیرودی) ۱۱هزار و ۷۹۹ تومان، برنج گروه دو (گوهر، رش عنبوری) ۱۰هزار و ۳۵۸ تومان، برنج گروه سه (ندا، سپیدرود، کوهسار) ۸هزار و ۴۵۷ تومان تعیین شده است.

منبع: ایرنا برچسب ها: احتکار ، برنج ، مجازات لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Qr5

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: احتکار برنج مجازات انجمن واردکنندگان برنج مدیریت بازار ممنوعیت فصلی برنج ایرانی بازار برنج فصل برداشت برنج ایران هزار تومان زنجیره ای بازار شود قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۶۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، سیدمحمد حسینی روز جمعه در حاشیه بازدید از مجتمع آموزشی، فرهنگی و تجاری در حال ساخت شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان سمنان افزود: در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نظرات مختلف درباره تعطیلی شنبه و پنجشنبه مطرح شد و پس از اعلام تعطیلی پنجشنبه برخی افراد با تشکیک در نظر کمیسیون اجتماعی، مطرح شدن این موضوع در صحن علنی خواستار هستند.

وی ادامه داد: دولت در پیشنهاد لایحه تعطیلی یک روز دیگر در هفته روز خاصی را مشخص نکرد و فقط به دنبال تصویب قانون تعطیلی بود که اکنون افراد نظر بر این دارند که این روز در مجلس شورای اسلامی مشخص شود.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون در تهران و بسیاری مناطق کشور مدرسه‌ها، دانشگاه و برخی دستگاه‌های اجرایی پنجشنبه‌ها تعطیل است، اما برخی افراد به دلیل روابط تجاری و تعاملات، تعطیلی شنبه را مطرح می‌کنند و باید منتظر تصمیم مجلس شورای اسلامی باشیم.

رفع مشکلات کارگری از اولویت‌های دولت سیزدهم

معاون امور مجلس رییس جمهور با گرامیداشت هفته کار و کارگر بیان کرد: دولت سیزدهم اهتمام ویژه به رفع مشکلات اقشار مختلف از جمله کارگران دارد که احیای واحدهای راکد از جمله اقدام‌ها برای اشتغالزایی و رفع مشکل بیکاری این قشر است.

وی با اشاره به احیای بیش از هشت‌هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی راکد در دولت سیزدهم، بیان کرد: احیای واحدهای راکد نقش مهم در ایجاد فرصت شغلی جدید، حفظ و تثبیت اشتغال دارد.

حسینی ابراز کرد: اجرای طرح‌های عمرانی، اقتصادی، تولیدی و پیشران نقشی مهم در اشتغالزایی و حمایت از جامعه کارگری دارد.
به گفته معاون امور مجلس رییس جمهور، راه‌اندازی واحدهای پیشران صنعتی، معدنی و پتروشیمی تضمین‌کننده آینده شغلی کارگران است.

وی با تاکید بر تلاش دولت سیزدهم برای رفع مشکلات جامعه کارگران، اظهار کرد: اعتراض‌های شغلی در دولت سیزدهم شده است و در حمایت از قشر زحمت کش کارگران اختلاف نظری بین مسوولان وجود ندارد.

استیضاح وزیر آموزش و پرورش مطرح نیست

معاون امور مجلس رییس جمهور درباره خبرهایی مبنی بر احتمال استیضاح وزیر آموزش و پرورش که طی روزهای گذشته در فضای مجازی دست به دست شده است، گفت: سه هفته کاری تا پایان فعالیت این دوره از مجلس شورای اسلامی باقیمانده و بعید است چنین مساله‌ای مطرح باشد.

حسینی در عین حال خاطر نشان کرد که اگر نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی پرسش و نکته‌ای مدنظرشان باشد وزیران پاسخگو خواهند بود.

تجدید میثاق با آرمان‌های شهیدان، سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه در مصلای سمنان و بازدید از مجتمع آموزشی، فرهنگی و تجاری در حال ساخت شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان سمنان از جمله برنامه‌های سفر روز جمعه معاون امور مجلس رییس جمهور به این استان بود

دیگر خبرها

  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • نمود موفقیت دولت در چهره شهرها مشخص است
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود