Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@04:21:08 GMT

آیا قیمت تمام شده دارو در ایران بالا است

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۹۶۵۱۴

آیا قیمت تمام شده دارو در ایران بالا است

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا ظاهر طبری، فعال صنعت دارو در برنامه دوشنبه‌های دارویی در پاسخ به این سوال که چرا هزینه تولید دارو در ایران بالا است، گفت: بهای تمام شده یک بحث بسیار تکنیکی و پیچیده است که شاید فقط بتوان در این فرصت محدود به رئوس این مطالب اشاره کرد. اما به هر حال باید مشخص کنیم که در اینجا و در بحث امروز وقتی که از بهای تمام شده یک محصول صحبت می‌کنیم، دقیقاً در مورد کدام وجه از آن صحبت می‌کنیم؟ آیا تعریف استاندارد بهای تمام شده را در نظر می‌گیریم یا منظورمان از صورت سود و زیان یک محصول است یا اینکه صورت سود و زیان کمپانی مد نظر است؟

وی ادامه داد: اگر تمرکز ما روی همان بهای تمام شده محصول باشد یعنی از لحظه‌ای که مواد اولیه خریداری شده وارد فرآیند تولید می‌شود تا زمانی که به صورت محصول تمام شده وارد انبار پایانی می‌شود و آماده فروش می‌گردد، یعنی کلیه این هزینه‌ها را در بر بگیرد، نه هزینه‌های بعدی مثل هزینه‌های فروش و بازاریابی و اداری تشکیلاتی و بخواهیم بررسی کنیم که آیا بهای تمام شده محصول در ایران بالاست یا خیر؟ در این صورت ما اولاً باید ببینیم که آیا هزینه تمام شده ما نسبت به فروش ما بالا است یا به عبارت دیگر سود ناخالص ما کم است یا اینکه بهای تمام شده ما نسبت به یک کشوری مثل هند یا ترکیه که همین محصولات را تولید می‌کند بالاتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبری ادامه داد: در واقع اگر بخواهیم در گام نخست، سوال را درست طرح کنیم، باید بگوییم که سوال این است که بهای تمام شده یک واحد یک داروی مشخص ما بالاتر است یا خیر؟ یعنی به صورت رقابتی مقایسه کنیم یا نسبت به فروش خودمان. این سوال باید کاملاً مشخص شود

وی با اشاره به اینکه اگر مبنا را بر این بگذارم که در حال مقایسه بهای تمام شده دارو در ایران با کشورهای مشابه یا کشورهایی که از لحاظ صنعتی شبیه ما هستیم، تصریح کرد: به طور کلی بهای تمام شده چهار جز اصلی دارد که عبارتند از هزینه مواد مستقیم یا دایرکت متریال، هزینه دستمزد مستقیم، هزینه اقلام مصرفی مستقیم و سربار

به گفته طبری، باید به صورت دقیق بررسی کنیم که در کدامیک از این چهار مورد، هزینه‌هایمان در مقایسه با کشورهای مشابه بالاتر است و علت آن را بدانیم.

وی ادامه داد: در رابطه با مواد مستقیم می‌توانیم بگوییم که تقریباً موادمان را هم قیمت کشورهای دیگر می‌خریدیم البته شاید در مواردی یک چند درصدی گران‌تر که شاید در کل بهای تمام شده شاید در حد قابل توجهی نداشته باشد. اما به نظر من، بیشترین مشکل و تأثیر را در بهای تمام شده در سه قسمت دیگر یعنی در قسمت دستمزد مستقیم، اقلام مصرفی مستقیم و سربار داریم

وی افزود: نکته مهم دیگر دوره عملیات در صنعت دارویی ایران نسبت به بسیاری از کشورها بالا است. یعنی از زمانی که شما پول یک ماده اولیه را می‌دهید تا زمانی که محصول دست مشتری برسد و پولش برگردد در بسیاری موارد حدود یک سال و نیم تقریباً زمان می‌برد. هزینه مالی این دوره عملیات اثر خودش را روی بهای تمام شده دارد. حتی باید بگویم که شما امروز پول کارگر را می‌دهید ولی کالایی که این کارگر تولید کرده، یک سال و نیم بعد یا دو سال بعد پولش به سیستم کمپانی باز می‌گردد و همین موضوع سبب می‌شود که هزینه تمام شده تولید افزایش پیدا کند.

طبری اضافه کرد: علاوه بر مطالب فوق، توجه کنید که حجم تولید و اکونومی اسکیل ما برای تولید بسیاری از داروها پایین است. برای بسیاری از داروها بچ سایزهای ما از بسیاری از کمانی های مهم ژنریک ساز دنیا کوچک‌تر است. به همین خاطر هزینه‌های مربوط به یک بچ، به تعداد کمتری از واحدهای آن محصول سرشکن می‌گردد و سبب می‌شود که بر هزینه تمام شده اثر بگذارد.

وی در پایان این چنین نتیجه گیری کرد: بنابراین اگر بخواهم جمع بندی کنم مهم‌ترین دلیلی که سبب می‌شود هزینه تمام شده تولید دارو در ایران بالا باشد، به بحث حجم تولیدی ما و چرخه عملیاتی طولانی ما باز می‌گردد و باید در این رابطه کمپانی‌ها دارویی استراتژی‌های مشخصی داشته باشند

کد خبر 5437203

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو دارو ارز دارو ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سازمان غذا و دارو کووید 19 واکسن کرونا آمار کرونا سویه اومیکرون کرونا سرطان بهرام عین اللهی روز ملی بیماری های نادر فشار خون داروسازی دیابت سازمان بیمه سلامت دارو در ایران هزینه تمام شده بهای تمام شده ایران بالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۶۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها

محمدی مهدی برادران معاون وزیر نفت گفت: پیام نمایشگاه اکسپو در واقع توانمندی‌های صادراتی ایران بود. توانمندی‌هایی که باعث شد در شرایطی که دوست و دشمن احساس می‌کردند ما نمی‌توانیم این ظرفیت را بالفعل کنیم، اما ما این ظرفیت را عملیاتی کردیم و در کنار امنیت و اقتدار کشور، فرصت‌های تجاری کشور را به نمایش گذاشتیم و به تعبیر یکی از غرفه داران «این وعده صادق ۲ بود که انجام شد.

برادران ادامه داد: من نمایشگاه‌های زیادی افتتاح کردم اما این نمایشگاه تنها رویدادی بود که هم غرفه داران راضی بودند و هم جلسات B۲B و مذاکرات زیاد و فشرده‌ای انجام شد؛ تاجران زیادی از شهرهایی همچون اصفهان و شیراز بازدید کردند.

او تصریح کرد:لازمه جهش تولید، جهش صادرات است به طوری که در ابتدای سال به ازای گروه‌های کالایی برنامه رشد تولید به همراه رشد صادرات تنظیم کردیم. امروز به ظرفیتی رسیده‌ایم که نیاز بیشتری به تولید محصول برای کشور نداریم بلکه اگر می‌خواهیم جهش تولید داشته باشیم باید نسبت به خلق محصول برای برای بازارهای جدید که عمدتاً بازارهای صادراتی هستند، اقدام کنیم. این گروه‌های کالایی مشخص شده است.

برادران  افزود: بهره وری بالاتر واحدهای موجود در حوزه صنایع، استفاده از ظرفیت تولید بدون کارخانه، نشان سپاری تجاری و… از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به منجر به ارائه محصولات بهتر باشد.

معاون وزیر صمت در خصوص حواشی عکس خود  در برهی از رسانه های معاند گفت:بنده دیروز از غرفه لوازم خانگی بازدید کردم که این رسانه عکسی منتشر کرد که در قالب آن عکس فلان محصول آشپزخانه به نمایش گذاشته شده بود که از منظر این رسانه ارزش صادراتی نداشت!

او افزود:  این مساله نشان می‌دهد ما در مسیر درستی حرکت می‌کنیم. اگر این محصول به ایران قاچاق می‌شد ایرادی نداشت اما حالا که خودمان این محصول را صادر می‌کنیم مورد انتقاد قرار می‌گیریم. در واقع این مساله نشان می‌دهد که از خام فروشی در حال فاصله گرفتن هستیم و در حال صادرات کالاهای قاچاق پذیر هستیم.

معاون وزیر صمت گفت: اگر مسائل مربوط به حمل و نقل داخلی و خارجی حل نشود به توفیق نخواهیم رسید و باید حتماً مشکلات در این بخش حل شود یکی از موضوعات مورد تاکید غرفه داران این بود که دبیرخانه ایران اکسپو تعطیل نشود و مشکلات را به صورت مستمر دنبال کند.

او افزود: طی سال گذشته نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم پس در ادامه می‌توانیم به آمار بیشتری دست یابیم. در برخی از مذاکراتی که با هیأت‌های مقابل داشتیم و آمار را ارائه می‌کردیم طرف خارجی اعلام می‌کرد که آمارشان چند برابر است که نشان می‌دهد صادرات ایران در گمرکات آنها ثبت شده اما در گمرکات ما ثبت نشده که نشان می‌دهد کالا از مرزهای دیگر صادر شده، بنابراین آمار صادراتی ما از منظر آنها بالاتر بود.

برادران با بیان اینکه مبادلات تجاری را می‌توان حل کرد و استفاده از رمزارزها را می‌توان جدی تر در دستور کار قرار داد، گفت: رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه خواسته مجموعه بازرگانان ماست که باید در گروه کالایی خاص به ویژه گروه کالاهای نهایی از کشورهایی مثل عراق، پاکستان و افغانستان برداشته شود و ما باید پول خود را به رسمیت بشناسیم؛ اینکه کسی از ما با ریال خرید کند و ما بگوییم با دلار رفع تعهد ارزی کند، توهین به پول ملی ماست. باید در گروه کالایی خاص بازرگانان با اعمال شفافیت از کارخانجات خرید کنند.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: در حوزه استاندارد هم هنوز چالش‌هایی داریم. ما سختگیرانه عمل می‌کنیم که بعضاً مانع صادرات می‌شود بنابراین باید این چالش هم رفع شود چراکه استاندارد برخی کشورهای هدف پایین‌تر از سطح استانداردهای ماست.

او گفت: باید مناطق آزاد به سکوهای صادراتی تبدیل شوند اما هنوز در مدار حوزه قاچاق و واردات می‌چرخند باید تلاش کنیم رویکرد این مناطق، صادرات محور شود. همچنین کمک‌های شرکت کشتیرانی و بنادر به مجموعه ما کمک کند تا به اهداف خود در حوزه صادرات برسیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • پیش بینی قیمت الکترود در سال ۱۴۰۳
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت 2 خودرو جدید کرمان موتور اعلام شد (عکس)
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی