Web Analytics Made Easy - Statcounter

منصور جهانی ـ «محمد الأمين الکرخی» درباره شاعران معاصر ایران در دانشگاه «کومپولیتنسه» مادرید در کشور اسپانیا سخنرانی کرد.


«محمد الأمين الکرخی» Muhammad Amin Al-Karkhi شاعر و مترجم عراقی فارسی‌تبار، به دعوت دانشگاه «کومپولیتنسه» Complutense مادرید در کشور اسپانیا، در دیداری با دانشجویان و اساتید گروه معارف عربی و اسلامی این مرکز آکادمیک، درباره شعر معاصر فارسي سخنرانى کرد و اشعاری از سروده‌هایش را به زبان عربی برای آنها خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این شاعر و مترجم عراقی مقیم کشور هلند، که شعرهایش به زبان‌های اسپانیایی، فرانسه و هلندی ترجمه شده است؛ در سخنرانی‌های خود در اقصی نقاط جهان، همیشه به جایگاه سهراب سپهری و فروغ فرخزاد در ادبیات معاصر ایران، اشاره کرده است.

سهراب سپهری توانست عرفان ایرانی را با عرفان شرق دور، آمیخته کند
«محمد الأمين» در نشست دانشگاه «کومپولیتنسه» درباره تأثیر ادبیات فارسی بر اشعار و آشنایی‌اش با شاعران مهم و تأثیرگذار ایران، همچون؛ سهراب سپهری و فروغ فرخزاد گفت: سپهری به عنوان یک شاعر بسیار بزرگ و تأثیرگذار، توانست عرفان ایرانی را با عرفان شرق دور، آمیخته کند و در فضایی بومی و محلی خود، از طریق شعر و عرفان، آرمان‌شهر ویژه خود را بسازد.

فروغ فرخزاد از شجاعترین شاعران معاصر ایران است
در ادامه این نشست، این شاعر و مترجم عراقی درباره فروغ فرخزاد گفت: فروغ، بی‌شک از شجاعترین شاعران معاصر ایران است که توانست درباره تابوهای اجتماعی ایستادگی کند و این کار مهم، در فضایی که سیستم مردسالاری حاکم بود خیلی حائز اهمیت است و این شاعر توانست با اشاعر اعتراضی خود، نسبت به جامعه بی‌تفاوت نباشد و به آنها ادای دین کند.

فروغ فرخزاد توانست صدای رسای خود را به جامعه ایران برساند
وی همچنین گفت: نکته مهم جایگاه فروغ فرخزاد را باید در اعتماد به خود مدنظر قرار داد. این شاعر بزرگ ایرانی هیچگاه وابسته به حزب و نهاد خاصی نبوده و در واقع توانست به تنهایی درباره ناهنجاری‌های اجتماعی ایستادگی کند و صدای رسای خود را به جامعه ایران برساند.

شاعر نمی‌تواند آرمان‌شهر خود را در تبعید بسازد
این شاعر و مترجم عراقی که در سن 12 سالگی به دلیل ریشه و نژاد فارسی‌اش به همراه خانواده، از سال 1982 به ایران رانده شده است، درباره تأثیر تبعید در اشعار خود و شاعران هم‌نسلش گفت: شاعر نمی‌تواند آرمان‌شهر خود را در تبعید بسازد، همیشه سعی و تلاش خود را انجام می‌دهد که این مدینه فاضله را در زادگاه اصلی‌اش بنیاد نهد؛ به این دلیل، شاعران عراقی در نظرات و موضعگیری‌های خود درباره جامعه عراق هیچگاه بی‌تفاوت نبودند. آزادی یکی از مهمترین مطالبتی است که در اشعار من و هم‌نسلانم جلوه‌گری می‌کند و در عراق، هیچگاه طعم این آزادی را نچشیدیم و همیشه برای آن در آثار خود شعر سرودیم.

کیهان بچه‌ها روزنه من به سوی فضای ادبیات ایران بود
وی همچنین گفت: زمانی‌که در عراق زندگی می‌کردم، دو مجله هفتگی ادبی کودکان به نام‌های «مجلتی» و «المسمار» را همیشه مطالعه می‌کردم و بعد از تبعید ناخواسته به ایران، در سن 12 سالگی در قم به دنبال مجله‌ای می‌گشتم که جایگزین این مجلات باشد و وقتی‌که چشمانم به مجله «کیهان بچه‌ها» افتاد، خیلی خوشحال شدم. این مجله، روزنه من به سوی فضای ادبیات ایران بود و هم اکنون از شهر مادرید به تمام شاعران و داستان‌نویسانی که توانستند متن‌های بسیار ارزشمند به زبان کودکان بنویسند تبریک بگویم و از آنها تشکر بکنم. چون بدون آنها من هرگز نمی‌توانستم با ادبیات و زبان فارسی بدین شیوه آشنا بشوم.

قرائت شعر به زبان عربی
در بخش پایانی این نشست، دانشجویان و اساتید حاضر، سؤالات خود را مطرح کردند که «محمد الأمين» به دقت به تمام آنها پاسخ داد و در ادامه، این شاعر فارسی‌تبار اشعاری از سروده‌های خود را به زبان عربی برای آنها قرائت کرد.

خواندن اشعار «محمد الأمين» به زبان اسپانیایی
نشست دانشگاه «کومپولیتنسه» مادرید درباره شعر معاصر فارسي با مجری‌گری «عبدالهادی سعدون» استاد گروه معارف عربی و اسلامی این دانشگاه برگزار شد و این مترجم، اشعاری که از «محمد الأمين» را به زبان اسپانیایی ترجمه کرده است در ابتدای این جلسه، درباره تجربه «محمد الأمين» در شعر معاصر عراق سخنانی ایراد کرد وتعدادی از دانشجویان حاضر در این نشست نیز، گزیده‌ای از آنها را به زبان اسپانیایی خواندند.


«عبدالهادی سعدون» در دهه 90 میلادی نقش تأثیرگذاری در معرفی «محمد الأمين» به عنوان یکی از شاعران مطرح در عراق داشت.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شاعران معاصر ایران فروغ فرخزاد محمد الأمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۷۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طنین شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسراییل» در دانشگاه لرستان

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تجمع حمایت دانشگاهیان استان لرستان از خیرش دانشجویی خیزش حامی فلسطین دانشگاهیان آمریکا با حضور احسان یاوری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان در محل گلزار سه شهید گمنام دانشگاه لرستان برگزار شد.

طنین شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» در دانشگاه لرستان

در این تجمع که ظهر روز یکشنبه، ۹ اردیبهشت‌ماه سال جاری هم‌زمان با تجمعات دانشگاهیان سراسر کشور، با همکاری بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان لرستان به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار شد شرکت‌کنندگان پرچم رژیم جعلی و نامشروع صهیونیستی را به آتش کشیدند و تداوم مقاومت و ایستادگی در برابر جنایات رژیم جنایت‌کار صهیونیستی تأکید کردند.

شرکت‌کنندگان شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» سر دادند و سرکوب دانشگاهیان مدافع مردم مظلوم فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا را محکوم کردند.

همچنین شرکت‌کنندگان با قرائت فاتحه به شهدای والامقام احترام گذاشتند و بار دیگر با آرمان‌های انقلاب اسلامی بیعت کردند.

در این تجمع دانشگاهی، بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان در محکومیت سرکوب دانشجویان آمریکا قرائت شد.

همچنین، نامه رئیس دانشگاه لرستان، علی نظری خطاب به رئیس دانشگاه کلمبیا آمریکا به زبان انگلیسی و فرانسوی قرائت شد که در این متن، رئیس دانشگاه لرستان از دانشگاه کلمبیا خواسته است آزادی بیان دانشجویان مدافع مردم مظلوم و مقتدر فلسطین و غزه را به رسمیت بشناسد و مانع سرکوب خشن دانشجویان بشود.

متن پیام رئیس دانشگاه لرستان توسط غلامحسین حسینی، مدیرگروه همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه لرستان به زبان فرانسه و توسط دکتر منوچهری نصری از همین گروه به زبان انگلیسی قرائت شد.

پیام دفاع از فلسطین در دنیا طنین‌انداز شده است

رئیس دانشگاه لرستان در تجمع حمایت دانشگاهیان استان لرستان از دانشگاهیان ضدصهیونیستی آمریکا و اروپا به میزبانی دانشگاه لرستان، اظهار داشت: امروز پیام دفاع از فلسطین، فقط مختص ایران اسلامی نیست؛ بلکه در سراسر جهان از جمله آمریکا و اروپا، این پیام، طنین‌انداز شده است.

وی تصریح کرد: امروز آرمان دفاع از مستضعفان از زبان دانشجویان معترض حامی فلسطین دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و سراسر جهان، شنیده می‌شود و این گویای برحق بودن گفتمان انقلاب اسلامی ایران است.

رئیس دانشگاه لرستان، ادامه داد: امروز شاهد هستیم صدای رسای دفاع از فلسطین و غزه که صدای ماندگار شهید سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی و شهدای قدس است بر زبان دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا جاری شده است.

نظری، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی یک رژیم کودکش است، از زمانی که رژیم صهیونیستی شروع به کودکشی کرد در ورطه اضمحلال و نابودی قرار گرفته است.

کد خبر 6091354

دیگر خبرها

  • فرار رئال از جهنم آلیانز؛ همه چیز به اسپانیا کشیده شد
  • بازدید رایگان معلمان و استادان دانشگاه از موزه هنر‌های معاصر تهران در روز معلم
  • مستند «کابوس ژنرال» به آنتن شبکه سه رسید/ قدرت نظامی ایران معاصر
  • زیباترین شعر‌ها از شاعران بزرگ و معاصر درباره معلم به مناسبت روز معلم
  • از ایران تا پاکستان/ شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • خاطره مجری برنامه مشاعره از شاعران بنام ایران
  • گران‌فروشی در مادرید: رئالی‌ها شاکی‌اند!‏
  • طنین شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسراییل» در دانشگاه لرستان
  • ۲۴ تیم جام‌جهانی فوتسال مشخص شدند/ ایران در سید یک قرار گرفت
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا