Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@07:13:22 GMT

معضل کمبود آب با رطوبت گیر حل می شود

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۹۹۳۷۲

معضل کمبود آب با رطوبت گیر حل می شود

کمبود آب آشامیدنی یک مشکل کلیدی در بسیاری از نقاط جهان است، در حالی که مقادیر زیادی از آب در هوا شناور است اماغیرقابل دسترس است.

محققان برای حل این مشکل یک هیدروژل نمکی ساخته اند ، هیدروژل‌ها بیشتر از آب ساخته شده اند و به عنوان رطوبت گیر استفاده می شود. اما این رطوبت گیر آب را دارای ناخالصی می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور پلیمری ساخته شده، از مولکول‌هایی که «زوئیتریونی» هستند، آن‌ها حاوی یون‌هایی با بار الکتریکی مثبت و منفی هستند، که اجازه می‌دهد تا نمک‌های رطوبت سنجی را محکم‌تر بگیرد و هیدروژل حاصل در جذب آب از هوای اطراف بسیار کارآمد بود.

در یک چرخه جذب و جداسازی آب از هوا دریافت می شود و توسط پلیمر ناخاصی هایش گرفته می شود به این ترتیب که ابتدا مواد را به مدت یک ساعت می‌گذاریم تا رطوبت هوای محیط خارج شود. سپس در کندانسور خشک می‌شود تا آب را فشرده و جمع‌آوری کند.(قبل از اینکه دوباره آن را به جذب برگرداند) به نظر نمی‌رسد تکرار چندین باره این چرخه ، توانایی آن در جذب یا آزاد کردن آب را کاهش دهد.

در آزمایشات انجام شده ، هیدروژل نمکی مناسب خوب عمل کرده و این تیم قادر به استخراج ۵.۸۷ لیتر آب شیرین به ازای هر کیلوگرم ماده در روز، از هوای با رطوبت ۳۰ درصد بوده است.

با بهینه سازی بیشتر، این هیدروژل‌های زویتریونی می‌توانند در تامین آب آشامیدنی مناطق در حال توسعه و خشکسالی بسیار مفید باشند.

 

منبع : سایت نیواطلس

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کمبود آب هیدروژل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۹۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی دانشگاه کالیفرنیا: گرمای بی سابقه در تابستان امسال

کمربند گرمسیری برای گرمای بی‌سابقه تابستان امسال آماده می‌شود و شرایط برای رکورد‌های جدید در دما و رطوبت فراهم شده است.

این پیش‌بینی، بر اساس نتایج تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، بر تأثیر فزاینده تغییرات آب‌وهوایی همراه با ال نینوی شدید تأکید می‌کند.

چرا رطوبت گرما را خطرناک می‌کند؟

بدن ما برای خنک ماندن به شدت به تعریق متکی است. هنگامی که عرق از پوست ما تبخیر می‌شود، گرما را با خود می‌برد و دمای داخلی بدن ما را کاهش می‌دهد، با این حال، در رطوبت بالا، هوا به شدت مملو از بخار آب است. این امر تبخیر عرق ما را بسیار سخت‌تر می‌کند و اثر خنک‌کنندگی آن را کاهش می‌دهد.

رطوبت بالا مانع از عملکرد مؤثر فرآیند تنظیم دمای طبیعی ما می‌شود و خنک ماندن بدن در شرایط گرم را بسیار دشوارتر می‌کند.

پروفسور ویلیام از محققان این تحقیق گفت: اگر نتوانید بدن خود را تا دمای زیر ۹۸.۶ درجه فارنهایت یا ۳۷ درجه سانتی‌گراد خنک کنید، جان خود را از دست خواهید داد. عرق اصلی‌ترین راه برای خنک‌کردن خود در هنگام گرم شدن است.

ال‌نینو و گرم شدن زمین منجر به رطوبت گرمسیری می‌شود

افزایش مداوم دمای زمین که به‌عنوان گرمایش جهانی شناخته می‌شود، باعث افزایش میزان بخار آب در جو می‌شود به این دلیل که هوای گرمتر می‌تواند رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد.

ال نینو، الگوی آب‌وهوایی طبیعی است که باعث گرم شدن اقیانوس آرام گرمسیری می‌شود. این امر تبخیر را بیشتر می‌کند و مقدار زیادی هوای گرم و مرطوب را به اتمسفر می‌فرستد.

نتایج این تحقیق در Geophysical Research Letters منتشر شده است.

منبع: ایسنا

tags # اخبار هواشناسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • چمبر تست دما و رطوبت چیست؟
  • عوامل تاثیرگذار بر کپک زدن فرش
  • یک پیش بینی ترسناک از هوای تابستان امسال!
  • یک پیش‌بینی ترسناک از هوای تابستان امسال
  • پیش بینی دانشگاه کالیفرنیا: گرمای بی سابقه در تابستان
  • گرمای بی سابقه در راه است
  • پیش بینی دانشگاه کالیفرنیا: گرمای بی سابقه در تابستان امسال
  • پیش‌بینی هوای تابستان امسال
  • افزایش رطوبت هوا در برخی مناطق خوزستان
  • ویدیو کامنت| کاکائو معضل جهانی شد!