Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشکلاتی که در ماجرای برجام پیش آمده و همه شاهد آن هستیم از این قرار است:

1. خروج آمریکا از برجام و نادیده گرفتن تعهدات برجامی‌اش

‌قرار بر این بود که وقتی ایران همه تعهداتش را انجام داد آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها نیز بلافاصله همه تحریم‌های ظالمانه‌شان را لغو کنند ولی متأسفانه ایران همه تعهداتش را به‌طور کامل و با عجله انجام داد و سانتریفیوژهای خود را جمع‌آوری و تا 5 هزار دستگاه تقلیل داد و در قلب راکتور اراک سیمان ریخت و اورانیوم با غنای 20 درصدش را نابود کرد و اورانیوم با غنای 5 درصد را نیز به خارج فرستاد ولی غربی‌ها پس از راستی‌آزمایی اقدامات ایران،‌ به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکردند و هر روز در برابر تذکر ایران بهانه‌ای‌ تراشیدند! مقام معظم رهبری که غربی‌ها را به‌خوبی می‌شناخت و از عهدشکنی‌ها و پیمان‌شکنی‌های آنان در طول تاریخ اطلاع داشتند خطاب به رئیس‌جمهور وقت آقای حسن روحانی فرمودند: «از آن‌جا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساساًً با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه‌ اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرائی شدن آن در برجام به بعد از اقدام‌های ایران موکول گردیده، لازم است تضمین‌های قوی و کافی برای جلوگیری از تخلّف طرف‌های مقابل، تدارک شود، که از جمله‌ آن اعلام کتبی رئیس‌جمهور آمریکا و اتّحادیه ‌اروپا مبنی بر لغو تحریم‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اعلام اتّحادیه‌ اروپا و رئیس‌جمهور آمریکا، باید تصریح شود که این تحریم‌ها به‌کلّی برداشته شده است. هرگونه اظهاری مبنی بر این‌که ساختار تحریم‌ها باقی خواهد ماند، به‌منزله‌ نقض برجام است.» متأسفانه آقای روحانی با خوش‌بینی مفرطی که به غرب و به ویژه آمریکا داشت «امضای کری» را کافی می‌دانست و هیچ‌گونه تضمینی نه از آمریکا و نه از اروپا نگرفت و بدون تضمین به تعهدات برجامی‌اش اقدام کرد و در نتیجه زمینه نقض عهد برای غربی‌ها فراهم کرد.

2. وضع تحریم‌های جدید

یکی دیگر از مشکلاتی که به‌وجود آمد این بود که آمریکایی‌ها بعد از انجام کامل تعهدات از سوی ایران، ‌علاوه‌بر تمدید تحریم‌های گذشته،‌ تحریم‌های جدیدی بر ضد ایران وضع کردند، در حالی که اگر به تذکرات جدی رهبری اهمیت داده بودند این اتفاق صورت نمی‌گرفت؛ ایشان خطاب به رئیس‌جمهور وقت فرمودند «در سراسر دوره‌ هشت‌ساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای(از جمله بهانه‌های تکراری و خودساخته ‌تروریسم و حقوق بشر) توسّط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظّف است طبق بند ۳ مصوّبه‌ مجلس، اقدام‌های لازم را انجام دهد و فعّالیّت‌های برجام را متوقّف کند.»‌ولی دولت روحانی در برابر نقض عهدهای مکرر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به جای اعتراض به نقض برجام،‌ به توجیه نقض عهدهایشان از جمله تحریم‌های جدید می‌پرداخت و این‌گونه شد که به جای رفع تحریم صدها تحریم دیگر نیز بر تحریم‌های قبلی اضافه شد.

3. سوءاستفاده از واژه‌ها و عبارت‌های مبهم

یکی دیگر از مشکلات پیش آمده در برجام این بود که غربی‌ها و آمریکایی‌ها با زرنگی سیاسی و شیطنتی که دارند سعی کردند از عبارت‌ها و واژه‌های مبهم و غیرشفاف و چندپهلو استفاده کنند تا در آینده بتوانند برای فرار از تعهداتشان راهی داشته باشند. لذا از ابهام‌های موجود در برجام سوء‌استفاده کرده، ‌تفسیرهای خودشان را مبنا قرار می‌دهند آنها می‌گویند ما هیچ‌گاه قول «لغو تحریم» نداده‌ایم آنچه نسبت به آن تعهد داده‌ایم تنها «تعلیق تحریم»‌ها بوده است به همین دلیل اکنون از تعلیق خارج شده دوباره تحریم‌ها را فعال کرده‌ایم. در حالی که مقام معظم رهبری بارها بر این نکته تاکید فرموده بودند که سعی کنید کلمات و عباراتی که در قرارداد گنجانده می‌شود هیچ‌گونه ابهامی نداشته باشد تاجلوی هرگونه سوءاستفاده‌ای گرفته شود ایشان فرمودند:«وجود پیچیدگی‌ها و ابهام‌ها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلّفات و فریب‌کاری در طرف مقابل به‌ویژه آمریکا، ایجاب می‌کند که یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند، برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهّدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است،‌ تشکیل شود.‌ ترکیب و وظایف این هیئت باید در شورای عالی امنیّت ملّی تعیین و تصویب شود.» ولی مع‌الاسف به‌رغم آن همه تاکید بر شفافیت،‌ باز هم از همان واژه‌های بسیار مبهم استفاده شد. به طوری که همین اخیرا طرف آمریکایی اظهار داشت که ما تلاش کردیم از واژه‌ای استفاده کنیم که مفید «تعلیق» باشد نه «لغو» و موفق هم شدیم، چون ایرانی‌ها فرق میان لغو و تعلیق درست تشخیص نمی‌دادند!

4. امیدواریم تجربه گذشته درس عبرتی باشد برای تیم جدید مذاکره کننده و توصیه‌های رهبری نصب‌العین خویش قرار دهند تا دیگر چنین اتفاقاتی شومی برای کشور رقم نخورد و حقوق ملت ایران پایمال نشود. بیانیه اخیر نمایندگان مجلس مبنی بر ضرورت رعایت شرایط 5 گانه،‌ و توضیحات وزیر خارجه ایران نشانگر این است که دولت در مذاکرات جاری بسیار هوشمندانه عمل می‌کند و ان‌شاءالله نتایج خوبی نیز نصیب ملت ایران خواهد شد.

5. مهم‌ترین توصیه‌ای که رهبری در دولت سابق به تیم مذاکره‌کننده داشتند و رعایت نشد این بود که در مذاکرات و اجرای برجام شتاب نکنند. بی‌تردید ایران امروز بسیار قوی‌تر از دیروز است و غربی‌ها بسیار شکننده‌تر از دیروز،‌ چنانچه دولت رئیسی بر مواضع خودش بایستد غربی‌ها مجبورند کوتاه بیایند. ما نباید به هیچ وجه در برابر زیاده‌خواهی‌های غرب تسلیم شویم اورانیوم‌های تولید شده تا مرز 60 درصد نیز نباید به خارج از کشور ارسال کنیم بلکه باید در ایران در زیر دوربین آژانس نگهداری کنیم و به‌عنوان یک تضمین مهم از آنها استفاده کنیم به‌طوری که اگر دوباره نقض عهدی پیش آمد ما از همان جا کارمان را ادامه بدهیم. وجود چنین تضمینی است که موجب عدم تکرار عهدشکنی‌ها خواهد شد./ کیهان

 

منبع: فردا

کلیدواژه: مقام معظم رهبری برجام خروج آمریکا از برجام تیم مذاکره کننده ایرانی آمریکایی ها رئیس جمهور تحریم ها غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۰۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها

به گزارش خبرآنلاین،فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

ایسنا در خبری نوشت:در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

مقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی ترسناک یک کارشناس بازار مسکن/ احتمال افزایش ۴۰ درصدی اجاره

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند، ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد، ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده، ولی هنوز تثبیت نشده است.

منبع : ایسنا

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900639

دیگر خبرها

  • کامران قاسم‌پور کجای ماجراست؟
  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • با ۵۰۰ میلیون تومان در کجای تهران می‌توان خانه رهن کرد؟
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!