Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@05:44:57 GMT

قیمت آهن آلات و نوسانات بازار آهن در سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۰۱۷۶۲

قیمت آهن آلات و نوسانات بازار آهن در سال ۱۴۰۰

ابتدای هر سال خورشیدی به دلیل مصادف شدن با تعطیلات سال نو بازار و ادارات و تاثیر و تاثرات ناشی از روزهای پایانی سال گذشته، در ایران همواره با سکون نسبی و تا حدی رکود در بازارهای ارز و معاملات سنگین همراه است که بازار آهن‌آلات را نیز تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

از مهم ترین مواردی که قیمت آهن بر بازار های مختلف تاثیر بالایی دارد میتوان به قیمت آهن اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت آهن تاثیر مستقیمی بر مسکن و همچنین ساخت و ساز دارد، میتوان اینگونه بیان کرد که هر صنایع و سازه ای که در آن از آهن آلات استفاده میشود قیمت آهن بر آن تاثیر گذار است.

سال ۱۴۰۰ شاهد نوسانات زیادی در ماه های مختلفی از سال بودیم که این نوسانات بازار آهن و اتفاقاتی که در سال ۱۴۰۰ افتاد پیچیدگی های خاص خود را داشت. محصولات فولادی مختلفی در این سال دچار نوسانات شدید بودند و بارها شاهد افزایش یا کاهش قیمت این محصولات فولادی بودیم.

قیمت آهن و مروری بر آنچه در سال ۱۴۰۰ بر آن گذشت

سال ۱۴۰۰ از نظر معاملات بازار آهن‌آلات و نوسانات آن از جهاتی خاص بود! گرچه تغییرات قیمت در همه سال‌ها تا حدی طبیعی و قابل پیش‌بینی است، اما این سال به‌دلیل تقارن با برخی وقایع اجتماعی و تحولات سیاسی شاهد نوسانات خاصی بود.

اما در سال ۱۴۰۰ علاوه بر روال معمول، در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری، تحولات منطقه‌ای و جهانی نظیر تحریم‌ها و پیگیری برجام از طرف اتحادیه اروپا و نیز خاموشی‌های ناشی از قطع برق و وقفه یا قطعی تولید در برخی کارخانجات تولید آهن‌آلات هم بر تحولات اقتصادی موثر بوده و بازار خرید و فروش آنها و نیز محصولات فولادی را تحت تاثیر قرار داد.

انواع مقاطع فولادی که در سال ۱۴۰۰ تغییر قیمت داشتند

فولاد در ۵ ماهه اول سال با کاهش ۱۱ درصدی روبرو بود که بنابر نظر کارشناسان با قطعی برق در این مدت بی‌ارتباط نبود. مقاطع فولادی و آلیاژهای آهن نیز از این مورد تاثیر گرفته و با کاهش در تولید همراه بودند.

در همین راستا آمار تولید انواع میلگرد نیز با رشد منفی به‌میزان حدود ۷ درصد همراه شده و بر قیمت این تولیدات هم به شکل مشهودی موثر بوده است.

از دیگر مقاطع فولادی که قیمت‌ آن در سال ۱۴۰۰ دچار نوسان و افزایش شده بوده، انواع ورق آهن با نورد سرد و گرم است. بر این اساس ورق گرم که برای مصارف گوناگون در صنایع سنگین مورد نیاز است تا ۱۷ درصد افزایش قیمت داشته و این عدد در ورق سرد به ۱۰ درصد می‌رسد. اما ورق گالوانیزه یا پوشش‌دار در مدت مشابه چندان تغییر آماری در تولید نداشته است.

پروفیل آهن نیز از دیگر مواردی است که در این مورد آماری با نسبت‌های معکوس داشته و با کاهش تولید و افزایش قیمت روبرو بوده است.

تیر آهن آخرین محصول از این مجموعه است که با کاهش ۱۱ درصدی در تولید، روند صعودی در قیمت آهن و تولیدات‌ آن را تجربه کرده است.

در سال ۱۴۰۰ کدام مقاطع فولادی کمترین افزایش قیمت را داشت؟

در میان این تولیدات آهن و فولاد، برخی با افزایش بیشتر و برخی با آمار کمتر در بالا رفتن قیمت‌ها روبرو بوده و کمتر از سایرین دستخوش افزایش قیمت شده‌اند.

بررسی آمار در نیمه اول سال ۱۴۰۰ ثابت می‌کند ورق‌های گالوانیزه از جنس آهن و فولاد و نیز ورق‌های آلیاژی در هر دو روش نورد سرد و گرم، با کمترین آمار در افزایش قیمت طی این مدت روبرو بوده و میزان افزایش نرخ آنها در برخی برش‌های زمانی به حدود صفر می‌رسد.

در مورد قیمت‌ آهن در بخش پروفیل نیز این‌ آمار نسبت به برخی محصولات دیگر تنش ملایم‌تری داشته و کمتر از سایر موارد افزایش قیمت داشته است.

تاثیر شمش فولاد بر قیمت انواع مقاطع فولادی چگونه است؟

شمش فولاد پایه و اساس و سنگ‌بنای تولید کلیه مقاطع فولادی بوده و نوسانات قیمت آن به ‌نوعی بر نرخ کلیه این مقاطع تاثیرگذار است.

قیمت آهن اعم از مقاطع فولادی باز و بسته، انواع ورق و تولیدات نورد سرد و گرم و سایر مواردی که در بازار آهن‌آلات خرید و فروش می‌شود متاثر از قیمت شمش فولادی و آلیاژی بوده و این محصول نیز به‌نوبه خود از عوامل جانبی گوناگون به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم تاثیر می‌گیرد.

برای مثال وجود فشارهای ناشی از تحریم‌های اقتصادی، تحولات سیاسی و نوسانات بازار ارز و بورس همگی بر قیمت شمش و به تبع‌ آن قیمت آهن تاثیر داشته و در ادامه قیمت محصولات ساخته شده و متریال کاربردی آهن را که از شمش تهیه می‌شوند دچار نوسان می‌کند.

افزایش قیمت آهن‌آلات بر چه کالا ها یا موارد دیگری تاثیر گذاشت؟

در بخش مسکن تجربه نشان می‌دهد افزایش قیمت میلگرد و تیرآهن که از اجزای اصلی ساختمان‌سازی هستند، با بالا رفتن قیمت مسکن همراه خواهند بود. به‌علاوه اجزای مورد استفاده در منزل مانند بخش‌های فلزی ساختمان مثل نرده‌ها، درب و پنجره‌های آهنی و بسیاری دیگر از اجزای ساختمانی با این نوسان گران‌تر خواهند شد.

در سال ۱۴۰۰ نیز به همین ترتیب شاهد تاثیر افزایش قیمت آهن بر ساختمان و ملزومات آن هستیم.

از بخش‌های دیگر که با گران شدن آهن تغییر قیمت داده‌اند، صنایع وابسته به این فلز و آلیاژهای آن هستند. چه صنایعی مانند خودروسازی، تولید کشتی و صنایع نظامی و امثال آن که مستقیما از این متریال تغذیه می‌شوند و چه مواردی که از آلیاژهای مختلف یا تولیدات فلزی و به‌شکل غیرمستقیم وابسته به بازار آهن‌آلات هستند، همگی از این نوسانات قیمت تاثیر می‌گیرند.

در پایان

قیمت آهن و تغییرات آن از موارد حساس و کلیدی موثر بر بازارهای مختلف بوده و کالاهای زیادی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد که با دنبال کردن قیمت ها در سایت آهن ملل میتوانید از نوسانات و خبر های لحظه ای در حوزه آهن آلات با خبر شوید.

مقاطع فولادی و نقش مهم آنها در موارد گوناگون از صنعت ساختمان‌سازی تا صنایع خودروسازی و دکوراسیون فلزی و نیز صنایع سنگین که از متریال آهن و فلزات تغذیه می‌شوند همگی از این موضوع تاثیر گرفته و به تبع آن دچار نوسان می‌شوند.

قیمت فولاد بر اساس دلار آمریکا روزانه تغییراتی دارد که لازم است موارد تاثیر گذار بر آن شامل ارزش ریال نسبت به دلار آمریکا یعنی قیمت‌ آهن‌ آلات داخلی از تولید داخلی و حجم عرضه و تقاضا بررسی شود. قیمت محصولات فولادی روزانه ممکن است دستخوش نوسان و تغییراتی باشد، اما در برخی از روزها نیز ممکن است هیچ تغییری نکرده و ثابت بمانند. با توجه به دسترسی آسان و سریع فعالان در بازار آهن آلات، آهن ملل قیمت های لحظه ای (اخبار لحظه ای آهن) کلیه محصولات فولادی اعمم از شمش، میلگرد، تیرآهن، قوطی پروفیل، ورق، لوله و محصولات مفتولی بیشتر کارخانه های کشور را گردآوری کرده است.

بر این اساس و با بررسی داده‌های آماری مربوط به اخبار لحظه ای آهن (https://ahanmelal.com/momentnews) در سال ۱۴۰۰ می‌توان نسبت به اتخاذ تصمیم‌های اقتصادی بهتر عمل نمود.

تماس با آهن ملل :

ایمیل آهن ملل : info@ahanmelal.com

تلفن تماس آهن ملل : ۰۳۱۳۵۰۲۰

آدرس دفتر آهن ملل : اصفهان ،حد فاصل پل آذر و پل فلزی، جنب مسجد انقلاب، ساختمان گلدیران، طبقه ۲، واحد ۳

سایت آهن ملل :  ahanmelal.com

کد خبر 1608729

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محصولات فولادی بازار آهن آلات مقاطع فولادی افزایش قیمت سال ۱۴۰۰ دچار نوسان قیمت آهن لحظه ای آهن ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۱۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟

زهرا اکرمی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری برای تن ماهی و رب گوجه حذف شده، گفت: در سال جاری کنسروها، از جمله تن ماهی هنوز گران نشدند، اما بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند که هنوز کاملاً تایید شده نیست و برای تعیین قیمت‌ها باید منتظر رفع شدن برخی ابهامات از جمله تثبیت دستمزد‌ها ماند.

به گزارش اکونگار، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار در رابطه با متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری در اسفندماه سال قبل، نشان می‌دهد که کنسرو تن ماهی با افزایش ۱۱۱.۶ درصدی قیمت نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱، صدرنشین افزایش قیمت بوده است.

افت شدید تولید تن ماهی

به طور کلی صنایع کنسرو از سال ۱۴۰۰ به بعد که تن ماهی و رب گوجه فرنگی مشمول قیمت‌گذاری دستوری شدند، با مشکلات متعدد مواجه بودند؛ چراکه با وجود افزایش قیمت ماهی تن و در مواردی سایر هزینه‌های تولید، دولت به آن‌ها مجوز افزایش قیمت نمی‌داد. این مشکل تاجایی پیش رفت که منجر به کاهش تولید تن ماهی شد. در مجموع در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون قوطی کنسرو ماهی تولید شد، اما انجمن سال گذشته پیش‌بینی کرده بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ٢٠٠ میلیون قوطی کاهش یابد. این در حالی است که تولید این محصول در سال ۱۳۹۷ حدود۶۵۰ میلیون عدد در سال بود.

در نهایت سال قبل تولیدکنندگان خواستار این شدند که به جای قیمت‌گذاری پیشینی، یعنی لزوم دریافت مجوز برای تغییر قیمت محصولات، مشمول قیمت‌گذاری پسینی باشند. یعنی دستگاه‌های ناظر بر قیمت محصولات جدید آن‌ها نظارت کنند و در صورت تخلف و گران‌فروشی با آن‌ها برخورد کنند، اما مجبور به اخذ مجوز افزایش قیمت نباشند.

از طرف دیگر در سال‌های اخیر با توجه به مشکلات تامین مواد اولیه و همچنین مشکلات معیشتی، تولیدکنندگان صنعت کنسرو با افت تقاضا هم در بازار‌های صادراتی و هم در بازار‌های داخلی نیز مواجه شدند.

کاهش ۵۹ درصدی صادرات

برای مثال از سال ۱۴۰۱ قیمت ماهی تن صید داخل در کشور افزایش پیدا کرد، تا جایی که قیمت هر کیلوگرم ماهی تن صید داخل از قیمت انواع وارداتی این کالا بیشتر شد و این امر قیمت تمام‌شده محصول را به قدری بالا برده که امکان صادرات این کالا را از صادرکنندگان ایرانی گرفته است. صادرات تن ماهی در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱.۶ میلیون دلار رسیده بود، اما در زمستان سال قبل گزارش‌هایی از کاهش ۵۹ درصدی صادرات این محصول منتشر شد.

در بازار داخلی هم با کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای کنسرو ماهی تن کاهش یافته و در نتیجه این شرایط در سال گذشته شاهد رکود بازار و تولید با حداقل ظرفیت این محصول بودیم. در سال‌های اخیر هم فعالان این صنعت بار‌ها تاکید کرده‌اند که در پی حذف ارز دولتی تن ماهی، این محصول از سفره اقشار متوسط و ضعیف حذف شده است.

هنوز قیمت جدید مشخص نیست

سید محمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، در گفتگو با اکونگار، در رابطه با وضعیت تولید و قیمت تن ماهی در سال جاری، اظهار کرد: هنوزسازمان حمایت و سازمان‌های مرتبط دیگر قیمت جدیدی تعیین نکرده‌اند. در سال جاری هنوز دستمزد‌های جدید تثبیت نشده است. دستمزد هم بر قیمت تمام شده بیشتر کالا‌های ساخته شده مثل بسته‌بندی، کارتون، چاپ و ... اثرگذار خواهد بود؛ بنابراین با توجه به اینکه دستمزد دقیق مشخص نیست، قیمت جدید محصولات هم مشخص نشده است.

وی با اشاره به تنوع محصولات صنایع کنسرو، تصریح کرد: واحد‌های تولیدی مسئولیت دارند قیمت‌ها را بر اساس آخرین آنالیز قیمت تعیین کنند. بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند، اما هنوز کاملاً تایید شده نیست و کماکان قیمت‌های قبلی را بر محصولات خود درج می‌کنند.

برای افزایش قیمت نیازی به تایید سازمان حمایت نداریم

میررضوی درباره قیمت تن ماهی نیز گفت: تا سال گذشته دو محصول رب گوجه و تن ماهی مشمول قیمت گذاری تعزیراتی بود، اما بعد از برگزاری جلسات متعدد با ستاد تنظیم بازار در نهایت این دو کالا از قیمت گذاری دستوری خارج شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه این دو کالا شاه‌بیت محصولات کنسرو هستند، تاکنون قیمت آن‌ها تغییر نکرده و همچنان با قیمت سال گذشته به فروش می‌رسند و این فرآیند تا تصمیم گیری نهایی در رابطه با قیمت‌ها ادامه دارد.

بر این اساس به گفته وی با توجه به تصمیمات سال گذشته، در حال حاضر افزایش قیمت تن ماهی و رب گوجه نیازی به مجوز سازمان حمایت ندارد، اما به هر حال نظارت بر قیمت‌ها در بازار ادامه دارد. همچنین تولید کنندگان بر اساس آنالیزی که ارائه می‌کنند می‌توانند قیمت جدید بر کالا‌های خود درج کنند. البته تاکنون افزایش قیمتی صورت نگرفته است.

میررضوی در ادامه با اشاره به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، تصریح کرد: البته هنوز دولت تصمیم نهایی در رابطه با نرخ واردات کالا‌های اساسی نگرفته و این موضوع هم بر قیمت‌ها اثر خواهد داشت. البته فعلا همان قیمت‌های سال گذشته مدنظر دولت است.

به طور کلی به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با توجه به افزایش نرخ ارز در ابتدای سال، در ادامه شاهد افزایش قیمت در حوزه‌های مختلف خواهیم بود. اما باید دید تصمیم ستاد تنظیم بازار چه خواهد بود. معمولاً بخشنامه‌ها این است که قیمت‌ها نباید افزایش پیدا کند، اما همانطور که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد همه چیز متاثر از افزایش نرخ ارز است.

وی افزود:، اما اگر دولت به اندازه نیاز صنعت، ارز در اختیار آن‌ها بگذارد تا حدودی وضعیت کنترل خواهد شد. در مجموع به نظر می‌رسد همه ابهامات تا پایان اردیبهشت رفع خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها