Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوان مرادیان کوچکسرائی عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی گفت: مردم نتیجه‌ی عملکرد مدیریت گاز کشور را در مدیران حال و گذشته دیده اند. زمستان سال گذشته و همچنین امسال، شاهد کمبود گاز در نیروگاه‌ها، صنایع و کارخانه‌ها در کشور بودیم منتهی امسال با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، ذخیره سازی و مدیریت مصرف توانستیم این مشکل را به چالش تبدیل نکنیم و نگرانی مردم را در مصارف خانگی و صنایع بر طرف کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: رویکرد این دولت با دولت گذشته متفاوت است. دولت کنونی از رئیس جمهور گرفته تا رده‌های دیگر، همگی اعتقاد به تلاش شبانه روزی دارند و بر این باورند که باید از تمامی فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و قابلیت های درون کشور استفاده کرد. در حالی که دولت پیشین، دولتی تنبل، پیر و بی انگیزه بود و تمام نگاه و دل‌ خوشی‌اش به برجام بود و رفع همه‌ی مشکلات را از جمله مشکل آب را هم در برجام می دید. اکنون می‌توانیم دستاورد این دو رویکرد متفاوت را در مدیریت کمبود گاز در کشور ببینیم.

نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: برنامه ریزی و در نظر گرفتن تدابیری از قبل، فعال کردن بخش‌های زیادی که در تولید گاز و مصرف نقش دارند، ذخیره‌سازی‌ و بهینه‌سازی بخشی از مجموعه‌های تولید گاز، انتقال گاز از ترکمنستان و مدیریت مصرف مردم و کارخانه‌ها همگی دست به دست هم دادند که زمستانی بدون چالش و بحران را سپری کنیم. سهم عمده ی این عملکرد، نتیجه‌ی تلاش شبانه روزی و برنامه ریزی وزارت نفت و شرکت ملی گاز است.   

مرادیان طرح تعرفه گذاری پلکانی پرمصرف‌ها را اقدامی به موقع دانست و خاطر نشان کرد: طرح تعرفه‌گذاری پلکانی برای کسانی که خارج از الگوی بهینه، مصرف گاز داشتند، مؤثر بوده است و باعث شد که پر مصرف ها دقت بیشتری در مصرف داشته باشند. در خصوص صرفه‌جویی در مصرف گاز، باید مشوق های دیگری را هم اضافه کرد. مثلاً یک سقف مصرفی به عنوان مصرف استاندارد، برای مصارف مسکونی و تجاری مشخص شود و هر کسی که از آن میزان استاندارد کمتر مصرف کند، معادل قیمت گاز صادراتی به آن‌ها پرداخت گردد. یعنی در راستای این صرفه‌جویی، گاز را صادر و ارز وارد کشور شود. بنده معتقد هستم که می‌توان بخش عمده‌ی تعرفه ی صادراتی را مدیریت کرد و به خانواده‌ها برگرداند. اگر مردم فوائد این صرفه جویی را ببینند، قطعاً در مصرف مدیریت خواهند کرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به قرارداد ایران و ترکمنستان در خصوص انتقال گاز و جلوگیری از افت فشار و قطعی گاز در شمال کشور تصریح کرد: استان‌های شمالی تقریباً انتهای خطوط گازی ما را تشکیل می‌دهند و ما در آن مناطق، مشکل جدی در انتقال و فشار گاز داشتیم. گازی که از ترکمنستان وارد ایران می‌شود، بخشی از آن جبران این کمبود و بخشی دیگر به آذربایجان صادر می‌شود. شاید این مقدار در مقابل مقدار مصرفی ما، درصد قابل توجهی نباشد اما توانسته است مشکل فشار گاز را در بخش های شمالی جبران کند.

نماینده مردم قائمشهر در پاسخ به این سوال «کارشناسان، اثرگذاری اصلاحات قیمتی را پیش از رسیدن بحران می‌دانند، اقدامی که وزارت نفت پیش از شروع زمستان برای عبور از ناترازی گاز انجام داد و تعرفه مشترکان را افزایش داد و نتیجه آن عبور از زمستان سرد 14۰۰ بدون خاموشی و قطعی گاز بود، آیا می‌توان این مدیریت بحران را هم در حوزه ‌ی برق انجام داد؟»، گفت: با توجه به کمبود بارش در کشور، تدابیری لازم از سوی کمیسیون انرژی دولت صورت گرفته است و درتلاش هستیم که شاهد خاموشی و قطعی برق نباشیم. استفاده از نیروگاه های سیکل ترکیبی، افزایش مشارکت صنایع بخش‌های خصوصی و دولتی در تولید برق و مدیریت مصرف از جمله برنامه هایی است که در دست اقدام است. همچنین پیگیر انتقال برق از تاجیکستان از مسیر ترکمنستان هستیم که این موضوع هم قطعاً در بحث تأمین برق مصرفی مؤثر خواهد بود. پیش‌بینی ما این است با این اقدامات، مشکل قطعی برق نداشته باشیم.

مرادیان در پایان افزود: عملکرد وزارت نفت در زمینه مدیریت کمبود گاز و عدم قطعی گاز قابل قبول است چرا که مدام در تلاش بود که از تمامی ظرفیت ها در این مدت کوتاه استفاده کند اما این‌که بگوییم این اقدامات کافی است، خیر! باید برنامه های تکمیلی هم در این حوزه صورت بگیرد. چالش اصلی ما در مصرف است که به شدت با میانگین جهانی فاصله داریم و حتماً باید سیاست‌گذاری‌ هایمان را معطوف به این موضوع کنیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اوکراین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین زهره فکور صبور قطعی گاز گاز طبیعی تعرفه گذاری پلکانی مذاکرات وین اوکراین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین زهره فکور صبور قطعی گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۳۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد

علی‌اکبر محرابیان در بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا در جمع خبرنگاران ضمن تبریک روز کارگر به عموم کارگران کشور اظهار کرد: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتورهای گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده است و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد.

وی در ادامه سخنان خود به عملکرد دولت سیزدهم در بخش نیروگاهی کشور اشاره و بیان کرد: طی عملکرد دولت سیزدهم با کمک بخش‌های مختلف بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور‌ افزوده شد‌‌ و این مهم نقش بسزایی در رفع ناترازی برق کشور داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم حمایت مالی از واحدهای نیروگاهی کشور به‌منظور افزایش راندمان و توسعه ظرفیت گفت: با وجود اهمیت بالای حمایت مالی از طرح‌های توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، صندوق توسعه ملی به تعهدات خود در این حوزه به‌خوبی عمل‌ نکرده است.

وی در همین رابطه اضافه کرد: موضوع رفع ناترازی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که این اتفاق علاوه بر افزایش رفاه عمومی همچنین به افزایش بازدهی در حوزه انرژی منجر می‌شود و به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.

وزیر نیرو همچنین راجع به برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار 1403 گفت: طی سه سال اخیر برنامه‌های مشخصی برای مدیریت بار مصرف برق فصل گرم در دستور کار قرار گرفت که در سال ۱۴۰۱ برای این موضوع ۱۰۰ اقدام، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴۰ اقدام و برای فصل گرم سال جاری نیز ۱۸۰ اقدام طراحی و‌ اجرا شد.

محرابیان با تشریح بخش‌های مختلف برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در سال جاری گفت: بخشی از اقدامات وزارت نیرو‌ در این راستا به توسعه شبکه‌های انتقال، توزیع، افزایش پست‌ها و نظایر آن مرتبط است و بخشی نیز به افزایش ظرفیت و راندمان نیروگاهی کشور چه در بخش حرارتی و چه در بخش برقابی بازمی‌گردد.

وی‌ با تأکید بر ضرورت مشارکت همه بخش‌های مصرف‌کننده برق برای عبور موفق از اوج بار سال جاری گفت: با توجه به تجارب دو سال گذشته در حوزه مدیریت مصرف برق، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای افزایش مشارکت بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است که از جمله آن می‌توان به اختصاص پاداش‌های ویژه به مشترکان بخش خانگی اشاره کرد.

محرابیان در همین رابطه ابراز کرد: بیش از ۸۰ میلیون پاداش اعم از هدایایی چون لوازم برقی کم‌مصرف مورد نیاز خانه و خانواده، صدها خودرو، بسته‌های اینترنتی و... برای مشترکان کم‌مصرف در تابستان سال جاری در نظر گرفته شده است که به اقشار مختلف مانند کودکان، نوجوانان، بانوان و... که در مسابقات مربوطه شرکت و در مدیریت مصرف برق سال جاری نقش‌آفرینی کنند، اهدا می‌شود.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره نحوه مدیریت مصرف برق صنایع نیز اظهار کرد: سال گذشته برای اولین بار میزان مصرف کلی برق صنایع از میزان مصرف برق بخش خانگی در ایام فصل گرم سال فراتر رفت.

محرابیان با تأکید بر اهتمام وزارت نیرو برای تأمین برق کافی برای صنایع در دوره اوج بار مصرف امسال ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه‌ای که با وزارت صمت و بر اساس قانون منعقد شده است، صنایع بزرگ ملزم به ایجاد نیروگاه به‌منظور تأمین بخشی از برق مورد نیاز خود هستند.

وی با اعلام "انرژی مورد نیاز صنایع امسال نیز در ساعات مختلف تأمین می‌شود."، گفت: هم‌اکنون 5 واحد نیروگاهی صنایع در استان‌های مختلف کشور به بهره‌برداری رسیده است ‌صنایعی که اقدام به احداث و تأمین نیروگاه‌های خود کرده‌اند، در اولویت اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق قرار نمی‌گیرند.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان واردات و صادرات برق کشور گفت: تبادل برق با کشورهای همسایه یکی از سیاست‌های اصلی وزارت نیروست که به‌صورت کلی در طول یک سال ما ۸۰ درصد صادرات و ۲۰ درصد واردات دا‌ریم.

وزیر نیرو در این بازدید همچنین گفت: گروه تولیدی مپنا یکی از افتخارات صنعت کشور است که نقش مهمی در اجرای فعالیت‌های نیروگاهی چه در داخل و چه در خارج از کشور دارد.

محرابیان با تأکید بر اینکه گروه مپنا به‌طور کامل مورد حمایت دولت قرار دارد، اضافه کر: این گروه صنعتی توانسته است در طول سال‌های گذشته با به‌روزرسانی دانش مهندسی و تکنولوژی، همسو با دانش روز جهان حرکت کند و نقش  اثرگذاری در پاسخ به نیاز کشور در حوزه انرژی ایفا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • با پرداخت های به موقع راه آهن عملکرد مناسبی در آماده به کاری لکوموتیوها داشتیم
  • اوسمار این دو بازیکن پرسپولیس را نمی‌خواهد | انتقال قطعی در تابستان
  • شوراهای فرادستی مشکل ساختاری دارند
  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید
  • قطعی بودن جدایی سه بازیکن از تیم‌های میلان و اینتر به صورت آزاد
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد