Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – اکرم شعبانی؛ به گزارش اکونومیست، طبق اصول ارتدوکس، بانک‌های مرکزی جهان ثروتمند باید شوک‌های عرضه مانند انرژی کمتر را نادیده بگیرند. چرا که تاثیر مستقیم آنها بر تورم موقتی است. وقتی سیاست‌گذاران این قانون کلی را نادیده می‌گیرند، معمولا همه چیز اشتباه می‌شود. در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۱ بانک مرکزی اروپا ECB نرخ‌های بهره را به دلیل عوامل طرف عرضه افزایش داد و در نهایت رکود بزرگ و پیامدهای آن را بدتر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما شوک فعلی در حالی رخ می‌دهد که تورم در سطح بسیار بالایی قرار دارد. بانک‌های مرکزی نگران این موضوع هستند که قیمت‌ها به خودی خود حرکت کنند. ممکن است آنها بحران انرژی در سال ۱۹۷۳ را به خاطر بیاورند یعنی زمانی که جنگ یوم کیپور منجر به تحریم نفت و افزایش قیمت‌ها شد که مشکلات تورم را بیش از پیش بزرگتر کرد.

این مساله درست است که باید نسبت به خطر تکرار دهه ۱۹۷۰ هوشیار باشیم. اما بانک‌های مرکزی نمی‌توانند در مورد انرژی گران قیمت بدون سقوط غیرضروری اقتصاد خود اقدامی انجام دهند. خوشبختانه، اگرچه انتظارات عمومی برای تورم در سال آینده به شدت افزایش یافته است، انتظارات بلندمدت تقریبا ثابت مانده است که نشان می‌دهد باید با نادیده گرفتن قیمت انرژی از رویکرد استاندارد برای این شوک عرضه پیروی کرد.

در عین حال، سیاست‌گذاران باید مراقب اشتباهات در سمت مخالف باشند. انرژی گران‌تر باعث رشد کندتر می‌شود، به ویژه در بخش‌هایی از اروپا که به گاز روسیه متکی هستند. بنابراین ممکن است وسوسه انگیز باشد که سیاست را بسیار سست نگه داریم. با این حال، هم تجربه آمریکا در طول همه‌گیری و هم تاریخ دهه ۱۹۷۰، احمقانه بودن ایجاد محرک بیش از حد در هنگام مختل شدن منابع را نشان می‌دهد: این موضوع باعث داغ شدن بش از حد اقتصاد می‌شود.

نمودار روند افزایشی قیمت نفت از ماه ژانویه تا به امروز

رویکرد صحیح حفظ تمرکز بر فشار قیمت در داخل است. رشد دستمزدها و تورم اصلی، که قیمت انرژی و مواد غذایی را شامل نمی‌شود، شاخص‌هایی هستند که باید مراقب آنها بود. در آمریکا، جایی که دستمزدها ۵.۷ درصد بیشتر از سال گذشته است و تورم اصلی به ۵.۲ درصد رسیده، فدرال رزرو باید نرخ بهره را به شدت در سال ۲۰۲۲ افزایش دهد. در منطقه یورو، اگرچه تورم اصلی به ۲.۷ درصد رسیده اما به دلیل عدم رشد سریع دستمزد، روند متعادل‌تری پیش روست. اگر بازار کار ضعیف نشود، افزایش نرخ بهره در سال ۲۰۲۲ با سرعتی که پیش از جنگ اوکراین هم انتظار می‌رفت درست است. شرایط مشابهی هم برای بانک انگلستان وجود دارد.

اگرچه بانک‌های مرکزی هنوز نباید برنامه‌های خود را برای مدیریت نرخ بهره بازنویسی کنند، اما ممکن است لازم باشد جاه طلبی‌های خود را برای کوچک کردن ترازنامه‌ها کاهش دهند. به این دلیل که با اعمال تحریم‌ها، سیستم مالی جهانی ممکن است به حمایت نیاز داشته باشد. نشانه‌هایی از استرس در بازارهای فراساحلی تامین مالی دلار وجود دارد، به این معنی که بانک‌های مرکزی خارجی ممکن است از فدرال رزرو درخواست دلار کنند. در اروپا نگرانی در مورد پایداری بدهی کشورها ممکن است بار دیگر ظاهر شود چرا که رشد اقتصادی به دلیل قیمت‌های بالای انرژی تحت فشار قرار می‌گیرد – ایتالیان هم از هر دو جنبه آسیب پذیر است. در طول دوران همه‌گیری کرونا، منطقه یورو از همبستگی مالی که تا حدودی توسط بانک‌های مرکزی اروپا به صورت ضمنی بدهی‌های دولتی ایجاد شده بود، بهره‌مند شدند. بانک‌های مرکزی ممکن است نیاز داشته باشند که در بحران انرژی نیز پشت کشورهای آسیب دیده بایستند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اوکراین نفت روسیه بحران انرژی گاز روسیه قیمت گاز طبیعی بازار جهانی انرژی حمله روسیه به اوکراین حمله روسیه جنگ اوکراین بانک های مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۵۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت

امتداد - شرایط کنونی و اقدامات بانک مرکزی حاکی از آن است که همچنان باید امید زیادی به کاهش بیشتر قیمت دلار و آرامش بازار ارز داشت.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، محسن احتشام، عضو کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی ایران با توجه به فروکش کردن التهاب بازار ارز و کاهش قیمت دلار اظهار داشت: با توجه به شرایط کنونی و آرامش نسبی منطقه، قیمت دلار همچنان پتانسیل ریزش بیشتری دارد و در روز‌های آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت ارز خواهیم بود. البته این مساله ارتباط مستقیمی به آرامش و ثبات منطقه دارد و قطعا اگر اتفاقات و تنش‌های جدید داخلی و بین المللی رخ ندهد، روند پایین آمدن قیمت ارز ادامه خواهد داشت.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند به انتظارات تورمی و هیجانات کاذب بازار ارز اشاره کرد و گفت: متاسفانه شرایط به گونه‌ای شده که مردم و فعالان اقتصادی در هر لحظه بدون هیچ دلیل خاصی پیگیر قیمت دلار هستند، در حالی که این موضوع در خیلی از مواقع یک موج روانی و هیجانی متاثر از فضاسازی دلالان و سوداگران بازار است. در واقع نباید اجازه دهیم که این مساله به مبنای اصلی بازار تبدیل شود و هیجانات کاذب، باز هم بر قیمت‌ها تاثیرگذار باشد.

این فعال اقتصادی به اقدامات و تدابیر ویژه بانک مرکزی در کنترل و مدیریت بازار ارز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تاکنون با مدیریت منطقی و اصولی بانک مرکزی شاهد بودیم که موج‌های متعدد هیجانی در بازار ارز بعد از مدت کوتاهی فروکش کرده و بازار به ثبات و آرامش رسیده است. در واقع اگر اجازه دهند بانک مرکزی برنامه‌ها و اهداف خود را با استقلال و اختیارات کافی تدون و اجرایی کند، شک نکنید قیمت دلار بسیار پایین‌تر از قیمت کنونی خواهد بود. در نتیجه باید فرصت دهند بانک مرکزی کار خود را انجام داده و هیچ سازمان و نهاد و ارگان دیگری در کارش دخالت نکند.

احتشام با تاکید بر تداوم ثبات و آرامش بازار ارز و تاثیر مثبت آن بر روند تولید و تجارت کشور گفت: بی‌تردید مردم و تمامی فعالان تجاری و اقتصادی کشور به دنبال ثبات و پیش‌بینی پذیر شدن بازار هستند و تنها گروهی که خواهان اختلال در بازار است، دلالان و سودجویانی هستند که از این شرایط سود می‌برند. در نتیجه امیدوارم شرایط کنونی همچنان تداوم یابد تا قیمت ارز همچنان به روند کاهشی خود ادامه دهد تا به نطقه ثبات و نرخ متعادل خود برسد.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • سکه های حراجی بانک مرکزی ناخالصی دارند؟
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد