Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ آیین تجلیل از بازیگران و عوامل اجرایی فیلم سینمایی «هناس» و همچنین تکریم خانواده شهید هسته‌ای داریوش رضایی‌نژاد با حضور مهندس محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، دکتر حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر تهران و سید محمد حسین حجازی مدیر عامل شرکت نوسازی عباس‌آباد شهرداری تهران، در سالن همایش‌های منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون رئیس جمهور در این آیین ضمن تبریک حلول ماه شعبان و قدردانی از زحمات ارزشمند عوامل و دست‌اندرکاران فیلم «هناس»، گفت: این اثر هنری یک جلوه از فرمان مقام معظم رهبری در فرآیند جهاد تبیین است. زیرا علاوه بر تبیین صحیح تاریخ، بزرگی شهید و راه شهیدان را به تصویر کشیده است. راه شهیدان دست‌یابی به قله‌های رفیع و پیشرفت بود و در این مسیر برنامه دشمنان برای اینکه ایران به تعالی و تکامل دست پیدا نکند بسیار جدی و برنامه‌ریزی شده ‌است.

وی افزود: نکته مهم این فیلم ایستادگی شهید رضایی نژاد و همسر ایشان در برابر خواسته‌های دشمنان بود. این ایمان است که ما را برای حفظ عزت ملی ثابت قدم نگاه می‌دارد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به تاثیر دو حوزه اقتصادی و نظامی در قدرت دیپلماسی کشور گفت: بنیه نظامی و اقتصادی از مهمترین ابزارهای قوه دیپلماسی کشور است و پایه این‌ها داشتن علم و فناوری پیشرفته بدون حد و مرز می‌باشد. در هر حوزه‌ای که تلاش کردیم و به دنبال آن بودیم به موفقیت رسیدم و بخشهایی هم هستند که مغفول مانده‌اند و باید با تلاش بیشتر برای تحقق آن‌ها تلاش کنیم.

مدیرعامل شرکت نوسازی عباس‌آباد در ابتدای این مراسم ضمن تقدیر از عوامل فیلم «هناس» و تبریک ایام شعبانیه با تاکید بر اینکه  شهرداری تهران احترام به شهدا و خانواده های آنان را تکلیف خود می داند، گفت: شهرداری تهران‌  خود را موظف می‌داند تا با اقداماتی از این دست به احترام و تکریم شهدا از جمله شهدای هسته‌ای بپردازد و منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد نیز عضو کوچیکی است که تلاش می‌کند قدمی هر چند اندک در این زمینه بردارد. 

سید محمدحسین حجازی با اشاره به تحمل سختی‌های بسیار از سوی خانواده شهدا پس از شهادت افزود: همسر و فرزند شهید رضایی‌نژاد شرایط سختی را تحمل کردند و می‌کنند که پذیرفتن و درک آن قطعا سخت است. از این رو باید عذرخواهی کنیم که در چنین شرایطی کار چندانی برای آنها نکرده‌ایم. مجموعه عباس‌آباد به نمایندگی از شهرداری تهران و هنچنین شورای شهر تهران تلاش کرده‌ است تا بتواند بخشی از این کاستی‌ها را جبران کند. 

وی در ادامه گفت: از کارگردان و تهیه کننده و بازیگران نیز باید تشکر کنیم که  چنین فیلم ارزشمندی را ساختند. امیدواریم این حرکت همچنان ادامه داشته باشد؛ چون هنوز مسیر طولانی در پیش داریم. 

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در بخشی از صحبت‌های خود در آیین تقدیر از سازندگان فیلم «هناس» و خانواده شهید رضایی‌نژاد گفت: همه ما باید بدانیم برای این انقلاب چه جان‌های گرامی که فدا شد و چه خون‌های گرمی که به زمین ریخته شد. همه باید بدانیم چه مسئولیتی داریم و دعا کنیم در قیامت شرمنده شهدا نباشیم. 

محمدرضا شفاه، تهیه‌کننده فیلم سینمایی «هناس» نیز با بیان اینکه ساخت فیلم از شهدا از جمله شهدای هسته‌ای حداقل وظیفه سینماگران است گفت: آنچه در «هناس» انجام شد برای ما سینماگران وظیفه است و حداقل کاری است که می‌شود برای خانواده عزیز شهدا به خصوص خانواده شهدای هسته‌ای انجام داد و از خدا می‌خواهم این قدم کوچک را بپذیرد. 

وی ادامه داد: لطف و عنایت مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد نیز قابل تقدیر است و امیدوارم این نگاه فرهنگی در عرصه‌های دیگر نیز وجود داشته باشد. 

شهره پیرانی، همسر شهید داریوش رضایی نژاد نیز در سخنرانی خود به این‌ نکته اشاره داشت که طی ۱۰ سال گذشته پیشنهادهای بسیاری به او  برای ساخت فیلم و مستند شده است تا اینکه سال گذشته به این نتیجه می‌رسد با گروه محمدرضا شفاه و حسین دارابی می‌تواند پیامی که می‌خواهد را منتقل کند و گفت: وقتی این گروه به من پیشنهاد ساخت فیلم دادند به نظرم آمد این گروه می‌توانند آن پیامی که باید به مردم منتقل شود را منتقل کند. 

به باور پیرانی این فیلم خودش را بین مردم پیدا خواهد کرد؛ چون می‌خواهد زندگی انسان‌های معمولی که در خدمت وطن‌شان هستند را روایت ‌کند و در ادامه گفت: بسیاری در زمان جشنواره پیشنهاد اکران مجدد آن را به ما دادند؛ اما بعد از اعلام‌ جوایز، مورد بی‌مهری قرار گرفت. اما آقای حجازی قبل از جشنواره این قرار را با ما گذاشتند و بعد از جشنواره هم بودند و از این بابت بسیار سپاس‌گزار هستم.

به گفته همسر شهید رضایی‌نژاد از دریچه فرهنگ می‌توان عشق به وطن و مفهوم هویت را به نسل آینده منتقل کرد و امیدوارم چنین ساخته‌هایی بتواند این مفاهیم را به درستی منتقل کند. 

در پایان مراسم نیز از عوامل فیلم از جمله کارگردان، تهیه کننده، نویسندگان و بازیگران در کنار خانواده شهید رضایی‌نژاد تقدیر به عمل آمد.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا سازمان انرژی اتمی محمد اسلامی شهید رضایی نژاد افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا شهید رضایی نژاد شهرداری تهران عباس آباد هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۷۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!

جمعی از فعالان و دوستداران میراث فرهنگی اطلاع دادند: فاز نخست تسطیح اراضی برای احداث «شهر نوین جیرفت» به مساحت ۲۱۶ هکتار چند روزی است در غرب مجموعه باستانی «دقیانوس» شروع شده است. این شهرک‌سازی درست در میان آثار و بقایای به‌جامانده از شهر کهن جیرفت قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، در حالی که عرصه و حریم محوطۀ شهر دقیانوس هنوز تدقیق نشده است، اما شواهد سطحی نشان می‌دهد که شهر نوین جیرفت در این عرصه قرار می‌گیرد. بر اساس تصاویر هوایی مشخص است که گورستان در جنوب شهر نوین و بخشی از سامانه آبرسانی و قنات‌های کهن متصل به دقیانوس درست در غرب و میانۀ محل شهر نوین قرار دارند. همچنین تپه‌های شمال غربی که مملو از قطعات سفال، تکه‌های آجر و بقایای معماری است در شمال شهر نوین قرار می‌گیرد.

به گمان باستان‌شناسان، بی‌شک راه ارتباطی شهر نوین از کوچه پس‌کوچه‌های «کهورویه» نخواهد گذشت، بلکه در آینده محوطۀ ارزشمند «قمادین» برای ایجاد پل و اتوبان ارتباطی بین شهر امروزی جیرفت و شهر نوین تسطیح خواهد شد و از بین خواهد رفت.

قمادین همان شهری است که مارکوپولو آن را کَمادی نامیده و نوشته است که کمادی پیش از این شهری بزرگ و پرشکوه بوده، ولی اکنون (سدۀ ۷ قمری / ۱۳ میلادی) کوچک و کم‌اهمیت شده است، زیرا مغولان چند بار آن را ویران ساخته‌اند. کمادی در سدۀ ۱۳ قمری / ۱۹ میلادی در شمال جیرفت شناسایی شد. مردم بومی ویرانه‌های آن را شهر دقیانوس می‌نامند (گابریل، ۱۲۹؛ سایکس، ۲۶۷). برخی همین شهر دقیانوس را شهر جیرفت کهن دانسته‌اند (دایره‌المعارف بزرگ اسلامی). از قمادین به عنوان خزانۀ نفایس چین و ختا، هندوستان، حبشه، زنگبار، روم، مصر، ارمنستان، آذربایجان، ماوراءالنهر، خراسان، فارس و عراق یاد شده است.

فعالان میراث فرهنگی می‌گویند: بخشی از عرصه و حریم این مجموعه باستانی ارزشمند نیز کمتر از دو دهه پیش به صورت قطعات یک هکتاری به گروهی از بازنشسته‌های کشوری واگذار شده است. این بخش که بیش از ۷۰ هکتار وسعت دارد مشخص نیست طی چه سازوکار و با استناد به کدام قانون و کدام استعلام از میراث فرهنگی واگذار شده است و چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟

اکنون این پرسش‌ها از سوی جمعی از باستان‌شناسان و فعالان میراث فرهنگی مطرح شده است که آیا این طرح، ملاحظات مربوط به «ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی» (اتاف) را در نظر گرفته است؟ همچنین، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ مصوب کرده بود که برای «الحاق ۲۹۹ هکتار اراضی به محدوده شهر جیرفت در راستای طرح نهضت ملی مسکن» ضرورتاً باید «ملاحظات مربوط به حریم منظر اثر ثبتی در محدوده الحاقی با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان در طرح اعمال شود.» آیا وزارت میراث فرهنگی به این موضوع رسیدگی کرده است؟ آیا توسعه جیرفت با نابودی ارزش‌ها و دارایی‌های تاریخی و فرهنگی آن دنبال خواهد شد یا میراث و ارزش‌های فرهنگی برای نسل‌های آینده حفظ خواهند شد؟

جیرفت از کهن‌ترین تمدن‌های بشری است و حدود پنج‌هزار سال قدمت دارد و الواح خطی یافته‌شده از آن نشان‌دهنده یکی از نخستین خط‌های اختراع‌شده توسط بشر معرفی شده است. این محوطه باستانی پیش از این، با غارت گسترده‌ای مواجه شده بود؛ اوایل دهه ۸۰ که «هلیل‌رود» در جنوب استان کرمان، طغیان کرد و گور‌های باستانی و اشیاء دفن‌شده در آن آشکار شد و مردم با بیل و کلنگ راهی این منطقه شدند، آن زمان جیرفت را پنیری سوئیسی توصیف می‌کردند که حفاران آن را برای یافتن اشیاء تاریخی سوراخ سوراخ کرده بودند.

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون طرح شهید زین الدین
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها
  • تشکر خانواده شهید الداغی از وحید شمسایی
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • ۶۵ نفر در آزمون استخدامی طرح شهید زین الدین مرکزی جذب می شوند
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!