Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان، نشست تخصصی «درست‌نویسی از نگاه علامه دهخدا» با هدف گرامی‌داشت علامه علی اکبر دهخدا، به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم، به صورت مجازی و در بستر اسکای‌روم برگزار شد.

در ابتدای این نشست، بهروز صفرزاده پیرامون لغت‌نامه دهخدا گفت: دهخدا با دیدن فرهنگ لغت لاروس به این فکر افتاد که فرهنگ لغت زبان فارسی را تهیه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در انجام این کار بزرگ تنها نبوده، البته مراحل اولیه کار و فیش نویسی ها توسط وی انجام شده اما در ادامه چندین نفر با او همکاری کردند.

عضو شورای تالیف موسسه لغت‌نامه دهخدا همچنین درباره تفاوت لغت‌نامه دهخدا با فرهنگ‌لغت‌های دیگر گفت: تفاوت بنیادی و اساسی فرهنگ دهخدا با سایر فرهنگ‌ها این است که بنای کار را برای شاهد آوردن گذاشته است به طور مثال برای آب چندین بیت از حافظ و سعدی و خاقانی و ... آمده در حالی که فرهنگ‌نویس‌های ماقبل از او، این کار را نمی‌کردند.

وی افزود: دهخدا معتقد بود هر چه تعداد شاهدها بیشتر باشد، آن مدعا بیشتر اثبات می‌شود اما از نظر معیارهای امروزی شاید این شاهد آوردن افراط باشد.

نویسنده کتاب فرهنگ زبان‌آموز فارسی در ادامه توضیح داد: دو مرکز برای فرهنگ‌نویسی وجود دارد؛ یکی از آنها فرهنگستان زبان فارسی است که در حال حاضر فرهنگ تاریخی زبان فارسی با عنوان فرهنگ جامع زبان فارسی را تالیف می‌کند که به لحاظ وسعت کار، شبیه لغت‌نامه دهخدا است و از نظر شیوه، به شیوه امروزی تدوین شده است، به این گونه که متون قدیمی با توجه به زبان امروز با تاکید بر فارسی قدیمی آورده شده است.

وی ادامه داد: مرکز دیگر، موسسه لغت‌نامه دهخداست که در حال تالیف لغت‌نامه بزرگ فارسی است که در آن سیر تحول واژگان از قدیم به جدید مرتبط شده است.

صفرزاده اضافه کرد: می‌توانیم بگوییم ما ثبت احوال واژه‌ها نداریم و این یک خلأ هست؛ در چند سال اخیر واژه‌های جدید ساخته شده و من قسمتی از آن را یادداشت کرده‌ام ولی کافی نیست؛ موسسه لغت‌نامه دهخدا باید متولی ثبت واژه‌های جدید باشد اما به دلیل نبود  نیرو و بودجه لازم نمی‌توانیم این خلا را پر کنیم.

این مدرس ویراستاری همچنین پیرامون اهمیت درست‌نویسی گفت: متاسفانه دانشجویان و پژوهشگران و ... کمتر از فرهنگ استفاده می‌کنند و عادت به رجوع به فرهنگ نیست و به طور کلی در نسل جدید که بیشتر در فضای مجازی فعال هستند، مطالعه بسیار پایین است که موجب شده املای صحیح لغات استفاده نشود و به نوعی غلط‌نویسی رواج پیدا کند.

صفرزاده تصریح کرد: خوب است این برایمان عادت شود که وقتی سوالی در ارتباط با املا و یا معنای کلمه‌ها برایمان پیش می‌آید، به جای این‌که از شخصی بپرسیم، به فرهنگ مراجعه کنیم.

وی تاکید کرد: زبان همچون ناموس یک کشور و ملت است که باید آن را ارج نهاد و از آن مراقبت کرد؛ میراثی است گران‌بها که از گذشتگان به ما رسیده و باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم.

انتهای پیام/۷۸۰۳۲

منبع: فارس

کلیدواژه: لغت نامه دهخدا فرهنگ لغت نشست تخصصی لغت نامه دهخدا زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۷۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست خبری جشنواره فیلم دینی رضوان، با حضور فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا (ع) و محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره، دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه، در محل سازمان سینمایی سوره برگزار شد.

در ابتدای این نشست و پس از پخش سرود ملی و صلوات خاصه امام رضا (ع)، فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، عنوان کرد: امیدوارم این جشنواره که متعلق به امام رضا (ع) است توسط شما اهالی رسانه حمایت شود. برای من افتخار است در جشنواره فیلم رضوان، در کنار برادر و دوست عزیز خودم، محمدحسین لطیفی هستم.

وی ضمن اشاره به حمایت جدی بنیاد امام رضا (ع) و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: با توجه به فراز و نشیب ها در این دوره جشنواره فیلم امام رضا (ع) تلاش شده است تا با رویکردی جدی در طول چند ماه جشنواره، برای جوانان علاقه مند استان های مختلف کارگاه آموزشی برگزار کنیم.

قائمیان در ادامه با اشاره به این‌که سلام همه دبیران را به شما می‌رسانم، مطرح کرد: با شروع این مرحله از جشنواره تصمیم گرفتیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ امام رضایی را استارت بزنیم و از قبل با آقای لطیفی به موضوع فیلم فکر کردیم. این اثر به نویسندگی حامد عنقا از رمان «عشق آباد تا عشق آباد» اقتباس شده است و این پروژه سینمایی سال ها به نتیجه نرسیده است. احساس می‌کنم امسال آقا امام رضا (ع) خودشان لطف کرده اند تا این فیلم ساخته شود.

وی در پایان با توضیح این که در این جشنواره بخش فیلم دینی با موضوعات مشخص جدا شده است و بخش ویژه رضوی هم به طور خاص جدا شده است، گفت: اختتامیه جشنواره در آبان ماه و اختتامیه بخش بین الملل در اردیبهشت سال بعد برگزار می‌شود و در بخش بین الملل مرحله جدیدی را در تعامل با سایر کشورها در موضوع دین مد نظر داریم.

پس از این محمدحسین لطیفی دبیر اولین‌ جشنواره فیلم رضوان، ضمن تشکر از امام رضا (ع) و فرهاد قائمیان برای این مسؤولیت، مطرح کرد: امیدواریم مسیری را آغاز کنیم که انتها نداشته باشد. در جهان امروز جای خالی آن آرامشی که از دین حاصل می‌شود ملموس است و هستی آرامش خود را از قلب‌های آرام می‌گیرد. بارها شنیده ایم که افراد تعریف کرده اند با پا گذاشتن در حرم امام رضا (ع) آرامش پیدا کرده اند و ما هم دوست داریم مخاطب با دیدن یک فیلم حال خوب پیدا کند.

وی ضمن اشاره به این‌که گستره فیلم های دینی شامل همه فیلم هایی با مضمون محبت، انسانیت، گذشت، ایثار و ... می‌شود، گفت: این فیلم‌ها عقبه ای در جان کارگردان و نویسنده دارد. به واسطه زمان کوتاهی که وجود داشت، امکان برگزاری بخش بین الملل برای مهر امسال امکان پذیر نبود و بخش بین الملل در اردیبهشت ۱۴۰۴ ‌برگزار می‌شود.

وی از اهالی رسانه درخواست‌ کرد: فضایی ایجاد شود که این جشنواره به خوبی دیده شود، کسی جانماند و فیلمسازان بتوانند کار کنند.

وی در پایان گفت: برای این جشنواره به کارهایی که فرهنگ رضوی را به دور از خرافات نشان دهد نیاز داریم تا ان شاء الله به آیین و مسلک امام رضا (ع) متوسل شویم.

در ادامه سید جواد رفایی مشاور راهبردی بنیاد امام رضا (ع) با مرور دوره های گذشته جشنواره امام رضا (ع)، عنوان کرد: علت توقف جشنواره برای یک مدت این بود که فیلم ها، ارتباطی با امام رضا (ع) نداشتند و تنها در بخش هایی به امام رضا (ع) اشاره می کردند از این رو تصمیم گرفتیم امسال در قالب پانزدهین دوره جشنواره رضوی اولین دوره جشنواره فیلم «رضوان» با بخش ویژه امام رضا (ع) را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه بخش دینی جشنواره همه ادیان الهی را در بر می‌گیرد، گفت: در این جشنواره برخلاف دوره های قبلی، بخشی تحت عنوان فیلمسازی با موبایل داریم همچنین بخش ایده تا فیلم «سراج» برای آن هایی که احساس می‌کنند برای ساخت فیلم در مورد امام رضا (ع) توانایی دارند اما به کارشناس برجسته دینی و سینما نیاز دارند در نظر گرفته شده است. این بخش برای توجه ویژه به جوانان صاحب ایده اختصاص یافته است. همچنین در قالب سه کارگاه آموزشی آموزش هایی در جهت ارتقای تولیدات ارسالی به جشنواره برگزار می‌شود.

در ادامه، سعید زمانی مدیر اجرایی ۲۱ امین جشنواره امام رضا(ع)، گفت: پس از این نشست رسمی، فراخوان این جشنواره در بستر سایت شمس طوس بارگذاری خواهد شد و همه علاقه مندان و مخاطبان می‌توانند نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

وی در انتها همه جوانان و فعالان سینما را دعوت به مشارکت در این رویداد کرد.

پس از اتمام نشست خبری از پوستر نخستین جشنواره فیلم «رضوان» رونمایی شد.

کد خبر 6091710 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت نام‌نویسی بدون آزمون در مقطع دکتری تخصصی
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • زخم عمیقی به دوچرخه سواری زدند که به راحتی درست نمی‌شود
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی