Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: تمدید وضعیت اضطرار ملی آمریکا در قبال ایران، افشای فشار اسرائیل به امارات برای تایید قطعنامه سازمان ملل علیه روسیه، آزادسازی یک منطقه مهم در مرز یمن و عربستان سعودی، سفر مقام ارشد آمریکایی به مراکش، الجزایر و مصر و حمله به کاروان لجستیک آمریکا در صلاح الدین عراق از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمدید وضعیت اضطرار ملی آمریکا در قبال ایران
« جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای به رؤسای مجلس نمایندگان و مجلس سنای این کشور، وضعیت اضطرار ملی در قبال جمهوری اسلامی ایران را تمدید کرد.

بایدن بامداد امروز (جمعه) در بیانیه‌ای اعلام کرد وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران که برای نخستین بار در ۱۵ مارس ۱۹۹۵ (۲۴ اسفند ۱۳۷۳) اعلام شد بعد از ۱۵ مارس ۲۰۲۲ نیز لازم‌الاجرا است.

به نوشته وبگاه کاخ سفید، وی در این بیانیه مدعی شد: «اقدامات و سیاست‌های حکومت ایران - شامل اشاعه و تولید موشک و سایر توانمندی‌های متعارف و نامتقارن تسلیحاتی، شبکه ستیزه‌جویی‌های منطقه‌ای، حمایت از گروه‌های تروریستی و فعالیت‌های مخرب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و گروه‌های نیابتی - همچنان تهدیدی غیرمعمول و فوق‌العاده متوجه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا است».

رئیس‌جمهور آمریکا سپس ادعا کرد: «بنا به این دلایل، بنظر من لازم است وضعیت اضطرار ملی اعلام شده در دستور اجرایی شماره ۱۲۹۵۷ در قبال ایران ادامه پیدا کند و تحریم‌های جامع وضع‌شده علیه ایران برای رسیدگی به این تهدید حفظ شوند».

بایدن درباره وضعیت اضطراری در قبال ایران و این دستور اجرایی توضیح داد: «رئیس‌جمهور [وقت] آمریکا روز ۱۵ مارس ۱۹۹۵ به موجب دستور اجرایی شماره ۱۲۹۷۵ و با هدف رسیدگی به تهدیدهای غیرمعمول و فوق‌العاده‌ای که اقدامات و سیاست‌های حکومت ایران علیه منافع ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا ایجاد می‌کند، وضعیت اضطرار ملی درباره این کشور اعلام کرد».

وی همچنین افزود که رئیس‌جمهور وقت آمریکا در روز ۶ می ۱۹۹۵ مصادف با ۱۶ اردیبهشت ۱۳۷۴، با امضای یک دستور اجرایی دیگر به شماره ۱۲۹۵۹، تحریم‌های جامعی را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد.

بایدن مدعی شد وضعیت اضطراری فعلی که به موجب فرمان اجرایی شماره ۱۲۹۵۷ اعمال شده با وضعیت اضطراری دیگری که ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ به موجب فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰ اعلام شده تفاوت دارد. فرمان اجرایی نوامبر ۱۹۷۹ پس از حادثه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران صادر شده است.

افشای فشار اسرائیل به امارات برای تایید قطعنامه سازمان ملل علیه روسیه

وب سایت خبری اکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائیلی گزارش داد که بنا به درخواست دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، دولت اسرائیل، امارات را تحت فشار قرار داد تا به قطعنامه مجمع عمومی در محکومیت حمله روسیه به اوکراین رای مثبت بدهد.

آکسیوس به نقل از مسئولان اسرائیلی فاش کرد: قبل از روز رأی گیری درباره قطعنامه مذکور در مجمع عمومی سازمان ملل یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل با عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات تماس گرفت و به او گفت که اسرائیل معتقد است رأی دادن به این قطعنامه اقدام درستی است که باید انجام شود.

این وب سایت اعلام کرد که مقامات آمریکایی از رای ممتنع امارات در جلسه جمعه گذشته شورای امنیت درباره پیش نویس قطعنامه محکومیت مداخله نظامی روسیه در اوکراین و توصیف آن به عنوان "تجاوز "ناامید شدند.

طبق گزارش آکسیوس مقامات آمریکایی نگران بودند که اماراتی‌ها بار دیگر از رأی دادن به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل که با حمایت ۱۴۱ کشور از ۱۹۳ کشور و ۵ کشور مخالف از جمله روسیه و ۳۵ کشور دیگر ممتنع دادند، خودداری کنند.

مجمع عمومی سازمان ملل چهارشنبه قطعنامه‌ای را در محکومیت عملیات روسیه در اوکراین تصویب کرد. امارات جزو کشورهای حامی این قطعنامه بود.

این درحالی است که پیش از این امارات به قطعنامه پیشنهادی آمریکا در نشست شورای امنیت رای ممتنع داده بود.

آزادسازی یک منطقه مهم در مرز یمن و عربستان سعودی

نیروهای انصارالله یمن شامگاه روز پنجشنبه در درگیری با مزدوران وابسته به ائتلاف سعودی-اماراتی موفق شدند کنترل یک منطقه راهبردی مرزی با عربستان را به دست گیرند.

پایگاه خبری «یمن نیوز» به نقل از منابع نظامی خبر داد که نیروهای یمنی موفق شدند منطقه «الحثیره» واقع در شهرستان «حرض» را آزاد کنند.

این منابع همچنین خبر دادند که نیروهای یمنی توانستند کنترل یک اردوگاه را نیز در این منطقه به دست گیرند. این اردوگاه محل استقرار مزدوران سودانی بوده است.

نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن اول اسفند ماه جاری موفق شدند بر رشته‌کوه‌های «الکسّاره» در حرض مسلط شوند. شهر حرض یکی از مهم‌ترین شهرهای یمن به شمار می‌رود زیرا گذرگاهی حیاتی و مهم دارد که آن را به عربستان سعودی مرتبط می‌کند.این رشته‌کوه‌ها پیشتر در محاصره مزدوران ائتلاف سعودی بود.

نیروهای مسلح یمن هم با انتشار بیانیه‌ای درباره جزئیات عملیات مقابله با نیروهای ارتش سعودی و مزدورانش در محور حرض، اعلام کرد: شمار تلفات نیروهای متجاوز از آخرین تشدید تنش در حرض تاکنون به بیش از ۵۸۰ کشته و زخمی رسیده است. از این میزان ۲۰۰ نفر کشته شده‌اند و در میان کشته‌ها و زخمی‌ها شماری از نیروهای ارتش رژیم سعودی و مزدوران سودانی به چشم می‌خورند.

به گفته یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن، نیروهای متجاوز از دو محور اصلی یکی در جنوب شرق حرض و دیگری از جنوب رشته‌ کوه‌ها النار با کمک تیپ‌های سعودی تجاوز خود را علیه این شهر مرزی آغاز کردند اما یگان‌های نظامی مختلف در عملیات مقابله با این متجاوزان مشارکت کردند و پیشروی آن‌ها را با وجود پشتیبانی هوایی، موشکی و توپخانه‌ای دشمن متوقف کردند.

نیروی موشکی و پهپادی یمن هم، عملیات‌های ویژه‌ای را علیه تجمعات و پایگاه‌های نیروهای متجاوز در محور حرض و مناطق تحت کنترل آن انجام دادند. همچنین یگان توپخانه یمن، مشارکت چشم‌گیری در هدف قرار دادن مواضع دشمن و وارد آوردن خسارت به متجاوزان داشت.

سفر مقام ارشد آمریکایی به مراکش، الجزایر و مصر

معاون وزیر خارجه آمریکا از امروز (جمعه) سفری را به ترکیه، اسپانیا، مراکش، الجزایر و مصر آغاز می‌کند.

به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا در استانبول و مادرید درباره عملیات نظامی روسیه در اوکراین گفتگو خواهد کرد. شرمن بعد از آن رهبری هیئت آمریکایی در مذاکرات استراتژیک میان آمریکا و مراکش را برعهده خواهد داشت.

این وزارتخانه اعلام کرد: شرمن همچنین با عبدالمجید تبون، رئیس جمهور الجزایر و رمطان لعمامره، وزیر خارجه این کشور دیدار خواهد کرد و ریاست هیئت آمریکایی در دور پنجم مذاکرات استراتژیک میان آمریکا و الجزایر را برعهده خواهد داشت. وی همچنین به مصر سفر و با مسئولان این کشور دیدار خواهد کرد.

سفر شرمن به کشورهای مذکور از چهارم مارس تا ۱۱ مارس طول خواهد کشید.

حمله به کاروان لجستیک آمریکا در صلاح الدین عراق

منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند، کاروان لجستیک نظامیان آمریکایی در استان صلاح الدین عراق هدف انفجار قرار گرفت.

به گزارش تارنمای شفق نیوز عراق، بسته انفجاری در مسیر عبور کاروان لجستیک نظامیان آمریکا در استان صلاح الدین منفجر شد.

بر اساس این گزارش، انفجار در مسیر عبور این کاروان که حامل تجهیزات لجستیک برای ائتلاف آمریکا بوده، خسارت جانی در پی نداشته است.

حمله به کاروان‌های پشتیبانی، منافع و نیروهای آمریکایی در عراق در طول یکسال و نیم گذشته افزایش یافته است و برخی گروه‌ها توانسته‌اند پایگاه‌های نظامی آمریکا را در «عین الاسد» (الانبار)، «الحریر» (اربیل) و «ویکتوریا» (نزدیک فرودگاه بین المللی بغداد) هدف قرار دهند.

گروه‌های مقاومت در عراق بارها اعلام کردند که در صورت حضور نیروهای آمریکایی در این کشور، به هر شکل، آنها حق خود می‌دانند که با متجاوزان و اشغالگران مقابله کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اوکراین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین زهره فکور صبور تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن تحولات افغانستان تحولات اوکراین ایران و آمریکا عربستان اسرائیل امارات مذاکرات وین اوکراین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین زهره فکور صبور وضعیت اضطرار ملی کاروان لجستیک عربستان سعودی قبال ایران الجزایر و مصر دستور اجرایی صلاح الدین رئیس جمهور سازمان ملل مجمع عمومی وزیر خارجه یک منطقه گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۷۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟

مقامات آمریکایی تصور می‌کنند کمک‌های جدید واشنگتن به اوکراین کمک خواهد کرد جلوی پیشروی روسیه طی ماه‌های آینده گرفته شود اما مشکلات دیگری بر سر راه کی‌یف وجود دارد و ایالات متحده از آن می‌خواهد به کمبود نیروهای اوکراینی رسیدگی کند و ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد زیرا بدون این موارد بعید است اوکراین تا سال ۲۰۲۵ بتواند حمله‌ای بزرگ انجام دهد.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته لایحه کمک کنگره آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که با مخالفت سرسختانه جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا مواجه شده بود، به تصویب رسید.

روزنامه واشنگتن‌ پست در گزارشی می‌نویسد: «همزمان با اینکه محموله‌های اولیه تسلیحات از جمله گلوله‌های توپخانه، موشک‌های دفاع هوایی و خودروهای زرهی به اوکراین می‌رسند، مقامات آمریکایی انتظار دارند این تسلیحات جدید، زمان را برای کی‌یف بخرد تا ارتش و دفاع میدان نبرد را پیش از حمله احتمالی روسیه تقویت کند.»

یکی از مقامات دفاعی آمریکا بدون آنکه نامش افشا شود، گفت: «کمک‌های آمریکا به اوکراینی فرصتی می‌دهد تا با حملات مداوم روسیه چه در خط مقدم و چه در آسمان بهتر مقابله کند و با تاثیرگذاری بیشتری از سربازان و هم‌چنین غیرنظامیان دفاع کند. اما زمان ارزشمند است و نباید هدر شود.»

روزنامه واشنگتن پست تاکید می‌کند: «پس از ۲ سال از جنگ اوکراین، نیروهای این کشور شتاب اولیه‌ای را که در میدان نبرد داشتند، از دست داده‌اند. اکثر مقامات آمریکایی طی مصاحبه‌هایی گفته‌اند که زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) جهت بازپس‌گیری ۲۰ درصد از کشورش – که در حال حاضر تحت کنترل روسیه است –هیچ مسیر نظامی مشخصی ندارد.»

«راب لی» تفنگدار سابق نیروی دریایی آمریکا که اکنون در موسسه تحقیقات سیاست خارجی مشغول به کار است و جنگ اوکراین را از نزدیک رصد می‌کند، گفت: «وضعیت نیروهای میدان نبرد اوکراین مشکل جدی است. اگر این مسئله حل‌وفصل نشود، بسته آمریکا کمکی به اوکراین نخواهد کرد.»

کی‌یف هنوز اعلام نکرده است که در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به چه تعداد نیرو نیاز خواهد داشت. فرمانده ارشد سابق اوکراین که در ماه فوریه توسط رئیس‌جمهور زلنسکی کنار گذاشته شد، می‌گفت که حدودا «نیم میلیون نیرو» نیاز خواهد بود اما جانشین او می‌گوید که تعداد نیروهایی که اوکراین نیاز دارد، «کم‌تر» است.

روزنامه واشنگتن پست با اشاره به همین موضوع می‌نویسد: «کمبود نیروهای اوکراین بر چالش‌های سیاسی که دولت زلنسکی با آنها مواجه است، تاکید می‌کند. مسئله استقرار و بسیج نیروها از جمله مسائلی هستند که زلنسکی برای دور نگه داشتن روسیه و هم‌چنین حفظ اتحاد ملی اوکراین آن هم پس از ۲ سال جنگ و خونریزی باید به آن رسیدگی کند.»

حفر گور برای نیروهای کشته شده ارتش اوکراین

این روزنامه علاوه بر کمبود نیروها که آمریکا از اوکراین می‌خواهد تا آن را بهبود ببخشد، به نقل از مقامات آمریکایی مسئله دیگری را برجسته می‌کند.

واشنگتن پست می‌نویسد: «مقامات آمریکایی نیاز می‌بینند که دفاع فیزیکی اوکراین پیش از حمله احتمالی روسیه بهبود پیدا کند. نیروهای اوکراینی سال گذشته را به حفر، ایجاد موانع و مین‌گذاری گذراندند اما مقامات آمریکایی معتقدند باید اقدامات بیشتری در این راستا انجام شود. آنها امیدوارند مین‌های ضد تانک و ضد نفر که در بسته تسلیحاتی روزهای اخیر اعلام شد، کمک حال اوکراینی‌ها باشد.»

دولت «جو بایدن» با توجه به کمک‌هایی که ارائه کرده است، از اوکراین دستاورد نظامی می‌خواهد اما در عین حال می‌داند که کمبود نیروهای این کشور جنگ‌زده اروپایی مسئله حائز اهمیتی است، از این رو واشنگتن به کی‌یف می‌گوید که «هم نیروهایش و هم ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • تاکید مقام آمریکایی بر شکست رژیم صهیونیستی در غزه
  • هشدار صنعا به آمریکا درباره هرگونه حماقت علیه یمن
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم