Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، نظام‌های سلامت در تمام کشورها نسبت به گذشته نقش عمده و مؤثرتری در زندگی و سلامت انسان‌ها ایفا می‌کنند. این نظام‌ها در حقیقت مسئولیت حیاتی و مداومی نسبت به تمام افراد یک جامعه در تمام دوره زندگی‌شان داشته و ایجاد آن‌ها برای رشد سالم افراد خانواده‌ها و جوامع در هر جای دنیا ضروری و حیاتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بااین‌حال در چنین نظام‌هایی، فرآیندهای بهداشتی و درمانی می‌توانند با بروز خطراتی برای بیماران همراه باشند. اگرچه مقوله خطای عملکردی بشر، به‌طور کلی اجتناب‌ناپذیر است، اما خطاهایی ازجمله خطاهای دارویی که در فرآیند ارائه خدمات سلامت رخ می‌دهند، بایستی با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرند.

به اعتقاد پژوهشگران، خطاهای دارویی یکی از علل مرگ‌ومیر و آسیب به بیماران و از چالش‌های مهم تهدیدکننده نظام سلامت در تمامی کشورها و از شایع‌ترین خطاهای پزشکی شناخته‌شده محسوب می‌شوند. خطاهای دارویی، کلیه ابعاد فرایند دارویی از تجویز، نسخه‌نویسی، توزیع، دادن دارو و پایش را که همگی ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند، شامل می‌شوند. نتایج مطالعات مختلف بیانگر آن هستند که خطاهای دارویی به دلایل قابل پیشگیری متعددی ازجمله دوز اشتباه دارو، زمان و روش نامناسب انتقال دارو به بیمار، خطاهای انسانی خاص، عدم آگاهی کامل از دارو و حجم بالای کار رخ می‌دهند.

این موضوع مهم، دستمایه گروهی از محققان کشور از دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جیرفت، ایران و شیراز با همکاری دانشکده علوم پزشکی اسفراین قرار گرفته تا درباره آن مطالعه‌ای را انجام دهند. در این مطالعه، محققان به شناسایی عوامل تأثیرگذار بر بروز خطاهای دارویی پرستاران بیمارستان‌های آموزشی پرداخته‌اند.

آن‌ها در این مطالعه توصیفی تحلیلی، از مشارکت ۳۴۰ پرستار از ۱۰ بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز بهره برده و با استفاده از پرسشنامه، داده‌های مورد نیاز خود را جمع‌آوری کرده‌اند.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهند که خستگی ناشی از بار کاری، شیوه نظارت و سرپرستی و همچنین تراکم زیاد کارها از مهم‌ترین علل تأثیرگذار در بروز خطاهای دارویی در پرستاران هستند.

در این خصوص، علی‌رضا یوسفی، استادیار گروه بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جیرفت و سایر همکارانش در این تحقیق، توضیح داده‌اند: «بر اساس نتایج، عوامل انسانی مهم‌ترین عامل تأثیرگذار در وقوع خطای دارویی بوده‌اند. مهم‌ترین علت خطاهای دارویی در حیطه‌های عوامل انسانی، مدیریتی و محیطی به ترتیب شامل خستگی ناشی از بار کاری، شیوه نظارت و سرپرستی بخش و تراکم زیاد کارها بودند».

آن‌ها افزوده‌اند: «بین عوامل انسانی با متغیرهای سن، جنسیت، رابطه استخدامی و وضعیت تأهل و بین عوامل مدیریتی با متغیرهای رابطه استخدامی و تعداد بیمار تحت نظر، ارتباط آماری معنی‌دار و قابل‌توجهی مشاهده شد».

مجریان این پژوهش با توجه به یافته‌های حاصله، به‌کارگیری راهکارهای کاهش خستگی ناشی از بار و تراکم کاری نظیر برقراری تعادل در شیفت‌های کاری پرستاران و همچنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی نحوه نظارت و سرپرستی بخش به‌منظور ارتقاء سطح توانمندی‌های مدیریتی پرستاران را پیشنهاد کرده‌اند.

این یافته‌های علمی پژوهشی را «مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد منتشر کرده است.

کد خبر 661584 برچسب‌ها مرگ پرستاران دارو بیماری - بیمارستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مرگ پرستاران دارو بیماری بیمارستان خطاهای دارویی علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۸۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر هیراد گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

وی با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، افزود: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

هیراد ادامه داد: در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است. بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است.

به گفته هیراد، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد؛ همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور نیز با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری رفع مشکل حوزه خود اقدام نمایند.

کد خبر 6090507 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • استطاعت جسمی ۸۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۳ نهایی شد
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • حبس و جزای نقدی بیش از ۷۴ میلیارد ریالی دو متهم پرونده اخلال در نظام توزیع دارویی آذربایجان غربی
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • راه اندازی ۲ دستگاه تصویربرداری پیشرفته در بیمارستان‌های امام رضا (ع)
  • برپایی بیمارستان تخصصی صحرایی در شهرستان دلفان