Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دومین هفته از حملات به اوکراین و در حالی که این حملات امروز جمعه وارد نهمین روز می شود، منابع اوکراینی اعلام کردند که آتش سوزی در بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا موسوم به نیروگاه "زاپروژیا" را خاموش کرده‌اند. کی‌یف گلوله باران نظامی روسیه را مسئول بروز این آتش سوزی که نگرانی از وقوع یک فاجعه هسته‌ای بالقوه را برانگیخت دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال، درگیری‌ها در جنوب اوکراین در حالی تشدید شد که شهر "خرسون" تبدیل به اولین شهری شد که به طور کامل به دست روسیه افتاد.

به گزارش ایسنا؛ بر اساس گزارش‌ها حملات و گلوله باران علیه شهرهای ماریوپل، چرنیهف و خارکیف همچنان ادامه دارند.

به گزارش پایگاه "ترند" امروز جمعه در پایتخت اوکراین انفجاری قوی به وقوع پیوست که صدای آن در بسیاری از مناطق شنیده شد.

بر اساس این گزارش این انفجار قوی در نزدیکی ایستگاه مترو موسوم به ایستگاه "دوستی مردم" و در منطقه گلوسیفسکی شنیده شد.

با این حال در آستانه این انفجار، هشدار حمله هوایی در این شهر اعلام نشد.

از سوی دیگر نبردهای سنگین در حومه شهر بندری استراتژیک ماریوپل در ساحل دریای آزوف هم ادامه دارد.

ارتش روسیه اعلام کرده شهر "خرسون" را در کنترل گرفته و مقامات محلی اوکراین نیز تأیید کرده‌اند که نیروهای روسی مقر دولت محلی در این شهر بندری واقع در ساحل دریای سیاه را تصرف کرده‌اند. به این ترتیب خرسون اولین شهر بزرگ اوکراین است که از زمان شروع جنگ در این کشور به دست نیروهای روسیه سقوط می‌کند.

در همین حال، یکی از اعضای هیئت اوکراینی اعزام شده برای مذاکرات با روس‌ها گفت که هر دو طرف توافق کرده‌اند کریدورهایی برای غیرنظامیان ایجاد کنند تا در امنیت از مناطق جنگی خارج شوند. میخائیلو پودولیاک، مشاور ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت که مسیر این کریدورها مشمول آتش بس خواهد بود.

از سوی دیگر و بر اساس گزارش‌ها، آتش سوزی در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیای اوکراین خاموش شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، سرویس‌های اورژانس اوکراین امروز اعلام کردند که آتش سوزی در این نیروگاه که بزرگترین نیروگاه هسته ای اروپا است را خاموش کرده اند. کی یف گلوله باران ارتش روسیه را مسئول آتش سوزی در نیروگاه اتمی زاپروژیا می داند.

طبق اعلام سرویس اورژانس اوکراین، آتش سوزی در ساعت ۰۶:۲۰ در محل ساختمان آموزشی نیروگاه زاپروژیا واقع در شهر انرگودار خاموش شد.

همچنین گزارش شده این آتش سوزی تلفات جانی نداشت و ۴۰ آتش نشان و ۱۰ ماشین آتش نشانی در تلاش برای اطفای حریق شرکت کردند.

زلنسکی در پی این اتفاق در پستی که در ابتدای آن عبارت "وضعیت فوری" را به کار برد، روسیه را متهم کرد به این که  "به تروریسم هسته‌ای" متوسل شده است.

رئیس‌جمهور اوکراین، روسیه را به تلاش برای "تکرار" فاجعه چرنوبیل متهم کرد.

زلنسکی در پیامی ویدیویی که در توییتر منتشر کرد نوشت: "هیچ کشوری به جز روسیه تا به حال به واحدهای نیروگاه هسته‌ای شلیک نکرده است."

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، وی افزود: "این اولین بار در تاریخ ما، در تاریخ بشریت است که این اتفاق می‌افتد."

نبردهای سنگین در حالی در حومه شهر ماریوپل در ساحل دریای آزوف ادامه دارد که فرماندار این شهر روز پنجشنبه گفت که تامین برق، آب، گرمایش و غذا در این شهر قطع شده است.

همچنین گلوله باران های بیشتری در شهر چرنیهیف در شمال گزارش شد.  مقامات این شهر گفتند در بمباران یک منطقه مسکونی توسط روسیه  در این شهر حداقل ۳۳ غیرنظامی کشته و ۱۸ نفر زخمی شدند و گروه‌های امدادرسان به جهت وقوع گلوله باران مجدد، مجبور به معلق ساختن عملیات جستجوی خود در آوارها شدند.

خبرنگاران آسوشیتدپرس از شنیده شدن صدای انفجارهای شبانه در شهر کی یف خبر دادند در حالی که بر اساس اعلام شهردار این شهر سامانه های پدافند هوایی اوکراین در این شهر چند موشک را سرنگون کردند. کاروان خودروهای ارتش روسیه به طول ۶۴ کیلومتر در خارج از شهر کی‌یف به بن بست برخورده است در حالی که کی‌یف همچنان هدف گلوله باران قرار دارد.

نیروهای روسیه همچنین به بمباران شهر خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین ادامه می‌دهند. یکی از دستیاران زلنسکی از اوکراینی‌ها خواسته است تا از تاکتیک‌های چریکی علیه نیروهای روسی استفاده کنند، درختان را قطع کنند و ستون‌های عقب سربازان روسی را نابود کنند.

در همین حال سازمان ملل در جدیدترین آمارش اعلام کرد که بیش از یک میلیون پناهجو از اوکراین تنها در طی هفت روز از جنگ این کشور فرار کرده‌اند.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نیروگاه هسته ای گلوله باران آتش سوزی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۹۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها

به گزارش قدس آنلاین، تارنمای این رسانه آمریکایی با انتشار این خبر به نقل از کی‌یف پست (Kyiv Post) نوشت: (در مجموع) ارزش خرید این جنگنده ها حدود یک میلیارد تنگه (واحد پول قزاقستان) معادل ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار آمریکا است.

بنابراین گزارش، قزاقستان که درصدد به روز رسانی ناوگان نیروی هوایی خود است، اقدام به حراج ۱۱۷ فروند جنگنده بمب افکن های دوران شوروی سابق از جمله میگ-۳۱، میگ-۲۷، میگ-۲۹ و سوخو-۲۴ متعلق به دهه های ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ کرده است.

این گزارش حاکی است: هرفروند از جنگنده های منسوخ دوران شوروی سابق که توسط آمریکا خریداری شده به قیمت ۱۹ هزار و ۳۰۰ دلار بوده است.

تارنمای این رسانه آمریکایی نوشت: هرچند قصد آمریکا از این خرید که توسط شرکت های واسط خارجی صورت گرفته، هنوز مشخص نیست اما انتظار می رود تا جنگنده های خریداری شده توسط آمریکا از قزاقستان به عنوان منبعی برای قطعات یدکی جنگنده های کنونی اوکراین که همچنان درحال انجام ماموریت هستند و یا به عنوان جنگنده های «فریبگر» بر روی زمین در مناطق جنگی مورد استفاده قرار گیرند.

بیزینس اینسایدر در ادامه این گزارش نوشت: قزاقستان که پیشتر به صورت رسمی بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق بود، بعدها همکاری نزدیک خود را با روسیه به عنوان یکی از متحدان دیرینه (مسکو) حفظ کرد اما از زمان حمله روسیه به اوکراین، قزاقستان هرچه بیشتر به سمت غرب تمایل پیدا کرده است.

بنا بر تحلیل کی‌یف پست، تلاش‌های این کشور آسیای مرکزی برای ارتقای قابلیت‌های نظامی‌اش همزمان با تعامل فزاینده آن با کشورهای غربی، نشانگر دور شدن از روابط تاریخی خود با مسکو است.

قزاقستان معضل بعدی روسیه پس از اوکراین؟

تارنمای خبری بیزینس اینسایدر نوشت: برخی از ناظران داخلی روسیه، توجه مسکو به جریانات قزاقستان در کنار تقابل با اوکراین را خواستار شدند.

در همین ارتباط، ولادیمیر سولوویوف (Vladimir Solovyov) مفسر و تحلیلگر روس هشدار داده است که کشورش باید به این واقعیت که قزاقستان مشکل بعدی روسیه است، توجه کند؛ چراکه به گفته وی این کشور می تواند همان روند نازی [شدن] که در اوکراین رخ داد را در آنجا (قزاقستان) آغاز کند.

گفتنی است؛ رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • ۸۰۵ نظامی اوکراینی در یک روز کشته شدند
  • مسکو: روسیه «نووباخموتوکا» را آزاد کرد/ دفع ۱۳ ضدحمله اوکراینی‌ها
  • روسیه محل اقامت مزدوران ارتش اوکراین را بمباران کرد
  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • روسیه: ارتش اوکراین بیش از هزار نظامی دیگر را از دست داد
  • زلنسکی باز هم ساز کمک کوک کرد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل