Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنج چقدر گران شده است؟  میزان افزایش گوشت قرمز چقدر بوده است؟ مرغ هم گران شده است

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ یکی از شعارهای دولت سیزدهم کنترل قیمت و تنظیم بازار کالای اساسی بود. ابراهیم رییسی از زمان آغاز به کار خود دست به اقداماتی برای رسیدن به این شعار زد از جمله این اقدامات دستورات و ماموریت های برای وزارتخانه های همچون وزارت جهادکشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کنترل قیمت‌ها، راه اندازی قرارگاهی با عنوان قرارگاه امنیت غذایی ، اجرای طرح های تشدید نظارت و بازرسی، به کارگیری قیمت های دستوری و توزیع هوشمند کالا از طریق سامانه ای با نام "بازرگام" بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما ادامه افزایش قیمت کالاهای اساسی نشان می دهد که هیچ یک از این اقدامات موثر نبوده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بین٥٣.٦ درصد برای دهک ‌های هشتم و دهم تا ٥٤.٠ درصد برای دهک‌های اول و دوم است. هم چنین در مورد گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» بین ٣٣.٥ درصد برای دهک اول تا ٣٧.٤ درصد برای دهک دهم است.

در بین کالاهای اساسی پر مصرف ترین آن ها در ایام نوروز، برنج، گوشت قرمز و مرغ هستند.

برنج چقدر گران شده است؟ 

متوسط قیمت کالاهای خوراکی در بهمن ماه نشان می دهد که برنج ایرانی نسبت به سال گذشته ۹۵.۳ درصد گران شده است به نحوی که قیمت هر کیلوگرم در بهمن سال گذشته به طور متوسط ۳۴ هزار و ۴۰۰ تومان بوده که در دی ماه امسال به حدود ۵۷ هزار تومان رسیده و برای بهمن ماه متوسط قیمت ۶۷ هزار و ۳۰۰ و حداکثر  ۷۶ هزار تومان را تجربه کرده است.

هر کیلوگرم برنج خارجی نیز در بهمن ماه سال گذشته با قیمت۲۴ هزار تومان به فروش می رسیده است که در دی ماه سالجاری به ۳۰ هزار تومان رسیده و در بهمن ماه تا بیش از ۳۰ هزار تومان افزایش داشته است.

برنج خارجی در ماه گذشته قیمت ۳۵ هزار تومان را نیز  لمس کرده است. بر این اساس این کالا نسبت به آذر ماه ۵.۸ و در مقایسه با دیماه ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان گران تر شده است.

میزان افزایش گوشت قرمز چقدر بوده است؟

قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله و گوسفندی با ۴۲.۱ و ۲۱.۵ درصد افزایش در دی امسال به حدود ۱۳۸ و ۱۳۴ هزار تومان رسیده است. قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی و گوساله در ماه مشابه سال ۱۳۹۹ به ترتیب حدود ۹۷ و ۱۱۰ هزار تومان بوده است.  

مرغ هم گران شده است

قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه نیز در دی ماه با افزایش ۴۵.۶ درصدی به نزدیک ۳۰ هزار تومان رسیده است. قیمت این محصول در دی ماه سال قبل حدود ۲۰  هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.

نرخ مصوب مرغ برای مصرف کننده در فروردین امسال ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شد، اما در اوایل آذر با افزایش مجدد به ۳۱ هزار تومان تغییر کرد.

 بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که قیمت هر کیلو مرغ ۳۱ تا ۳۴ هزار تومان، ران مرغ ۳۰ تا ۳۳ هزار تومان، سینه ۶۲ تا ۶۵ هزار تومان و فیله مرغ ۶۸ تا ۷۰ هزار تومان بوده که نسبت به روزهای اخیر کمی افزایش داشته است.

روند افزایشی قیمت این سه کالا که نقش مهمی در سبد خرید نوروزی دارند گواه آن است که، هیچ‌کدام از تمهیدات دولت سیزدهم از قرارگاه امنیت غذایی تا قیمت های دستوری نتوانسته است منجر به کنترل قیمت‌ کالای اساسی در بازار شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت کالا جهادکشاورزی دولت سیزدهم توزیع هوشمند بازرگام هزار تومان رسیده درصد برای دهک گران شده تومان بوده دی ماه بهمن ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۹۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات

از اول فروردین ماه تا هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان یک میلیارد و 26 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 383  میلیون دلار و برای خدمات 117 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 689 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 96  میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 26 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 462 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 223 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 167 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 138 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 194 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 197، 29، 174، 103 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 199 میلیون دلار ارز نیمایی و 183 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی در پایان افزود: تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع 2716 کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی