Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان توصیه‌هایی را در خصوص حفظ سلامت شهروندان با توجه به تشدید گرد و غبار در عراق و تاثیر آن بر شهرهای آبادان و خرمشهر ارائه داد.

به گزارش خبرنگار برنا از آبادان، جعفر ربیحاوی امروز جمعه 13 اسفند ماه 1400 با اشاره به وقوع گرد و غبار در شهرهای جنوب غربی خوزستان اظهار کرد: به گزارش محیط زیست میزان گرد و غبار برابر هشت هزار و ٢٢٥ میکروگرم بر متر مکعب بود که در مقایسه با شاخص استاندارد محیط زیست این میزان آلودگی ٥٤ برابر حد مجاز  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 او گفت: با توجه به وقوع پدیده مذکور و برای حفظ سلامت و بهداشت عمومی و کاهش اثرهای پدیده گرد و خاک و بیماری کووید ۱۹ که می‌تواند منجر به خطرهای جدی برای سلامت و بهداشت عمومی به ویژه افراد حساس و دارای بیماری‌های زمینه‌ای و قلبی و تنفسی شود، لازم است توصیه‌های بهداشتی و ایمنی رعایت شوند.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان افزود: طی این ساعت ها از انجام فعالیت‌های شدید بدنی مانند قدم زدن در پارک.ها و دویدن در فضای آزاد و هر نوع ورزش سبک و سنگین خودداری نمایید و ورزشکاران از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی در هوای آزاد خودداری کنند.

ربیحاوی با اشاره به اینکه استفاده از خودروهای شخصی و خودروهای تک‌سرنشین را کاهش دهید و حتی‌الامکان از وسایل نقلیه عمومی استفاده نمایید، بیان کرد: عدم خروج غیر ضروری از منزل و محل کار به خصوص رعایت شود و بیماران دچار بیماری‌های قلبی و ریوی و مبتلایان به آسم و آلرژی و افرادی که از لنز چشمی استفاده می‌کنند در صورت لزوم خروج از منزل یا محل کار حتما از ماسک مناسب استفاده کنند.

این مقام مسوول دانشگاه علوم پزشکی آبادان با تاکید بر اینکه در خانه نیز شدت فعالیت‌های خود را کاهش دهید، اضافه کرد: در و پنجره و منافذ ساختمان محل زندگی خانه و محل کار کاملا بسته نگه داشته شوند و از باز و بسته کردن غیر ضروری آن خودداری نمایید و اگر در محل سکونت از سیستم‌های تصفیه هوا استفاده می‌شود فیلتر‌های آن را به موقع تمیز و جایگزین نمایید.

او ادامه داد: از فعالیت‌هایی که باعث افزایش آلودگی هوا در فضای داخل خانه می‌شود مثل سرخ کردن غذا، جارو کشیدن، روشن نمودن شمع و عود و شومینه با استفاده از سوخت چوب، خانه‌تکانی و... خودداری نمایید و از مصرف سیگار و قلیان در فضای بسته پرهیز کنید.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان افزود: میوه‌جات و سبزیجات که در محیط‌های باز نگهداری و عرضه می‌شوند را پس از خریداری کاملا شستشو نمایید و از خرید مواد غذایی فسادپذیر که توسط دوره‌گردان عرضه می‌شوند خودداری نمایید.

او گفت: به علت بخارهای حاصل از مواد پاک‌کننده شیمیایی و گندزدا حتی‌الامکان از مصرف این مواد در شرایط بروز پدیده خودداری نمایید و استحمام و شستشوی کامل بدن و لباس‌ها پس از هر بار خروج از منزل به دلیل جذب ذرات ریز ناشی از آلودگی هوا روی بدن لازم و ضروری است.

ربیحاوی در پایان تصریح کرد: برای یک تغذیه مناسب در شرایط بروز پدیده مصرف شیر و ماست کم چرب و میوه و سبزی های تازه برای دفع سموم از بدن توصیه می‌شود و  در صورت مواجهه با تنگی نفس و هر گونه ناراحتی قلبی عروقی سریعا به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی یا بیمارستان مراجعه نمایید./انتهای پیام

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شاخص محیط زیست گرد و خاک وسایل نقلیه آلرژی ماسک علوم پزشکی آلودگی هوا سیگار قلیان سبزیجات مواد غذایی تغذیه شیر بیمارستان گرد و غبار دانشگاه علوم پزشکی آبادان توصیه های پزشکی سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی آبادان خودداری نمایید گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۰۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران

محمد غلام نژاد، مدیر کل بیمه سلامت استان تهران به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب العلاج گفت: ۱۰۷ بیماری مشمول حمایت‌های این صندوق بوده و لیست بیماری‌های خاص و صعب العلاج ابلاغی از سوی وزارت بهداشت شامل: تالاسمی، هموفیلی، ام اس، بیماری دیالیزی (دیالیز خون و صفاقی)، موکوپولی ساکاریدوز، بال پروانه‌ای، انواع تیپ‌های ام اس‌ای، سپتیک، فیبروزیس، اوتیسم، سرطان، پرفشاری شریان ریوی، سکته مغزی، پیوند اعضاء (شامل: سلول‌های بنیادی خون ساز، کلیه، کبد، قلب، پانکراس، روده، ریه)، مزمن روانی، رتینوپاتی دیابتی، صرع مقاوم به درمان، جراحی‌های DBS برای بیماران پارکینسون، دیستونی، ترمور، تیک، بیماران با آسیب شنوایی شدید و دیستروفی‌های عضلانی است.

وی افزود: به منظور بهره مندی بیماران خاص، صعب العلاج و نادر از مزایای این صندوق، برخورداری ایشان از پوشش بیمه پایه یک سازمان بیمه گر پایه الزامی است (به عنوان مثال: سازمان بیمه سلامت ایران / سازمان تامین اجتماعی) بیماران مشمول می‌بایست نسبت به ثبت درخواست حمایت و ثبت درخواست بیماران خاص و صعب العلاج با مراجعه به سامانه شهروندی به آدرس‌های ذیل اقدام نمایند.

غلام نژاد اظهار کرد: بیماران جهت بهره مندی از سهم صندوق بیماران و صعب العلاج می‌بایست در سامانه‌های الکترونیک سازمان بیمه سلامت نشان دار شوند. در صورتیکه بیماری فرد مشمول نشان‌هایی باشد که در سامانه وزارت بهداشت (RDA) ثبت می‌شوند و بیمار درآن سامانه‌ها دارای پرونده باشد نشان به صورت خودکار به فرد منتسب می‌شود. بیماران برای درخواست ثبت نشان می‌توانند وارد سامانه شهروندی شوند. لیست بیماری‌های که در سامانه RDA وزارت بهداشت وجود دارد و از طریق سامانه شهروندی به بیماران منتسب می‌شود شامل: بیماران هموفیلی – تالاسمی – ام اس – سیستیک فیبروزیس- بال پروانه‌ای – اس ام‌ای (SMA) و اوتیسم است.

مدیر کل بیمه سلامت استان تهران افزود: در خصوص بیماری‌های که در حال حاضر امکان ثبت و نشان دار شدن در سامانه‌های وزارت بهداشت ندارد در سامانه مدیریت نشان بیمه سلامت صورت می‌گیرد. در این خصوص بیماران پس از مراجعه به شعب اداره کل بیمه سلامت استان یا ناظر مستقر در بیمارستان یا توسط نمایندگان بیمه مستقر در داروخانه‌های سطح شهر مانند: ۱۳ آبان، هلال احمر مرکزی و ۲۹ فروردین و همچنین با ثبت درخواست در سامانه شهروندی پس از تماس با بیمار و اخذ مدارک مرتبط، نشان بیماری را منتسب می‌کنند.

همچنین به صورت غیر حضوری در هنگام تشکیل پرونده دارویی از طریق سامانه تایید برخط دارویی استان تهران نشان بیماری قابل انتساب می‌باشد.

پس از انتساب نشان بیمار از سهم صندوق با مراجعه به مراکز طرف قرارداد بهره مند می‌شوند. تاکنون در استان تهران ۱۸۳.۷۴۶ بیمه شده نشان دار شده اند که بیشترین آن مربوط به بیماری‌های دیابت نوع ۲، سرطان و پرفشاری خون می‌باشد.

از این تعداد ۱۰۷ بیماری ۵۳ بیماری دارای بسته خدمات تعریف شده از سوی وزارت بهداشت می‌باشند که در سامانه‌های الکترونیک بیمه سلامت قرار گرفته و سهم آن خدمت توسط بیمه شده قابل بهره برداری می‌باشد.

در صورتیکه بسته خدمتی بیماری صعب العلاج از سوی وزارت بهداشت تعریف نشده باشد بیماران می‌توانند با ارائه مدارک و مستندات به دفاتر پیشخوان منتخب یا شعب اداره کل در شهر تهران و ادارات شهرستانی تابعه با رعایت ضوابط از مساعدت‌های موردی تبصره ذیل ماده ۹ اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج پس از بررسی و طرح در کمیته‌های مربوطه بهره‌مند شوند.

شایان ذکر است در استان تهران تا کنون ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج کمک شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • اهداف فولاد مبارکه در زمینه کاهش حوادث بسیار متعالی است
  • خودداری شهروندان خوزستانی از نزدیک شدن به حاشیه رودخانه ها
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت