Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری‌آنلاین - لیلی خرسند

مسابقات دوومیدانی قهرمانی جهان داخل سالن روزهای آخر اسفند در بلگراد صربستان برگزار می‌شود و فرزانه فصیحی نخستین زن ایرانی است که در این مسابقات حاضر می‌شود.

هشدار دختر تاریخ‌ساز ایران؛ با این شرایط نمی‌شود به المپیک رفت

فصیحی که با سهمیه یونیورسالیتی در دوی ۱۰۰ متر بازی‌های المپیک توکیو دوید، ۲ سال پیش در دوی ۶۰ متر به رکورد ۷ ثانیه و ۲۹ صدم ثانیه رسید و سهمیه جهانی گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رنکینگ، نفر دوم آسیا و نفر شصتم جهان است. فاصله زیاد فصیحی با نفرات اول جهان انتظارات از او را به حداقل می‌رساند. بر همین اساس فصیحی توقع چندانی از خودش ندارد و می‌گوید می‌خواهد از دویدن کنار بزرگان جهان لذت ببرد. او اما نگران آینده است؛ نگران اینکه فاصله دونده‌های ایران با بهترین‌های جهان هر روز بیشتر شود.

*چند روز بیشتر به شروع مسابقات قهرمانی جهان نمانده است، آماده‌ای؟

بعد از یک دوره طولانی آسیب‌دیدگی و پشت سر گذاشتن دوره درمان از خودم راضی‌ام. قبل از المپیک همسترینگ من آسیب دیده بود ولی فرصت نمی‌کردم درمان کنم. درد داشتم اما سر کردم تا المپیک بگذرد. بعد از المپیک هم مصدومیتم شدت گرفت و حتی لیگ را هم از دست دادم. خدا را شکر کار به جراحی نکشید و با PRP توانستم درمان کنم. از وقتی به صربستان آمده‌ام و در باشگاه OAK تمرین می‌کنم، وضعیت خیلی خوب است. هم وضعیت بدنی‌ام خوب است و هم از نظر روحی به آرامش رسیده‌ام. مربی‌ام بالای سرم است و تمرین می‌کنم.

*چرا آرامش نداشتی؟

درد داشتم و نگران بودم که دیگر هیچ‌وقت نتوانم تمرین کنم یا تند بدوم. همیشه بعد از آسیب‌دیدگی ترس هست اما این بار ترس من بیشتر بود. ولی بعد از یک مدت همه‌چیز خوب شد.

*در مسابقه ترکیه هم دویدی. با توجه به مصدومیت از خودت راضی هستی؟

در مسابقات داخل سالن ترکیه برای یک تیم ایرانی دویدم؛ تیم چادرملو. در مسابقه اول رکوردم ۷.۶۰ ثانیه بود ولی در ترکیه به رکورد ۷.۳۰ ثانیه رسیدم. مسابقه خیلی خوبی بود و نشان داد که مسیر تمریناتم درست است. مسابقات قهرمانی جهان داخل سالن در بلگراد برگزار می‌شود و برای من خیلی خوب است. فعلا اجازه نداریم در پیست اصلی مسابقات تمرین کنیم ولی قرار است نزدیک به مسابقه در پیست اصلی بدویم.

*مربی هم از وضعیتت راضی است؟

خیلی امیدوار است و منتظر است که در مسابقات جهانی رکورد خودم را بزنم. مسابقات قهرمانی جهان هم در حد المپیک است. همه قهرمانان بزرگ در این مسابقات شرکت می‌کنند.

*خودت چه توقعی داری؟

من توقع چندانی ندارم. بقیه هستند که از من خیلی توقع دارند. بعضی‌ها که منتظر بودند در بازی‌های المپیک مدال بگیرم، الان هم می‌پرسند در جهانی می‌توانی مدال بگیری؟

*واقعا کسی انتظار مدال دارد؟

باور کنید بعد از المپیک می‌گفتند چرا مدال نگرفتی؟ نمی‌دانستم چه جوابی بدهم. من که هیچ، شاید دونده‌های ۲ نسل دیگر ایران هم نتوانند به مدال المپیک برسند. با این شرایطی که الان داریم، بعید است اتفاقی بیفتد. اگر شرایط خوب شود و به سطح جهانی برسیم، می‌توانیم از چند نسل آینده انتظار مدال المپیک داشته باشیم. برای من همین که کنار بزرگان دوی جهان می‌دوم، اتفاق خیلی مهمی است. من می‌خواهم از دویدنم لذت ببرم و به یک عدد خوب برسم.

*عدد خوب چند است؟

امسال در المپیک رکوردهای عجیب و غریبی ثبت شد. رکوردهای ۷ و ۵ صدم ثانیه و ۷ و ۶ صدم ثانیه داشتیم. ولی با این حال باید روز مسابقه شرایط را دید. نمی‌شود از الان روی رکوردها حرف زد. فقط چند نفر هستند که با این رکوردها می‌دوند. من اگر با بهترین رکورد خودم هم بدوم، ۲۰ صدم ثانیه با نفرات اول فاصله دارم.

*فکر کردن به این موضوع که چقدر باید برای این ۲۰ صدم ثانیه تلاش کنی تا فاصله‌ات را با نفرات اول کم کنی، بهت استرس نمی‌دهد؟

این فاصله در ظاهر خیلی زیاد نیست. کمتر از ۲ کف پا با آنها فاصله دارم؛ ۲ کف پا نه حتی ۲ گام. اما این خودش خیلی زیاد است، خیلی. ولی من نمی‌خواهم به این فکر کنم که من در چه زمانی می‌دوم و بقیه در چه زمانی. فکر کردن به این چیزها اجازه نمی‌دهد کار اصلی‌ام را انجام بدهم.

*در مسابقات جهانی برای نخستین‌بار است که مربی‌ات موقع مسابقه کنارت است. همیشه ورزشکاران گلایه دارند که چون مربی‌شان سر مسابقه نبود، نتیجه نگرفتند. بودن مربی اختصاصی چقدر تأثیرگذار است؟

قبل از این در هیچ مسابقه‌ای مربی‌ام کنارم نبود و حتی در المپیک هم من بدون مربی دویدم. نه من که بیشتر ورزشکاران ما در مسابقات مربی ندارند. در هر مسابقه برای تیم یک سرپرست و یک مربی می‌گذارند که شاید ورزشکار قبل از این آنها را ندیده باشد. مربی خود ورزشکار نکته‌هایی را به او می‌گوید که حتی خود ورزشکار هم آنها را نمی‌داند. مهم‌تر از همه این است که بودن مربی به آدم قوت قلب می‌دهد.

*تفاوت دونده‌های ایران با قهرمانان دنیا چیست؟

هیچ‌چیز ما قابل مقایسه با ورزشکاران دیگر نیست. کدام امکانات ما شبیه آنهاست که بخواهیم رکوردهایمان هم شبیه آنها باشد و مثل آنها مدال بگیریم؟ از ما گذشت ولی من نگران نسل‌های بعدی هستم. امیدوارم وضعیت بهتر شود اما با شرایطی که الان هست ورزشکاران ما به جایی نمی‌رسند. تیم هلند به تازگی از ابزاری برای ریکاوری استفاده می‌کند که ورزشکار را شب قبل از مسابقه در خواب عمیق چند دقیقه‌ای فرو می‌برد. دستگاه عجیب و غریبی است که فقط هلندی‌ها دارند. در مقابل این امکانات آنها ما لنگ یک جفت کفش و زمین تمرین هستیم.

کد خبر 661737 برچسب‌ها دختران خبر مهم دو و میدانی ورزش زنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دختران خبر مهم دو و میدانی ورزش زنان مسابقات قهرمانی جهان صدم ثانیه داخل سالن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۲۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری

ایسنا/اصفهان در چهل‌وششمین دوره مسابقه ریاضی دانشجویی در سطح کشوری، ۴ دانشجوی دانشگاه کاشان حضور یافتند و از این میان، ۲ نفر موفق به کسب مدال شدند.  

روح‌اللّه جهانی‌پور، رئیس دانشکده علوم ریاضی دانشگاه کاشان و عضو هیئت‌ علمی گروه ریاضی محض این دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص موفقیت دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقات ریاضی کشوری صحبت‌هایش را این‌گونه آغاز کرد: مسابقات ریاضی دانشجویی هرساله در سطح کشوری و به‌کوشش انجمن ریاضی ایران برپا می‌شود. در این دوره که چهل‌وششمین نوبت آن به شمار می‌آید، همانند ادوار قبل در چهار روز دنبال شد. دو روز نخست را از دانشجویان آزمون گرفتند، یک روز را به تصحیح برگه‌های آزمون و رسیدگی به اعتراضات اختصاص دادند و در نهایت روز آخر نیز آیین اختتامیه را برپا و جوایز را اهدا کردند.

وی با یادآورشدن این نکته که مسابقات امسال بین روزهای یازدهم تا چهاردهم اردیبهشت‌ماه و در دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار شد، چنین توضیح داد: به‌طورکلی، در این مسابقات کشوری، هر دانشگاهی می‌تواند یک تیم اعزام کند. این تیم باید دست‌کم پنج عضو داشته باشد. اگر تیم دانشگاهی کمتر از پنج نفر عضو داشته باشد، موفقیت افراد حاضر در مسابقه به‌صورت امتیازبندی فردی اعلام می‌شود و برای تیم‌های  پنج نفره موفق رتبه‌بندی دانشگاهی نیز در نظر می‌گیرند.  

این پژوهشگر علوم ریاضی در خصوص تعداد شرکت‌کنندگان و مدال‌آوران دانشگاه کاشان در این دوره از مسابقات ریاضی خاطرنشان کرد: از دانشگاه کاشان ۴ دانشجو حضور یافتند که از این میان، ۲ دانشجوی دانشگاه کاشان با نام‌های محمدمعین یوسفیان و ارژنگ ارباب، مقام آوردند. یوسفیان و ارباب به‌ترتیب مدال‌های نقره و برنز کسب کردند.

جهانی‌پور تأکید کرد: یوسفیان سال گذشته در همین مسابقات به کسب مدال نقره و یک سال پیش از آن نیز به دریافت مدال برنز موفق شده بود. این دانشجو در سال ۱۴۰۲ شمسی نیز در مسابقات بین‌المللی دانشجویی ریاضی که هرساله و به‌طور ثابت در بلغارستان برگزار می‌شود، مدال برنز به دست آورد. گفتنی است که در مسابقات بلغارستان هر کشوری می‌تواند با چندین تیم و دانشگاه حضور یابد. مدال‌آورندگان این مسابقات، مانند یوسفیان، غالباً از سوی بنیاد نخبگان حمایت می‌شوند و امتیازاتی به آنان تعلق می‌گیرد.  

رئیس دانشکدۀ علوم ریاضی دانشگاه کاشان اظهار کرد: این دانشگاه نیز از هر جنبه‌ای که بتواند حمایت خود را از یوسفیان و ارباب نشان خواهد داد تا بتوانند در این عرصه موفق‌تر از پیش گام بردارند. البته پیش‌تر هم حمایت‌هایی وجود داشته، همان‌گونه که بخشی از هزینه سفرهای خارجی یا مسابقات بین‌المللی را خود دانشگاه کاشان پرداخت کرده است. همچنین از همین دانشجویان برتر ریاضی به‌منظور تقویت بنیه علمی دانشجویان سال‌های پایین‌تر کمک می‌گیریم.

پیشتازی دانشگاه کاشان در پایه‌گذاری رشته ریاضی

عضو هیئت‌علمی گروه ریاضی محض دانشگاه کاشان در خاتمه بحث خود و با اشاره به این نکته که دانشگاه یادشده ظرفیت خوبی برای توسعه و رشد در علوم ریاضی دارد، تصریح کرد: رشته ریاضی دانشگاه کاشان یکی از قدیمی‌ترین رشته‌های این دانشگاه به شمار می‌آید. سال ۱۳۵۳ شمسی، هنوز دانشگاه کاشان به شکل امروز بنا نشده بود که رشته ریاضی تحت مدرسه عالی علوم کاشان برقرار بود و دانشجو می‌پذیرفت.

او ادامه داد: مدرسه عالی علوم کاشان بعدها جزو مجموعه شعب دانش‌سرای عالی تربیت معلم شد که پس از چندی به دانشگاه تربیت معلم تغییر نام داد. در دهه ۶۰ شمسی بود که دانشگاه کاشان به این شکل کنونی ایجاد شد و یکی از رشته‌های آن نیز ریاضیات بوده است. ریشۀ دانشگاه کاشان به همان مدرسه عالی علوم برمی‌گردد. از همین دهه ۶۰ نیز رشتۀ ریاضی دانشگاه پیشرفت بسیاری کرد تا امروز که شاهدیم دانشجویانش در مسابقات ملی و فراملی رتبه کسب می‌کنند.

جهانی‌پور در باب گرایش‌های فعلی رشته ریاضیات در دانشگاه کاشان گفت: امروزه حتی در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکترا نیز دانشجو می‌پذیریم و فعالیت‌های علمی، پژوهشی و آموزشی گسترده‌ای در این مرکز جریان دارد. دانشکده علوم ریاضی دانشگاه کاشان سه رشته اصلی، یعنی ریاضی و کاربردها، علوم کامپیوتر و آمار دارد که به آن‌ها مجموعه علوم ریاضی می‌گوییم.  

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نتایج دونده در امارات اهمیت نداشت/ حاشیه‌ها را دور می‌کنیم
  • حذف ترامپ و ستاره ایرانی از قهرمانی جهان
  • شایگان: حسن یزدانی به بوداپست می‌رود، مگر آنکه آماده نباشد
  • دختر وزنه‌بردار ایرانی با تیم پناهندگان در المپیک پاریس!
  • رفتن حسن یزدانی به مجارستان اشتباه است!
  • وداع تیلور از تشک کشتی؟ حریف یزدانی مربی می‌شود
  • خداحافظی تیلور از تشک کشتی؟ جادوگر مربی می‌شود
  • تاریخ‌سازی خشن‌ترین دختر ایران در آستانه المپیک
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری
  • نخستین مدال تاریخ بوکس آذربایجان شرقی برگردن ورزشکار مراغه‌ای