Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی در بافت‌های فرسوده بمب خاموشی است که هر لحظه می‌تواند خسارت جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، بافت های فرسوده و زندگی بخشی از مردم در این بافتها معضلی است که زنگ خطری جدی در برابر حوادث محسوب می شود، با یک زلزله کوچک تمامی ساختمان های این بافتها می لرزد و هر آن، فاجعه ای جدی را ممکن است رقم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کل کشور حدود ۱۵۰ هزار هکتار بافت فرسوده، سکونتگاه های غیر رسمی و ناکارآمد وجود دارد که جمعیتی بالغ بر ۲۰ میلیون نفر ساکن در این بافتها هستند اما طی این سالها روند بازآفرینی در این مناطق بسیار کند بوده است، همچنین در استان لرستان بیش از دو هزار هکتار بافت فرسوده شامل ۳۵۰ هکتار بافت تاریخی، ۹۰۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی و ۸۰۰ هکتار بافت ناکارآمد میانی است که بالغ بر ۳۷۰ هزار نفر در این محله‌ها زندگی می‌کنند.

با ورود به بافت های فرسوده، در نیم نگاهی می توان رنج و سختی ساکنان این محلات را دید که چگونه با هزاران مشکل از مشکلات خدماتی گرفته تا مشکلات اجتماعی دست و پنجه نرم می کنند، کوچه های تنگ و باریک، خانه های فرسوده و قدیمی، دیوارهای نم کشیده و مردمی که سختی و محرومیت را لمس کرده اند.

خطر در کمین بافت های فرسوده

مرور زمان ساختمان ها را فرسوده و بی جان کرده است، وضعیت این بافتها به گونه ای است که امکان تردد خودروهای خدمات رسان در صورت بروز هر گونه حادثه بسیار سخت و غیر ممکن است، از سوی دیگر مردمی که در این مناطق زندگی می کنند به دلیل مشکلات مالی در سختی و تنگنا به سر می برند و توان نوسازی این منازل را ندارند.

اگرچه طی سال های اخیر بازآفرینی شهری در دستور کار قرار گرفته اما مشوق هایی که برای نوسازی در این مناطق عنوان شده، چنگی به دل نمی زند چرا که اکثر مردمی که در این بافتها زندگی می کنند شرایط مالی خوبی ندارند که بتوانند تسهیلات با بازپرداخت های زیاد را دریافت کنند، از همین رو ترجیح می دهند در همان بافتهای فرسوده به زندگی خود ادامه دهند.

از سوی دیگر به دلیل اینکه در این مناطق محدودیت هایی برای ساخت آپارتمان های مرتفع وجود دارد، سرمایه گذاران رغبتی به سرمایه گذاری در این مناطق ندارند، به همین دلیل بازآفرینی شهری در این بخش های شهر نیازمند بازنگری است.

علیرغم همه این مشکلات، کمبود امکانات رفاهی و خدماتی از دیگر مشکلات ساکن در این مناطق است به طوری که در این محلات احداث مکان های ورزشی و فرهنگی ضروری است تا نوجوانان و جوانان این مناطق بتوانند از آنها استفاده نمایند.

لزوم ارائه بسته های تشویقی برای نوسازی بافت های فرسوده

احمدرضا دالوند معاون عمرانی استانداری لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: زمانی که ملک در اختیار دولت است می توان برنامه ریزی لازم را داشت ولی منازل بافت های فرسوده در اختیار مردم است که در این محلات زندگی می کنند و در این موارد تنها کاری که می توان برای بازآفرینی انجام داد این است که عوامل تشویقی در نظر گرفته شود.

وی افزود: بسته های تشویقی مناسب می تواند سبب شود تا مردم استقبال کنند که یکی از برنامه های در نظر گرفته شده، در طرح جهش مسکن است که چند عامل تشویقی مطرح شده است.

معاون عمرانی استانداری لرستان تصریح کرد: موضوع تراکم و تسهیلات در اجرای این طرح بهترین راه حل برای بازآفرینی است که خود بحث تراکم و ایجاد طبقات، به دلیل اینکه به صرفه است می تواند مشوقی برای سرمایه گذار باشد.

دالوند خاطر نشان کرد: بافت‌های فرسوده فرصتی برای ساخت مسکن هستند که ابتدا باید شناسایی و مورد بررسی قرار گیرند.

۱۰ پروژه بازآفرینی در حال اجراست

برزو بردی نشین رئیس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی مسکن و شهرسازی لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: امسال دستورالعملی جدید برای تسهیلات نوسازی بافت های فرسوده مطرح شده که متقاضیان بتوانند تسهیلات بیشتری را برای بازسازی منزل مسکونی دریافت کنند به طوری که تا پارسال حدود ۸۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شد اما امسال این رقم به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

وی افزود: در شهرهای بروجرد و دورود طرح هایی که در نظر گرفته شده، تعیین محدوده ها را داریم اما در شهر خرم آباد قرارداد منعقد شده است که بعد از تعیین محدوده وارد فاز بازآفرینی شده و تقسیم بندی می شود.

بردی نشین گفت: هم اکنون  تعداد ۱۰ پروژه با اعتباری بالغ بر هفت میلیارد تومان در استان در حال احداث است.

صدور رایگان پروانه ساخت و ساز در بافت های فرسوده

اشرف چگنی رئیس شورای شهر استان لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: دستگاه های اجرایی مربوطه و شهرداری ها باید همه تلاش و برنامه ریزی لازم را داشته باشند تا نوسازی در بافت های فرسوده انجام شود چرا که خطر در کمین جان انسان های ساکن در این محلات است و به دلیل معابر نامناسب و ساختمان های ناامین با هر خطری ممکن است حادثه ای تلخ رخ دهد.

وی افزود: کشور و استان ما نیز زلزله خیز است که بهتر است قبل از وقوع حادثه تلخ، پیشگیری شود و بازآفرینی در این محلات با سرعت پیش رود.

رئیس شورای شهر استان لرستان تصریح کرد: یکی از مهمترین اقدامات شهرداری در بازآفرینی شهری، این است که عوارض را برای متقاضیان در بافت های فرسوده بخشیده و پروانه را به صورت رایگان دریافت می کنند ولی متاسفانه به دلایلی نوسازی در این بافتها به کندی پیش می رود.

چگنی بیان کرد: دولت اعتباراتی را برای این مهم در نظر گرفته که با اجرای نوسازی در بافت های فرسوده علاوه بر اینکه چهره شهر نو می شود، خدمات بهتر در اختیار ساکنان این محلات قرار می گیرد.

وی بیان کرد: در برخی از قسمتها اجازه احداث ساختمان بیش از سه طبقه داده نمی شود و برخی از سرمایه گذاران که قصد سرمایه گذاری و ساخت و ساز در این قسمتها را دارند می گویند که از نظر اقتصادی به صرفه نیست البته امکانات خیابانها و کوچه ها در این محلات هم به گونه ای است که بیش از این ارتفاع را جواب نمی دهد.

۱۳ میلیارد اعتبار بازآفرینی

وحید کرم الهی مدیر کل مسکن و شهرسازی لرستان اظهار داشت: اعتبارات بازآفرینی شهری لرستان امسال برای پنج شهر خرم آباد، بروجرد، دورود، الیگودرز و کوهدشت ۱۳ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که این اعتبار جوابگوی نیاز بازآفرینی شهری استان نمی باشد.

محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری با بیان اینکه ارائه تسهیلات یکی از مهم‌ترین موضوعات در نوسازی مسکن به شمار می‌رود، از ابلاغ هشت هزار واحد تسهیلات برای نوسازی بافت‌های فرسوده به استان‌ها خبر داد.

وی افزود: تسهیلات تا ۳۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۹.۵ درصد پرداخت می‌شود، این تسهیلات به گونه‌ای است که تا ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود یک درصد و ۱۵۰ میلیون تومان دیگر با نرخ ۱۸درصد و اگر تسهیلات دیگری نیز لازم باشد با همان نرخ ۱۸ درصد به سازندگان در بافت فرسوده اعطا می‌شود، میزان این تسهیلات در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در کلانشهر‌ها ۴۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۳۵۰ میلیون تومان و در سایر شهر‌ها هم ۳۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

به هر حال زندگی در بافت های فرسوده بمبی خاموش است که با هر خطر و زلزله ای می تواند خسارت جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد و تسریع در نوسازی این بافتها می تواند از خسارت های جبران ناپذیر در حوادث جلوگیری کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بافت های فرسوده بازآفرینی شهری زندگی می کنند میلیون تومان هکتار بافت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۳۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند

محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه نوسازی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی موجود در بافت‌های فرسوده کشور آغاز شده است بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده پیش‌بینی می‌شود از این تعداد حدود ۱۰۰ هزار واحد تا پایان سال به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه  پرداخت تسهیلات به حوزه نوسازی بافت های فرسوده  در صورت صنعتی سازی افزایش خواهد یافت: بانک ها در صورت پرداخت تسهیلات بافت های فرسوده می‌توانند زمینه ساز ورود بیشتر سازندگان به این طرح ها شوند.

آیینی اظهار کرد: نوسازی ۲۶۰ هزار خانه در دولت سیزدهم و در طی دو سال گذشته انجام شده است گفت: ۲۵ هزار واحد نوسازی شده در بافت‌های فرسوده کشور در آینده‌ای نزدیک با حضور رییس جمهور به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی اظهار کرد: حدود ۵۵ درصد بافت فرسوده در وسعت ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار را بافت تاریخی تشکیل می‌دهد که نوسازی این مناطق نیازمند همراهی و تعامل بیش از پیش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای جذب سرمایه‌گذران است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت های مردمی خود نقش بسیار موثری در بهبود و تسریع اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن دارد و این امر خود می تواند در فرهنگ سازی نوسازی بافت های فرسوده کشور موثر باشد.

او گفت: پرداخت تسهیلات ساخت و همچنین حمایت از بخش خصوصی و مالکان یکی از عواملی است که می تواند بازار مسکن را به سمت رونق هدایت کند و این موضوع را دولت در دستور کار خود قرار داده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • پرداخت تسهیلات وام مسکن را پیگیری کنید
  • پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی