Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر محمدی، تغذیه را عامل مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دانست و اظهار کرد: با رعایت برخی نکات تغذیه ای و پرهیز از مصرف برخی مواد غذایی می توان باعث ارتقای سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن در همه ایام خصوصاً اپیدمی کرونا شد.

وی شرط اصلی سالم زیستن را داشتن تغذیه سالم برشمرد و افزود: تغذیه سالم به معنای محدودیت‌های شدید غذایی، لاغر ماندن و یا محروم کردن خود از انواع غذاهای لذیذ نیست بلکه پیروی از یک برنامه غذایی صحیح بر اساس هرم غذایی چیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با ذکر اینکه تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی در پیشگیری و حفاظت از ابتلا به بیماری‌های تنفسی از جمله بیماری کرونا دارد، افزود: سبک زندگی ناسالم می‌تواند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری‌های مذکور را افزایش دهد.

وی، طبق اظهارات این دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی، تغذیه سالم پیروی از الگوهای صحیح و ایجاد تغییراتی است که بتوان برای همیشه از آن پیروی کرد بنابراین یک الگوی غذایی صحیح باید متعادل، متنوع و کافی باشد لذا این مهم نیازمند افزایش سواد تغذیه، ارزیابی و برنامه ریزی است.

ارتباط تنگاتنگ تغذیه با سلامتی

دکتر محمدی، با بیان اینکه تغذیه سالم به دلیل تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن، پیشگیری و در برخی موارد در زمینه کنترل بیماری‌ها امری مهم است، گفت: تغذیه سالم ارتباط تنگاتنگی با سلامتی انسان دارد و هر آنچه با سلامتی انسان مرتبط باشد قطعاً دارای اهمیت است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ ماده غذایی اختصاصی که برای پیشگیری قطعی از کرونا مؤثر باشد و در زمان ابتلا سبب از بین رفتن ویروس شود، شناخته و معرفی نشده است، ادامه داد: داشتن رژیم غذایی مناسب با گروه سنی می‌تواند ضامن سلامتی افراد باشد و مینرال‌ها را تأمین کند لذا برای پیشگیری از این بیماری چاره‌ای جز تقویت سیستم ایمنی نداریم.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطر نشان کرد: در زمینه تقویت سیستم ایمنی برخی از افراد از طریق منابع غیر رسمی در فضای مجازی خودسرانه مردم را به سوی مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌ها سوق می‌دهند که طبق آخرین دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی، مصرف دارو و مکمل به صورت خود درمانی توصیه نمی‌شود و بهتر است از طریق مواد غذایی آنها را دریافت کرد.

دکتر محمدی تصریح کرد: تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم، مدیریت استرس و داشتن آرامش می‌تواند نقش بنیادین و مؤثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله بیماری کووید ۱۹ داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه تغذیه سالم بر اساس یک چارچوب علمی و مدون از ارکان اساسی سبک زندگی سالم است، افزود: اگر ما دریافت مواد غذایی را بر اساس دستورالعمل هرم غذایی سالم تنظیم کنیم، قطعاً همه مواد مورد نیاز بدن تأمین شده و بدن می‌تواند عملکرد مؤثری در پیشگیری از بیماری‌ها داشته باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: فاصله گرفتن از اصول تغذیه سالم منجر به تضعیف عملکرد سیستم دفاعی بدن شده و احتمال ابتلاء به بیماری‌های مختلف از جمله بیماری کرونا را افزایش می‌دهد.

دکتر محمدی بر اساس آخرین مقالات منتشر شده در خصوص تغذیه سالم، مصرف روزانه میوه تازه به عنوان میان وعده و مصرف سبزیجات در وعده‌های اصلی به صورت خام و پخته، مصرف سبزی خوردن، شلغم، فلفل، گروه کلم و لیمو ترش تازه همراه با غذا را توصیه کرد.

نقش ویتامین‌ها و مواد معدنی در مقابله با کرونا

وی با بیان اینکه مصرف ویتامین‌ها می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر باشد، گفت: ویتامین C نقش بسیار مهمی در پشتیبانی، بازسازی، تقویت سیستم ایمنی و مقاوم سازی بدن داشته و با توجه به آنتی اکسیدان بودن، به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد بدن به سیستم ایمنی کمک و با افزایش تولید گلبول‌های سفید خون، فرآیند مبارزه با عفونت را تقویت می‌کند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: ویتامین C در انواع میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارد و مصرف مرکبات از جمله لیمو، پرتقال، نارنگی و گریپ‌فروت و انواع توت، انبه، کیوی و انواع سبزیجات تازه از منابع خوب آن به شمار می آیند.

دکتر محمدی به نقش مواد معدنی در مقابله با ویروس کرونا گریزی زد و ادامه داد: تأمین آهن مورد نیاز بدن جهت خونسازی و تقویت نیروی دفاعی بدن الزامی بوده و کمبود آن می‌تواند ایمنی کلی بدن را کاهش دهد لذا در این گروه از مواد غذایی مصرف انواع ماهی‌ها، گوشت قرمز و تخم مرغ از منابع حیوانی آهن و کلم قمری، چغندر قرمز، کلم بروکلی، غلات و حبوبات، گردو، جوانه گندم و انواع مغزها و آجیل‌ها از منابع منابع گیاهی آن هستند.

وی با اشاره به اینکه موادغذایی حاوی کلسیم، روی، منیزیم و سلنیوم تقویت کننده سیستم ایمنی بدن هستند، تصریح کرد: منابع غذایی روی در گوشت‌های مختلف، غلات و حبوبات، بادام زمینی، شیر کم چرب و تخم مرغ، منابع غذایی منیزیم در بادام زمینی، اسفناج، نخودسبز، گوشت گاو و گوساله، انواع میوه‌ها، سیب زمینی و آجیل، نان جو، نان گندم، جوانه گندم، سبوس گندم، عدس، لوبیا سفید، کلم بروکلی، اسفناج و سایر سبزیجات، گردو، فندق و بادام و منابع غذایی سلنیوم در انواع پنیر، شیر، تخم مرغ، گوشت و جگر گوساله و گاو، قلوه، ساردین و سایر انواع ماهی‌ها، یافت می‎ شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سیستم ایمنی تغذیه کرونا ویروس عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تقویت سیستم ایمنی سیستم ایمنی بدن بیماری ها تغذیه سالم دکتر محمدی مواد غذایی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۴۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد اسماعیل مطلق، در اولین نشست هماهنگی رؤسای دبیرخانه‌های سلامت دستگاه‌های اجرایی عضو شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، گفت: برای اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه، تشکیل کمیسیون‌های تخصصی در محور‌های مختلف لازم است .

وی افزود : تأمین و تولید پایدار غذا، دسترسی اقتصادی، توجه به سلامت و ایمنی غذا و فرهنگ‌سازی برای تغذیه سالم، از جمله این محورهاست .رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت : تأمین سلامت و امنیت غذایی مردم مستلزم توجه به همه ابعاد آن است و همه دستگاه‌های اجرایی عضو شورای عالی باید اولویت‌های برنامه‌ای خود و چالش‌های اجرایی را در سال جاری برای گزارش به رئیس جمهور، به دبیرخانه ارسال کنند.

دیگر خبرها

  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه