Web Analytics Made Easy - Statcounter

عطوان با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی یکی از بزرگترین بازندگان بحران اوکراین است تاکید کرد که اسرائیل اکنون تبدیل به یک بار امنیتی بر دوش متحدان خود شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه رای الیوم و تحلیلگر شناخته شده جهان عرب در مقاله خود به بررسی موضع مبهم و یک بام و دو هوای رژیم اشغالگر صهیونیستی در قبال بحران اوکراین پرداخته و اعلام کرد، نگرانی و ترسی که اسرائیل در نتیجه تحولات جنگ اوکراین تجربه می‌کند کمتر از نگرانی این رژیم در مورد زرادخانه موشک‌های بالستیک و دقیق حزب الله نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون جنگ اوکراین تبدیل به کابوسی برای رهبران سیاسی و تصمیم سازان رژیم صهیونیستی شده، زیرا هیچ کس نمی‌تواند تحولات این جنگ را پیش‌بینی کند؛ چه برسد به پایان آن و عواقب منطقه‌ای و بین المللی ناشی از این جنگ.

عطوان افزود، نکته قابل توجه درباره شرایط اسرائیل در این جنگ آن است که دو طرف اصلی جنگ و رهبران آنها چه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و چه «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا هیچ توجهی به اسرائیل ندارند. حتی تلاش «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای ایفای نقش میانجی در بحران اوکراین و روسیه مورد توجه هیچکس واقع نشد و روس‌ها هیچ اهمیتی به پیشنهاد میزبانی رژیم صهیونیستی برای برگزاری مذاکرات میان اوکراین و روسیه ندادند.

در ادامه این مقاله آمده است، مقامات رژیم صهیونیستی مدعی بی‌طرفی در بحران اوکراین هستند اما واقعیت اینگونه نیست. از زمان ورود اولین تانک روسیه به خاک اوکراین، «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی صراحتا اعلام کرد که این رژیم در سنگر آمریکا ایستاده است. همچنین نماینده رژیم صهیونیستی به پیش نویس قطعنامه ارائه شده به سازمان ملل علیه روسیه رای مثبت داد و عملیات نظامی روسیه در اوکراین را محکوم کرد و همتای اوکراینی خود را در آغوش گرفت.

این تحلیلگر عرب زبان ادامه داد، رسانه‌های اسرائیلی فاش کردند که نفتالی بنت از وزرای کابینه امنیتی خود خواسته درباره پرونده اوکراین اظهار نظر نکنند تا از خشم ولادیمیر پوتین جلوگیری کنند. یکی از منابع نگرانی اسرائیل از تحولات اوکراین و ادعای بی‌طرفی در این بحران به سیاست روسیه در عرصه سوریه مربوط می‌شود و می بینیم که از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، تجاوزات هوایی رژیم صهیونیستی به مواضع سوریه نیز متوقف شده است.

عطوان ادامه داد، اما دومین نگرانی صهیونیست‌ها تقویت اتحاد روسیه و ایران است که بعد از شروع این بحران قدرت و استحکام بیشتری پیدا کرده است. در این بین «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین از یهودیان سراسر جهان می‌خواهد تا از این کشور حمایت کنند و منظور او رژیم صهیونیستی و لابی‌های آن در آمریکا و اروپا و حتی در کشورهای سازشکار عربی است. بنابراین ادعای صهیونیست‌ها در مورد بی‌طرفی آنها در بحران اوکراین نمی‌تواند بیشتر از این ادامه داشته باشد؛ البته نه به این دلیل که ممکن است این جنگ طولانی شود بلکه به این دلیل که مقامات رژیم صهیونیستی باید در برابر یهودیان جهان یک گزینه را انتخاب کنند، اینکه که با یهودیان هستند یا علیه آنها.

بازتاب نزدیک شدن به مرحله نهایی امضای توافق هسته‌ای در وین در رسانه‌های صهیونیستصهیونیست‌ها بین سندان روسیه و چکش آمریکا ؛ اوکراین، چهارمین پرونده اختلافیناامیدی صهیونیست‌ها در پیام‌های تهدیدآمیز بنی‌گانتس/ حزب‌الله معادله جدیدی به اسرائیل تحمیل کرد

عطوان در ادامه به مقاله‌ای که در وب سایت المانیتور منتشر شده اشاره کرد و گفت، تقریبا یک و نیم میلیون یهودی از اتحاد جماهیر شوروی در زمان فروپاشی آن به فلسطین اشغالی مهاجرت کرده‌اند که درصد زیادی از آنها یهودیان اوکراینی هستند. بخش زیادی از این افراد سیاست‌های اسرائیل را قبول ندارند و یا در قبال بحران اوکراین موضع بی طرف اتخاذ کرده‌اند و یا در کنار روسیه هستند.

در ادامه مقاله عطوان آمده است، به طور کلی اهمیت رژیم صهیونیستی به عنوان یک متحد قابل اعتماد و یک قدرت نظامی –چه در شرق و _چه در غرب به سرعت در حال کاهش است و این رژیم تبدیل به یک بار امنیتی بر دوش متحدان خود شده است. نکته قابل ملاحظه در این میان پیشرفت قابل توجه ایران و متحدان آن در زمینه نظامی و تولید موشک‌ها و پهپادهاست که معادلات بازدارندگی و قواعد درگیری در منطقه را به کلی تغییر داده است. اگر از منظر سود و زیان به جنگ اوکراین و پیامدهای آن نگاه کنیم با قطعیت می‌توان گفت که رژیم اشغالگر صهیونیستی در فهرست بازنده‌ها در بالاترین رتبه قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار روسیه اخبار آمریکا رژیم صهیونیستی اسرائیل اخبار روسیه اخبار آمریکا رژیم صهیونیستی اسرائیل رژیم صهیونیستی بحران اوکراین جنگ اوکراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۴۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پهپاد‌های انتحاری «شاهد» چگونه به ابزار کارآمد روسیه در جنگ اوکراین تبدیل شدند؟

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،سرگرد ایلیا یولاش سخنگوی نیروی هوایی اوکراین می‌گوید نمی‌تواند روزی را بدون صدای پهپاد‌های «انتحاری» ایرانی، که کشورش را ویران می‌کنند، به یاد بیاورد.

به گفته وی از ماه اوت سال ۲۰۲۲ سربازان اوکراینی که با روسیه می‌جنگند مجبور شده‌اند با هواپیما‌های بدون سرنشین ایرانی معروف به «شاهد» مبارزه کنند؛ پهپاد‌هایی که به هنگام اصابت «همه چیز را نابود می‌کنند.»

آقای یولاش به یورونیوز می‌گوید: «اگر یک پهپاد شاهد به ساختمانی قدیمی و پر از آدم برخورد کند، آن را کاملاً ویران خواهد کرد.»

پهپاد‌های شاهد در حمله اخیر ایران به خاک اسرائیل نیز مورد استفاده قرار گرفتند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: «صدای پهپاد‌های شاهد، این ابزار‌های وحشت، در آسمان خاورمیانه و اروپا یکسان است».


او اضافه کرد: «این صدا باید به عنوان زنگ خطری برای جهان آزاد باشد و نشان دهد که تنها اتحاد و عزم ما می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد و از گسترش وحشت در سراسر جهان جلوگیری کند.»


پهپاد شاهد چیست؟
پهپاد‌های شاهد، هواپیما‌های بدون سرنشین یکبار مصرف، دوربرد و دارای مهمات هستند. تا زمانی که اپراتور این پهپاد‌ها هدفی را برای منفجر کردن انتخاب کند، آنها می‌توانند در اطراف یک منطقه چرخ بزنند.

مقامات رسمی اوکراین می‌گویند چند نوع پهپاد شاهد وجود دارد که توسط روسیه در اوکراین استفاده می‌شود. از این مدل‌ها می‌توان به شاهد ۱۳۶ و شاهد ۱۳۱ اشاره کرد که پیشتر توسط ایران ساخته شده‌اند.

با این حال گفته می‌شود روس‌ها نام مدل جدید این پهپاد را به دلیل استفاده در اوکراین به «Geran-۲» تغییر داده‌اند، هرچند مشخص نیست تعداد آنها چقدر است.


جان هاردی، معاون بخش روسیه بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، می‌گوید: «پهپاد‌های شاهد ۱۳۶ با سر جنگی ۴۰ کیلوگرمی برای روسیه جهت تخریب زیرساخت‌های حیاتی و دفاع هوایی اوکراین ارزان و مفید بوده‌اند.»


آقای هاردی می‌گوید قیمت ارزان به این معنی است که روس‌ها احتمالاً ۵۰ هزار دلار برای هر عدد از آنها می‌پردازند. این در شرایطی است که یک گزارش نیویورک تایمز به نقل از کارشناسان، قیمت آنها را تنها ۲۰ هزار دلار برآورد کرده است.

اولین حمله در کی‌یف با این پهپاد‌ها در ماه اوت ۲۰۲۲، چهار کشته برجا گذاشت و از آن زمان تا کنون سربازان اوکراینی در خط مقدم با شاهد‌ها درگیر بوده‌اند.


در یک گزارش اطلاعاتی ایالات متحده در اواسط سال ۲۰۲۲ آمده است: «پس از ته کشیدن شدید ذخایر مهمات هدایت دقیق روسیه در ماه‌های آغازین جنگ، ایران پهپاد‌هایی را برای پشتیبانی از مسکو جهت حمله به اوکراین در اختیار این کشور قرار داد.»

ایلیا یولاش می‌گوید روس‌ها به صورت گروهی از پهپاد‌ها استفاده می‌کنند و آنها را در جهات مختلف به کار می‌گیرند تا سیستم دفاع هوایی اوکراین را «خسته کنند». وی اضافه کرد: «آن‌ها همچنین ممکن است پنج روز از این پهپاد استفاده کنند و [در]روز ششم، نوع دیگری از پهپاد را پرتاب کنند.»

یوری ایهنات، که پیش از این در نیروی هوایی اوکراین خدمت کرده است، به رسانه ایندیپندنت کیف می‌گوید که پهپاد‌های شاهد معمولاً در امتداد بستر رودخانه‌ها و جاده‌ها حمله می‌کنند، زیرا برای رادار ضدهوایی اوکراین دشوارتر است که پهپاد‌ها را بر فراز آب تشخیص دهد و ردیابی کند. همینطور صدای پهپاد‌ها با صدای عبور خودرو‌ها خنثی می‌شود و به همین خاطر جاده‌ها مسیری بهتر برای آنها محسوب می‌شوند.


اوکراین به مرور زمان رادار‌های مختلفی را برای ردیابی نحوه عبور پهپاد‌ها از حریم هوایی خود به خدمت گرفته و با استقرار یک «واحد آتش سیار» از لیزر و استینگر برای سرنگونی پهپاد‌ها استفاده می‌کند.

آقای یولاش با بیان اینکه امروزه تقریباً تمام پهپاد‌های پرتاب‌شده به وسیله روسیه توسط ارتش اوکراین منهدم می‌شوند، می‌گوید از آنجایی که پهپاد‌ها بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر در ساعت سرعت دارند ردیابی آن «بسیار ساده‌تر» از سایر سلاح‌ها است.

آقای هاردی می‌گوید پهپاد شاهد «مهمترین» کمکی است که ایران به ارتش روسیه کرده است، چرا که آنها توانسته‌اند خسارت عمده‌ای به اوکراین وارد کنند.

ایران ارسال یا ساخت پهپاد برای روسیه برای «جنگ علیه اوکراین» را تکذیب کرده است، با این حال آمریکا و اتحادیه اروپا شرکت‌های ایرانی سازنده پهپاد را تحریم کرده‌اند و می‌گویند که این کشور هواپیما‌های بدون سرنشین به روسیه داده است.

اورزولا فن‌د‌رلاین، رئیس کمیسیون اروپا، سال گذشته در بیانیه‌ای گفته بود «سپاه پاسداران ایران پهپاد‌های شاهد را برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی در اوکراین در اختیار روسیه گذاشته است.»

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آقای هاردی می‌گوید که به طور کلی رابطه تهران و مسکو پس از تهاجم تمام‌عیار روسیه و با روی آوردن روسیه به ایران برای دریافت سایر کمک‌های نظامی عمیق‌تر هم شده است.

وی اضافه می‌کند در ابتدا ایران قطعات هواپیما‌های بدون سرنشین را به روسیه می‌فرستاد تا در آنجا مونتاژ شده و در خط مقدم مستقر شوند. اکنون، اما گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد ایران به روسیه کمک کرده تا کارخانه‌های خود را توسعه داده و پهپاد‌ها را به صورت محلی بسازد.

یک گزارش روزنامه واشنگتن پست در ماه اوت ۲۰۲۳ نشان داد که هدف روسیه تولید ۶ هزار پهپاد در داخل مرز‌های این کشور تا سال ۲۰۲۵ است. امری که به لطف یک «معامله تسلیحاتی میلیارد دلاری» با تهران قابل انجام خواهد بود.

دیگر خبرها

  • تل آویو: به یک شرط حمله خود را عقب می اندازیم
  • نگرانی شدید تل‌آویو از همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه
  • رسانه عرب زبان: تل‌آویو در پرونده «آنروا» سیلی محکم خورد
  • حماس پاسخ رسمی تل‌آویو درباره پیشنهاداتش درخصوص غزه را دریافت کرد
  • سفر هیات مصری به تل‌آویو برای انجام مذاکرات
  • هیئتی از مصر وارد تل‌آویو شد
  • پهپاد‌های انتحاری «شاهد» چگونه به ابزار کارآمد روسیه در جنگ اوکراین تبدیل شدند؟
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است
  • بحران ناتمام تل‌آویو