Web Analytics Made Easy - Statcounter

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طی نامه‌ای خطاب به رئیس مجلس درخواست کرد تا مجلس با حذف معافیت مالیاتی هنرمندان پردرآمد و حمایت از هنرمندان کم‌درآمد در مسیر تحقق عدالت حرکت کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی طی نامه‌ای خطاب به رئیس مجلس درخواست کرد تا مجلس با حذف معافیت مالیاتی هنرمندان پردرآمد و حمایت از هنرمندان کم درآمد در مسیر تحقق عدالت حرکت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم

همانطور که مستحضرید وابستگی به نفت و کاهش درآمد‌های نفتی، موجب نوسان درآمدی در کشور شده است. یکی از راه‎های داشتن درآمد پایدار، اخذ مالیاتِ دولت از اقشار مختلف جامعه است. البته دولت‌ها همواره می‌کوشند با ایجاد معافیتِ هدفمند مالیاتی برای برخی اقشار، از این گروه‌ها حمایت نمایند. یکی از نمونه‌های این نوع حمایت، معافیت مالیاتی فعالان فرهنگ و هنر است.

در ارتباط با معافیت مالیاتی هنرمندان مراحلی را پشت سر گذراندیم. مرحله اول، سازمان امور مالیاتی تمامی فعالان حوزه هنری را طبق بند ل ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم از پرداخت مالیات معاف نموده است. (اصلاحی سال ۹۵) در مرحله دوم طبق ماده ۱۲ آیین نامه اجرایی موضوع تبصره ۳ ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم هنرمندان و بازیگران مشمول نرخ صفر مالیاتی شدند. (اصلاحی سال ۹۵) در مرحله سوم، در ۳ اسفند ۹۹ تعیین سقف معافیت مالیاتی بازیگران تصویب شد. از ۱۱ اسفند سال ۱۴۰۰ هنرمندان و بازیگران و سلبریتی‌ها با درآمد بیشتر از ۲۰۰ میلیون تومان مشمول پرداخت مالیات شدند که این اتفاق در کمیسیون تلفیق بودجه افتاده است و از صحن علنی مجلس موافقت با این طرح را خواستار هستیم.

مدتی قبل در برنامه‌ای تلویزیونی، شخصی، اخذ مالیات از هنرمندان را عامل اختلاف بین مردم و سلبریتی‌ها دانست. در حالی‌که هدف از گرفتن مالیات، برقراری عدالت و کاهش فاصله طبقاتی است. بر این اساس هرکس درآمد دارد، باید مالیات بپردازد و فردی که درآمد بیشتری دارد قاعدتاً مالیات بیشتری نیز باید پرداخت کند. درحالی‌که فرقی بین هنرمند و عامه نیست و یک کشور اسلامی وظیفه ایجاد عدالت در جامعه را برعهده دارد. از آثار مخرب معافیت مالیاتی هنرمندان، گرفتن مالیات بیشتر از دیگر اقشار جامعه است.

جناب آقای دکتر قالیباف!
معافیت مالیاتی هنرمندانی که درآمد چندین میلیاردی و چند صد میلیونی دارند منطقی نیست، اما هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ مشکلات فراوانی نیز دارند. مشکل بیمه و مسکن برخی هنرمندان، تعطیلی‌های ناشی از کرونا، نقض قانون کپی رایت و بازنشستگی از جمله معضلات فعالان فرهنگ و هنر است که دولت و مجلس می‌بایست اقدامات لازم را انجام دهند. معافیت مالیاتی هنرمندانی که درآمد تبلیغات‌شان از درآمد یکسال هنرمندان کم درآمد بیشتر است، دردی از قشر هنرمند را دوا نمی‌کند.

در نوع تصمیم‌گیری اخیر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس پیرامون این مسئله در تاریخ ۴ اسفند ماه، نوعی پسرفت در مسئله عدالت مالیاتی احساس می‌شود. کارشناسان اقتصادی معتقدند که راه حمایت از فعالیت‌های هنری، وضع معافیت مالیاتی درکلیه فعالیت‌های هنری نیست بلکه دو راهکار اصلی پیشنهاد می‌شود. راهکار اول که یک راهکار کوتاه مدت است؛ اخذ مالیات بصورت پلکانی باتوجه به درآمد هنرمندان است. راهکار بلند مدت برای حل ریشه‌ای این مسئله نیز، اخذ مالیات بر مجموع درآمد است که نیازمند تصویب قانون مالیات بر مجموع درآمد و تکمیل سامانه مودیان است.

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی (ره) از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست می‌کند که با حذف معافیت مالیاتی هنرمندان پردرآمد و حمایت از هنرمندان کم درآمد، در مسیر تحقق عدالت حرکت کند. گرفتن مالیات از مجموع درآمد‌های هنرمندان و بازیگرانی که بالای ۲۰۰ میلیون در سال درآمد دارند، از راه‌هایی است که می‌تواند علاوه بر افزایش درآمد دولت، عدالت را در میان این قشر فراهم سازد. انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی همسو با نظر کمیسیون تلفیق مبنی بر قرار دادن مالیات برای برخی هنرمندان موافقت کرده و از ابقای مجدد معافیت مالیاتی هنرمندان خودداری کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معافیت مالی هنرمندان هنرمندان پردرآمد مجلس شورای اسلامی رئیس مجلس انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی مسیر تحقق عدالت حرکت مجلس شورای اسلامی اخذ مالیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۶۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید

سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور از شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در استان فارس خبر داد. - اخبار اقتصادی -

 به گزارش  خبرگزاری تسنیم، شاهین مستوفی سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور با علام شناسایی فرار مالیاتی در اداره کل امور مالیاتی استان فارس گفت: در راستای رسیدگی به اسناد و مدارک به¬دست آمده از اجرای بازرسی مالیاتی موضوع ماده (181) قانون مالیات¬های مستقیم یک شرکت فعال در زمینه تولید فوم ساختمانی، فردی به عنوان دلال مواد اولیه پتروشیمی شناسایی شده است که با توجه به اجرای بازرسی های صورت گرفته از محل فعالیت شخص نامبرده، مشخص شد در بازه زمانی سال‌های  1397 لغایت 1401 فروشی بالغ بر 860  میلیارد تومان فروش مواد اولیه پتروشیمی خارج از شبکه رسمی کشور داشته است.

مستوفی افزود: شخص مذکور مطابق اطلاعات موجود در سامانه‌های ‌مالیاتی، صرفا مبلغ 100 میلیارد تومان فروش در اظهارنامه مالیاتی سال 1401 ابراز نموده است که در همین راستا اقدامات قانونی مبنی بر تنظیم گزارش مالیاتی و مطالبه مالیات و جرائم متعلقه در منابع مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده از مودی در موعد مقرر قانونی، در حال انجام می¬باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم