Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه اروپا اعلام کرد که به اعضای شورای کشورهای دریای بالتیک (CBSS) در تعلیق روسیه و بلاروس از فعالیت‌های این شورا ملحق شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کمیسیون اتحادیه اروپا در یک بیانیه مطبوعاتی، تعلیق همکاری با روسیه در برنامه‌های همکاری فرامرزی ابزار همسایگی اروپا (ENI CBC) و برنامه منطقه دریای بالتیک Interreg را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمیسیون با بیان اینکه بلاروس به روسیه در حمله نظامی به اوکراین کمک می‌کند، همکاری خود را با بلاروس در هر دو برنامه نیز به حالت تعلیق درآورده است.

کمیسیون مذکور خاطرنشان می‌کند: «این به این معنی است که دیگر هیچ پرداخت دیگری به روسیه یا بلاروس انجام نخواهد شد و تعلیق بلافاصله اجرایی می‌شود.»

ابزار همسایگی اروپا (ENI) ابزار مالی اصلی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در قبال همسایگان شرقی و جنوبی است. طبق گزارش کمیسیون اتحادیه اروپا، کل بودجه اتحادیه اروپا برای هشت برنامه با روسیه ۱۷۸ میلیون یورو است. در حالی که ۲۵۷ میلیون یورو دیگر توسط اتحادیه اروپا برای دو برنامه با بلاروس ارائه شده است.

این برنامه ها عبارتند از: 'Kolarctic'، 'Karelia'، 'South-East فنلاند/روسیه'، 'استونی/روسیه'، 'لتونی/روسیه'، 'لیتوانی/روسیه'، 'لهستان/روسیه'، 'لتونی/لیتوانی/ بلاروس، لهستان/بلاروس/اوکراین.

علاوه بر این، روسیه نیز در برنامه همکاری فراملی منطقه دریای بالتیک مشارکت دارد. تصمیم کمیسیون بر اساس مقررات مربوط به برنامه همکاری ENI است که امکان تعلیق همکاری را در مواردی که یکی از طرفین قوانین بین‌المللی، حقوق بشر، اصول دموکراتیک و حاکمیت قانون را نقض می‌کند، ممکن می‌سازد.

الیزا فریرا، کمیسر انسجام و اصلاحات، در توضیح این اقدام گفت که این اقدام به عنوان ابراز همبستگی با اوکراین در حالی که روسیه را به نقض منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی متهم می کند، اتخاذ شده است.

وی گفت: تجاوز نظامی روسیه نقض آشکار منشور ملل متحد، قوانین بین المللی و نظم مبتنی بر قوانین است. تعلیق همه برنامه‌ها و پرداخت‌های فرامرزی و فراملی به روسیه و بلاروس و در عین حال تقویت حمایت از اوکراین، نشان دهنده همبستگی سیاست اروپایی و انسجام با مردم اوکراین است.

از زمانی که روسیه حمله نظامی خود به اوکراین را در ۲۴ فوریه آغاز کرد، اتحادیه اروپا تعدادی از اقدامات و تحریم ها را در تلاش برای وادار کردن روسیه به عقب نشینی انجام داده است. از جمله، همه کشورهای اتحادیه اروپا ورود هواپیماهای روسیه به حریم هوایی خود را ممنوع کرده و صدور ویزا برای اتباع روسیه را متوقف کرده اند. اتحادیه اروپا ۲۶ فرد و یک نهاد دیگر را در پاسخ به حمله نظامی روسیه به اوکراین تحریم کرد.

از سوی دیگر، به طور مستمر به اوکراین کمک شده است. کشورهای اتحادیه اروپا درهای خود را به روی پناهجویان اوکراینی باز کرده‌اند و به آنها پناه داده و به آنها حمایت موقت در اتحادیه اروپا ارائه می‌دهند.

اتحادیه اروپا اعلام کرده که با سایر اعضای CBSS (دانمارک، استونی، فنلاند، آلمان، ایسلند، لتونی، لیتوانی، نروژ، لهستان و سوئد) موافقت می‌کند که تعلیق روسیه و بلاروس تا زمانی که امکان ازسرگیری همکاری وجود داشته باشد، به قوت خود باقی خواهد ماند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حمله روسيه به اوكراين اتحاديه اروپا تنش در مرز اوکراین و روسیه بلاروس روسیه و بلاروس اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۷۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد

سخنگوی کرملین گفت مراحل اولیه امضای توافق میان مسکو و کی‌یف طی شده بود اما لندن مانع آن شد.

به گزارش ایسنا، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گفت با وجود فشارهای غرب، چین می‌تواند از منافع ملی خود حفاظت کند و روسیه به تقویت همکاری خود با این کشور ادامه خواهد داد.

در روز جمعه «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا گفت چین نمی‌تواند به دنبال تقویت همکاری خود با اروپا باشد و درعین‌حال از بزرگ‌ترین تهدیدی که امنیت اروپا را نشان رفته (روسیه) ‌حمایت کند.

پسکوف در واکنش به تلاش‌های آمریکا برای قطع ارتباط پکن و مسکو گفت: «چین یک کشور کاملا مستقل است، کشوری قدرتمند که توان دفاع و حفاظت از منافع خود را دارد. چین شریک نزدیک ماست و همکاری‌های خود را افزایش خواهیم داد.»

او همچنین گفت مخالفت کی‌یف با ادامه‌دادن مذاکرات صلح در استانبول به‌دلیل فشارهای مستقیم انگلیس صورت گرفته است.

پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا مسکو پس از نشست صلح استانبول در ۲۰۲۲ خواسته‌های جدیدی از اوکراین داشت، گفت: «به‌خوبی می‌دانیم که مراحل اولیه امضای توافق طی شده بود. همچنین همه به‌خوبی می‌دانند چه چیزی باعث شد اوکراینی‌ها به مذاکره ادامه نداده و امضای توافق را نهایی نکنند. به گفته نمایندگان اوکراین که در مذاکرات حضور داشتند، این اتفاق در نتیجه فشار مستقیم لندن افتاد.»

سخنگوی کرملین همچنین با بیان اینکه روسیه از حفظ ارتباطات میان ایروان و باکو استقبال می‌کند، گفت این گفت‌وگوها برای حل‌وفصل کامل مناقشات میان طرفین ضروری هستند.

او در پاسخ به اعتراضاتی که برخی شهروندان ارمنستان در مخالفت با امتیاز ارضی اخیر این کشور به جمهوری آذربایجان برگزار کرده‌اند، گفت: «نمی‌خواهیم دراین‌باره اظهارنظر کنیم. می‌دانید که ما طرفدار تداوم تماس‌های باکو و ایروان هستیم. ما معتقدیم این گفت‌وگوها برای تنش‌زدایی و حل‌وفصل نهایی مناقشات و حصول توافق بر سر معاهده صلح، ضروری هستند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • پیش‌بینی تازه بورل از زمان پایان جنگ اوکراین
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم