Web Analytics Made Easy - Statcounter

ولی جهانی گفت: در استان گیلان تاکنون ۵ هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده که هزار و ۲۰۰ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و از لحاظ ثبت آثار تاریخی، گیلان رتبه چهارم کشوری را دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان می گوید اکنون ۳۰ موزه در مناطق مختلف استان گیلان راه‌اندازی شده است و در بخش ایجاد موزه شاهد افزایش ۵۰ درصدی در استان هستیم و  گیلان در مجموع ۷ بافت تاریخی نظیر ماسوله، لاهیجان، رودسر، لنگرود، املش و انزلی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهانی  می گوید برای نخستین بار اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی با محوریت خانه‌های قاجاری در استان گیلان راه‌اندازی و در این راستا ۲ اقامت‌گاه در رشت افتتاح شد و در شهرستان‌های لاهیجان و انزلی نیز خانه‌های تاریخی مربوط به دوره قاجار را با عنوان اقامت‌گاه بوم‌گردی راه اندازی کردیم.

 ۴۸ اثر تاریخی استان گیلان امسال ثبت ملی شد که بخش عمده آن جاذبه‌های طبیعی بود و پس از ۱۷ سال امسال جلسه‌ای با هدف رفع موانع ثبت جهانی ماسوله در استانداری برگزار و پرونده ثبت جهانی ماسوله برای یونسکو ارسال شد و مورد تأیید اولیه قرار گرفت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان می گوید بنا شد در تیرماه سال آینده ارزیابان یونسکو به استان گیلان آمده و درباره پرونده ثبت جهانی ماسوله اظهار نظر کنند همچنین دبیرخانه رفع موانع ثبت جهانی ماسوله نیز در استانداری و فرمانداری شهرستان فومن راه‌اندازی شد.

به گفته جهانی جنگل‌های هیرکانی در فهرست آثار جهانی ثبت شد و پرونده کاروانسرای تی تی در شهرستان سیاهکل نیز برای ثبت جهانی ارسال شده و مورد تأیید قرار گرفت که بنا شد سال آینده همراه پرونده آثار تاریخی استان‌های دیگر این اثر‌ها نیز مطرح شده و ثبت جهانی شود.

وی می گوید ۷۵ میلیارد تومان اعتبار از سفر استانی رییس جمهور به استان گیلان به اداره‌کل میراث‌فرهنگی برای زیرساخت‌های گردشگری و توسعه موزه‌های ملی و منطقه‌ای اختصاص یافت و نسبت به اعتبارات مصوب در سفر استانی سایر روسای جمهور به گیلان ۱۵ برابر افزایش اعتبار در این بخش را شاهد بودیم.

با توجه به دستور رییس جمهور برای آزادسازی سواحل در استان گیلان  و با دستور استاندار گیلان آزادسازی سواحل از آستارا تا رودسر انجام شد و ۸۲ مجتمع گردشگری و اقامتگاه بوم‌گردی که در مسیر سواحل دریای خزر بود ساماندهی شد.

جهانی درباره واگذاری اختیارات وزارت میراث‌فرهنگی به ادارات‌کل استان می گوید تا پیش از این مسائلی که در هر استان قابل حل بود به وزارتخانه ارجاع داده می‌شد و باید پروسه زمان‌بری را طی می‌کرد از این رو به عنوان مثال بخش عمده‌ای از مجوز‌های مربوط به کاربری اراضی به ادارات کل واگذار شد.

به گفته جهانی نوروز ۱۴۰۱ در تمام بنا‌های تاریخی و اکثر موزه‌ها نوروزگاه‌هایی برای ترویج فرهنگ و هنر اسلامی در گیلان تعبیه و ۴۰۰ نمایشگاه در نقاط گردشگری گیلان افتتاح می‌شود.

۴۴ پایگاه هلال احمر در مناطق مختلف استان گیلان به همراه یک بالگرد از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین خدمات‌رسانی به مسافران در استان گیلان را برعهده دارند و تمام موزه‌های استان گیلان و بنا‌های تاریخی از ۲۵ اسفند بازگشایی می‌شود.

در ایام کرونا  تأسیسات گردشگری گیلان در زمان کرونا ۲ هزار میلیارد تومان آسیب دید و تاکنون ۲۹ میلیارد تومان تسهیلات به حوزه گردشگری و ۱۵ میلیارد تومان به هنرمندان صنایع‌دستی اعطا و برای پرداخت اقساط بانک نیز هماهنگی‌هایی با بانک‌ها انجام شد.

وی می گوید ۲۴۱ پروژه گردشگری در مناطق مختلف استان گیلان داریم که بخشی از آنان با اعتباری حدود ۸ هزار میلیارد تومان افتتاح شد و بخش دیگری از پروژه‌های باقی مانده سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان  تفاهم‌نامه ای بین وزارت میراث‌فرهنگی و صندوق توسعه ملی برای اختصاص ۶۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های گردشگری امضا شد که ۱۲۷ میلیارد تومان اعتبار مصوب کمیته برنامه‌ریزی استان گیلان است.

جهانی می گوید آمار بالای تأسیسات گردشگری گیلان که در صف دریافت تسهیلات هستند و بنا شد ۶۰ میلیارد تومان دیگر جذب شود که با توجه به انعقاد تفاهم‌نامه مذکور سعی داریم استان گیلان نیز اعتبارات مورد نیاز خود را جذب کند لذا هزار و ۴۰۰ پرونده آماده دریافت اعتبارات هستند.

به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان اداره‌کل میراث‌فرهنگی این آمادگی را دارد تا پروسه اداری برای سرمایه‌گذاران گردشگری را به کوتاه‌ترین زمان برساند و مجوز‌های لازم را به آنان اعطا کند؛ اکنون ۱۰۶ پکیج سرمایه‌گذاری در گیلان تهیه شده که ۴۱ مورد آن میراث طبیعی و ۶۵ بنا تاریخی است.

به گفته جهانی از ۶۳ مجوز بی‌نام صادر شده در گیلان ۱۰ مجوز برای گردشگری است و پروسه اداری این سرمایه‌گذاران طی شده و استان در حوزه گردشگری سرمایه‌گذاران خوبی دارد به عنوان مثال یک هتل ۴ ستاره سال آینده در شهرستان رودبار افتتاح و با افتتاح این هتل ۴۰۰ شغل ایجاد می‌شود.

وی در مورد حضور گیلان در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی در بهمن ماه امسال  می گوید غرفه گیلان طی ۳ روز نمایشگاه ۲۵ هزار نفر بازدیدکننده داشت و به دلیل راه‌اندازی یک خانه گیلانی و جانمایی صنایع‌دستی ملی و جهانی، غرفه گیلان متفاوت‌تر از غرفه سایر استان‌ها بوده و از زیبایی و شادابی بسیار برخوردار بود.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی ماسوله ثبت جهانی جاذبه گردشگری گردشگری و صنایع دستی استان گیلان مدیرکل میراث فرهنگی ثبت جهانی ماسوله کل میراث فرهنگی استان گیلان راه اندازی سال آینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۲۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی صبح پنج شنبه به خبرنگاران بیان کرد: جمعی از طلاب خواهر حوزه‌های علمیه بیرجند و خوسف از ظرفیت‌های گردشگری خوسف بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی خوسف گفت: این کاروان ۷۵ نفره در سفر یک روزه به این شهرستان از منظر و بافت ۵۰۰ هکتاری فرهنگی تاریخی خوسف، آرامگاه ابن حسام، مزارع کشاورزی، خانه‌های تاریخی دکتر شکوهی و میرزا جعفر، مسجد جامع و دریاچه طبیعی گواب این شهر دیدن کردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: تبیین شاخص‌های مختلف معماری اسلامی، انتقال فرهنگ و هنر منطقه، اهمیت میراث تاریخی و کهن و حفظ و نگهداشت آن از جمله اهداف تورهای گردشگری یک روزه است.

وی گفت: شهر خوسف در ۳۶ کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر لوت قرار گرفته است و به دلیل وجود کتیبه‌های تاریخی کال جنگال در نزدیکی خوسف و وجود محوطه‌های قبل از اسلامی، نشان از قدمت این شهرستان در این دوران دارد.

صالحی افزود: در دوران اسلامی، اوّل بار جیهَانی در اَشکال العالم از خوسف نام برده و می‌نویسد: «شهری خُرد است و در آن بُستان‌های بسیار و زراعت همراه است و عمارت فراوان و آب‌های بسیار.»

وی گفت: حمدالله مستوفی اولین کسی است که در سال ۷۴۰ ه. ق در نُزهه القلوب نام کنونی خوسف را آورده و درباره آن چنین می‌گوید: «خوسف شهر کوچکی است و چند موضع توابع دارد و آب آن از رودخانه باشد و دیه‌ها را آب از کاریز باشد و در آنجا همه نوع محصولی حاصل آید.»

مسئول میراث فرهنگی خوسف گفت: حافظ اَبرو در مورد تعداد دهات، مزارع و موقعیت شهر خوسف چنین نوشته: «بیست قریه و صد مزرعه از توابع خوسف است که بر کنار بیابان است و بر آن طرف بیابان، حدود کرمان است. خَبیص از نواحی آن است و آن را بیابان لوت خوانند و در تابستان از آن موضع نمی‌توان گذشت.

صالحی یادآور شد: بافت تاریخی خوسف که از دوران صفویه به بعد شکل گرفته، نشان از پیشینه عظیم معماری در این شهر دارد. بیشتر آثار معماری فعلی شهر متعلق به دوره صفوی تا قاجار است.

کد خبر 6094885

دیگر خبرها

  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی