Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، اکنون که طرح انتقال آب سراشیبی را طی کرده و وارد فاز جدید خود می‌شود، دغدغه‌های زیست‌محیطی روزهای نخست کمرنگ شده،  این موضوع البته ماجرای تازه‌ای نیست و گهگاه، صنعت و ملزومات آن با مشکلات زیست محیطی احتمالی که توسط صنایع ایجاد می‌شود، دست و پنجه نرم کرده است.

اما در پروژه انتقال آب از خلیج فارس، موضوعی فراتر از چالش‌های زیست‌‌محیطی گذشته یعنی آلایندگی هوا و مسائلی از این دست مطرح هست، و آن شور شدن آب خلیج فارس یا کاهش عمق آن و در نهایت آسیب به بستر این پهنه آبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع به عنوان دغدغه کارشناسان محیط زیست نه فقط در استان فارس بلکه در چند استان دیگر که انتقال آب دریای عمان یا خلیج فارس در آنجا مطرح شده بود، سمت و سوی این طرح را تا حدی تحت‌الشعاع قرار داد.

از سوی دیگر این پروژه مزایایی دارد که نمی‌توان به راحتی از کنار آن عبور کرد.

تازیانه‌هایی که منابع آب فارس را رنجور کرده است

می‌دانیم که استان فارس از مناطق خشک و کم بارش محسوب می‌شود و اقلیم این منطقه بیش از یک دهه اخیر، به لحاظ میزان منابع آبی در تنگنا قرار گرفته است که این وضعیت ناشی از استفاده بی‌رویه و بهره‌برداری ناصحیح از سفره‌های آب زیرزمینی همچنین حفر چاه‌های متعدد است که یا غیرمجاز حفر شده یا بی حساب و کتاب، مجوز دریافت کرده‌اند همچنین خشکسالی‌های مداوم و بارش اندک که کفاف نیاز منطقه را نمی‌دهد نیز مزید بر علت شده است.

این موضوع باعث شده که منابع آبی در استان فارس با چالش‌هایی مواجه شود و در این میان صنعت و کشاورزی به عنوان دو چرخه اقتصادی بیش از سایر بخش ها آسیب پذیر بودند.

طرح انتقال آب و جانی دوباره به صنایع

نظر برخی از کارشناسان این است که  استان فارس برای اینکه صنعتی شود، باید به سمت انتقال آب از دریا و منابع نزدیک برود و  طرح انتقال آب از خلیج فارس که از سال‌های گذشته مطرح بوده، راهکار موثری است.

با توجه به اهمیت تامین آب در بخشهای آب شرب، صنعت و کشاورزی، حرکت به سمت استفاده از آب‌های غیرمتعارف، می‌تواند تجربه متفاوت و کارآمدی باشد که در همین راستا در کشور طرح‌های شیرین‌سازی و انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به تعدادی از استانها جدی‌تر شده است.

استان فارس هم در بخش‌های مختلف با کمبود آب و افت شدید سفره‌های آب زیرزمینی روبه‌رو است، به همین دلیل طرح انتقال آب از خلیج فارس مطرح بوده البته مصرف این آب به دلیل هزینه‌های تمام شده، بیشتر به صنعت اختصاص دارد.

در این میان موضوعی که باید آن را در نظر گرفت، شهرستانهایی است که از طرح انتقال آب، منتفع می‌شوند و کدام یک از شهرستان ها با وجود ظرفیت‌های موجود، از این قطار بازماندند.

تهاتر آب، راهی برای عبور از موانع موجود

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به روند به انتقال آب خلیج فارس به صنایع فارس می‌گوید: فاز اول این پروژه با جذب سرمایه‌گذار برای استقرار دستگاه آب‌شیرین‌کن پایه‌ریزی شده است.

جعفر قادری در گفتگو با خبرنگار فارس ادامه می‌دهد: اکنون دو مرحله به موازات هم پیش می رود، خط انتقال از پارسیان به لامرد که در این مرحله، به لامرد نیز آبرسانی می‌شود; در فاز دوم نیز این خط انتقال تا خنج ادامه می یابد و در ازای آبی که تحویل گرفته می‌شود آب خام یا فاضلاب به دولت ارائه می‌گردد.

وی بیان می‌کند: قبل از اینکه آب به شیراز برسد، مشکل آب واحدهای صنعتی استان را با تهاتر آب و کار نرم افزاری حل می‌کنیم.

نماینده مردم شیراز و زرقان خاطرنشان می‌کند: شهرهای شیراز، کوار، جهرم، لار و شهرهایی که در مسیر پروژه هستند، از این خط انتقال بهره‌مند می‌شوند.

قادری اظهار می‌دارد: همچنین داراب، فسا و شهرهای که از مسیر خط انتقال دور هستند نیز می توانند با استفاده از سدها از این طرح بهره‌مند شوند.

جهت واگذاری آب محدودیتی وجود ندارد

وی با اشاره به اینکه در سرمایه‌گذاری برای واگذاری آب محدودیتی وجود ندارد،  این طرح را نقطه عطفی در ارتقای صنایع فارس برشمرده و می‌افزاید: در طرح انتقال آب به استان فارس، 10 کیلومتر خط انتقال لامرد طراحی شده و هماهنگی جهت استفاده از دستگاه آب‌شیرین‌کن صورت گرفته است.

قادری که به تازگی طی نشستی با وزیر نیرو به این طرح پرداخته، می‌گوید: بر اساس موافقت وزیر و مجوزی که مجلس داده است، شرکتِ سرمایه گذار معین شده و می تواند آب شیرین شده دریا را در شهرستانهای لامرد، مهر، لارستان، خنج، گراش، اوز و قیر را به آبفای فارس تحویل دهد.

وی اضافه می‌کند: معادل ارزشی آن، پساب شهرهای دارای تصفیه خانه و یا آب پشت سدهای سلمان فارسی، هایقر،  فیروزآباد و کوار را از محل سهمیه آبفا را دریافت و به واحدهای صنعتی متقاضی در شیراز و شهرستانهای جنوب شیراز، ارائه نماید.

استاندار فارس نیز چندی پیش، از تشکیل قرارگاه آب استان فارس حمایت نمود.

ایمانیه گفته بود که این شورا با بررسی راهکارهای علمی جایگزین مثل شیرین سازی و انتقال آب دریا، آب های ژرف یا پساب‌ها در قالب طرح های قابل اجرا و ارائه پیشنهاد به مراجع اداری و قانونی مرتبط، به بهترین شکل در رفع معضلات و مشکلات اجرای طرح‌های بزرگ و تحول ساز استان فارس در این بخش اهتمام لازم داشته باشد.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: طرح انتقال آب آب شیرین کن سدها تامین منابع آب صنایع فارس انتقال آب از خلیج فارس طرح انتقال آب استان فارس خط انتقال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۲۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرواز پاراگلایدرها در آستانه روز ملی خلیج فارس

در آستانه روز ملی خلیج فارس جمعی از پاراگلایدرسوارهای بندرعباسی بر فراز آب های نیلگون خلیج فارس پرواز کردند. به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3075436 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • لحظات تست هدف قرار دادن ناوهواپیمابر
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • پای پیشکسوتان صنایع دستی به ارگ کریم‌خانی شیراز باز شد
  • سند دار شدن بخشی از زمینهای کشاورزی در ساری
  • پرواز پاراگلایدرها در آستانه روز ملی خلیج فارس
  • لزوم سرعت بخشی بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مددجویان کمیته امداد
  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • بخشی از رونق تولید با خرید کالای ایرانی محقق می‌شود