Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه زندگی: سودابه رنجبر: اوایل که این موسیقی‌ها با کلمات تکراری در جامعه  سر برمی‌آورد خیلی‌هایمان سر از کار این تزویر درنمی‌آوردیم می‌گفتیم: «ای‌بابا این‌همه حساسیت برای چی؟ حالا نوجوان یا کودک ما موسیقی بی‌محتوایی را دانلود کرده است! درسته که بی‌محتواست، اما کمی می‌خندیم و تمام! اهمیت نمی‌دهیم؛ تا بچه‌ها فکر نکنند خیلی مهم است یک تب است! می‌آید و می‌رود همین!» راستش غافل بویدم که چه دامی برای خانواده و نوجوان ما پهن‌شده است؛ اما حالا که متوجه شده‌ایم چه؟ حالا هم بی‌تفاوت باشیم؟ تابه‌حال برایتان پیش‌آمده که کودکتان مورد آزار و اذیت جسمی قرار بگیرد مثلاً کسی او را در خیابان هول بدهد؟ چه حالی می‌شوید؟  زمین و زمان را به هم می‌دوزید؟ به هوش باشید این فقط زخم کوچکی بر زانوی فرزند ما التیام پیدا می‌کند، اما آزار روحی تا سال‌ها اثرش باقی می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌خیال ایستاده‌ایم تا نوجوان ما حرف‌های ناهنجار در قالب موسیقی بشنود؟ لطفاً کمی به موسیقی که کودکانمان می‌شنوند حساس باشیم. سایت «کدومو» زیرمجموعه «تبیان» با راه‌اندازی پویش «حساس باشیم» سعی دارد از خانواده‌های دغدغه مند برای حمایت از نوجوان دعوت کند تا در مقابل دانلود کردن هر محصول رسانه‌ای برای کودک و نوجوانش حساس باشد. ازاین‌رو مصاحبه‌ای را با «سجاد سامانی» مدیر سایت کدومو ترتیب دادیم تا از چندوچون راه‌اندازی این پویش و دسترسی والدین دغدغه مند به این پویش برایمان بگوید با ما همراه باشید.

 

*چطور هجمه رسانه‌ای ، کودک و نوجوان ما را نشانه می‌رود؟

 در خانواده‌ای که کودک و نوجوان دارد و تحت هجمه محصولات رسانه‌ای قرار دارند. اصولاً حقوق کودک و نوجوان در نظر گرفته نمی‌شود. بیشتر محصولات رسانه‌ای مناسب سن کودک و نوجوان نیستند و در ارائه این محصولات سازوکار  مناسب برای حقوق کودک و نوجوان در نظر گرفته نشده است. حتی برخی از این محصولات تولید می‌شوند برای اینکه حقوق کودک و نوجوان را زیر سؤال ببرند و امنیت رسانه‌ای کودک و نوجوان به‌عمد به خطر بیافتد.  خیلی وقت‌ها می‌بینیم محصول رسانه‌ای از خارج کشور در قالب یک فیلم و موسیقی تولید می‌شود و دقیقاً دست می‌گذارند روی نوجوان‌ها و در بازنمایی اجتماعی، مدام نوجوان‌ها را تحریک می‌کنند که حتماً این موسیقی را گوش کن.

*تابه‌حال برای شفاف‌سازی این محصولات آسیب‌زا چه اقداماتی انجام‌شده است؟

همان‌طور که می‌دانیم هرسال به‌محض اینکه این آثار منتشر می‌شوند. تازه یادمان می‌افتد چنین مسئله‌ای هست و دست و پایی می‌زنیم مثلاً کنش محدودی که تاریخ انقضا دارند را به راه می‌اندازیم و به‌سرعت فراموش می‌شود تا دفعه بعدی که بازهم محتوای ناهنجار دیگری تولید ‌شود.

* «سایت کدومو» در خنثی کردن این محصولات رسانه‌ای چه وظیفه‌ای را برعهده‌گرفته است؟

«سایت کدومو» که پیش‌ازاین برای راهنمای خانواده‌ها در انتخاب محصولات رسانه‌ای پیش‌قدم شده بود. تلاش کرد تا از کارشناسان و روانشناسان رسانه همچنین با حضور والدین دغدغه مند دعوت کند تا در یک باشگاهی باهم همکاری کنند تا بتوانند از محصولات رسانه‌ای مناسب مخصوص خانواده‌هایی که نوجوان دارند استفاده شود .این خانواده‌ها اغلب برایشان مهم است که چطور با نوجوان تعامل کنند و در حوزه مصرف رسانه‌ای نوجوان‌هایشان به‌شدت نگران هستند. دغدغه مادران و پدران این است که حالا چطور با نوجوانشان تعامل کنند؟ چه کنند که آسیب‌های رسانه‌ای این محصولات پلید و ناسالم کمتر کودکان و نوجوان‌هایشان را آزار دهد؟ چطور از حقوق نوجوان در مقابل این هجمه دفاع کنند؟ در همین قرارهای مادرانه و خانواده و اتفاقاً با حضور کارشناسان مشاوره متوجه شدیم که این خانواده‌ها خیلی احساس بی‌پناهی می‌کنند یعنی نگرانی‌های وسیعی دارند، اما نمی‌دانند باید به کجا رجوع کنند. همین انگیزه‌ای برای ما شد تا بتوانیم سایت کدومو را فعال‌تر کنیم تا این باشگاه بتواند چتر حمایتی را بر سر والدین بگستراند تا فرزندانشان کمتر در معرض آسیب‌های محصولات رسانه‌ای قرار بگیرند.

 

 *حالا سایت کدومو با سرپرستی شما چه فعالیت خاصی را برای مقابله با این محصولات شروع کرده است دقیق‌تر توضیح دهید؟

 پویشی را با عنوان «حساس باش» راه انداخته‌ایم و در آن از خانواده‌ها درخواست کردیم تا صدایشان را به گوش کسانی که دارند تیشه به ریشه حقوق کودک و نوجوان می‌زنند برسانند .هدف ما از راه‌اندازی این پویش این است که به خانواده‌ها بگوییم به محتوای رسانه‌ای که کودک و نوجوان مصرف می‌کنند حساسیت داشته باشند .فکر نکنیم که این موسیقی‌ها فقط جنبه سرگرمی دارد و هیچ تأثیری روی کودک ما ندارد و هیچ کاری هم  از دست ما برنمی‌آید بلکه خانواده می‌تواند قدرتمند عمل کند.

 *خانواده‌ها چطور می‌توانند در این پویش شرکت کنند؟

 از پدرو مادرها حتی مربی‌های دغدغه مند خواستیم که از خودشان با دوربین موبایل فیلم بگیرند و این محتوا را تولید کنند که« من پدر، مادر یا مربی هستم برای مراقبت از سلامت رسانه‌ای فرزندم «کاری» را انجام می‌دهم. »اینجا انتخاب این« کار » بر عهده پدر و مادراست که می‌تواند در این جمله بگنجاند مثلاً بگویند: محتوای این رسانه‌ای را گوش نمی‌دهم یا بگویند با فرزندم رفیقم یا اینکه توضیح دهند فرزندم در مصرف محصولات رسانه‌ای با من مشورت می‌کند و جمله‌های دیگر.  دست‌آخر بگوید که حساس باشیم. این ویدئو را در ۱۵ ثانیه ضبط کنند و برای شماره‌های معرفی‌شده سایت کدومو ارسال کنند.

*آیا والدین و هر شخصی که دغدغه حضور دراین پویش را دارد می‌تواند آن را در شبکه‌های اجتماعی بارگذاری کند؟

بله حتماً در شبکه‌های اجتماعی با نوشتن حساس باشیم به اشتراک بگذاریم تا نشان بدهد که خانواده ایرانی چقدر قدرتمند است و اگر نوجوانش مورد هجمه قرار بگیرد ساکت نمی‌ماند. البته این‌یک شروع خوب است برای حمایت از حقوق کودک و نوجوان و حرکت‌های بعدی نیز در پیش است.

 *چه فرایند دیگر را نیز می‌توان با راه‌اندازی این پویش در نظر گرفت؟

یکی از آثار مهم دیگری که این پویش برجا می‌گذارد می‌تواند به تولیدکنندگان محتوای داخلی انگیزه بدهد و هنرمند را در مسیری هدایت کند که کار خوب برای نوجوان تولید کند و اینجا این پویش می‌تواند بلندگوی هنرمندان ما باشد که محتوای مناسبی برای عرضه دارند.

 انتهای پیام /

 

منبع: فارس

کلیدواژه: حساس باشیم تبیان کدومو حقوق کودک و نوجوان محصولات رسانه ای راه اندازی حساس باشیم خانواده ها دغدغه مند نوجوان ها نوجوان ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۳۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مساجد به عنوان‌مهمترین پایگاه اسلامی در جامعه است و نقش مهمی در آموزش، تربیت و ایجاد نزدیکی بین مسلمانان دارند.لازم به ذکر است که همواره در روایات از مساجد به بزرگی یاد شده است و یکی ازرسالت های پیامبر اکرم (ص) پس از دریافت وحی الهی و رسانیدن آن به مردم، ایجاد پایگاهی به نام مسجد بود تا مکانی برای عبادت و تشکیل اجتماعات اسلامی و مردمی باشد. بعد از آن بود که مسلمانان در نماز جماعت که در مساجد برگزار می شد، روح تربیت ونشاط را در جامعه به وضوح مشاهده کردند.

الهه یداللهی (دکتری روان‌شناسی سلامت، دانشگاه تهران) و محبوبه سعیدی (دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران) در مقاله‌ای با عنوان «تجربه زیستی‌ از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد؛ بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات» به این موضوع اشاره می‌کند که جذب کودکان و نوجوانان به مسجد افتخار برای فعالان این عرصه است.

* موانع جذب جوانان و نوجوانان به مسجد

در این پژوهش آمده است که از جمله موانع جذب نوجوانان و جوانان به مسجد و دوری از مکان‌ها و مراکز دینی که مهم‌ترین دلیل بی‌علاقگی به امور مذهبی و انحراف در بین آنها است نداشتن جهان‌بینی مطلوب و فقدان بینش صحیح در این موضوع است.

در ادامه آمده است که بعد از جنگ تحمیلی به خاطر نبود برنامه ریزی درست و بی اعتنایی به مسجد در جذب جوانان ضعیف عمل کرده است. امروزه با تغییر نیازهای نسل جوان و تحول روحیات آن‌ها، نقش بارز مسجد به عنوان کانون تربیت دینی جوانان به روشنی مشخص می گردد. یک نوجوان در قرن بیست و یکم با بحران هویت دینی و فرهنگی روبرو می‌شود و با هجمه فرهنگی بیگانگان دست و پنجه نرم می کند. 

این پژوهشگر می‌نویسد مسجد می‌تواند به روح پرسشگر و کنجکاو جوان پاسخی درخور و متناسب با نیازهایش بدهد و الگوی درستی از دین و فرهنگ ایرانی-اسلامی به او معرفی کند.

* تاثیر محل احداث مساجد بر گرایش جوانان به آن

در ادامه باید گفت مسوولان باید درساخت مساجد تا حد زیادی مداخله کنند و انتخاب محل احداث نقشه ی مورد نظر، امکانات و فضای سبز آن و ... باید اصولی و فکرشده باشد و احداث مسجد در کوچه و پس کوچه ها و با مساحت کم یکی از موارد سوت و کوری آن است و رغبتی در دل جوانان ایجاد نخواهد کرد. مسجد و نمازخانه باید احساسات و خاطره های زیبا و به یاد ماندنی را برای همه به ویژه نوجوانان و جوانان تداعی کند.

باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند

در این راستا باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند. استفاده از  معماری زیبای سنتی ایرانی-اسلامی نیز در فضای مساجد با توجه به روحیه زیباپسند جوانان می تواند احساسات و خاطرات خوشایند را در نوجوانان و جوانان زنده کند و این خود باعث جذب جوانان به سوی مسجد است.

* تاثیر حضور مادران در مساجد و علاقه‌مندی نوجوانان

در این پژوهش آمده است که حضور مادران در مساجد باعث انس فرزندان با مسجد است. این عمل مادران به شکل عملی نشان‌دهنده محوریت دین و اهمیت اجتماعات دینی در زندگی است.

شهید مطهری در این زمینه می نویسد: «بچه را باید در محیط مشوّق‏ نماز خواندن برد. به تجربه ثابت شده است که اگر بچه به مسجد نرود، اگر در جمع نباشد و نماز خواندن جمع را نبیند، به این کار تشویق نمی‌‏شود، چون اصلًا حضور در جمع مشوّق انسان است. آدم بزرگ هم‏ وقتى خودش را در جمع اهل عبادت می‌بیند، روح عبادت بیشترى پیدا مى‏‌کند، بچه که دیگر بیشتر تحت تأثیر است. متأسفانه کم رفتن ما به مساجد و معابد و مجالس دینى و اینکه بچه‌‏ها کمتر در مجالس مذهبى شرکت مى‏‌کنند، سبب مى‌‏شود که اینها از ابتدا رغبت به عبادت پیدا نکنند.»

یدالهی و سعیدی در این مقاله از رویکرد پدیدارشناسی استفاده کرده‌اند تا روشن شود که درک و برداشتِ مادران دربار رضایت‌مندی از استفاده از فضای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد چقدر است و تا چه اندازه موفق شده است بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات با حضور در مساجد است.

* بهترین راه برای حضور مادران و کودکان در مساجد

این گزارش مطرح می‌کند که بهترین راه برای حضور مادران و کودکان این است که خود مسجد نگهداری کودکان در ساعات اقامه نماز را به عهده بگیرد و از تمام ظرفیت خود برای فراهم شدن شرایط این حضور استفاده کند. بهترین روش این است که در ساخت مساجد  فضای بازی و آرامش برای کودکان در نظر گرفته شود.

این گزارش ادامه می‌دهد که با اختصاص دادن بخشی از مساجد به کودکان و مدیریت آن بستر مناسب و جذابی برای مادران و کودکان فراهم خواهد شد و در راستای این مهم بعدها در سن‌های بالاتر نیز با مشارکت نوجوانان و جوانان در مساجد روبرو خواهیم شد.  

بدین‌ترتیب نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که برقراری فضاهای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد به بهبود در فرایند جذب مخاطب به مسجد و تثبیت و رشد علاقه به مسجد و فرهنگ اسلامی در دل کودک منجر خواهد شد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند 1402 برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چه کسی ناظر بر ابتذال جاری در آپارات است؟
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • چگونه کودکانی قد بلند داشته باشیم؟
  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • تجاوز جنسی ۴ مرد افغان به نوجوان ایرانی در تهران | التماس کردم فایده نداشت! +فیلم
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • درخواست اعدام برای عاملان تعرض به پسر نوجوان
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • تصاویر دوربین مداربسته از تعقیب و آزار دختران نوجوان توسط اوباش | صحنه مجروح شدن جوان با غیرت کاشمری با چاقو | ویدئو
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده