Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@06:29:19 GMT

حذف جراحی از کاشت رابط مغز و رایانه!

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۴۴۶۹

حذف جراحی از کاشت رابط مغز و رایانه!

فناوری‌های غیرتهاجمی تحریک مغز می‌توانند به بیماران مبتلا به تشنج، اختلالات خواب و اوتیسم کمک کنند و شرکت "نوروالکتریکس"(Neuroelectrics) که توسعه دهنده رابط‌های مغز و رایانه است، می‌خواهد جراحی را از این فرآیند حذف کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، حدود یک سال پیش بود که "ایلان ماسک" به دنیا اعلام کرد که شرکتش به نام "نورالینک"(Neuralink) یک ریزتراشه در مغز یک میمون نصب کرده است که به آن اجازه داده تا با ذهن خود به بازی ویدیویی بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که این ویدیو تیتر رسانه‌ها شد و همزمان انتقادهایی را برانگیخت که آنقدرها هم پیشگامانه نیست، اکنون شرکت‌های دیگری به جز "نورالینک" در حال توسعه رابط‌های مغز و رایانه خود هستند.

یکی از این شرکت‌ها، "نوروالکتریکس" مستقر در بارسلونا اسپانیا و بوستون آمریکا است که روی یک فناوری غیرتهاجمی تحریک مغز کار می‌کند که به شکل یک کلاه است و می‌تواند به بیماران مبتلا به تشنج، اختلالات خواب و اوتیسم کمک کند.

این کلاه با الکترودهای کوچکی پوشانده شده است که جریان‌هایی را به مغز منتقل می‌کنند و بسته به نیاز کاربر، فعالیت عصبی وی را تحریک یا مهار می‌کند.

آنا مایکز" یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل شرکت "نوروالکتریکس" در جریان یک کنفرانس در کنگره جهانی موبایل در بارسلونا ادعا کرد که پوشیدن این کلاه به مدت ۲۰ دقیقه و برای ۱۰ روز متوالی، تشنج را در کاربران تا ۵۰ درصد کاهش داده است.

این شرکت نام این کلاه تحریک الکتریکی غیرتهاجمی خود را "استارستیم"(Starstim) گذاشته است که شکل جدیدی از تعدیل عصبی غیر تهاجمی به نام "تحریک الکتریکی ترنسکرانیال"(tES) را برای ارسال جریان‌های الکتریکی به مغز کاربر ارائه می‌دهد.

به عنوان مثال این کلاه در بیمارانی که از تشنج رنج می‌برند، می‌تواند از این جریان‌ها برای کاهش تحریک در مناطق خاصی از مغز استفاده کند.

این فناوری همچنین امکان نظارت از راه دور را فراهم می‌کند که آن را برای استفاده در طول همه‌گیری کرونا و همچنین برای بیماران با تحرک کم ایده‌آل می‌کند.

"نوروالکتریکس" سال گذشته چراغ سبز سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) را برای انجام آزمایشات بالینی بر روی بیماران انسانی مبتلا به افسردگی دریافت کرد.

"مایکز" می‌گوید: اکنون بیش از هر زمان دیگری به پزشکی از راه دور، نظارت بر مغز و تحریک مغز در خانه نیاز است و این شرکت آماده است تا پلتفرم خود را به خانه بیماران برساند.

وی این موفقیت را مانند قدم گذاشتن بر روی ماه توصیف می‌کند و همچنین خواستار شکیبایی با وجود پتانسیل باورنکردنی نوروتکنولوژی شده است، چرا که به گفته وی، مغز دارای پیچیدگی‌های باورنکردنی است، چرا که تقریباً از صد میلیارد نورون که با یکدیگر با سرعت بسیار زیاد در ارتباط هستند، تشکیل شده است.

اگرچه رابط مغز و رایانه "نوروالکتریکس" در مقایسه با ادعای "ایلان ماسک" مبنی بر اینکه ریزتراشه "نورالینک"، تمام بیماری‌های مغزی را درمان خواهد کرد، ضعیف به نظر می‌رسد، اما نباید از این غافل شد که کلاه غیر تهاجمی این شرکت از کارهای مهمی است که در حال حاضر نتایج فوق العاده مثبتی را در آزمایشات انسانی نشان داده است و شاید مهم‌تر از همه این باشد که راه حل این شرکت، نیازی به انجام جراحی و کاشت یک ایمپلنت در مغز ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رابط مغز و رایانه نورالینک ایمپلنت مغزی مغز و رایانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۴۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای

اکبر قنبرپور مشاور وزیر و سرپرست پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در سفر اخیرشان به کرمانشاه حامل خبر‌های خوبی در حوزه دیجیتال برای استان کرمانشاه بود.

اول اینکه اجرای دو پروژه عمده در حوزه اقتصاد دیجیتال استان کرمانشاه و به‌ویژه شهر کرمانشاه دنبال خواهد کرد که یکی از این پروژه‌ها ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال بوده و شامل تجهیز دو مرکز نوآوری در پارک فناوری استان و دانشگاه رازی است.

 قنبرپور برنامه‌ در دست پیگیری بودن توانمندسازی اقتصاد دیجیتال در استان و آغاز فعالیت در حوزه دانش‌آموزی و هم در بعد تربیت نیروی متخصص کاری در استان کرمانشاه را خبر خوب دیگرش در سفر به استان برای دنبال کردن بررسی میزان پیشرفت این برنامه‌ها بود.

مشاور وزیر و سرپرست پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات اولین مرکز تولید بازی‌های رایانه‌ای در پارک فناوری کرمانشاه از ماه آینده با ۲۰ تیم راه‌اندازی و فراهم شدن آمادگی لازم برای اینکه این تیم‌ها تا پایان سال به ۵۰ تیم افزایش پیدا کند و در صورت لزوم مراکز دیگری برای توسعه این صنعت ایجاد شود خبر خوب سومش به مردم کرمانشاه بود.

خبر خوب دیگر در جریان این سفر به پیگیری ایجاد یک شهرک اقتصاد دیجیتال در کرمانشاه بود که قرار است شعبه‌ای از پارک توسعه فناوری و نوآوری اقتصاد دیجیتال را که تحت عنوان پارک فاوا در استان فعالیت کند و در آینده تبدیل به یک پردیس علم و فناوری شود .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • کاربردهای خلاقانه برای لپتاپ‌ها و کامپیوتر‌های قدیمی
  • طبقه کارگر به تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا پیوست
  • مسابقه‌ای برای کلاه‌سبزان نیروی دریایی
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل
  • انجام موفقیت آمیز عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور
  • انجام جراحی لوزه با تعرفه دولتی در بیمارستان کامکار عرب نیای قم
  • شرایط وخیم بیماران بیمارستان کمال عدوان غزه