Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت : جنگل‌های زاگرس تامین کننده ۴۰ درصد آب شیرین تولیدی در کشور هستند، این جنگل‌ها به نوعی ریه‌های کشور هستند.

انشاالله کولانی گفت : هر هکتار جنگل سالانه ۲.۵ تن اکسیژن تولید می‌کند که معادل اکسیژن مورد نیاز ۱۰ نفر است، هر هکتار جنگل ۶۸.۵ تن گردوغبار را در خود رسوب می‌دهد که هیچ فیلتری توانایی رسوب این حجم از گرد و غبار را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر هکتار جنگل بین ۲۰۰ تا دو هزار مترمکعب آب را در زمین نفوذ می‌دهد، میزان نفوذ آب در مناطق دارای پوشش جنگلی ۴۰ برابر بیشتر از مناطق بدون پوشش جنگلی است.

استان کرمانشاه ۵۲۶ هزار هکتار جنگل دارد، استان کرمانشاه ششمین استان از نظر سطح برخورداری از جنگل‌های زاگرس در کشور است.

 ۲۷۰ تن علوفه در جنگل‌های زاگرس در استان کرمانشاه، تولید می شود این میزان علوفه ۳۰۰ میلیارد تومان ارزش داشته که در اختیار دامداران استان قرار می‌گیرد.

از ۲۰۰ هزار نفری که در کشور همیار طبیعت شده اند، ۵۴ هزار نفر آن‌ها کرمانشاهی هستند.

میانگین مدت زمان مهار حریق در منابع طبیعی استان از ۱۸ ساعت در سه سال گذشته به یک ساعت و ۴۵ دقیقه رسیده است.

در حالی که تا سال ۱۳۹۷ طرح کاداستر تنها در ۹۰ هزار هکتار از منابع طبیعی استان اجرا شده بود، هم اکنون این طرح در بیش از ۹۷ درصد عرصه‌های منابع طبیعی استان اجرایی شده است.

برنامه‌ریزی برای غرس ۷۰۰ هزار اصله نهال با همکاری دوستداران طبیعت در هفته منابع طبیعی در سطح استان انجام شده ۳۵۰ هزار اصله نهال از سوی اداره کل منابع طبیعی، بیش از ۲۰۰ هزار اصله نهال از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان، بیش از ۸۹ هزار اصله نهال از سوی سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرمانشاه و بالغ بر ۴۵ هزار اصله نهال دیگر نیز از سوی دوستداران طبیعت در استان غرس خواهد شد.

به سمت کشت گونه‌های مثمر می رویم

استاندار کرمانشاه گفت: باید به سمت کشت گونه‌های مثمر برویم، باید استان سرسبزتری داشته باشیم.

بهمن امیری‌مقدم گفت: باید در پیوست ساخت و ساز‌ها و اعطای مجوز‌ها نسبت به منابع طبیعی و نهال‌هایی که کاشته می‌شود، حساس بوده و برای داشتن استانی سرسبزتر تلاش کنیم.

 ۱۲۰ هزار واحد مسکن ملی در استان در دست ساخت است در ساخت و ساز این واحد‌ها حتما باید فضای سبز هم دیده شود.

 باید به سمت کاشت نهال‌های مثمر برویم، باید کاشت نهال‌های مثمر را در اولویت قرار دهیم.

باید فرهنگ کاشت نهال را به همه زمینه‌ها برده و به عنوان مثال اگر عروس و دامادی ازدواج می‌کنند نهال بکارند و یا اگر کسی فوت می‌کند، تعدادی نهال به یاد او کاشته شود.

تک تک مردم باید حافظان منابع طبیعی باشند

مقام ارشد اجرایی استان کرمانشاه گفت: منابع طبیعی به عنوان جلوه عظمت الهی است منابع طبیعی نشاط آور بوده و نقش مهمی در سلامتی انسان‌ها دارند که این موضوع اهمیت توجه بیشتر به منابع طبیعی به عنوان سرمایه‌های ملی را نشان می‌دهد.

در حوزه آموزش عمومی در راستای حفاظت از منابع طبیعی باید خیلی تلاش کنیم، باید مردم را در راستای حفظ و احیای منابع طبیعی آموزش دهیم، چون اگر مردم بدانند سلامتی آن‌ها به منابع طبیعی وابسته است، بیشتر در جهت حفاظت از منابع طبیعی تلاش خواهند کرد.

با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود" معنای این جمله این است که همه باید در راستای حفاظت از منابع طبیعی تلاش کنند.

 ۵۸ پویش در راستای حفاظت و حراست از منابع طبیعی بنا به اعلام مسئولین استانی، فعال است اگرچه تلاش این پویش‌ها در حراست از منابع طبیعی ارزشمند است، اما باید به سمت و سویی حرکت کنیم که همه نسبت به منابع طبیعی حساس شده و تک تک مردم حافظان منابع طبیعی باشند.

امیری‌مقدم می گوید: جنگل‌های بلوط زاگرس ریشه در فرهنگ ما و نشان از استقامت غرب کشور دارند و باید در راستای حفاظت از آن‌ها تلاش کنیم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست منابع طبیعی منابع طبیعی و آبخیزداری راستای حفاظت استان کرمانشاه منابع طبیعی جنگل های زاگرس منابع طبیعی هزار اصله نهال هکتار جنگل جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۸۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند

ناسا پس از دریافت درخواست‌های متعدد، سازمان‌هایی را در سراسر کشور برای دریافت نهال‌هایی که از پرورش دانه‌های سفر کرده به ماه در ماموریت آرتمیس پرورش یافته‌اند، انتخاب کرده است. این نهال‌ها در طول ماموریت آرتمیس ۱ ناسا در سال ۲۰۲۲ به مدار ماه پرواز کردند.

به گزارش ایسنا، برخی از آن درخت‌ها عبارتند از کاج کندر (Loblolly pine) که یک درخت مخروطی است و به سرعت رشد می‌کند، بومی چنار آمریکای جنوب شرقی ایالات متحده که تا ۶۰۰ سال عمر می‌کند، سکویا‌های غول پیکر که سن آن‌ها به ۳۴۰۰ سال می‌رسد و از بلندترین درختان جهان به شمار می‌روند.

پس از بازگشت به زمین، بذر درختان توسط خدمات جنگلداری وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA) پرورش داده شد. از طرف دیگر، بخش مدیریت لجستیک ناسا و دفتر زیرساخت‌های استراتژیک این آژانس به دنبال خانه‌های جدید برای این درختان بودند.

بیل نلسون، مدیر ناسا می‌گوید: گروه جدیدی از درختان ماه، روزی در جوامع سراسر آمریکا قد خواهند کشید. ناسا در حال بازگرداندن روح اکتشاف به زمین است، زیرا فضا متعلق به همه است. نسل آرتمیس این نهال‌ها را به ارمغان خواهد آورد که بستری حاصل‌خیز برای الهام و کشف برای آینده خواهد بود.

اولین زنی که با آرتمیس دوم به ماه رفت یکی از اولین درختان را به اشتراک گذاشت

کریستینا کخ (Christina Koch) در سال ۲۰۲۵ تبدیل به اولین زنی خواهد شد که با ماموریت آرتمیس ۲ به ماه می‌رود. همانطور که او برای این ماجراجویی تاریخی آماده می‌شود، یکی از اولین درختانی که از دانه‌ها رشد کرده است را به اشتراک گذاشت. او یک نهال کاج را به ایالت خود در کارولینای شمالی هدیه داد. درختان ماه آرتمیس در عمارت فرماندار کاشته شدند. کخ می‌گوید: کارولینای شمالی به طور محکم ریشه‌های اکتشاف را برای نسل‌های آینده می‌کارد. دبیرستان او در جکسونویل، کارولینای شمالی، یکی دیگر از دریافت‌کنندگان منتخب است.

سال گذشته، ناسا گروه‌های آموزشی و اجتماعی را فراخواند تا برای پرورش درخت ماه درخواست دهند.

ناسا موسسات را بر اساس توانایی آن‌ها برای پرورش گونه‌های درختی متنوع ارزیابی کرد. همچنین بر اساس پتانسیل بهینه‌سازی تجارب آموزشی مرتبط با درختان بررسی شد. اکنون، ناسا گروه‌های منتخب را در پاییز، بهار ۲۰۲۵ و پاییز ۲۰۲۵ اعلام می‌کند. آن‌ها فهرستی را در وبسایت خود قرار می‌دهند که نشان می‌دهد هر گروه کدام درخت‌ها را دریافت کرده و چه زمانی آن‌ها را کاشته است.

رندی مور (Randy Moore) جنگلدار می‌گوید: این درختان ماه چه سفر باورنکردنی داشته‌اند. ما برای آن‌ها هیجان‌زده هستیم که سفر نهایی خود را به سمت خانه‌های دائمی خود در سراسر کشور آغاز کنند. امیدواریم که این درختان برای قرن‌ها برای لذت عموم پابرجا باشند و الهام‌بخش نسل‌های آینده دانشمندان شوند.

همه‌ی این ماجرا‌ها توسط فضانورد ناسا استوارت روزا (Stuart Roosa) در بیش از نیم قرن قبل آغاز شد، زمانی که او دانه‌های درخت را به مدار ماه برد. این دانه‌ها که به درختان ماه آپولو ۱۴ معروف هستند، توسط خدمات جنگلی وزارت کشاورزی ایالات متحده به صورت نهال پرورش داده شدند. آن‌ها با بنا‌های تاریخی و شخصیت‌های ملی در سراسر جهان به اشتراک گذاشته شدند.

دیگر خبرها

  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • برگزاری بیش از ۲۰۰ برنامه با حضور دو کاروان خدام رضوی همزمان با دهه کرامت
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • اختتامیه‌ی جشنواره‌ی ملی «افتخار من» همزمان با سراسر کشور در گیلان
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟