Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، نام درختکاری که به میان می‌آید، دریافت نهال‌های کاج و ... از شهرداری‌ها و یک حرکت دسته‌جمعی کاشت نهال و البته خشک شدن اغلب آن‌ها پس از گذشت حداکثر سه چهار ماه به ذهن متبادر می‌شود.

از سوی دیگر هرگاه نام کمک به اقشار کم‌برخوردار می‌آید ذهن‌ها به سوی تهیه بسته‌های معیشتی و کمک‌های مالی می‌رود، اما مهمترین نکته‌ای که در این میان مغفول می‌ماند توانمندسازی افراد کم‌برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر سازمان‌ها یا تشکل‌هایی که به سوی توانمندسازی افراد نیازمند حرکت می‌کنند به اندازه انگشتان دست نیست اما از آن طرف بسیاری از گروه‌های جهادی هستند که با جمع‌آوری مبالغی از طریق اهدای بسته معیشتی و ...؛ به این افراد کمک می‌کنند. در کنار اینکه این کار بسیار ارزشمند است اما آیا نام این امر را می‌شود محرومیت‌زدایی گذاشت؟

مقام معظم رهبری در خصوص رفع فقر می‌‎فرمایند: «هر کاری در کشور صورت می‌گیرد، باید با هدف رفع فقر و محرومیت و ایجاد رونق در زندگی عموم مردم - نه بخشی از مردم و قشرهای خاص - باشد. در چنین فضایی است که مردم می‌توانند به اهداف والای نظام اسلامی، یعنی معنویت و تکامل روحی و تعالی اخلاقی دست پیدا کنند.»

 از سوی دیگر ایشان فقرزدایی و توانمندسازی افراد کم‌برخوردار را منحصر به حکومت و دولت نمی‌دانند و تمام اقشار جامعه را به انجام این مهم دعوت و راهنمایی می‌کنند.

درختکاری مثمرِ هدفمند می‌تواند یکی از مصادیق صریح و روشن محرومیت‌زدایی و توانمندسازی افراد نیازمند باشد البته با این رویکرد که تا به بار نشستن محصول هدایت، مشاوره و کمک گروه‌های جهادی در کنار آن خانواده‌ها باشد.

به همین منظور پویش «درخت‌یاری» تشکیل شده و قرار است این پویش به افراد ساکن مناطق محروم که زمین مناسب برای کشت دارند اما توان مالی این فعالیت را ندارند، نهال مثمر اهدا کند و در بازه‌های زمانی مشخص تا به ثمر نشستن و توامندسازی در کنار این خانواده‌ها بماند.

امیر بزرگیان، دبیر دومین پویش ملی درخت‌یاری در رابطه با نقش مردم در این پویش گفت: گروه‌های جهادی برای کمک به این پویش با تمام ظرفیت‌شان پای کار آمده‌اند و مراکز نیکوکاری نیز به همراهی شبکه فعال گروه‌های مردمی(سمن‌ها) اضافه شده‌اند. به این ترتیب کاشت نهال به واسطه گروه‌های مردمی برای قشر ضعیف و آسیب‌دیده را کلید خورده است.

وی پای کار آمدن گروه‌های مردمی، جهادی و مؤسسات نیکوکاری را باعث رفع مسئله مالی خرید نهال درختان دانست و گفت: کارشناسان حوزه منابع طبیعی به ظرفیت‌های منطقه برای کاشت درخت در اقلیم و زمان مناسب کمک می‌کنند و افزون بر این صلاحیت گروه‌های جهادی برای همکاری در مناطق برای کاشت درختان نیز تأیید می‌شود. 

دبیر دومین پویش ملی درخت‌یاری در رابطه با نقش مردم در این پویش با بیان اینکه برای محرومیت‌زدایی از مناطق کم برخوردار کشور، گاهی بسته معیشتی را به خانوارهایی می دهیم که اثر آن در معیشت خانوار نهایتا 3 هفته است، گفت: ما در پویش درخت‌یاری با 500 هزار تومان، 10 نهال را برای محرومان می‌کاریم، که حتی برای نسل‌های بعدی‌شان هم ثمر داشته باشد.

بزرگیان با برشمردن شیوه زندگی مردم در استان خوزستان، توضیح داد: برای مثال در این استان همه مردم براساس سبک زندگی خانه‌هایشان حیاط‌دار است و یا در جنوب کرمان که فضاهای کاشت زیادی در اختیار مردم است، می‌توانند از طریق کاشت و نگهداری درختان مثمر، عایدی خوبی داشته باشند ‌حتی با کاشت دو درخت انبه که 500 کیلو انبه می‌دهد.

وی افزود: در استانی مثل سیستان و بلوچستان خانواده محروم با کاشت درخت مثمر بومی منطقه مثل انبه هم معاشش را تامین می‌کند و هم می‌تواند محصولات درخت کاشته شده را در محل زندگی‌اش بفروشد؛ بنابراین کاشت نهال یک کمک پایدار به مردم محروم در مناطق مختلف کشور است.

دبیر دومین پویش ملی درخت‌یاری با اشاره به اینکه برای پیشبرد اهداف این پویش، سال گذشته 850 هزار نهال در مناطق مختلف کشور کاشته شده است، گفت: درخت‌یاری مختص به هفته درختکاری نیست و در طول سال متوقف نمی‌شود. امسال 3 هزار خانواده محروم برای همراهی در این پویش شناسایی شده‌اند تا به کمک 500 گروه جهادی به درخت‌یاری بپردازند. سال گذشته نیز 2 هزار خانواده تحت پوشش این طرح قرار گفته بودند.

بزرگیان هدف‌گذاری امسال پویش را کاشت یک میلیون و 500 هزار نهال عنوان کرد و گفت: این پویش در سال نخست فعالیتش حتی در استان سیستان و بلوچستان که شرایط اقلیمی سختی دارد، توانست موفق به ایجاد 3 باغ شود که تأمین نهال آن از طریق پویش انجام شده و برای آبیاری باغ خیرین کمک رسانی کردند و بالغ بر 3 هزار نهال کاشته شد.

وی ادامه داد: گروه‌های مردمی و جهادی پویش «درخت‌یاری» در بخش‌های محروم شهر مشهد مقدس، 8 هزار نهال کاشتند و برای رسیدن به اهدافشان حمایت دستگاه‌های مسئول را هم جلب کرده‌اند. قرار است در مدت 10 سال آینده 100 میلیون درخت مثمر در ذیل این پویش کاشته شود که در نهایت علاوه بر محرومیت‌زدایی و توانمندسازی افراد کم‌برخوردار، بر شعار «هر ایرانی یک درخت» جامه عمل پوشانده شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خانواده محروم درختان مثمر توانمندسازی افراد گروه های جهادی گروه های مردمی محرومیت زدایی کم برخوردار درخت یاری هزار نهال افراد کم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۸۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«زنده باد درخت» بر روی بیلبورد‌های پایتخت

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ همزمان با هفته زمین پاک پویش «زنده باد درخت» که نوید دهنده بهینه شدن ۴۰ بوستان اختصاصی برای مادران و کودکان در پایتخت است.

به همت سازمان زیباسازی شهر تهران در فضای شهری پایتخت اکران شد.

بر اساس این گزارش، این بوستان‌های بهینه شده توسط شهرداری تهران از امکاناتی مانند: ایستگاه تندرستی بزرگسالان، اتاق مادر و کودک، زمین بازی کودکان و مسیر تندرستی برخوردار است.

در متن این پویش از عبارت‌هایی همچون: «شهر حق شماست» و «خوش بگذره» استفاده شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پویش کاشت هزار و ۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • مشارکت زنان روستایی در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
  • کاشت ۲۰۰ اصله نهال در گلپایگان
  • «زنده باد درخت» بر روی بیلبورد‌های پایتخت
  • پویش کاشت یکهزار و ۵۰۰  اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • مشارکت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مرکز آموزش قدس سپاه همدان برای تولید و کاشت نهال
  • اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در همدان
  • همراهی بیلبورد‌های پایتخت با هفته زمین پاک
  • پویش کاشت ۱۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر