Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: یک دیپلمات سابق ایران با اشاره به اینکه روسیه می خواهد از مسأله برجام به عنوان یک ابزار استفاده کند، گفت: همان طور که آقای لاوروف می گوید باید منافع ما در نظر گرفته شود، ما هم باید توجه کنیم که دنبال منافع خودمان باشیم. منافع ما در این است که برجام احیا و ایران از تحریم ها خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با قاسم محبعلی را در ادامه می خوانید:

تحلیل شما از موضع اخیر روسیه در خصوص احیای برجام و شرطی که گذاشته مبنی بر اینکه مبادلاتش با ایران از تحریم های علیه روسیه استثناء شود، چیست؟ این شرطی که روسیه گذاشته چه قدر نشان می دهد که روسیه در مذاکرات برجام هم منافع خودش را دنبال می کند؟

همه طرف ها منافع خودشان را دنبال می کنند و الآن هم روسیه می خواهد از این فرصت استفاده کند. چون می بیند که هم آمریکا و هم ایران به قضیه نیاز دارد و بنابر این می خواهد از مسأله برجام به عنوان یک ابزار استفاده کند و تحریم هایی که آمریکایی ها و اروپایی ها علیه روسیه وضع کرده اند را خدشه دار کند.

 در واقع این فرصت طلبی است که روس ها از قدیم به فرصت طلبی مشهود بوده اند. یعنی طبیعی است که فقط منافع خودش را دنبال می کند و علی رغم اینکه با ایران اعلام دوستی می کند، اینجا نشان می دهد که خیلی نمی شود به دوستی روس ها اعتماد کرد.

 

روس ها نگران هستند ایران وارد بازار انرژی شود

 

این شرط روسیه در وضعیتی که اخبار مثبتی از نزدیک بودن مذاکرات احیای برجام به نتیجه، نمی تواند به این مذاکرات آسیب بزند؟

اگر ایران و آمریکا توافق کنند، چون مسأله بین ایران و آمریکا است، روس ها اگر هم نپذیرند و از برجام خارج شوند تأثیر چندانی بر قضیه ندارد. اگر به سمت رفع تحریم های آمریکا علیه ایران حرکت کنند، طبیعی است که روس ها در این قضیه کار خاصی نمی توانند انجام بدهند و حتی اگر اعتراض و شکایت هم کنند حرف آنها به جایی نمی رسد.

اما به دو منظور می خواهند از این ابزار استفاده کنند، یکی اینکه همان طور که اشاره کردم تحریم های علیه روسیه را خدشه دار کنند و دوم اینکه ایران وارد بازار انرژی نشود. چرا که نگران هستند اگر ایران وارد بازار انرژی شود، نفت ایران آزاد شود و روی گاز ایران سرمایه گذاری صورت بگیرد، در یکی دو سال ایران می تواند یک رقیب جدی برای صادرات گاز روسیه به اروپا باشد و این کشور دچار مشکل شود. بنابر این آنها هم از اینکه تحریم ها علیه ایران ادامه پیدا کند سود می برند و هم اینکه بتوانند با استفاده از این ابزار تحریم های علیه خودشان را دچار خدشه کنند.

همان طور که آقای لاوروف می گوید باید منافع ما در نظر گرفته شود، ما هم باید توجه کنیم که دنبال منافع خودمان باشیم. منافع ما در این است که برجام احیا و ایران از تحریم ها خارج شود.

 

شاید به نفع ایران باشد که اورانیوم غنی شده در داخل خود ایران و تحت نظر آژانس مهر و موم شود

 

روسیه بالأخره در اجرای بندهای برجام و خروج اورانیوم غنی شده از ایران نقش داشته است. اگر فرض را بر خروج روسیه از برجام بگیریم، آن بخش از برجام چه می شود؟

شاید به نفع ایران باشد که توافق کنند در داخل خود ایران و تحت نظر آژانس مهر و موم شود و یا به کشور دیگری که ایران به آن اطمینان دارد، مثل عمان، منتقل شود. به دلیل قدرتی که روسیه دارد هیچ تضمینی هم وجود نداشت که در صورت خروج آمریکا، آن اوانیوم غنی شده که جزو اموال ایران محسوب می شود، مجددا به ایران برگردد. ولی اگر کشور دیگری مثل عمان و یا عراق مطرح شود، شاید به نفع ایران هم باشد.

 

اروپا، روسیه و چین طرف های مناسبی برای انتقال نظرات ما به آمریکا نیستند

 

ایران همیشه تأکید داشته که هیچ کشور دیگری به برجام اضافه نشود.

به برجام اضافه نمی شوند و آنجا تحت نظر بین المللی باقی می ماند. قبلا هم این اتفاق افتاده و ربطی به برجام ندارد. می تواند یک مکان بی طرف مثل وین باشد که مکان بی طرفی برای مذاکرات است؛ تحت نظر آژانس یا شورای امنیت آنجا حفظ شود و هر مشکلی پیش آمد دوباره ایران حق داشته باشد آنها را داخل کشور برگرداند. اما بهترین حالت این است که داخل ایران تحت نظر آژانس مهر و موم شود و تحت مالکیت خودمان هم باشد.

 

این قضیه نمی تواند به ما هوشیاری بدهد که وارد مذاکره مستقیم با آمریکا شویم؟

این توصیه ای بوده که ما از ابتدا کرده ایم که اروپا، روسیه و چین طرف های مناسبی برای انتقال نظرات ما به آمریکا نیستند؛ آنها دنبال منافع خودشان  هستند و بهتر این است که ما مستقیم مذاکره کنیم تا ما هزینه کمتری بپردازیم.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا قاسم محبعلی شرط روسیه در برجام نقش روسیه در برجام مذاکره مستقیم افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا ایران وارد بازار انرژی تحت نظر آژانس منافع ما تحریم ها روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۹۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان

وزارت خارجه‌ آمریکا اعلام کرد جان بس، معاون این وزارت برای گفت‌وگو با مقام‌های قطری و پاکستانی درباره افغانستان، به دوحه و اسلام‌آباد سفر می‌کند.

این وزارت گفته است جان بس از هفتم تا یازدهم ماه جاری از دوحه و اسلام‌آباد بازدید خواهد کرد.

در اعلامیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که جان بس در دوحه با مقام‌های ارشد دولت قطر و سایر هیأت‌های دیپلماتیک دیدار خواهد کرد تا در مورد حمایت از افغانستان و منافع مشترک امنیتی در منطقه گفت‌وگو کند.

در اسلام‌آباد نیز معاون وزارت خارجه امریکا درباره «طیف وسیعی از مسایل منطقه‌ای و دوجانبه» به عنوان بخشی از همکاری امریکا و پاکستان،‌ با مقام‌های ارشد دولتی آن کشور گفت‌وگو خواهد کرد.

پیش از این، توماس وست، نماینده‌ ویژه امریکا در امور افغانستان، نیز در یک سفر منطقه‌ای درباره‌ افغانستان با مقام‌های هند و امارات متحده عربی گفت‌وگو کرده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!