Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@03:09:15 GMT

فرهنگ نگهداری از درخت اصلاح شود

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۳۱۲۳۷

فرهنگ نگهداری از درخت اصلاح شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سید حسن عاملی عصر یکشنبه در مراسم روز درختکاری که در شورابیل اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: در کنار کاشت درخت، باید فرهنگ مردم را در نگهداری و صیانت از آن به حدی بالا ببریم تا هر شهروندی احساس مسئولیت کرده و نسبت به محیط زیست و پاکیزه نگه داشتن آن حساس باشد.

وی تصریح کرد: کاشتن درخت به زیبایی و جمال شهر و ارتقا آرامش روحی، روانی شهروندان کمک می‌کند و ما به دور از غفلت‌های روزمره باید به توسعه فضای سبز و کاشت درخت همتی راستین داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل با بیان اینکه در تمام کشورهای دنیا با درختکاری و توسعه فضای سبز سعی بر ایجاد جذابیت‌های بیشتر و ارتقا توانمندی‌های شهری است، گفت: شایسته است زیرساخت‌های این امر با تقویت فرهنگ نگهداری از درخت و کاشت گسترده آن مورد توجه قرار گرفته و بیش از گذشته در این راستا حرکتی مؤثر را انجام دهیم.

آیت‌الله عاملی درختکاری را همچون یادگیری علم دارای شرافت ذاتی توصیف کرد و افزود: زمانی که از بالای شهر اردبیل به این خطه نگاه می‌کنیم افسوس می‌خوریم که چرا در شهر اردبیل لکه‌های سبز بسیار کم است در حالی که برخلاف برخی استان‌ها ما دارای ظرفیت بی‌نظیر آب و هوای مناسب هستیم و به راحتی می‌توانیم رویشگاه‌های متنوعی را در این استان ایجاد کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: متأسفانه جنگل فندقلو به خاطر نگاه نادرست گردشگران و همچنین ساکنان روستاهای اطراف این منطقه گام به گام در مرحله نابودی است و بهتر است در افزایش این بیشه‌زار ارزشمند و توسعه آن گام‌های جدی برداشته شده و همه به زیبایی این منطقه بیش از گذشته کمک کنند.

آیت‌الله عاملی اضافه کرد: خود روستاییان باید در این زمینه ورود پیدا کنند و اجازه ندهند عده‌ای سودجو با بریدن درختان آنها را تبدیل به زغال کرده و میلیاردها تومان دلالی و سودجویی از این محل به جیب بزنند.

وی بیان کرد: متأسفانه گلایه‌ها و ناله‌های ما از بی‌توجی مسئولان به قاچاق چوب و الوار در این استان به جایی نرسیده در حالی که به نظر می‌رسد بخش عظیمی از منابع جنگلی استان در حال نابودی است و باید متولیان امر در مقابله و مبارزه با قاچاقچیان در این بخش جدی‌تر عمل کنند.

آیت‌الله عاملی ادامه داد: کره زمین متعلق به همه انسان‌هاست و ما باید صلاحیت زندگی را در کره کوچک زمین حفظ کنیم و اجازه ندهیم تا با بریدن درختان و کم شدن لکه‌های سبز زندگی انسان‌ها به خطر بیفتد.

وی از درختان و جنگل‌ها به عنوان کارخانه اکسیژن‌ساز و تصفیه‌کننده هوا یاد کرد و گفت: باید در کنار زیبایی طبیعت به مراقبت از عناصر ارزشمند آن اعم از حیوانات، درختان و گونه‌های جنگلی اهتمام جدی داشته باشیم تا شاهد انقراض نسل‌های مختلف حیوانی و گیاهی نشویم.

آیت‌الله عاملی ضرورت توسعه جنگل‌کاری در ورودی شهرها و ایجاد کمربند سبز را از ضرورت‌ها توصیف کرد و افزود: متأسفانه در ورودی اکثر شهرهای استان به ویژه شهر گردشگری سرعین بی‌توجهی به درختکاری را شاهد هستیم در حالی که مسئولان باید به این امر اهتمام کرده و آماری از افزایش سرانه فضای سبز و درختکاری را ارائه کنند.

وی زیبایی یک شهر را نمودی از مدنیت و فرهنگ مردم آن شهر توصیف کرد و ادامه داد: باید مراکز علمی و دانشگاهی، فرودگاه، پادگان و فرمانداران آماری از نهال‌کاری را در این ایام ارائه کنند تا ما نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و نسبت به برطرف کردن آن همتی راستین داشته باشیم.

آیت‌الله عاملی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: شهر سرعین با داشتن ۱۳۰ آبگرم متنوع، از ورودی مناسب و کمربند سبز شایسته بی‌بهره است که ضرورت دارد مسئولان این شهر نسبت به درختکاری مسیر گردشگری سرعین اقدام جدی و فوری را انجام دهند.

امام جمعه اردبیل با انتقاد از برخی آمارهای مسئولان گذشته در کاشت درخت به ازای هر فرد ساکن در استان اردبیل تصریح کرد: متأسفانه این صحبت‌ها در حد شعار باقی ماند و هرگز به واقعیت تبدیل نشد.

وی در شهروندان خواست تا با احساس مسئولیت در فضای پیرامونی خود نسبت به کاشت درخت اقدام کرده و به زیبایی طبیعت و محیط پیرامونی خود کمک کنند.

آیت‌الله عاملی با انتقاد از مسئولان شهر به ویژه طراحان فضاهای شهری در بی‌توجهی به لکه‌های سبز و میادین ورزشی گفت: متأسفانه تنها به ساخت و سازهای انبوه پرداخت کردیم در حالی که بخش عظیمی از کودکان و نوجوانان ما نیازمند میادین ورزشی و فضای سبز مناسب هستند تا اوقات خود را به شایستگی سپری کنند.

وی به اهمیت منطقه شورابیل و درختکاری در فضاهای پیرامونی این دریاچه طبیعی اشاره کرد و افزود: نباید شورا و شهرداری اجازه بدهد تا عده‌ای از دستگاه‌های دولتی در اطراف شورابیل اقدام به احداث مراکز رفاهی و یا تفریحی کنند چرا که شورابیل متعلق به همه مردم است و قرار نیست با ساخت و سازهای بی‌رویه این منطقه را به ورطه نابودی بکشیم.

به گزارش خبرنگار مهر در این مراسم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل همزمان با ۱۵ اسفند روز درختکاری با غرس یک اصله نهال در این روز مشارکت کرد.

کد خبر 5440459

منبع: مهر

کلیدواژه: امام جمعه اردبیل روز درختکاری سید حسن عاملی کاشت درخت فضای سبز زغال قاچاق چوب جنگل جنگل کاری گردشگری سرعین مراکز علمی فرودگاه چشمه های آبگرم سرعین دریاچه شورابیل بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه گرگان آمار کرونا سفر استانی خطبه های نماز جمعه درختکاری شیوع کرونا گردشگری گرد و غبار مشهد عکس استانها خراسان رضوی آیت الله عاملی کاشت درخت فضای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۱۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محور مواصلاتی دستجرد- آشتیان در قم بهسازی شد

محمد معارف وند گفت: جاده دستجرد- آشتیان، در بین محور‌های فرعی ارتباطی استان‌های قم و مرکزی بوده که به دلیل موقعیت جغرافیایی شهر دستجرد (بخش سلفچگان) و توابع آن، از ییلاقات و نقاط گردشگری استان است و از حجم ترافیک چشمگیری برخوردار می‌باشد.

 سرپرست اداره نگهداری راه‌های اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قم عنوان کرد: محور دستجرد- آشتیان، ضمن آنکه یکی از مسیر‌های ارتباطی دو استان قم و مرکزی است، راه ارتباطی روستا‌های جریک آغاج، آمره، زیزگان و ... است.

معارف وند ادامه داد: با عنایت به پی گیری‌های صورت‌گرفته در راستای مصوبات سفر استاندار به بخش خلجستان، و موقعیت ترافیکی این محور، پروژه طی ۱۰ روز و در نیمه اردیبهشت‌ماه امسال تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

سرپرست اداره نگهداری راه‌های استان قم در خصوص مهم‌ترین اقدامات فنی - اجرایی طرح بهسازی این محور اظهار داشت: تنظیف سطح زیرین، تک کت امولسیونی، و اجرای ماسه آسفالت از اهم اقدامات فنی - اجرایی این اداره کل در بهسازی محور دستجرد- آشتیان بوده‌است.

سرپرست اداره نگهداری راه‌های قم گفت: تمامی هزینه‌های اجرایی این طرح مهم عمران جاده‌ای از محل اعتبارات استانی و قیر تامین شده در بازدید استاندار از بخش خلجستان، تامین شده‌است.

در حوزه راهداری استان قم حدود ۲ هزار کیلومتر راه شامل ۲۱۳ کیلومتر آزادراه، ۲۳۲ کیلومتر بزرگراه، ۱۵۴ کیلومتر راه اصلی، ۱۵۰ کیلومتر راه فرعی و یک هزار کیلومتر راه روستایی وجود دارد.

استان قم دارای هشت راه مواصلاتی اصلی و چهارراه فرعی است که از جمله آنان می‌توان به آزادراه قم - تهران به طول ۱۳۰ کیلومتر، جاده قدیم قم - تهران، بزرگراه قم - ساوه به طول ۸۷ کیلومتر، جاده قدیم قم - کاشان، آزادراه قم - کاشان به طول ۱۰۴ کیلومتر، آزادراه قم - گرمسار به طول ۱۷۳ کیلومتر و بزرگراه قم - سلفچگان - اراک به طول ۱۳۶ کیلومتر اشاره کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • اقدامات خوبی برای اصلاح فرهنگ ترافیک کرمانشاه صورت گرفته است
  • فیلم| جنگل عمودی با ۸۰۰ درخت؛ واحه‌ای برای انسان‌ها و پرنده‌ها
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • افزایش هزینه نگهداری و تعمیر لوکوموتیوها در پنج سال گذشته
  • آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد
  • جمع‌آوری ۱۵۰ سگ بدون صاحب از سطح نصیرشهر
  • محور مواصلاتی دستجرد- آشتیان در قم بهسازی شد
  • درخت کشی در تهران