Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@03:20:39 GMT

راهکارهایی برای نگهداری موادغذایی

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۳۲۸۸۷

مدت زمان نگهداری انواع گوشت در یخچال و فریزر متفاوت است و مواد پخته و خام نیز هر کدام با دیگری فرق دارند. ناطقان: دانستن محل نگهداری مواد غذایی در یخچال نکته‌ای است که بسیاری از مردم به آن توجه ندارند؛ نگهداری صحیح غذا در یخچال برای اطمینان از سلامت و جلوگیری از انتشار باکتری‌های مضر بین مواد خام و آماده بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چه ماده‌ای را در کدام بخش قرار دهیم؟

غذا‌های آماده مانند لبنیات، غذا‌های بسته بندی شده، باقی مانده غذاها، گوشت‌های پخته و سالاد‌های آماده، همه این‌ها باید در ظروف در بسته نگهداری شوند تا از آلوده شدن محفوظ بمانند. غذا‌های آماده در بالای یخچال و دور از غذا‌های خام نگهداری می‌شوند تا باکتری‌های مضر نتوانند از غذای خام به غذای پخته شده منتقل شوند.

به یاد داشته باشید که دمای یخچال شما باید بین ۰ تا ۵ درجه سانتیگراد تنظیم شود تا سرعت فساد مواد غذایی و تکثیر باکتری‌های مضر کاهش یابد. اطمینان حاصل کنید که یخچال هرگز بیش از حد پر نمی‌شود و هوای سرد می‌تواند میان مواد غذایی بچرخد.

دکتر زینب کریمی متخصص تغذیه و عضو انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور تاکید کرد که گوشت قرمز کامل در یخچالی با دمای بین ۰ تا ۴، ۲ تا ۳ روز و در فریزر حدودا ۱۲ ماه باقی می‌ماند؛ گوشت قطعه شده، اما حدود ۹ ماه در فریزر ماندگاری خواهد داشت.

راهکارهایی برای نگهداری مواد غذایی

ماهی درسته ۳ تا ۵ روز در یخچال و بسته به میزان چربی گوشت ماهی بین ۶ تا ۹ ماه در دمای منفی ۲۰ قابل نگهداری است. اما این دما معمولا ثابت نمی‌ماند؛ در یخچال و فریزر مرتب باز و بسته می‌شود و بهتر است در فاصله ۶ هفته از بسته‌بندی و فریز کردن انواع گوشت تازه آن را مصرف کنیم.

دکتر کریمی به این نکته تاکید کرد که دمای ۵ تا ۶۰ درجه برای رشد میکرو ارگانیسم‌ها مناسب است، بنابراین یخ‌زدایی مواد غذایی باید در یخچال انجام شود و نه در محیط؛ غذای پخته شده به سرعت سرد شود، بیش از سه روز باقی نماند و بیش از یکبار هم گرم نشود تا سلامت ماده غذایی و مصرف کننده تضمین شود.

باید به خاطر داشت که طبقات سردتر باید به نگهداری گوشت‌ها اختصاص پیدا کند و از قرار دادن گوشت جدید و گرم روی گوشت قبلا فریز شده خودداری کنیم. این کار باعث لک شدن گوشت فریز شده و از دست رفتن ریزمغذی‌ها می‌شود.

یکی از نکات مهم توجه به تاریخ مصرف مواد غذایی است. هر غذایی که تاریخ مصرف آن گذشته است نباید خورده شود، زیرا باکتری‌های مضر فرصت رشد یافته و برای سلامتی خطرناک هستند. غذا‌هایی که از بهترین تاریخ مصرفشان گذشته است را، اما می‌توان مصرف کرد، زیرا این تاریخ فقط نشانه کیفیت است و نه ایمنی.

ساده‌ترین راه برای رفع بوی بد یخچال و تمیز کردن آن

مواد غذایی تازه همیشه باید پشت مواد قدیمی قرار گیرند. این همان قانون سوپرمارکت‌هاست! مطمئن شوید که غذای داخل یخچال را بر اساس تاریخ مصرف می‌خورید تا از هدر رفتن غذا جلوگیری کنید و البته هیچ قوطی کنسرو باز شده‌ای را داخل یخچال قرار ندهید؛ این کار ممکن است باعث انتشار آلودگی شیمیایی به خصوص در مورد مواد غذایی اسیدی مانند میوه و گوجه فرنگی شود. اگر می‌خواهید مواد غذایی کنسرو شده را در یخچال قرار دهید، آن را در ظرفی قرار دهید که برای سرد شدن مناسب است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: راهکارها ، نگهداری ، مواد غذایی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: راهکارها نگهداری مواد غذایی باکتری های مضر مواد غذایی تاریخ مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۲۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوارها در سال ۱۴۰۲

امتداد - بانک کشاورزی در سال 1402 به منظور حمایت از تولید و تامین انواع گوشت و فرآورده های گوشتی مصرفی خانوارها، قریب به 306 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرورش دام، طیور و آبزیان و صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته، به فعالان این حوزه پرداخت کرده و بدین ترتیب نقش موثری در تامین پروتئین حیوانی مورد نیاز جامعه و امنیت غذایی خانوار ایرانی ایفا کرده است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  شعب این بانک در سال ۱۴۰۲ به منظور مشارکت در تامین پروتئین حیوانی سبد غذایی خانوارها در سراسر کشور، بالغ بر ۱۴۰ هزار فقره تسهیلات به واحدهای پرورش دام، طیور و آبزیان و همچنین کشتارگاه ها، کارخانجات خوراک دام و صنایع عمل آوری، فرآوری، انجماد و بسته بندی محصولات گوشتی پرداخت کرده اند.

بر اساس این گزارش، از مجموع ۳۰۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی فوق الذکر در مقطع یادشده ، بالغ بر ۱۴۸ هزار میلیارد ریال در راستای تامین مالی واحدهای پرورش دام سبک و سنگین، نزدیک به ۱۱۰ هزار میلیارد ریال برای احداث و راه اندازی مزارع پرورش طیور گوشتی، حدود ۱۴ هزار میلیارد ریال در حمایت از پرورش آبزیان و ۳۴ هزار میلیارد ریال به منظور ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با گوشت و فرآورده های گوشتی پرداخت شده است.

شایان ذکر است، بانک کشاورزی حمایت از زنجیره تولید و تامین گوشت با هدف تحکیم پایه های امنیت غذایی کشور را یکی از مهمترین اهداف خود می داند و با پرداخت تسهیلات متنوع در تمام مراحل زنجیره تامین، شامل تولید علوفه و خوراک دام تا احداث دامداری ها، مرغداری ها و استخرهای پرورش ماهی، راه اندازی واحد های پرورش ماهی در قفس، احداث کشتارگاه ها و واحدهای فرآوری محصولات گوشتی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، تامین ماشین آلات مورد نیاز واحدهای تولیدی، احداث واحدهای بسته بندی و نهایتا حمل و توزیع، از فعالان این حوزه و تامین پروتئین حیوانی در سبد غذایی خانوارها حمایت می کند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید
  • طرز تهیه اکبر جوجه با آب نمک به سبک رستورانی + راز خوشمزگی و نرم شدن گوشت جوجه
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد
  • نقش۳۰۶هزارمیلیاردریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی
  • یک کیلو گوشت چند سیخ کباب چنجه دارد
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوارها در سال ۱۴۰۲
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوار‌ها در سال ۱۴۰۲