Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@23:27:26 GMT

هدفگذاری اجرای 2 طرح اشتغال‌زایی در سال 1401

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۳۵۱۹۶

هدفگذاری اجرای 2 طرح اشتغال‌زایی در سال 1401

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مهدی مسکنی امروز در نمایشگاه دستاوردهای 6 ماهه وزارت کار با بیان اینکه با واگذاری 10 درصد سهام سرخابی‌ها مردم مالک دو باشگاه نمی‌شوند، بیان کرد: در این مدل نقش هوادار گم شده است زیرا هوادار با سهامدار باشگاه فرق می‌کند و اگر براساس الگوی تعاون بود، عبارت توزیعی بین اقشار مختلف از جمله هواداران و طرفداران دو تیم برقرار می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: ما طرحی براساس ایده دانشگاه کارآفرینی برای اداره سرخابی‌ها ارائه کردیم، اما متأسفانه به طرح تعاونی‌ها توجه نشد و سهام دو‌ باشگاه از طریق بازار سرمایه به کسانی ارائه شد که می‌توانند هوادار نباشند.

معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: سیاست برخی از دوستان اینگونه نیست که بخش تعاون در اداره سرخابی‌ها باشد و این به مانند کوه یخی است که متأسفانه در برخی دستگاه‌ها به جایگاه تعاون باور ندارند. 

مسکنی گفت: در واگذاری‌ شرکت‌‌های دولتی سهم تعاون تقریبا نزدیک به صفر است. الان دولت می‌خواهد باقیمانده سهام خود در ایران‌خودرو را واگذار کند. سؤال این است که چرا به تعاونی‌ ایران خودرو که 67 هزار عضو دارد واگذار نمی‌شود؟

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که آیا الگوی تعاونی سهامی عام می‌تواند موضوعاتی مانند سهام عدالت و دو باشگاه سرخابی را اداره کند؟ گفت: در سهام عدالت هم مالکیت و هم مدیریت در دست شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی قرار گرفت که آنها تعاونی نیستند و در واقع تعاونی‌ها کنار گذاشته شدند. در حال حاضر تعاونی‌های سهام عدالت نه مالکیت و نه مدیریت شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را دراختیار ندارند. 

معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: کل ارزش شرکت‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صندوق‌های مربوطه 600 هزار میلیارد تومان است، در حالی که ارزش پرتفوی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت 650 هزار میلیارد تومان است و به راحتی از دست تعاونی‌ها خارج شد.

مسکنی‌ گفت: شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی از جمله سودآورترین شرکت‌ها به شمار می‌روند، اما مدیریت و مالکیت آنها از دست تعاونی خارج شد. 

وی ادامه داد: در بخش تعاون متأسفانه به درستی عمل نشده است، مگر سازمان خصوصی‌سازی که تراکتورسازی را واگذار کرد، مدیران حرفه‌ای تربیت کرد که بگوییم بخش تعاون، مدیر حرفه‌ای ندارد؟ در حالی که بخش تعاون نسبت به بخش خصوصی مدیران حرفه‌ای‌تری تربیت می‌کند.

به گفته وی، 49 میلیون نفر سهامدار عدالت هستند و شرکت‌های تعاونی سهامی عدالت در سال‌های گذشته 250 میلیون عملیات فیزیکی انجام دادند که در نوع خود رکورد محسوب می‌شود.

مسکنی همچنین اظهار داشت: در جلسه‌ای پیشنهاد کردیم بانک مردمی تعاون با سرمایه تعاون‌گران تشکیل شود که در آن جلسه شرکت‌های تعاونی قول دادند 5 هزار میلیارد تومان سرمایه دراختیار قرار دهند و ما شرکت‌های پیشرفته تعاونی مانند تعاونی پیشگامان کویر یزد داریم که فقط 2 هزار میلیارد تومان از طریق تأمین مالی جمعی اقدام به جمع‌آوری منابع کرد.

معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در مورد اشتغال در بخش تعاون گفت: در دو برهه زمانی هفته تعاون و دهه فجر آمارهایی اعلام شد که در دهه فجر 7 هزار و 83 شغل در بخش تعاون و حدود 8 هزار شغل هم در هفته تعاون ایجاد شد که در مجموع 15 هزار شغل امسال در بخش تعاون ایجاد شده است. همچنین برای سال آینده دو طرح تهیه کردیم که یکی طرح تات با 173 هزار شغل طی دو سال با منابع 6 هزار و 700 میلیارد ایجاد خواهد شد. همچنین طرح مشاغل خانگی که فعلا عدد و رقم مشخصی ندارد.

به گفته مسکنی، در کل کشور 24 تعاونی سهامی عام وجود دارد که برخی مانند تعاونی فولاد از شرکت‌های پیشرو است.

وی تأکید کرد: قرار است در همه استان‌ها نمونه‌هایی از شرکت‌های تعاونی سهامی عام ایجاد شود و تعداد آنها به 40 مورد برسد. 

معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اینکه شرکت‌های تعاونی سهامی عام چه ویژگی‌هایی دارند؟ گفت: در شرکت‌های سهامی عام معمولی که براساس قانون تجارت ارائه می‌شوند، هر فرد به اندازه پولی که می‌آورد می‌تواند سهامدار باشد،‌ اما در تعاونی سهامی عام یک فرد حقیقی بیش از 5 درصد سهام نمی‌تواتند داشته باشد. اما مشکل این است که تعاونی سهامی عام براساس قانون تجارت و نه براساس قانون بخش تعاون اداره می‌شود. به عنوان مثال؛ یک فرد دارای معلولیت ذهنی چرا قانون تجارت نمی‌تواند عضو سهامی عام باشد، اما طبق قانون تعاون می‌تواند عضو باشد؟

وی همچنین به تعاونی زنان زندانی بند باز اشاره کرد و گفت: 80 زن محکوم زندانی در قالب شرکت‌های تعاونی ساماندهی شده و مشغول به کار هستند و حتی با کفالت معاونت تعاون نیازی به بازگشت به زندان هم ندارند. 

مسکنی در مورد حذف ارز 4200 تومانی گفت: معاونت تعاون قبلاً در سه شورای مسکن، سهام عدالت و تنظیم بازار عضو نبود، اما اخیراً در این سه شورا عضو شده است، بخش تعاون با بیش از 3 هزار و 500 شرکت تعاونی و 5 هزار فروشگاهی که در سراسر کشور دارد به راحتی می‌تواند در توزیع کالاهای مورد نیاز مردم سهیم باشد.

معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:‌ در حال حاضر یک شرکت تعاونی در قالب سامانه بازرگام به توزیع مرغ برای مردم اقدام می‌کند.

به گفته مسکنی، با دستور معاون اول رئیس‌جمهور به وزیر کشور به زودی مجامع شرکت‌های استانی سرمایه‌گذاری عدالت به صورت دومرحله‌ای در بازار می‌شود. در برخی از این شرکت‌های سرمایه‌گذاری مانند استان تهران 1.8 میلیون نفر عضو وجود دارد. 

وی همچنین در مورد طرح اعطای سهام به جاماندگان سهام عدالت گفت: این طرح مطرح شده ولی کار جدی روی آن انجام نشده است.

معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد وام‌های بدون وثیقه بخش تعاون گفت: شرکت‌های تعاونی با مراجعه به صندوق ضمانت تعاون به صورت خوشه‌ای، زنجیره‌ای و ضربدری می‌توانند از تسهیلات صندوق ضمانت تعاون استفاده کنند و بعد از آن تا سقف 500 میلیون تومان وام با چک و سفته دریافت کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بخش تعاون اقتصادی سرخابی اداره سرخابی ها معاون تعاون وزارت کار مهدی مسکنی اشتغال زایی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی شرکت های سرمایه گذاری استانی معاون تعاون وزیر تعاون هزار میلیارد تومان کار و رفاه اجتماعی تعاونی سهامی عام شرکت های تعاونی بخش تعاون سهام عدالت تعاونی ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۵۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از روند کاهشی نرخ بیکاری کرمانشاه در سال گذشته یاد کرد و گفت: برای امسال ایجاد بیش از ۲۶ هزار فرصت شغلی را هدفگذاری کرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، مختار احمدی، امروز (دوازدهم اردیبهشت) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: خوشبختانه سال گذشته روند کاهشی بیکاری در استان را شاهد بودیم، بگونه‌ای که در فصل بهار کاهش ۵.۲ درصدی، در فصل تابستان کاهش ۳.۳ درصدی و در فصل پاییز کاهش ۱.۷ درصدی نرخ بیکاری را نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن شاهد بودیم، اما در فصل زمستان نرخ بیکاری استان حدود ۲.۳ درصد افزایش داشت.

وی ادامه داد: نرخ بیکاری استان کرمانشاه در فصل بهار سال گذشته ۱۰.۲ درصد، در فصل تابستان ۱۰.۳ درصد، در فصل پاییز ۱۱.۲ درصد و در فصل زمستان ۱۷.۴ درصد بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه از معدود استان‌هایی است که کاهش نرخ بیکاری را برنامه محور دنبال می‌کند و سند اشتغال تدوین شده دارد، اظهار کرد: بر اساس این سند در سال گذشته ایجاد ۳۴ هزار و ۵۱۷ شغل ناخالص را هدفگذاری کردیم که بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه رصد این میزان هدفگذاری تحقق ۱۱۸ درصدی داشته و در مجموع سال گذشته ۴۰ هزار و ۵۶۰ شغل برای استان کرمانشاه در سامانه رصد به ثبت رسیده است.

احمدی از راستی‌آزمایی اشتغال ثبت شده در این سامانه با هدف جلوگیری از ثبت افراد تکراری و... نیز خبر داد و تاکید کرد: ۹۶ درصد اشتغال ثبت شده کرمانشاه در سامانه رصد صحت داشته و تنها چهار درصد انحراف داشتیم.

به گفته این مسئول، سال گذشته و بر اساس آمار تامین اجتماعی حدود ۹۰۰۰ نفر افزایش بیمه شده اجباری حاصل از ایجاد اشتغال داشتیم که باعث شد پوشش بیمه تامین اجتماعی استان کرمانشاه از ۳۸ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۳۹.۳ درصد در پایان سال گذشته افزایش یابد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه درباره تفاوت آمار بیمه شدگان اجباری و آمار ثبت شده در سامانه رصد نیز یادآور شد: تعدادی از افرادی که مشغول به کار می‌شوند در حوزه اصناف و یا مشاغل خانگی هستند که الزام بیمه ندارند. از سوی دیگر تعدادی از شاغلین نیز از بیمه روستاییان و عشایر برخوردار می‌شوند.

احمدی در پاسخ به اینکه چرا تاثیر این میزان اشتغالزایی در نرخ بیکاری استان چندان مشهود نیست نیز خاطرنشان کرد: برای هر یک درصد کاهش نرخ بیکاری به ایجاد هشت هزار شغل خالص نیاز داریم، در حالی که مشاغل ثبت شده در سال گذشته ناخالص بوده و در کنار آن احتمال ریزش مشاغل قبلی نیز وجود دارد.

وی سپس از هدفگذاری برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری استان در سال جاری نیز یاد کرد و گفت: طبق اطلاعاتی که از دستگاه‌ها اخذ شده برای امسال ایجاد ۲۶ هزار و ۲۴۷ شغل را هدفگذاری کرده ایم که امیدواریم محقق شود.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، امسال تمرکز ویژه‌ای بر اشتغال فارغ‌التحصیلان است، بگونه‌ای که مقرر شده بیش از ۱۴ درصد اشتغالی که دستگاه‌ها به ثبت می‌رسانند، از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باشد.

پرداخت ۷۰۰۰ میلیارد تسهیلات اشتغالزایی در کرمانشاه

احمدی در ادامه از آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در استان یاد و عنوان کرد: سال گذشته بالغ بر هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در استان پرداخت شده که شامل تسهیلات تبصره ۱۶، تبصره ۱۸، مشاغل خانگی و تسهیلات سفر رئیس جمهور بوده است.

وی از تسهیلات یازده هزار میلیارد تومانی سفر رئیس جمهور برای استان یاد کرد که تاکنون بالغ بر ۴۴۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده و افزود: با توجه به دو ساله بودن فرصت پرداخت این تسهیلات، امیدواریم تا پایان این موعد شاهد جذب تسهیلات در نظر گرفته شده برای استان باشیم.

سهم کمتر از پنج درصدی تعاونی‌ها از اقتصاد کرمانشاه

احمدی به وضعیت تعاونی‌های کرمانشاه نیز اشاره کرد و از وجود ۳۲۰۰ تعاونی فعال در استان خبر داد که بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت استان را تحت پوشش دارند و اشتغالزایی آنها نیز بالغ بر ۵۰ هزار نفر است.

وی با بیان اینکه این تعاونی‌ها در حوزه تولید، توزیع، مصرف، مسکن، بهداشت، عمران و ... هستند، یادآور شد: تنها حدود ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش تعاونی‌های مرزنشین هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه تاکید کرد: برخی تعاونی‌های استان در زمینه صادرات نیز فعالیت دارند که صادرات تعاونی‌های کرمانشاه سال گذشته به حدود ۶۳ میلیون دلار رسید.

احمدی همچنین از ایجاد ۵۶ تعاونی جدید در استان در سال گذشته با اشتغالزایی ۱۸۵۰ نفر نیز خبر داد.

وی یکی از اقداماتی که امسال با جدیت پیگیری می‌شود را تلاش برای افزایش سهم تعاونی‌ها از اقتصاد استان اعلام و اظهار کرد: سهم بخش تعاون از اقتصاد باید نزدیک به ۲۵ درصد باشد، این سهم در کرمانشاه و در کل کشور کمتر از پنج درصد است.

بلاتکلیفی پروژه‌های «شستا» وجهه خوبی ندارد

به گزارش ایسنا، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از آخرین وضعیت پروژه‌های شستا که از زیرمجموعه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است یاد کرد و ادامه داد: شستا چهار پروژه اصلی در استان دارد که یکی از آنها سیمان غرب بوده و از واحدهای بسیار فعال و خوب به شمار می‌رود.

وی یکی دیگر از این پروژه‌ها را کاغذ غرب اعلام کرد که مقرر شده در صورت عدم اجرا به سرمایه‌گذار واگذار شود و اکنون نیز یک سرمایه‌گذار برای این پروژه اعلام آمادگی کرده است.

احمدی با بیان اینکه برای پروژه بیستون تامین نیز مقرر شده بانک رفاه منابعی را پرداخت کند که البته تاکنون پرداخت نشده، گفت: طبق پیگیری که انجام داده‌ایم بانک رفاه مشکلی برای پرداخت این منابع ندارد.

وی ادامه داد: کارخانه اسیدسیتریک نیز اکنون تولید آزمایشی را انجام می‌دهد و نزدیک به ۷۰ نفر نیز در آن مشغول به کار هستند و پیگیری برای تولید صنعتی آن نیز در دست اقدام است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه ما نیز پیگیر پروژه‌های شستا در استان هستیم، گفت: عدم اجرای این طرح‌ها وجهه خوبی ندارد.

تکمیل ورزشگاه کارگران تا شش ماه آینده

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به سه ورزشگاهی که برای رفاه کارگران در سطح استان وجود دارد، افزود: دو ورزشگاه اکنون فعال است. اگرچه بخش استخر مجموعه ورزشی کارگران واقع در سه راه حافظیه نیز فعال بوده و در حال استفاده است، اما  بخش‌های دیگری از آن هنوز تکمیل نشده است.

احمدی با بیان اینکه وزیر کار در سفر اخیر خود به استان بازدیدی از این پروژه داشت، تاکید کرد: در آن زمان پیشرفت این پروژه حدود ۷۵ درصد بود که اکنون بیشتر شده است.

وی از تصویب ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه خبر داد که ۱۵ میلیارد تومان آن ملی و مابقی استانی است و گفت: امیدواریم با تخصیص به موقع منابع، این پروژه ظرف شش ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال نوشهر در سامانه رصد
  • محرومیت‌زدایی امیدبخش بسیج سازندگی در کردستان + فیلم
  • سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • ۱۸۵ هزار نفر در کردستان عضو تعاونی‌ها هستند
  • رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • فعالیت ۱۰۴ هزار تعاونی در کشور
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • مینی پالایشگاه دهدشت اشتغال زایی مستقیم ۳٠٠ نفر را محقق می کند