Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای خاکپور در دومین روز هفته منابع طبیعی که با عنوان منابع طبیعی، مسئولیت اجتماعی و همیاران طبیعت نامگذاری شده است گفت: پویش «ایران سرسبز، ایران قوی» یکی از مصوبات شورای امنیت ملی است که حدود ۷۰ دستگاه در آن درگیر است و با محوریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار می‌شود.

اگر ما به دنبال ایران قوی هستیم باید منابع پایه که همان آب و خاک و پوشش گیاهی هستند را در یک شرایط پایدار قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

فعالیت هفت هزار همیار طبیعت در چهارمحال و بختیاری

زمانی ما می‌توانیم به آب و خاک به عنوان دو منبع اصلی امنیت غذایی و امنیت زیستی برسیم که بتوانیم پوشش گیاهی را تقویت کنیم، اما ما در همه این بخش‌ها وضعیت نگران‌کننده‌ای داریم و در بحث آب و چالش‌های آن بحث به مشکلات اجتماعی کشیده شده است، فرسایش خاک نرخ بسیار بالایی دارد و باید گفت ما رکورددار فرسایش خاک هستیم.

براساس آمار‌های موجود در نیم‌قرن گذشته چیزی حدود ۴ تا ۶ میلیون هکتار از جنگل‌های کشور از دست رفته است و در شرایط نگران‌کننده‌ای هستیم از همین رو شورای امنیت ملی روی این پویش دست گذاشته و تاکید دارد با مشارکت دستگاه‌ها و کمک مردم صورت پذیرد.

طرح همیاران طبیعت را بر پایه فرهنگ هیاری در این استان اجرا می‌کنیم، این طرح پیشینه ۲۰ ساله دارد و در چند سال اخیر به شدت بر آن تاکید شده و به‌عنوان یکی از طرح‌های محوری سازمان است.

براساس آمار ما تا پایان سال ۹۹ حدود ۳ هزار همیار طبیعت در استان جذب کردیم.

همیاران طبیعت در سه سطح جذب می‌شوند که شامل همیار طبیعت مروج، همیار طبیعت محافظ از نیرو‌های محلی و همیار طبیعت دانش‌آموزی هستند.

در سال ۱۴۰۰ با همین رویکرد ۴ هزار نفر دیگر به جمعیت همیاران طبیعت اضافه شدند.

اگر این استان به‌عنوان استانی موفق در بحث پیشگیری و کنترل حریق است به دلیل وجود همین نیرو‌های مردمی است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هفته منابع طبیعی همیاران طبیعت همیاران طبیعت همیار طبیعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۵۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت

ایرج عالی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان داشت: از این میزان اعتبار ۳۲ میلیارد تومان ملی، ۱۵ میلیارد تومان استانی، ۵ میلیارد تومان مدیریت جامع و هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نیز از محل تملک دارایی استان است.

وی بیان اینکه تاکنون کار مطالعات طرح تفصیلی آبخیزداری در سطح ۶۳ حوزه شامل ۶۵۰ هزار هکتار (نزدیک به ۳۴ درصد از مساحت کل استان) انجام شده است، افزود: این مطالعات منجر به اجرای عملیات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی شده است.

عالی با اشاره به اینکه استان ایلام یکی از استان های موفق در اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری است، عنوان کرد: اجرای طرح های آبخیزداری علاوه بر جلوگیری از فرسایش بی‌رویه خاک و تغذیه سفره‌های آب‌های زیرزمینی، نقش موثری در هدر رفت آب‌های روان، تغذیه و احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی دارند.

وی به تفاهم نامه سه جانبه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، استانداری ایلام و سازمان مدیریت برنامه ریزی استان در سال گذشته اشاره کرد و اضافه کرد: در یک دوره سه ساله یعنی از سال ۱۴۰۲ تا سال ۱۴۰۵ در سطح ۵۱۱ هزار هکتار از مناطق مطالعه شده در کل استان طرح‌های آبخیزداری با اعتبار ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اجرا می شود که قرار است اعتبارات مورد نیاز در این قرارداد از محل مولد سازی و تهاتر نفت تامین و تخصیص داده شود.

وی تصریح کرد: اجرای طرح‌های آبخیزداری از مهمترین برنامه‌های موفق پیشگیری از تخریب عرصه‌های مرتعی، جنگلی و مخاطرات ناشی از جاری شدن سیل های مخرب در مناطق شهری و روستایی است.

معاون آبخیزداری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام با اشاره به تغییرات و شرایط اقلیمی افزود: اجرای طرح های آبخیزداری یکی از بهترین فرصت‌ها و مهم ترین راهکار عملی و موثر، برای جبران کم آبی و عبور از بحران خشکسالی است.

وی اظهار داشت: اجرای پروژه های آبخیزداری از جمله عملیات خاکی ذخیره نزولات و پخش سیلاب در مناطق مستعد و بالادست اراضی کشاورزی, عملیات مکانیکی و بیومکانیکی و نیز با اتمام مطالعات تفصیلی اجرایی پارک آبخیز حوزه شهر دهلران ایجاد پارک آبخیز ازجمله برنامه های است که در سال جاری در شهرستان دهلران جانمایی و اجرا می شوند.

کد خبر 6092659

دیگر خبرها

  • اجرای طرح همیاران آرامش اجتماعی در قزوین
  • کامل‌ترین تورهای ترکیبی ویژه بهار ۱۴۰۳
  • نشان «همیار بازیافت» در کرمان رونمایی شد
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • خبر‌های کوتاه از نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • ۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود