Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسئول اورژانس اجتماعی استان اصفهان گفت: شیوع بیماری کرونا یکی از عواملی است که منجر به افزایش خودکشی شده و تأثیر آن غیرقابل انکار است. هیچ اقدامی به منظور نزدیک‌تر شدن به فرزندان بهتر از گفت‌وگو نیست و اگر نقش والدین در فضای واقعی کمرنگ‌ باشد فرزندان در فضای مجازی نقش خود را پررنگ می‌کنند.

عباس توفیقی زواره در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به برگزاری دوره‌ای کارگاه خودکشی، اظهار کرد: یکی از اقدامات مرتبط با اورژانس اجتماعی، مداخله در موارد خودکشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگاه خودکشی مانند سایر فعالیت‌های تخصصی اورژانس اجتماعی به صورت دوره‌ای برگزار می‌شود و با توجه به شیوع بیماری کرونا، کارگاه خودکشی در طول سال‌های گذشته به صورت مجازی و در سال جاری به صوت حضوری_مجازی برگزار شد.

وی درخصوص چند بعدی بودن پدیده خودکشی، افزود: به طور کلی خودکشی پدیده‌ای پیچیده، چند بعدی با علل متفاوت است و از منظر ابعاد روانی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مورد بررسی قرار می‌گیرد. به طور کلی میانگین آمار اعلام شده خودکشی در جهان ۱۰۶ درصد است و سالانه حدود یک میلیون نفر در دنیا اقدام به خودکشی می‌کنند.

دلایل و درصد خودکشی‌ها

این کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه شیوع بیماری کووید ۱۹ یکی از عوامل شاخصی است که منجر به افزایش خودکشی شده و تأثیر آن غیرقابل انکار است، ادامه داد: براساس پژوهش‌های انجام شده ۵۸ درصد خودکشی‌ها به علت مشکلات ارتباطی، ۵۰ درصد به علت استرس محیط کار، ۵۰ درصد مراکز نظامی و ۳۸ درصد مسائل قضائی و مشکلاتی مانند ورشکستگی است. همچنین طبق آمارهای ارائه شده ۳۰ درصد از افرادی که اقدام به خودکشی کرده‌اند، مصرف کننده موادمخدر بودند.

وی با بیان اینکه خودکشی‌هایی که منجر به فوت می‌شوند عموماً در مردان بیشتر است، تصریح کرد: زنان ممکن است بیشتر تمارض به خودکشی داشته باشند اما مردان دست به اقدام می‌زنند. در حوزه‌های روانشناختی در خصوص خودکشی حتی تمارض نیز جدی گرفته می‌شود و در مورد آن بحث می‌شود. بیشترین خودکشی‌های گزارش شده در کشور سقوط از بلندی است.

توفیقی افزود: برای جلوگیری از خودکشی برخی برنامه‌های محافظتی پیشنهاد داده می‌شود که عمدتاً برنامه‌هایی مرتبط با سلامت روان مانند برنامه‌های ارتقای سلامت روان و بازتوانی پس از اقدام به خودکشی است. بازتوانی فرد پس از اقدام به خودکشی یکی از موارد نیازمند به تمرکز بالا است که هنوز در کشور جای کار دارد. اورژانس اجتماعی و کارشناسان تخصصی در حوزه‌های سلامت روان به دنبال عوامل محافظتی برای تقویت درونی افرادی که اقدام به خودکشی کردند، است و یکی از این موارد آموزش‌های خودمراقبتی است.

کدام افراد بیشتر در معرض خودکشی هستند؟

وی با بیان اینکه افرادی که تعلق خاصی به خانواده خود ندارد یا تعلقات مذهبی آنها از دست رفته است، بیشتر در معرض خودکشی هستند، اظهار کرد: داشتن تعلقات مذهبی برای افراد ساکن در جامعه‌ای مذهبی، می‌تواند بسیار کارساز باشد و با از دست رفتن این تعلقات و اعتقادات شرایطی فراهم می‌شود که منجر به خودکشی فرد می‌شود.

کارشناس مسئول اورژانس اجتماعی استان اصفهان با اشاره به بی‌معنایی و بی‌هدفی افراد در زندگی، ادامه داد: افرادی که هدفمند زندگی نمی‌کنند، ارزش خاصی برای زندگی خود قائل نیستند یا کارکردهای مناسب و راضی‌کننده در زندگی خود ندارند و این افراد بیشتر در معرض خودکشی قرار دارند. همچنین به طور کلی افرادی که از شجاعت بالایی برخوردار و دارای رفتارهای پرخطر هستند، از جمله افرادی هستند که اقدام به خودکشی می‌کنند.

وی با بیان اینکه انسان‌هایی که دچار مشکلات روانشناختی هستند قطعاً فرصت‌های شغلی برابر را از دست می‌دهند و با رخ دادن این اتفاق، شرایطی برای افراد فراهم می‌شود که توان کنترل آن را ندارند، اضافه کرد: افراد برخوردار از اعتماد به نفس پایین نیز از سایر گروه‌هایی هستند که ممکن است در معرض خودکشی باشند. اعتماد به نفس پایین و احساس کم ارزشی که افراد برای خود قائل هستند منجر به اقدام برای خودکشی می‌شود.

سخت‌تر شدن شرایط از پیامدهای تنهایی فرد

توفیقی گفت: عموماً روابط بین فردی افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند روابط محکمی نیست، یکی از اقدامات خودمراقبتی داشتن روابط فردی محکم است و در آن به افراد آموزش داده می‌شود که انسان‌ها نیازمند برقراری رابطه و ارتباط میان فردی هستند. از سایر دلایل خودکشی افراد می‌توان به تعلقات اجتماعی کم اشاره کرد، افرادی که خودکشی می‌کنند تعلقات اجتماعی کمی دارند، در واقع انسان‌هایی تنها هستند و تنهایی منجر به سخت‌تر شدن شرایط برای افراد می‌شود.

وی با بیان اینکه هیچ اقدامی به منظور نزدیک‌تر شدن به فرزندان بهتر از گفت‌وگو نیست، خاطرنشان کرد: از راه‌های کمک‌کننده به جلوگیری از خودکشی فرزندان، نزدیک‌تر شدن به فرزندان، همدلی، هم ترازی و گوش کردن به فرزندان است تا پیوند فرزندان و خانواده‌ها از هم گسیخته نشود. فضای مجازی می‌تواند یکی از دوستان ناباب فرزندان باشد و عموماً خانواده‌ها امکانات نظارت بر روند استفاده از فضای مجازی را ندارند. فضای مجازی فضایی بی‌رحم است و هرچه نقش والدین در فضا و شرایط واقعی کمرنگ‌تر باشد فرزندان در فضای مجازی نقش خود را پررنگ‌تر می‌کنند و به صورت کاذب خود را جلوه می‌دهند.

کد خبر 547798

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خودكشي خودکشی در ایران اقدام به خودکشی مقابله با خودکشی دلایل خودکشی خودکشی نوجوانان خودکشی در جهان افزایش خودکشی در ایران خودکشی جوانان ویروس کرونا کرونا در ایران شیوع کرونا آمار خودکشی آمار خودکشی در ایران بحران خودکشی در ایران افکار خودکشی علل خودکشی جوانان گفت و گو تاثیر فضای مجازی بر خانواده فضای مجازی و فرزندان آسیب های فضای مجازی تهدیدات فضای مجازی فضای مجازی و کودکان اورژانس اجتماعی خدمات اورژانس اجتماعی بهزیستی سازمان بهزیستی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اقدام به خودکشی اورژانس اجتماعی خودکشی می کنند معرض خودکشی فضای مجازی خودکشی ها تر شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۶۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان

   به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان، علیرضا عرب علیدوستی در این باره گفت: با توجه به نزدیکی کرمان به استان سیستان‌ و بلوچستان و مرزهای جنوبی و شرقی، واکسن سرخک ۶ ماهگی به واکسیناسیون روتین(معمول) کودکان اضافه شده  وخانواده‌هایی که فرزند زیر پنج سال دارند و به هر علت واکسن سرخک را دریافت نکرده اند، تزریق آن را به تعویق انداخته‌اند یا حتی از دریافت آن مطمئن نیستند، باید به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه و از واکسیناسیون فرزندشان اطمینان حاصل کنند.

رییس مرکز بهداشت رفسنجان از شهروندان خواست اهمیت واکسیناسیون فرزندان خود را جدی بگیرند و آن را به تعویق نیاندازند؛ همچنین در صورت مواجهه فرد بیمار و مشکوک به سرخک فوری به مرکز خدمات جامع سلامت امام علی(ع) جهت انجام نمونه‌گیری مراجعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: سرخک سرایت‌پذیری بالایی دارد و واکسینه نکردن به‌موقع فرزندان، سلامت آنان را به خطر جدی می‌اندازد، بنابراین خانواده‌ها واکسیناسیون فرزندان خود علیه این بیماری را در ۱۲ و ۱۸ ماهگی (واکسن MMR) به تعویق نیاندازید.

سرخک بیماری ویروسی مسری است که از طریق ذرات معلق در هوا و تماس با ترشحات فرد بیمار سرایت می‌کند و علائم این بیماری شامل تب، بثورات پوستی، التهاب، قرمزی پشت گوش، خستگی، ضعف و بی‌حالی نمایان می شود.

 

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • امام جمعه اهواز: هر روز در غرب ظلم به زنان بیشتر می‌شود/ درصد خودکشی در زنان آمریکایی 50 درصد افزایش داشته/ همه قوانینی که در غرب اجرا کردند، به ضرر زنان بوده/ پدران و مادران باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • تاثیر عجیب بد جویدن غذا روی زیبایی صورت
  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان