Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، پرفروش‌ترین‌ها همیشه با خود وسوسه و افتخاری به همراه دارند؛ وسوسه برای کسانی که از قافله عقب مانده‌اند و در فروش بزرگ نقشی نداشته‌اند و درنتیجه از همه‌جا بی‌خبرند و تحت فشارند که خود را زودتر به خیل خریداران برسانند و افتخار هم برای سازندگان و صاحبان محصولی که پرفروش بوده و دل‌ها را برده و چشم‌ها را خیره کرده و هم برای کسانی که در فروش آن محصول نقش داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط تفاوت در این است که تولیدکنندگان جیب‌شان پر از پول شده و اعتبار و شوکت و شهرتی به هم زده‌اند و مصرف‌کنندگان در سرخوشی ناشی از مصرف گیج‌ و منگ‌اند و در میانه این فروش بزرگ به ندرت به کیفیت اهمیت می‌دهند.

با اینکه همیشه افسانه‌هایی درباره والاتر بودن ارزش پول از هنر در افواه وجود دارد و شخصیت‌های مشهور و رسانه‌ها نیز با تبلیغ درباره منزلت هنرمند و هنری که به او الهام شده به این افسانه‌ها و اسطوره‌ها دامن می‌زنند اما هرگز نباید از یاد برد که هنر هم مثل هر کالای دیگری دارای بازاری است که در آن رقم‌ها حرف اول را می‌زنند.

در سینما نیز که این روزها بیش از همیشه وجه صنعتی‌اش خودنمایی می‌کند و فروش فیلم‌ها از کیفیت‌شان به‌مراتب مهم‌تر است، موفقیت تجاری فیلم‌ها بر کل این صنعت سایه انداخته است. فروش یک فیلم مثل راداری است که مسیر حرکت سایر فیلم‌ها را نیز تعیین می‌کند. اگر فیلمی پا به وادی پر سودی بگذارد و موفق شود گیشه را به تسخیر خود درآورد، قطار سینما به‌دنبال آن به حرکت درمی‌آید. همچون جویندگان طلا که با شنیدن خبر پیدا شدن طلا در سرزمینی به‌سوی آن گسیل می‌شوند، کمپانی‌های فیلمسازی و تهیه‌کنندگان سینما نیز عادت دارند پا جای پای فیلم موفق قبلی خودشان یا سایر کمپانی‌ها و تهیه‌کنندگان بگذارند.

در سینمای ایران نیز تقریبا وضع بر همین منوال است و معادلات اقتصادی در تعیین جهت حرکت کلی سینما نقش دارد. البته به‌دلیل نقش پررنگ دولت در حوزه سینما، جز مناسبات مالی دلایل دیگری نیز برای پرفروش شدن فیلم‌ها می‌توان یافت.

با نگاهی به پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمای ایران در طول دهه‌های گذشته می‌توان دلیل محبوب شدن یک ژانر یا حتی یک بازیگر را دریافت. قیمت بلیت یکی از عوامل مؤثر در پرفروش شدن فیلم‌هاست. از آنجا که قیمت بلیت سینما هر سال روند افزایشی داشته، طبیعی است که فیلمی در دهه ۹۰ با تماشاگرِ به‌مراتب کمتر از فیلمی در دهه ۶۰، در فهرست پرفروش‌ها جای می‌گیرد.

چنانچه اخباری که درباره افزایش قیمت بلیت سینماها در نوروز ۱۴۰۱ می‌رسد، صحت داشته باشد، تعیین‎کنندگان این قیمت دست به ریسک بسیار بزرگی زده‌اند. درحالی‌که معاش مردم در چند سال اخیر با مشکلاتی عمده‌ای مواجه بوده و تورم افسارگسیخته حتی به گروهی از مردم اجازه تهیه نیازهای ضروری‌شان را نمی‌دهد، افزایش قیمت بلیت می‌‎تواند ضربه سنگینی بر سینمای ایران باشد. شاید هم این ریسک جواب دهد و سینمای ایران بتواند ضرر و زیان‌های سال‌های کرونا را با افزایش ۳۰ درصدی نرخ بلیت جبران کند.

در ادامه فهرست پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمای ایران از سال ۱۳۶۴ به این سو را می‌بینید. بر سر صحت و سقم آمارهای مربوط به پیش از سال ۱۳۶۴ توافقی وجود ندارد و از سال ۱۳۶۴ به بعد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با انتشار سالنامه‌های آماری فیلم و سینما، اطلاعات قابل استنادی در این زمینه گرد آورده است.

فهرست  پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمای ایران از سال ۱۳۶۴ تاکنون

کد خبر 662380 برچسب‌ها فيلم سينمايى سینمای ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فيلم سينمايى سینمای ایران پرفروش ترین فیلم های سینمای ایران سال ۱۳۶۴ قیمت بلیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۷۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

دریافت 16 MB دریافت 36 MB

حسین الهام کارگردان مجموعه مستند «پشت صحنه» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به این‌که این مستند یک مجموعه ۱۳ قسمتی است و به موضوعات مختلف در حوزه سینما می‌پردازد، در رابطه با انتخاب سوژه و موضوع این مستند گفت: نگاه به سینما در کشور ما نگاه منحصر به هنر و حواشی آن است و نگاه جدی از منظر علوم انسانی و بررسی مسایل و پدیده های سینما نسبت به سینمای ایران و جهان وجود ندارد؛ نگاه به سینما و حتی فیلم های غربی در کشور ما از جنس سرگرمی است و در محافل آکادمیک ما نیز همین نگاه جریان دارد.، این در حالی است که در هالیوود تخصص های مختلف نظیر روانشناسی، سیاستگذاری، علوم سیاسی و امنیت ملی سراغ سینما می‌روند و به سینما به صورت جدی توجه دارند.

این کارگردان با اشاره به این‌که در مجموعه «پشت صحنه» تلاش شده یک قدم به سمت این نگاه برداشته شود، گفت: گفتمان تحلیل فرامتنی سینما در ایران یک گفتمان سیاست زده است و ما سعی کردیم سیاست زدگی آن را کم کرده و نگاه اجتماعی، سیاسی، تاریخی و فرهنگی به آن داشته باشیم که در فصل اول این مستند، هالیوود را از نقطه اول پیدایش تا حوادث اخیر مورد بررسی و جریانشناسی قرار دادیم.

وی افزود: سراغ مسایل مختلف هالیوود نظیر نژادپرستی و سیاه پوستان، بومیان آمریکا و سرخپوستان، سانسور و حقوق مخاطب، پیدایش هالیوود و مسایل حقوقی آن، مسابقه فضایی در دوران جنگ سرد، ابرقهرمان‌ها و هویت اجتماعی، استعمار و شهرت رفتیم و نسبت هالیوود با این مسایل را بررسی کردیم. همچنین مساله فلسطین به عنوان بزرگترین تراژدی قرن و نسبت سینما با آن را بررسی کردیم.

این مستندساز در رابطه با قسمت «آن ها وجود دارند» با موضوع فلسطین، گفت: این قسمت با عنوان «آن‌ها وجود دارند» برگرفته و اقتباسی از مستند دیگری ساخته مصطفی ابوعلی با نام «آن ها وجود ندارند» است که در رابطه با رنج آوارگان فلسطینی ساخته شده است و عنوان «آن ها وجود ندارند» جمله منتسب به گولدا مئیر (گولدا مایر) نخست وزیر اسراییل است که معتقد بود اساسا ملت فلسطین وجود ندارد و ما هم در این مستند از عنوان مستند ابوعلی اقتباس کردیم و گفتیم ملتی که انکار شود در سینما و واقعیت جلوه و بروز دارد.

وی عنوان کرد: در این قسمت نگاه هالیوود به مساله فلسطین و کنشگران آن، که به تولید اثر هنری یا دفاع از فلسطین پرداخته اند در کنار خودِ مساله فلسطین به عنوان یک سینمای مستقل و مردمی مورد بررسی قرار گرفته است. جریان سینمای مستقل فلسطین ذیل موسسه ای به نام موسسه «سینما فلسطین» شکل گرفت و به ثبت تاریخ و فیلم های مستند روی آورد و در جریان کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمین خود این دسته فیلمسازان مجبور به استقرار در کشورهای دیگر شدند اما همچنان جریان سینمای فلسطین را زنده نگه داشتند واین موارد به یک آرشیو و گنجینه عظیمی از عکس ها و رنج‌های مردم فلسطین تبدیل شد اما همان طور که در مستند اشاره شده است این گنجینه در جریان حمله اسراییل به جنوب لبنان گم شده و سرنوشت آن مشخص نیست و نشانه هایی وجود دارد که این گنجینه توسط اسراییل دزدیده شده است.

الهام در رابطه با چالش های تولید این مستند با اشاره به این‌که مستند آرشیوی در ایران محترم نیست، عنوان کرد: برعکس تمام رسانه های دنیا که در آن‌ها آرشیو گنجینه ذی قیمتی محسوب می‌شود چون مستند آرشیوی به‌واسطه آن که از دل آرشیو های موجود داستان و روایت خلق می‌ کند کار سخت تری در نگارش متن، تدوین و کارگردانی دارد در حالی که در ایران تصور می‌شود تولید مستند آرشیوی کار راحتی است و این نگاه منجر به کم لطفی نسبت به اینگونه مستند شده است.

وی ضمن اشاره به این‌که آرشیو ها راحت در اختیار مستندسازان قرار نمی‌گیرد، ادامه داد: ما در مورد غرب و هالیوود کار می سازیم و پیدا کردن آرشیو در این رابطه کار سختی است. همچنین تولید روایت جدید و برجسته کردن نقاطی که در روایت غربی مغفول مانده است مورد توجه ما بود تا یک روایت هنرمندانه، صحیح و متقن داشته باشیم.

کارگردان مستند «پشت صحنه» با مرور این‌که برای ۱۳ قسمت، یک سال پژوهش در منابع خارجی انجام شده است، مطرح کرد: پژوهش این کار از این منظر قابل توجه است که موضوعات گسترده و متنوع بود و هر یک از این موضوعات به پژوهش جداگانه و روایت مختص خود نیاز داشت. علی رغم لذت پیدا کردن موضوعات و فهم بیشتر، این موضوع منجر به طولانی شدن کار می‌شد و از این جهت پژوهش این مستند یک‌سال زمان برد.

وی افزود: می‌خواستیم کار ما یک‌بار مصرف یا جهت‌دار نباشد و در عین داستان گویی، مستند باشد و ریشه های مساله را بررسی کند. سعی کردیم ماجرا را از دل هالیوود بررسی و ریشه یابی کنیم؛ در ابتدای سال ۱۴۰۰ پژوهش و متن آغاز شد و ابتدای ۱۴۰۱ تولید را آغاز کردیم و در انتهای سال ۱۴۰۱ تولید پایان یافت. بعضا برای پیدا کردن یک آرشیو مناسب باکیفیت خودم ۴۰ روز وقت می‌گذاشتم.

الهام در پایان صحبت هایش، گفت: موضوعات سینمای شرق، سینمای عرب، سینمای هند احصا شده است و امکان ادامه دادن این مجموعه وجود دارد.

سایر عوامل این مجموعه مستند ۱۳ قسمتی عبارتند از تهیه‌کننده و کارگردان: حسـین الـهـام، پژوهش و نگارش متن: علی نیکجو، سعید شیرخانی، محمدمهدی اباذری، تدوین و صداگذاری: امیر شابـهاری، محمدحسین علیزده، حسین الهام، گروه موشن‌گرافیک: محمدامین ابراهیمی، علیرضا طیبی، علی امیری، سید علی‌اصغر حقدوست، الهام مصطفوی نیا، آرشیو و تصویریابی: نیما حامی، حمید اسلامی، محمد نمازی، مشاور پروژه: علیرضـا خوشکام، بازنویسی متن: حسین الهام، راوی: حمید محمدی، تیتراژ: محمدمهدی محمدی، موسیقی تیتراژ: محمد معصومی، مجری طرح: گروه فرهنگی رسانه‌ای راوین.

کد خبر 6087916

دیگر خبرها

  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد
  • بلیت سینما بعد از دو ماه دوباره گران شد
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»
  • اکشن‌های پرفروش هند و کره در آخر هفته سیما