Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، مجتبی موسویان در نشست خبری «بازارهای عراق و اوراسیا؛ تجارتی طلایی در ۲۰۲۲» با بیان اینکه بسیاری از شرکای اصلی اقتصادی ایران در میان شرکای اتحادیه های نام برده هستند؛ گفت: در این میان اتحادیه اقتصادی اوراسیا دارای ویژگی خاصی است و با ویژگی های خاص خود بازاری مناسب برای کالا و خدمات ایرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگر بخواهیم سهم اقتصادی کشورهای پنجگانه این اتحادیه را بررسی کنیم باید بگوییم که فدراسیون روسیه ۷۵ درصد، قزاقستان ۱۵ و سهم بلاروس، قرقیزستان و ارمنستان کمتر از ۱۰ درصد است.

به گفته موسویان، در شرایط تحریم و گسترش ویروس کرونا که صادرات ایران به کشورهای دیگر درسال ۱۳۹۹ را کاهش داد؛ صادرات ایران به کشورهای اوراسیا بویژه فدراسیون روسیه روند افزایشی به خود گرفت به طوری که این روند در سال ۱۴۰۰ نیز تکرار شد. بر اساس آمار گمرک روسیه، صادرات ایران به این کشور در سال ۲۰۲۱ به رقم ۹۶۷ میلیون دلار رسید که نسبت به سال ۲۰۲۰ با ۲۱ درصد رشد همراه بود.

وی با اشاره به ظرفیت های زیاد میاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گفت: با توجه به موافقتنامه تجارت ترجیحی و کاهش تعرفه های ۵۰۲ قلم کالای ایرانی می توان سطح همکاری های تجاری خود را با اتحادیه مذکور افزایش داد. در این راستا صادرکنندگان ما باید اطلاعات خود را درباره بازارهای این کشورها افزایش دهند؛ چراکه بدون اطلاع از شرایط و قواعد تجاری حاکم بر این کشورها نمی توان ظرفیت های این کشورها برای صادرات کالاهای ایرانی را شناسایی کرد.

موسویان همچنین با اشاره به فرصت های ایجاد شده برای ایران به دلیل جنگ روسیه و اوکراین، اظهار کرد: در این شرایط می توان از مزیت های موافقتنامه و همسایگی به شدت بهره برد. استفاده از این شرایط باید هم‌راستا با افزایش اطلاعات در زمینه بازاریابی باشد تا به کمک متخصصین و نخبگان دانش لازم منتقل شود تا تولیدکنندگان و صادرکنندگان بتوانند سهم ایران را در بازار این کشورها افزایش دهند. همچنین نباید فراموش کنیم که اکنون تراز تجاری ایران با روسیه منفی است و در این شرایط خاص که فرصتی طلایی برای تجار ایران است، می‌توان برای کاهش تراز تجاری کشورمان با روسیه اقدام کرد.

همچنین در این نشست مهدی نجات نیا، رایزن بازرگانی اسبق ایران در عراق و مشاور اتاق بازرگانی تهران درباره بازار عراق گفت: عراق به عنوان بهترین شریک صادراتی ایران و بهترین فرصت وارداتی کالا و خدمات از جهان با درآمد حاصل از رتبه سوم صادرکننده نفت دنیا یک فرصت فوق العاده برای کالا و خدمات ایرانی است.

وی ادامه داد: برنامه ریزی عراق بر این اساس است که سالی ۸۰ میلیارد دلار واردات کالا و ۲۰۰ میلیارد دلار خدمات مختلف برای بازسازی کشور هزینه کند. با توجه به ترس سرمایه گذاران از ناامنی عراق این بازار بکر باقی مانده و نیازهای زیادش قابل بررسی است. همچنین جوانان این کشور اطلاعات دقیقی از تجارت نداشته و این بازار را بلد نیستند.

نجات نیا تاکید کرد: با توجه به مواد یاد شده برای ورود به چنین بازاری نیاز به آموزش و یادگیری تخصصی چگونگی تجارت با عراق وجود دارد. عراق در شرایط سیاسی خاصی قرار دارد و اکنون موقع اوج مسائل اقتصادی این کشور است و ایرانی ها باید در این اوج گیری شرکت کنند.

محمد واعظی، عضو اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست به مهار تورم در بودجه سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: یک ابزار ساده برای مهار تورم ایجاد رکود و کنترل شدید مالیاتی است و با توجه به معافیت صادرات ازمالیات و عوارض گمرکی (به استثنا موارد خاص) می توان از این شرایط بهره برد.

به گفته واعظی، یک راه برون رفت از این رکود ورود به بازارهای کشورهای اوراسیا و عراق است. با توجه به آغاز جنگ روسیه و اوکراین و تحریم های شدید بانک های بزرگ روسیه و در مقابل ورود ایران به اتحادیه اوراسیا شرایط برای ورود به کشور روسیه را فراهم کرده است.

فعال اقتصادی و بنیانگذار تجارت طلایی همچنین بازار عراق را بازاری بکر با جمعیتی جوان دانست و گفت: با توجه به هزینه ها کم حمل و نقل و هزینه تمام شده کالا در ایران کمتر کشوری می تواند با ایران در بازار کشور عراق رقابت کند.

واعظی تاکید کرد: علاقمندان که قصد توسعه کسب و کارهای خود را دارند می توانند با توضیح‌های های عملی نه صرفا آماری با تکیه بر توانمندی های خود در این بازار حضور پیدا کنند.

لازم به ذکر است

اخبار مرتبط ۱۲:۳۵:۰۰ ایران ۹۲۰ میلیون دلار کالا از پول های بلوکه شده را کالا وارد کرد ۰۶:۲۳:۴۰ سیگنال آزادسازی ارزهای بلوکه‏‌ شده ایران در عراق ۱۵:۳۱:۵۳ واکنش طارمی به خبر انتقال به آرسنال ۱۲:۲۴:۵۳ تمهیدات پلیس پایتخت برای بازی ایران-عراق ۱۳:۳۳:۳۹ توضیح فدراسیون درباره جشن صعود و حضور آزمون ۱۵:۵۷:۳۷ عراق چهارمین قربانی هندبالیست‌ های ایران

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایران عراق کالا ارمنستان و بلاروس خدمات ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۷۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ

علی ابراهیمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با توجه به سیاست افزایش جوجه ریزی ها و تولید مرغ، گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین‌المللی راهکار اصلی تنظیم و تثبیت بازار مرغ محسوب می شود.

به گفته او، تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار های صادراتی است.

ابراهیمی با بیان اینکه پتانسیل صادرات حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ در سال وجود دارد، افزود: بنابر برنامه ای که وزارت جهاد دنبال می کند، صادرات مرغ موثرترین راهکار برای پایداری تولید و بالانگه داشتن جوجه ریزی محسوب می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: علی رغم آنکه قیمت تمام شده هرکیلو مرغ زنده بالای ۶۵ هزارتومان است، اما در شرایط کنونی مرغداران در فروش هرکیلو مرغ بیش از ۱۰ هزارتومان متضرر هستند.

او با بیان اینکه خرید حمایتی توسط پشتیبانی امور دام راهکار مقطعی تنظیم بازار است، گفت: بنده معتقدم که مرغ های جمع آوری شده توسط پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود که براین اساس بازار دائمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تأمین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • توسعه بازارهای تجاری با روش های غیرسنتی
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • ساختار امنیتی اوراسیا: از ایده تا عمل