Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست دانشگاه بناب گفت: دانشگاه بناب به عنوان تنها دانشگاه مادر متصل به دریاچه ارومیه در احیای این نگین فیروزه‌­ای ایران می‌تواند نقش‌آفرینی کند.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، به مناسبت آغاز ماه مبارک نیمه شعبان و روز درختکاری، نشست تخصصی بررسی مسایل زیست محیطی شهرستان بناب، با حضور سرپرست، اعضای هیات رئیسه، مجمع فعالان زیست محیطی کشور و هیئت معتمدین شهرستان بناب در سالن کنفرانس سردار شهید حاج قاسم سلیمانی دانشگاه بناب برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




مجتبی عباسیان، سرپرست دانشگاه بناب ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، ایفای نقش دانشگاه‌ها در جامعه را یک ضرورت دانست و گفت: بر اساس تاکیدات مقام عالی وزارت علوم، دانشگاه­ها باید در جامعه تاثیرگذار و نقش ­آفرین باشند و یکی از اصلی­‌ترین برنامه ­های دانشگاه بناب و مسئولین دانشگاه، حضور فعال و همکاری در رفع مشکلات اجتماعی و زیست­ محیطی منطقه است.

عباسیان افزود: مشکلات زیست محیطی، آلایندگی نیروگاه و مشکلات کمبود آب و احیای دریاچه ارومیه از معضلاتی است که در منطقه، بالاخص دشت بناب با آن مواجه هستیم که دانشگاه بناب در این حوزه می­تواند با کمک پژوهشگران مستقر در این مرکز آموزشی، که از فارغ التحصیلان دانشگاه­های سطح یک کشوری و بین المللی هستند، نقش و وظیفه اصلی خود را در رفع این مشکلات ایفا کند.

سرپرست دانشگاه بناب در ادامه در خصوص رسیدگی به مشکلات خشکسالی، کمبود آب و احیای دریاچه ارومیه بیان کرد: متاسفانه در خصوص احیای دریاچه ارومیه در دوره­‌های قبل، اغلب پژوهش و تحقیقات مشکلات خشکسالی و احیای دریاچه ارومیه را به دانشگاه‌هایی واگذارکرده­ اند که در پایتخت مستقر هستند و در کل اطلاعی از مشکلات زیست محیطی منطقه و دریاچه ارومیه ندارند و بودجه­‌های کلانی نیز در این خصوص هزینه شد، ولی منتج به نتیجه نشد.

وی اظهار داشت: دانشگاه بناب به جهت اینکه تنها دانشگاه مادر متصل به دریاچه ارومیه است، می‌تواند با ایجاد پژوهشکده‌ای میدانی احیای دریاچه ارومیه، در احیای این نگین فیروزه‌ای ایران، که مطالبه مردم منطقه است، گام بردارد.

در ادامه این نشست تخصصی، احمد فهمی از اساتید و پژوهشگران حوزه زیست محیطی دانشگاه بناب در خصوص مشکلات زیست محیطی کارخانه کاوه سودا گفت: کارخانه کاوه سودا به روشی غیرکارشناسی، کاملا مخرب زیست محیطی در منطقه ایجاد شده است و متاسفانه پژوهشگران اجازه تحقیق، بررسی و رفع مشکلات آلایندگی این کارخانه را ندارند.

فهمی تصریح کرد: با روش‌های نوین و علمی می‌توان مشکلات آلایندگی و زیست محیطی این کارخانه را رفع کرد و پژوهشگران گروه شیمی و سایر گروه‌های دانشگاه بناب به جهت رسالت خود در منطقه اعلام آمادگی می­کنند تا با تحقیق و اجرای روش‌های پاک و غیر آلاینده، مشکلات زیست محیطی این کارخانه بزرگ را رفع کنند.


نهادهای مردمی در حوزه زیست محیطی فعال‌تر از ارگان‌های دولتی هستند


جواد نظام پرست، شهردار و عضو سابق شورای شهر و فعال محیط زیست در خصوص رسالت شهروندان و مسئولان در خصوص صیانت از محیط زیست تاکید کرد: مسئولان و سیاستگزاران باید در پایداری و ماندگاری محیط زیست برنامه ریزی کنند و ما میراث داران فرزندان خود و آیندگان در خصوص محیط زیست هستیم.

جواد نظام پرست گفت: متاسفانه در دهه اخیر در منطقه و بالاخص دشت بناب بصورت بی مهابا کارخانه و نیروگاه تولید شده است و علیرغم اینکه این کارخانجات باعث پیشرفت منطقه هستند، ولی باید اثرات جانی این کارخانجات هم دیده شود و این‌ها موجب بروز مشکلات فراوان زیست محیطی در دشت بناب شده است و آمار بیماری­های حاد تنفسی و سرطان را روز به روز در حال افزایش است.

وی گفت: مسئولان شهرستانی در خصوص مشکلات زیست ­محیطی دشت بناب صرفا به اقدامات رسانه‌ای اکتفا می‌کنند و بصورت حقوقی، عملیاتی و قانونی به مطالبات مردم و فعالان زیست محیطی رسیدگی نمی‌کنند.

مدیرعامل مجمع فعالان زیست محیطی کشور در خصوص فعالیت‌های زیست محیطی نهاد‌های مردمی در سطح کشور گفت: نهاد‌های مردمی در حوزه زیست محیطی فعال‌تر از ارگان‌های دولتی هستند و سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار اصله نهال در سطح کشور توسط نهاد‌های مردمی غرس شد، که در مقابل کشور‌های دیگر منجمله کشور همسایه ترکیه که پارسال ۱ میلیارد و ۴۰۰ هزار اصله نهال کاشته شده است، خیلی ناچیز است.

عباس محمدی ضمن انتقاد شدید به فعالیت نیروگاه سهند بناب با سوخت مازوت گفت: مردم بناب نفس نمی­کشند، چرا نیروگاه سهند بناب به جهت بحث آلایندگی از سوخت گاز استفاده نمی­کند و مردم باید دود مازوت را استنشاق بکنند، آمار بیماران سرطانی و تنفسی در بناب سرسام آور است و منابع طبیعی کشور نیز در حال اظمحلال است.

این فعال و پیشکسوت زیست محیطی در ادامه در خصوص نهادینه ساختن فرهنگ کاشت نهال در کشور گفت: اگر هر شهروند در سال یک نهال غرس بکند، در کشور تعداد ۸۵ میلیون درخت خواهیم داشت و مردم و بالاخص نهاد‌های مردمی باید شخصا دست به کار شوند و منتظر ارگان­های دولتی نباشند و هر شهروند یک نهال بکارد تا در سال­های آینده شاهد میلیون‌ها درخت تنومند در کشور باشیم.

شایان ذکر است: در این نشست تخصصی مقرر گردید تشکیل کارگروه زیست محیطی به فرماندار شهرستان پیشنهاد شود و به مشکلات مطروحه در این کارگروه رسیدگی شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محیط زیست دریاچه ارومیه دانشگاه بناب احیای دریاچه ارومیه مشکلات زیست محیطی نهاد های مردمی دانشگاه بناب دانشگاه ها محیط زیست دشت بناب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۰۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی

تین نیوز

تصور کنید برای یک روز تمام کتاب ها و مجله های دنیا بدون حتی یک تصویر منتشر شوند، در خیابان ها و کوچه هایی قدم بزنید که هیچ المان شهری و بیلبورد و تبلیغاتی در آن دیده نمی شود و رنگ و تصویر و تخیل از زندگی تان قهر کرده باشد، دنیا بدون حضور گرافیست ها همین شکل است؛ خسته کننده و یکنواخت. گرافیست ها جهان را به جای بهتری برای تماشا و زندگی تبدیل کرده اند و اگر نبودند، زندگی همان قدر کسالت بار بود که تماشای کارتون از تلویزیون سیاه وسفید.

 

۲۷ آوریل امسال مصادف با ۷ اردی بهشت، نمایشگاهی از آثار پوستر ۷۷ هنرمند از ۳۶ کشور دنیا به مناسبت هفته گرافیک با کیوریتوری بهنام رئیسیان در ساری برگزار شد. در گفت و گوی پیش رو، بهنام رئیسیان از چرایی و چگونگی برپایی نمایشگاه، گرافیک در مازندران، زیباسازی شهری در استان، مشکلات توسعه این شاخه از هنر در مازندران و این که آیا راه ورود به جهان هنر صرفا از دانشگاه می گذرد یا نه؛ می گوید.

۷۷ هنرمند جهانی در مرکز مازندران

به گفته رئیسیان گرافیک ایران الهام گرفته از لهستان است که در گذر زمان، با حذف و اضافه به گرافیک ایران تبدیل شده، بارزترین عیار سنجش این اثرگذاری نیز در تفکر و آثار هنرمندان قدیمی ایرانی دیده می شود؛ فضاهایی پر شده با عناصر بصری درهم تنیده و انتقاد از مینیمالیسم.

این دانش آموخته هنر، درباره چگونگی برگزاری نمایشگاهی با شرکت هنرمندانی از سراسر جهان در مرکز استان می گوید: ۱۷ سال فعالیت تخصصی در حوزه طراحی پوستر و گستره مراودات با سراسر دنیا بستری شد برای جلب اعتماد و همکاری با هنرمندان جهانی تا آثاری را طراحی و به این نمایشگاه ارسال کنند. مکاتبات مان نزدیک به یک ماه طول کشید و درنهایت ۷۷ آرتیست از ۳۶ کشور جهان در دو بخش فیزیکی و مجازی این نمایشگاه شرکت کردند. تعدادی از آثار در قالب پوسترهای کاغذی و برخی هم به صورت ویدئوپروژکتور نمایش داده می شود. برای نمایش هم به قول همکارم «چه جایی بهتر از ساری!»، برای من ساری مرکز جهان است.

رئیسیان در ادامه به جایگاه ساری در گرافیک ایران می پردازد: به واسطه کارم در ده ها شهر و استان حضور داشتم. ظرفیتی که در ساری وجود دارد در هیچ جای دیگری وجود ندارد و اگر آرتیست های ما کوتاهی می کنند نباید تصور کنیم که ساری ظرف مناسبی برای توسعه گرافیک نیست. در ۴ سال گذشته فضا را امیدوارکننده تر دیدم، من با اکثر هنرمندان استان در ارتباطم و می بینم که کم کم به ساری برگشته اند و به فکر کار در این جغرافیا هستند. خب این مساله حتی اگر در حد حرف هم باشد امیدوارکننده است.

برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی

در دنیای امروز برندینگ شهری به عنوان یکی از راه های توسعه و رونق اقتصاد شهرها بر پایه منابع بومی و داخلی شناخته می شود، اگر نگوییم تمام، اما بخش بزرگی از بار برندینگ بر دوش گرافیست ها است. رئیسیان درباره استفاده از المان ها و نقوش بومی در برندینگ شهری می گوید: در کشورهای کوچک تری مثل عراق، فلسطین یا کره جنوبی برگزاری نمایشگاه های پوستر به رشد شهرها و اقتصاد بومی منطقه کمک کرده است، به طور کلی تصویر زودتر و راحت تر از کلمه روی ذهن مخاطب اثر می گذارد و از طرف دیگر ماندگاری بیشتری هم در حافظه دارد، به این معنا که مخاطب با دیدن آن نشانه، تصویر یا المان به یاد مقصد می افتد و این تداعی به نهادینه شدن تصویر برند و گسترش آن در جهان کمک می کند.

این هنرمند مازندرانی تماشای آثار شهری را نوعی برندینگ دانسته و ادامه می دهد: افراد با دیدن یک اثر هنری که موضوع آن «ساری» یا «مازندران»است در تعامل با موضوع قرار می گیرند و در تداوم ارتباط بصری، اثرگذاری لازم برای ایجاد وفاداری در حافظه مخاطب شکل می گیرد، در نتیجه مخاطب عادی بعد از مدتی به مخاطب فعال تبدیل می شود. یکی از راهکارهای ماندگاری در حافظه مخاطبان استفاده از تصویر و نماد است، مثل مجسمه های شهری، نقاشی دیواری و عناصر بصری ای که یادآور مقصد در ذهن مخاطب باشد. المان های تصویری و نقوش بومی مازندران قابلیت بسیار زیادی برای استفاده در فضای شهری و بصری دارند اما متاسفانه چنان که باید از آنها استفاده نکرده ایم.

«میدان ساعت» ظرفیت بالقوه برندینگ شهری

به اعتقاد رئیسیان گرافیک مازندران با میدان ساعت شناخته می شود، نمادی که کمتر موردتوجه قرار گرفته ، وی دراین باره اظهار می کند: پتانسیل ساری بسیار بالاتر از حدی است که دیده می شود و این مساله ای است که خود من خیلی با آن درگیرم. تا به حال ۴ یا ۵ پروژه رایگان به شهرداری تحویل دادم تنها به دلیل تعلق خاطری که به این شهر داشتم؛ اما توجهی نکردند و اجرا هم نشد. قصد گلایه ندارم ولی من این شهر را خانه خودم می دانم اما در آن غریبم، این همان ناامیدی است که در نسل هنرمندان ما ریشه دوانده، هنرمندانی داریم که آثارشان به خارج از کشور فروخته می شود اما در همین شهر ناشناس مانده اند.

در زیباسازی شهری ضعیف هستیم

از رییسیان درباره زیباسازی شهری مازندران و نقاط ضعف آن می پرسم، در پاسخ می گوید: ببینید همان طور که یک فرد عادی نمی تواند در کار پزشک ابراز عقیده کند، درباره زیباسازی شهری هم همین امر مصداق دارد، باید افراد واجد صلاحیت در این مساله قدرت انتخاب و اعمال نظر داشته باشند. در جامعه ما هنر با نگاه سرسری مورد قضاوت قرار می گیرد و این تصور وجود دارد که طراحی و اجرای آثار شهری از عهده همه برمی آید.

به نظر می رسد یک سر این ماجرا به تغییر ذائقه عمومی و سازگاری مردم با آن چه که در فضای شهری با آن مواجه اند بازمی گردد، تغییری که نه یک شبه، بلکه در گذر زمان اتفاق افتاده، این هنرمند در پاسخ به این سوال که آیا ذائقه عمومی به تماشای آثار سطحی عادت کرده یا نه؛ می گوید: خب بدیهی است که ما در زیباسازی شهری دچار ضعف هستیم، اما من درصدی خود هنرمند را مقصر می دانم. هنر به خلق اثر محدود نیست و بسیاری از مباحث در کشور ما مطرح نمی شود، در تمام دنیا علاوه بر طراحی، پرزنت هم اهمیت دارد. درواقع چگونگی ارائه اثر در تغییر ذائقه عمومی اثرگذار است، هنرمند باید مخاطب را با اثر خوب و چرایی اهمیت دادن به آن آشنا کند. شخصیت عادی آنچه که می خواهد را طلب می کند اما هنرمند می تواند تغییر ایجاد کند. مخاطب با دیدن اثر هنریِ خوب، به مرور با معیارهای ارزش گذاری آشنا می شود و تغییر ذائقه عمومی اتفاق می افتد.

هنرمند ساروی ادامه می دهد: در شهرهای بزرگ تر متولیان و مسئولان هنر به وظایف شان آگاهند و تعامل لازم میان نهادهای فرهنگی، هنرمندان و مخاطبان آثار هنری به واسطه همین آگاهی شکل می گیرد. قصدم این است بگویم این امر اشتباهی یک طرفه نیست و من به عنوان هنرمند باید با جامعه مخاطبان، مسئولان و افراد فعال این حوزه تعامل داشته باشم.

به عقیده رئیسیان بخشی از ضعف های این حوزه به عدم تعامل جامعه فرهنگی مازندران برمی گردد: چند سال قبل نمایشگاهی با مشارکت ۲۰ آرتیست از سراسر جهان با موضوع اختصاصی «ساری» در اداره کل فرهنگ و ارشاد مرکز استان برگزار کردم. ببینید اهمیت قابل توجهی دارد که از ۲۰ کشور دنیا، آرتیست ها پوستر اختصاصی برای ساری و مازندرانی که هرگز آن را ندیده اند، خلق کنند. تصور کنید شخصی از اندونزی پوستری از میدان ساعت ساری طراحی کرده در حالی که هرگز این بنا را ندیده، این قدرت تصور و هنر دست آنها است که حتی من ساروی هم نتوانستم آن را تصور کنم.

خب این فرصت طلایی به راحتی از دست رفت، چطور؟ مسئولان همان زمان قول بیلبورد شهری دادند و من هم پیگیر کار شدم، اما توجهی نشد و از کنار نمایشگاهی با این دستاورد به راحتی عبور کردند. بعد از نمایشگاه آثار در جای دیگری اکران نشدند و این فرصت به راحتی از دست رفت. انتظار زیادی نداشتم جز این که مردم از این زیبایی بصری استفاده کنند. بحث بر سر نمایشگاه نیست! بلکه توجه به ساری اهمیت دارد.

هنرمندان در میانه راه کنار می کشند

رئیسیان درباره جایگاه گرافیک مازندران در کشور می گوید: در حال حاضر نمی توانم بگویم ما استانی شاخص در این هنر هستیم. با استان های زیادی کار می کنم و متوجه شدم دانشجویان و هنرجویان مازندران دانش بیشتری نسبت به دیگر استان ها دارند و می توان آینده خوبی برای شان متصور شد؛ اما به دلیل نبود حمایت بعد از این که تا اندازه ای به جلو حرکت کردند، در میانه راه کنار می کشند.

او با ابراز امیدواری نسبت به آینده هنر در مازندران اظهار می کند: به عقیده من گرافیک در ساری سال ها است که مرده اما با تلاش اساتید و هنرمندان می توانیم انتظار تغییر در آینده ی هنر مازندران داشته باشیم. از طرف دیگر روند کار اداری در مازندران نسبت به استان های دیگر طولانی تر و با فیلترهای بیشتر انجام می شود که باعث دلسردی هنرمندان می شود.

این هنرمند خاطره ای از مشکلات اداری نمایش آثار هنری در استان نقل می کند: چند سال قبل نمایشگاهی در تهران داشتیم که همان نمایشگاه در مازندران با حذف ۴۰ درصد آثار برگزار شد، چطور در یک کشور برای یک مساله واحد، قوانین استان به استان تغییر می کند؟ هنرمندان به من اعتماد کردند و باید پاسخگو بودم که چرا آثارشان در مازندران قابل نمایش نیست.

او در ادامه می گوید: در مشهد، زاهدان و بسیاری شهرهای دیگر نمایشگاه برگزار کردم اما فقط در مازندران این اندازه از سختگیری وجود دارد، به نظرم بین مخاطبان مازندرانی و باقی استان ها نباید تفاوت و تبعیضی قائل شد. در کشورهای دیگر هنرمندان با فکر آزاد کار می کنند و به همین دلیل جریان های هنری شکل می گیرند و رشد می کنند. با محدودیت ها نمی توان ایده پردازی کرد و در ادامه هنرمند حذف می شود.

«کار دست» همچنان مهم تر

جهان با شیب تندی به سوی دیجیتالیزه شدن حرکت می کند، اما در این میان «کار دست» واژه ای است که با گذر زمان نه تنها اعتبارش را از دست نداده، بلکه هر روز طرفداران بیشتری پیدا کرده، رئیسیان اهمیت اثری که با دست خلق شده و تفاوت آن با آثار دیجیتالی را این طور بیان می کند: تجربه کاری من در کشورهای مختلف نشان می دهد که حتی در رقابت های بین المللی، اثری که با دست خلق شده امتیاز بیشتری دارد. چه بدانیم و چه ندانیم، حین کار با دست بخشی از احساسات و عواطف ما به مدیوم خلق اثر منتقل می شود و کار دست، به نوعی اثر انگشت هنرمند در بیان عواطف و افکار او به شمار می آید. به نظرم هر کدام از شیوه های خلق اثر ویژگی ها و ارزش های خاص خود را دارند اما اثر دست امتیاز بیشتری دارد.

استمرار و تعامل، رمز بقای هنرمند

برای بخش بزرگی از جامعه راه هنرمند شدن از دانشگاه می گذرد، رئیسیان درباره اهمیت تحصیلات دانشگاهی در شکل گیری شخصیت هنرمند و اندیشه او می گوید: من یکی از افرادی هستم که مخالف فکر کردن به این که کجا و در چه دانشگاهی درس می خوانید هستم. برای من چندان تفاوتی ندارد که دانشگاه برویم یا نرویم. معتقدم سه اصل خواستن، تعامل و استمرار در شکل گیری شخصیت هنرمند و بقای او در جامعه هنری اثرگذارتر از ورود به دانشگاه است. به شخصه از مکاتبات و تعاملاتم با هنرمندان دیگر بیشتر یاد گرفتم تا حضور در فضای دانشگاهی، مساله مهم استمرار است و اهمیتی ندارد در کدام دانشگاه درس می خوانیم، خودم در هنرستان دانش آموز قدرتمندی نبودم اما استمرار رمز موفقیتم بود. ببینید با پیشرفت علم و تکنولوژی یادگیری آسان تر شده، فضای اینترنتی، برنامه ها و اپ های متنوعی در دسترس مان قرار دارد. ممکن است تعدادی هم ناامید باشند اما به نظرم باتوجه به در دسترس بودن منابع آموزشی در دنیای امروز، عدم یادگیری تنها یک بهانه است.

او در پایان تاکید می کند: ۵۰ درصد هنر، خلق اثر و باقی ارتباط هنرمند با جهان پیرامون اوست، بدون این ارتباط تفکر هنری تکمیل نمی شود و به همین دلیل معتقدم باید با جامعه درون و بیرون ارتباط داشته باشیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • تصاویر| تفریح در بخش پرآب دریاچه ارومیه
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • فیلم| حال خوش مردم در جوار دریاچه ارومیه
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان