Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@15:20:16 GMT

رویدادی برای «میراث فرهنگی و تنوع زیستی» در سده نو

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۴۱۸۷۵

رویدادی برای «میراث فرهنگی و تنوع زیستی» در سده نو

به مناسبت فرا رسیدن سده نو، رویداد میراث فرهنگی و تنوع‌زیستی به انگیزه معرفی و آموزش گروه‌های سنی کودک و نوجوان تا بزرگسال و با هدف آگاهی بخشی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، کارگروه مجازی میراث فرهنگی و تنوع زیستی در نظر دارد با همکاری موزه ملی ایران، موزه ملی ملک، میراث جهانی چغازنبیل و محوطه تاریخی هفت تپه، میراث جهانی تخت جمشید، مجموعه فرهنگی و تاریخی نیاوران و پروژه پیش از تاریخی زهره (چگاسفلی)، برنامه‌های معرفی و آموزش را برای نوروز ۱۴۰۱ خورشیدی به اجرا رساند که شاید پیمانی باشد بر شروع این سده پیش ‌رو به پاسداری از میراث فرهنگی و محیط زیست که هر دو سرمایه‌های ارزشمند این سرزمین باشکوه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در توضیح بیشتر رویکرد این رویداد آمده است: سرزمین پهناور ایران دارای بیوم‌ها و اکوسیستم‌های گوناگونی است که از هزاران سال پیش با استقرار گسترده جوامع انسانی از گونه‌های شناخته شده انسان نئاندرتال بهره‌برداری شده و تا به امروز با جریان زندگی و استقرار انسان‌های هومو ساپینس در این سرزمین برقرار بوده است. به همین دلیل مدل‌های استقراری و مدیریت زیستی در بین دو گونه انسان و نژادهای وابسته به آن‌ها نسبت به هر دوره تاریخی تفاوت‌هایی آشکار دارد. در هزاران سال همبودی و همزیستی انسان با محیط زیست بسیاری از این الگوهای رفتاری مانند رام کردن حیوانات وحشی، اهلی‌سازی حیوان و گیاه، برپایی استقرارهای مسکونی از خشت، آجر و سنگ به وجود آمده است. این‌گونه همزیستی و بهره‌برداری از محیط‌زیست سبب شده که زیست گونه‌های انسانی با محیط زیست پیرامون با کنش و برهم‌کنش همراه باشد.

در دنیای امروز با توجه به بهره از هوش مصنوعی تفاوت‌های آشکار با هزاره‌های گذشته به وجود آمده است. برتری در دنیای امروز را تسلط بر دنیای مجازی می‌دانند و به همین دلیل ما نیز از این دنیای مجازی بهره برده تا آنچه را که میراث هزاران ساله فرهنگ و محیط زیست این سرزمین بوده است بشناسیم، آموزش دهیم و پاسداری داریم.

در چند سال گذشته و با تشکیل این کارگروه، برنامه‌ها و محصولات چندرسانه‌ای با عنوان "# میراث فرهنگی و تنوع زیستی" با تأکید بر ارزش‌های هزاران ساله همبودی و همزیستی انسان و منهای آدمیان به اجرا رسیده است که خوشبختانه مورد توجه عموم و متخصصان نیز قرار گرفته‌اند. به همین دلیل و با توجه به کسب تجربه از برنامه‌های پیشین به مناسبت فرا رسیدن سده پیش ‌رو (خورشیدی)، کلاسه‌های برنامه‌های معرفی و آموزش برای گروه‌های سنی کودک و نوجوان تا بزرگسال در زمینه ترویج و آگاهی از میراث فرهنگی و تنوع زیستی اجرا می‌شوند.

آثار در بخش‌های نقاشی، کاغذ دیوار، پوستر و نرم افزار تعاملی، داستان کوتاه، نمایشنامه و فیلم‌نامه، عکس و فیلم مستند به فراخور گروه سنی قابل دریافت است.

مهلت تهیه آثار فروردین ماه سال ۱۴۰۱ و مهلت ارسال آثار از فروردین تا ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ خواهد بود. داوری آثار نیز در اردیبهشت ماه انجام می‌شود و نمایشگاه مجازی آثار نیز تیرماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.

یادآوری شده که این رویداد حالت رقابتی ندارد، اما گواهی‌نامه همراهی برای تمام شرکت‌کنندگان صادر می‌شود و در پایان، آثار برابر با کلاسه‌های برنامه، در موزه مجازی میراث فرهنگی و تنوع زیستی نمایش داده می‌شود.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی تنوع زيستي قرن چهاردهم هزاران سال محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۱۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت

در جریان بارندگی‌های اخیر و سیلابی که در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و اصفهان به‌راه افتاد بسیاری از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی دچار آسیب‌های جدی شدند. پیگیری از مسئولان میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان مشخص کرد که بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است. روز گذشته نیز فعالان میراث فرهنگی در زواره خبر دادند که آبگرفتگی، ۲۰۰ خانه تاریخی را تخریب کرده و خسارت شدیدی به ۱۰ خانه صفوی و قاجاری زواره وارد شده است.

  بخش اسلامی قلعه نرماشیر کاملاً فروریخته

به گزارش ایلنا، «محسن موحدی» معاون میراث فرهنگی استان کرمان نیز به تخریب بنا‌های تاریخی استان پس از بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: استان کرمان منطقه جغرافیایی بسیار وسیعی است که آثار و بنا‌های تاریخی این استان در اقلیم کوهستانی و کویری آن پراکنده هستند.

او گفت: اغلب آثاری که در استان کرمان به دنبال بارش‌های اخیر دچار آسیب شده‌اند مربوط به اقلیم کویری است چراکه در بنا‌های این منطقه معمولا بیشترین مصالحی که به‌کار رفته، خاک و کاهگل است.

موحدی درخصوص آمار موجود و میزان خسارتی که سیل به بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی وارد کرده است، اعلام کرد: اداره میراث فرهنگی استان کرمان همچنان در حال جمع‌بندی خسارات سیل کرمان است که به محض تکمیل به وزارت میراث فرهنگی ارسال می‌شود، اما مهمترین آثاری که هم‌اکنون تخریب شده‌اند یخچال تاریخی سیرجان و قلعه نرماشیر است که قسمت مربوط به دوره اسلامی آن کاملا فروریخته.

معاون میراث فرهنگی افزود: خوشبختانه پلان و نقشه‌های بنا‌های تاریخی تخریب شده موجود هستند که بر اساس اطلاعات موجود می‌توان این بنا‌ها را به‌سرعت مرمت و بازسازی کرد.

نجات یخچال خراب سیرجان پس از بارندگی!

یخچال تاریخی سیرجان که سال‌ها قبل بدون توجه به تذکر میراث فرهنگی توسط مالک به‌صورت کاملا خودسرانه و غیراصولی مرمت شده بود، گنبد آن در جریان بارندگی و سیلاب اخیر، فروریخت.

معاون میراث‌فرهنگی استان کرمان درباره این اثر گفت: یخچال تاریخی سیرجان که یکی از مهمترین بنا‌های تاریخی کرمان است سال‌ها قبل بدون اخذ مجوز و توجه به تذکرات میراث فرهنگی توسط مالک مرمت شد که در آن زمان امکان مداخله توسط کارشناسان میراث فرهنگی وجود نداشت چراکه هر اقدامی صورت می‌گرفت این اثر تاریخی بیشتر تخریب می‌شد.

او گفت: یخچال تاریخی سیرجان، اما پس از بارندگی دچار تخریب جدی شد و گنبد مرمت شده آن فرو ریخت که درحال حاضر با توافقی که با مالک صورت گرفته، قرار است این بنای ارزشمند با اصولی علمی مرمت شود تا پایداری خود را در مواجهه با بلایای طبیعی حفظ کند.

موحدی، اما در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تعداد بنای تاریخی شاخص در استان کرمان وجود دارد که توسط مالکین دچار دخل و تصرف‌های جدی می‌شود، ادامه داد: این سوال سختی است، اداره میراث‌فرهنگی استان کرمان تلاش دارد آثار و بنا‌هایی که در اختیار بخش خصوصی و دولتی هستند را به‌طور مداوم رصد کند. درحال حاضر بنا‌هایی که در اختیار میراث فرهنگی وضعیت خوبی دارند و در شرایط مناسبی نگهداری می‌شوند، اما بنا‌هایی که در اختیار دستگاه‌های دولتی از جمله اوقاف هستند به دلیل وجود وارث بیشتر مورد آسیب و تخریب قرار می‌گیرند.

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر