Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@13:33:47 GMT

هنر کهن ایرانی برای نسل امروز به‌روزرسانی شود

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۴۲۲۹۵

هنر کهن ایرانی برای نسل امروز به‌روزرسانی شود

ایسنا/خراسان رضوی قائم‌ مقام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به توجه جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به توسعه اقتصاد هنر بر ضرورت به‌روزرسانی هنر کهن ایرانی برای ارائه به نسل امروز تاکید کرد.

یوسف امینی در اختتامیه دومین دوره جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی خراسان رضوی که همزمان با هفتمین دوره جایزه ملی فیروزه دوشنبه، ۱۶ اسفند ماه، در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: از آغاز فراخوان جشنواره تعداد ۴۶۵ شرکت‌کننده آثار خود را در سامانه ثبت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فرآیند پالایش و داوری ۸۰ شرکت‌کننده به بخش نهایی راه یافتند و در پایان سه نفر موفق به کسب مقام برتر و ۱۰ نفر نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.

وی در خصوص اهمیت فرهنگی و اقتصادی جشنواره فیروزه گفت: این رویداد و اقداماتی مشابه آن به دلیل بازسازی سلیقه فرهنگی مردم و نیز ایجاد پیوند میان هنر و اقتصاد بسیار ضروری و موثر است.

امینی افزود: یکی از نشانه‌های فرهنگ عمومی جامعه کالاهای مصرفی مردم است. سبک پوشش، رفتار، کلام و اشیای محیط زندگی همه در دایره فرهنگ عمومی تعریف می‌شود. اقداماتی نظیر جشنواره فیروزه از طریق احیای هنر و فرهنگ بومی ایران به ارتقا و بهبود فرهنگ عمومی جامعه کمک می‌کند.

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت اقتصاد مقاومتی در منظومه فکری مقام معظم رهبری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راهبردهای طراحی شده برای تحقق این مهم مساله اقتصاد هنر را به طور جدی در دستور کار قرار داده‌ است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال‌های گذشته کوشیده برای فرهنگ و هنر جایگاهی در حوزه اقتصاد تعریف کند. به این منظور در زمینه‌های مختلف سینمایی، فرهنگی، هنری و ادبی چند رویداد مهم به اجرا درآمده تا پیوندی میان فرهنگ و هنر با اقتصاد برقرار شود. جشنواره فیروزه در این راستا رویکرد مستقیم‌تری دارد و می‌کوشد گرهی از رابطه فرهنگ و هنر با اقتصاد بگشاید.

قائم مقام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در خصوص اهمیت و ضرورت اجرای برنامه‌هایی مانند جشنواره فیروزه بیان کرد: در نظریات جامعه‌شناسی و سیاست فرهنگ جامعه رشد یافته و پویا جامعه‌ای است که در مرحله اول نیازهای فرهنگی خود را بشناسد و در مرحله دوم برای رفع این نیازها برنامه تعریف کند. جشنواره فیروزه رویدادی است که در پس‌زمینه فعالیت هنری نیازهای فرهنگی جامعه را شناسایی و برای رفع این نیازها برنامه تعریف می‌کند. این برنامه‌ها ارائه پیشنهادها و راهبردهایی عینی در زمینه نوع مصرف کالای فرهنگی است.

وی یادآور شد: تجربه تاریخی نشان داده‌ اگر ما برای نیازهای فرهنگی جامعه خود برنامه‌ای نداشته‌ باشیم، دیگران برای ما تصمیم خواهند گرفت. برای نمونه در حوزه رسانه هر جا کمبود و غفلتی وجود دارد، دیگران مطابق با سیاست‌ها و اقتضائات خود برای ما کالای فرهنگی تهیه کرده‌اند و منتظر تصمیم ما نمانده‌اند.

امینی با بیان اینکه اقوام مختلف ایران تنوع فرهنگی و بومی بسیار غنی دارند، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای جشنواره فیروزه توجه به تنوع فرهنگی اقوام ایرانی بوده‌ است. البته نباید در فرهنگ بومی گذشته متوقف شویم.

وی با تاکید بر ضرورت نوسازی فرهنگ سنتی عنوان کرد: اگر الگوها و کالاهایی را که در پس‌زمینه فرهنگ تاریخی ایران حیات داشته‌، به همان شکل کهن به بازار عرضه کنیم، برای نسل امروز جذابیتی نخواهد داشت.

به گفته قائم مقام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی یکی از اهداف اصلی جشنواره فیروزه به‌روزرسانی فرهنگ غنی و پشتوانه بومی اقوام ایرانی در هماهنگی با سلیقه کنونی و جذابیت‌های روز بوده‌ است و طراحان و مجریان جشنواره فیروزه کوشیده‌اند با استفاده از ظرفیت تنوع فرهنگی اقوام کالاهای جدید را با خاطرات فرهنگی گذشته پیوند بزنند و به نیاز مخاطبان پاسخ دهند.

امینی تصریح کرد: این رویکرد در سال‌های اخیر در حوزه سیاست‌های کلان فرهنگی کشور به‌ طور جدی مورد توجه بوده‌ است.

وی با بیان اینکه بازارپردازی فرهنگی یا نمایشگاه الگونما زمینه مناسبی برای عرضه محصولات سنتی و بومی است، گفت: هدف بازارپردازی فرهنگی این است که الگوهای زیبایی‌شناختی خلاق و اصیلی برای جامعه، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان تعریف کند و محصولات تولیدی را به شکل انبوه به دست مخاطب برساند.

وی با اشاره به ضرورت بازاریابی برای محصولات فرهنگی گفت: ایده‌پردازان هنری و فرهنگی در مباحث نظری بسیار غنی هستند و موضوعات را در سطح تئوری به خوبی طراحی و حلاجی می‌کنند اما متاسفانه در بازاریابی و تبدیل ایده به محصول تجربه کمتری دارند. این نارسایی اخیرا در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور و استان و هم در معاونت فرهنگی و رسانه اداره کل ارشاد اسلامی خراسان رضوی در بخش‌های مختلف مورد توجه جدی‌تری قرار گرفته‌ است. امیدواریم در این راستا اقدامات و رویدادهای موثری انجام گیرد و ایده‌ها و الگوهای فرهنگی به محصولات مصرفی تبدیل شود.

قائم‌ مقام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۰ در خصوص مانع‌زدایی‌ها گفت: دولت به‌ طور جدی در این راستا اقداماتی به‌ انجام رسانده و همه دستگاه‌ها را موظف کرده‌ تا ۱۸ اسفند ماه فرایند صدور مجوز برای کسب‌وکارها را تسهیل کنند و موانع را از سر راه کارآفرینی و تولید بردارند.

امینی ابراز امیدواری کرد امسال و سال آینده خوبی برای حوزه فرهنگ و هنر به وجود آورد تا هنرمندان، نخبگان، مدیران موسسات، علاقه‌مندان به تولیدات فرهنگی و هنری و صنایع خلاق بتوانند آرزوها و طرح‌های خود را به اجرا درآورند و از این رهگذر در اقتصاد فرهنگ و هنر تحول آفرین باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی یوسف امینی جشنواره جشنواره فیروزه مشهد خراسان رضوي جشنواره فیروزه فرهنگ عمومی فرهنگ و هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۲۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس بر ضرورت تقویت رویداد‌های گردشگری در این استان تاکید کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مریم جلالی در جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام در شهر دژکرد شهرستان اقلید با اشاره به نام‌گذار‌ی امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، اظهارداشت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند در آن نقش‌آفرینی کنند.

وی گفت: هنر زنان و خانواده‌های ایرانی این بوده که زندگی را نگه‌دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان (عج) و خلق ثروت کنند.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.

جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت‌آفرین و عزت‌ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه‌خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، گفت: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم، اما پشت هر رنجی، گنجی است.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در حاجیم و فرش و کیسه و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.

وی با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزه‌های دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام اشاره و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفه‌های بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دست‌ها، زمین و درختان بیافرینم.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش پایانی سخنانش افزود: ایرانی همیشه خوش سلیقه بوده و از هر بهانه‌ای برای حفظ فرهنگ استفاده کرده است. 

جلالی بیان کرد: رویداد‌هایی اینچنینی که پیوند دهنده طبیعت، فرهنگ و اقتصاد است کمک می‌کند تا اهالی یک روستا و شهر یک هویت منسجم پیدا کنند و این نشان دهنده خوش سلیقگی فرهنگ ایرانی است که با هنر، غذا، طبیعت و موسیقی سعی در انسجام ملی دارد.

وی یادآور شد: جشن شکوفه‌های بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی است که درشهر دژکرد وجود دارد و با رونق گردشگری این شهر، اقتصاد هویت بنیان ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی در پایان گفت: این رویداد‌ها به پیوند نسلی و آشنایی کودکان و نوجوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کمک می‌کند و از طرفی رویکرد اقتصادی و اجتماعی هم دارد و حتی می‌تواند اقتدار ایران را تضمین کند.

محمد ثابت اقلیدی نیز گفت: یکی از برنامه‌های این اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس تقویت رویداد‌ها متناسب با مزیت‌های رقابتی هر مکان و مقصد گردشگری در این استان است.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به اهدای دو لوح ثبت ملی میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی شهر دژکرد در حاشیه برگزاری این جشنواره مردمی اشاره کرد و گفت: با توجه به قول مساعد خانم دکتر جلالی معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر انتخاب دژکرد به عنوان شهر ملی کیسه بافی، مقدمات این مهم فراهم و دژکرد، به زودی شهر ملی کیسه بافی شود.

ثابت اقلیدی در ادامه سخنانش به افتتاح آزادراه شیراز-اصفهان اشاره کرد وگفت: آزاد راه شیراز _اصفهان با تلاش دولت مردمی اخیرا افتتاح شده است وشهردژ کرد در مسیر این آزادراه قرار دارد، با توجه به پیشرفت‌هایی که متصویرم برای این شهر کمک می‌کنیم زیرساخت‌های گردشگری در منطقه نیز تقویت شود؛ بنابراین گزارش جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام شهر دژکرد در شهرستان اقلید امروز با حضور دکتر مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی همچنین تنی چند از مسئولان شهرستان اقلید و شهر دژکرد برگزار شد و مورد استقبال عموم مردم قرار گرفت.

به گزارش تسنیم در حاشیه این مراسم لوح ثبت ملی دو میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه‌خوانی به فرماندار شهرستان اقلید اهدا شد. همچنین به افرادی که در تهیه و تکمیل پرونده ثبت ملی مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی کمک کردند لوح تقدیر اهدا شد.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری سی ترمی در زهک برگزار شد
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود